banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Feb 2025, 01:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2024, 23:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Teško da iko tu ima neki plan, osim da razgule iz zemlje kada postane prevruce.
Jedino da Zora nabavi masinu za stampanje novca, pa krene falš Evro štampati, kao nekada dobra stara Sjeverna Koreja, sto je falsikovala US Dolar :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 07:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pa nek im to Filip Cepter to poravna.....šta je to za njega,sića

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Investitori prinudno naplaćuju dug od Kozarske Dubice
– Glavni račun opštine Kozarska Dubica je u blokadi zbog prinudne naplate jer ova lokalna zajednica kasni u plaćanju obaveza po emisiji obveznica kojom su se zadužili za 10,5 miliona maraka.

https://www.rtvbn.com/4068580/investito ... ske-dubice

Još jedan maestralni plan dragog vođe je propo.

Није хтио Бањаџ да препусти Дубицу Снсд кандидату, сад нек лагано убире плодове своје непослушности.
Такав идиот ништа боље није ни заслужио.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čiča iz Rogače je napisao:

Nije Dubai već Dubica, slično zvuče.

Mnoge opštine će doživjeti istu sudbinu prije deset godina prodale obveznice sad treba vraćati.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A RS neće, za razliku od opština?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidiš ti to, budžet Dubice 14 miliona, trebaju vratiti 10.

Ja se dogovorim sa munjom da meni on posudi 10000 marki i da mu ja to vratim poslije 10 godina. Ja imam platu 1000 marki, poslije 10 godina ja sam još uvijek na istom nivou i sad moram munji vratiti 10000. Da gladujem cijelu godinu samo da munju isplatim?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:

Nije Dubai već Dubica, slično zvuče.

Mnoge opštine će doživjeti istu sudbinu prije deset godina prodale obveznice sad treba vraćati.

Još da saznamo u čijim su rukama te prodane obveznice pa da znamo čije smo stado
Usput....kako se zvao onaj mulac što je bio načelnik opštine K.Dubica prije ovog sada....taj se nigdje ne pojvljuje a bio mlad,perspektivan

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2024, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Gdje ćeš liku čije je ime Nino dati da vodi opštinu jbt

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.klix.ba/biznis/finansije/u- ... /250203080

Citiraj:
Duže vrijeme postoje indicije da finansije Republike Srpske ne stoje dobro. Jedan od pokazatelja da je to tako jeste često zaduživanje ovog entiteta u desetinama, a nekad i u stotinama miliona KM.
Potreba za novcem se do sada uglavnom zadovoljavala prodajom entitetskih obveznica na stranim berzama i kreditima kod međunarodnih institucija, a sada su se odlučili za korak dalje. Naime, ministrica finansija RS-a Zora Vidović (SNSD) je najavila prodaju narodnih obveznica. Riječ je o entitetskim obveznicama koje će moći kupiti građani.

Hrvatska je prošle godine prodavala svoje narodne obveznice, a to je učinila kako bi isplatila finansijska potraživanja u 2024. i zbog tekuće potrošnje. Kupci narodnih obveznica, kao i svih drugih obveznica, bi trebali ostvariti prihod u iznosu kamatne stope po kojoj su se obveznice prodavale.

Međutim, rizik je taj da onaj ko prodaje narodne obveznice, a u ovom slučaju RS, ne bude u mogućnosti vratiti, tj. isplatiti novac u iznosu uvećanom po kamatnoj stopi po kojoj su obveznice prodavane. (Ne)uspješnost prodaje zavisi od toga koliko je povjerenje u onoga što prodaje obveznice. Nivo (ne)uspješnosti prodaje utječe na kredibilitet prilikom sljedeće prodaje obveznica i drugih oblika zaduživanja.

Razlog za sumnju u ispravnost finansijske politike RS-a jeste i taj da se prodaju potraživanja Investiciono-razvojne banke (IRB) ovog entiteta, koja su označena kao nenaplativa. Među tim potraživanjima je i ono u iznosu od 180 miliona KM koje je za 32 miliona KM kupila firma "Standard Prva" bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.

