RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:
Успјели би они и без крађе, али је овако брже.
Vrlo tesko, jednostavno nisu predodredjeni za to, moze li se iko sjetiti nekog kineza fizicara ili velikog pronalazaca... dakle ima nesto i u genetskom kodu...[\quote]
Tek sam danas primijetio ovo. Bez uvrede ali ovo je čista glupost i predrasuda prema Kinezima. S obzirom da smo mi Srbi najpametniji i da vidimo samo do momenta kad su se na našem tržištu počeli pojavljivati "Made in China" proizvodi realno je pretpostaviti da Kinezi drugo i ne znaju nego masovno proizvoditi i kopirati. Al' istina je malo drugačija. Kina je prije Opijumskih ratova bila najveći proizvođač na svijetu i njihovo tržište je bilo najveće na svijetu, a o izumima prije ratova da ne pričam, stoga evo lista:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_C ... inventionsTo što neko nije čuo za kineske pronalazače ne znači da ne postoje. I treba uzeti u obzir kinesku istoriju od tih ratova do danas. Treba uzeti u obzir uplitanje zapadnih sila u kineske poslove, pokušaje reformi, unutrašnja previranja, komuniste, republikance, Japance, 2. svj. rat.
Ne sporim da Kinezi trenutno kopiraju dosta stvari. Plagijarizam u Kini je trenutno ogroman problem ali mislim da u svi ti problemi su privremeni i država će se pobrinuti kroz zakone o intelektualnoj svojini za te probleme ali im trenutno ti zakoni ne odgovaraju. I mišljenje da im je nešto u genetskom kodu i da nisu predodređeni za neke stvari je glupo pogotovo kad to kaže jedan Srbin, a poznati smo po inovacijama.