Činjenica da strani investitori ulažu već neko vrijeme znači da Hans zna koliko će i karte koštati. No to nije nešto jako bitno, jer samo tržište suvenira mnogo znači. To je kao da ja radim koridor kroz pustinju. Jeb ti što ću ja naplaćivat autoput, zarađuje i onaj što ima jedinu pumpnu stanicu, jedini restoran, i kockarnicu. Zarađuju i klinci što peru prozore i babe koje prave suvenire i prodaju pustinjski sir.
U FBiH su se jedva dogovorili oko činjenice da Sarajevo nije glup i mali grad i da u njemu može biti Olimpijada. Ovo je novi test. Dolazi 20 godina kasnije. Sudeći po tome kako su prodali Energopetrola i kako su prodali te svoje Telekome, rekao bih da će imati worst performance possible. Privreda sama nema tih para. A za Parlament koji tu donosi odluke znam samo jedan pojam - SEJM (čuveni poljski parlament u kojemu je svaki od XYZ delegata imao veto - Poljska je propala prije nego je nastala.

).
Al za bake koje će prodavat sir u obliku piramide - bit će para. Tj. evo, neka jedna proba sada, već ćete vidit da to dobro ide. Zašto ne?
(cll izgleda sir u obliku piramide - najdrevnija Evropska civilizacija?)