banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2009, 12:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kao najvecu mjeru spominju smanjenje uvoza
i sad sve mi je jasno, osim jedne stvari - pod uvozom je stavljena stavka telefoniranje sa inostranstvom
da li je to bila greska na tv-u ili, ako nije u pitanju greska, kako telefoniranje sa inostranstvom predstavlja uvoz ?
valjda to predstavlja profit jedne firme, a samim tim i punjenje budzeta preko placanja poreza
ima li neko ideju ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nisam čuo , ali mi je smiješno. Ne može niko spriječiti komunikaciju i slobodu govora, to je jedno od osnovnih ljudskih prava.

Ode i ČEZ !!! :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
BSE je napisao:
kao najvecu mjeru spominju smanjenje uvoza
i sad sve mi je jasno, osim jedne stvari - pod uvozom je stavljena stavka telefoniranje sa inostranstvom
da li je to bila greska na tv-u ili, ako nije u pitanju greska, kako telefoniranje sa inostranstvom predstavlja uvoz ?
valjda to predstavlja profit jedne firme, a samim tim i punjenje budzeta preko placanja poreza
ima li neko ideju ?

Telefoniranje sa inostranstvom jeste uvoz, pošto telekom operater, nakon što naplati uslugu od korisnika, plaća dio usluge telekom operateru zemlje u kojoj je pozivani korisnik, to jest, pare izlaze iz zemlje.
E sad, kako misle smanjiti to, stvarno ne znam.
Možda postoje neki planovi regulatorne agencije za telekomunikacije da ograniči cijene međunarodnih poziva? (usput, ona je na državnom nivou, ne entitetskom)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kolika je onda cijena te usluge ?
mislim kako si ovo prezentovao, ispadne da se poziv prema inostranstvu moze gledati kao sirovina koja se ovdje preradi u proizvod, jer mogu da se kladim da fixni/mobilni operater (pogotovo ljubljeni nam m:tel) sigurno to masno naplati, a od toga nesto sice odvoji za placanje usluge stranom operateru
btw ni meni nije jasno kako to smanjiti? reci ljudima da manje zovu inostranstvo ? time samo potkopavaju operatera telefonije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

BSE je napisao:
kolika je onda cijena te usluge ?
mislim kako si ovo prezentovao, ispadne da se poziv prema inostranstvu moze gledati kao sirovina koja se ovdje preradi u proizvod, jer mogu da se kladim da fixni/mobilni operater (pogotovo ljubljeni nam m:tel) sigurno to masno naplati, a od toga nesto sice odvoji za placanje usluge stranom operateru
btw ni meni nije jasno kako to smanjiti? reci ljudima da manje zovu inostranstvo ? time samo potkopavaju operatera telefonije

Onda sam krivo prezentovao :)
Telekom naplati uslugu, ali dio keša daje stranoj telekom kompaniji, grubo gledano kao prevoz kamionom. Do granice jedan prevoznik, od granice drugi. Svaki uzima dio para.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

i pored svega toga je onda tesko to definisati kao uvoz :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Ima toga jos,prodace 10 vozila starih 2 godine i kupiti 4 nova,tako da tih 10 koje su vozili auta kuci,sad ce dobiti vozace.
A zasto nisu rekli da ce 10 koje su zaposlili po stranackoj liniji kurtalisati i oslobode se "kvalitetnih" viskova,tako da barem ona 4 koji taj isti posao mogu lakse uraditi. :fist:

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
ma podug je dokumenat i nisam imao ni vremena ni volje procitati ga, ali na pocetku se prica o zabrani zaposljavanja, smanjenju putnih troskova i troskova putovanja, jacanje centralne pisarnice u cilju bolje komunikacije unutra vlade i sa vladom te smanjnenje troskova te iste komunikacije. ako su i stale mjere takve prirode, a vjerujem da jesu, onda je taj plan teski shit! ali zar postoji neko ko vjeruje da bi taj plan mogao biti drugacije prirode i efikasan?
eto,pitam i ljute pristalice vrlog nam Premijera?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Kažu da su počeli štednju čak i na klamericama... Ako neki papir bacaju u smeće, obavezno poskidaju klamerice sa njega, isprave ih, uklone hrđu i koriste ponovo...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
mangia je napisao:
Ako neki papir bacaju u smeće...

i to samo ako su ga ispisali sa obe strane :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2009, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...predlozio bih im da pair koriste u klonji za brisanje gooze...i da viskove radnika koriste za rucno omeksavanje papira da im gorepomenute ne bi stradale...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2009, 17:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2009, 23:57
jedna od mjera vlade odnosno MMF je smanjenje djecijeg doplatka koji sa 50 km ide na 45KM,jadna zemlja jadna vlada ..umjesto da skresu sebi plate i onima koji imaju previse oni uzmaju sirotinji i ono malo mrvica hljeba sto ima,treba ih sve streljati jer ovo sto rade je ravno genocidu i bioloskom istrebljenju vlastitog naroda

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da stvar nije previše ozbiljna, ovaj dio bi išao u humor

Citiraj:
Морамо радити на побољшању пословног окружења и смањењу јавне потрошње. ФБиХ нама није реалан такмац, то је сигурно шире окружење. Превазићи сваки облик економске демагогије.
Промовисати свеопшти активизам и ентузијазам. Морамо избјећи да платимо било какву цијену због економске кризе или бар да та цијена буде минимална. Оптерећење је прошлост, али над тим више не можемо стално да ламентирамо.

Da nema ove rečenice "prevazići svaki oblik ekonomske demagogije", znao bih o čemu je riječ :).
Pročitao sam dokument, za koji mi se čini da je na nivou osrednjeg seminarskog rada.
Nabrojana je masa "mjera", ali ništa konkretno, konkretne stvari koje se spominju nisu u nadležnosti vlade, niti institucija RS. Još gore je što su mnoge nabrojane mjere u čistoj suprotnosti.
Neka nam je Bog u pomoći.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
nerevar je napisao:

Kad vec spominjete ispisivanje papira sa obe strane, pre nekoliko dana gradonacelnik Moskve, Jurij Luzkov je donio ukaz svojoj administraciji da obavezno se papir stampa sa obe strane.
Ne sjecam se sad tacno cifre, ali izracunato je da ce samo tako da smanje troskove gradske administracije na nekoliko miliona dolara godisnje.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sinny je napisao:
nerevar je napisao:

Kad vec spominjete ispisivanje papira sa obe strane, pre nekoliko dana gradonacelnik Moskve, Jurij Luzkov je donio ukaz svojoj administraciji da obavezno se papir stampa sa obe strane.
Ne sjecam se sad tacno cifre, ali izracunato je da ce samo tako da smanje troskove gradske administracije na nekoliko miliona dolara godisnje.

Juri Lužkov je kralj :D A njegova žena je vlasnik fabrike za proizvodnju plastičnih stolica, koje se postavljaju na stadione širom Rusije.
Srećom, ne uvoze te stolice.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2009, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Evo prijedlog kako ustediti na tolet papiru

Prikačeni fajlovi:
ustedite tolet papir.gif
ustedite tolet papir.gif [ 28.05 KiB | Pogledano 485 puta ]
Vrh