Stevanović nam je sam potvrdio ovu informaciju te je naglasio da je pravno obavezan da ne smije javno objaviti od koga se potražuju ta sredstva. Ranije je za portal Srpskainfo kazao da njegova advokatska kancelarija uspijeva naplatiti ta potraživanja. Shodno tome, nameće se nekoliko pitanja, a prvenstveno ono kako da IRB nije uspio naplatiti svoja potraživanja.

Za napomenuti je da je portal Istraga objavio da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prodala kredite svojih preduzeća u iznosu od nekoliko desetina miliona KM, i to pojedinim bankama.

Има ли ко економске струке, да нама лаицима ово мало приближи?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://capital.ba/poste-ignorisu-upozorenja-irb-a/
Ok,jasno je da IRB u stvari iz nekog razloga kritikuje Stevandićevu US kojoj su po raspodjeli koalicionog kolača pripale Pošte Srpske ali pade mi na pamet gdje su ova upozorenja bila kad su djeljeni višemilionski krediti Govedarskoj farmi u N.Topoli....tamo nije radio samo sakat i sto posto invalid......dovoljno je samo bilo imati crvenu knjižicu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 20:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rivaldinho je napisao:
https://www.klix.ba/biznis/finansije/u-rs-u-vlast-prodaje-narodne-obveznice-dug-od-180-miliona-prodat-za-32-miliona-km/250203080

Citiraj:
Duže vrijeme postoje indicije da finansije Republike Srpske ne stoje dobro. Jedan od pokazatelja da je to tako jeste često zaduživanje ovog entiteta u desetinama, a nekad i u stotinama miliona KM.
Potreba za novcem se do sada uglavnom zadovoljavala prodajom entitetskih obveznica na stranim berzama i kreditima kod međunarodnih institucija, a sada su se odlučili za korak dalje. Naime, ministrica finansija RS-a Zora Vidović (SNSD) je najavila prodaju narodnih obveznica. Riječ je o entitetskim obveznicama koje će moći kupiti građani.

Hrvatska je prošle godine prodavala svoje narodne obveznice, a to je učinila kako bi isplatila finansijska potraživanja u 2024. i zbog tekuće potrošnje. Kupci narodnih obveznica, kao i svih drugih obveznica, bi trebali ostvariti prihod u iznosu kamatne stope po kojoj su se obveznice prodavale.

Međutim, rizik je taj da onaj ko prodaje narodne obveznice, a u ovom slučaju RS, ne bude u mogućnosti vratiti, tj. isplatiti novac u iznosu uvećanom po kamatnoj stopi po kojoj su obveznice prodavane. (Ne)uspješnost prodaje zavisi od toga koliko je povjerenje u onoga što prodaje obveznice. Nivo (ne)uspješnosti prodaje utječe na kredibilitet prilikom sljedeće prodaje obveznica i drugih oblika zaduživanja.

Razlog za sumnju u ispravnost finansijske politike RS-a jeste i taj da se prodaju potraživanja Investiciono-razvojne banke (IRB) ovog entiteta, koja su označena kao nenaplativa. Među tim potraživanjima je i ono u iznosu od 180 miliona KM koje je za 32 miliona KM kupila firma "Standard Prva" bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.

Stevanović nam je sam potvrdio ovu informaciju te je naglasio da je pravno obavezan da ne smije javno objaviti od koga se potražuju ta sredstva. Ranije je za portal Srpskainfo kazao da njegova advokatska kancelarija uspijeva naplatiti ta potraživanja. Shodno tome, nameće se nekoliko pitanja, a prvenstveno ono kako da IRB nije uspio naplatiti svoja potraživanja.

Za napomenuti je da je portal Istraga objavio da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prodala kredite svojih preduzeća u iznosu od nekoliko desetina miliona KM, i to pojedinim bankama.

Има ли ко економске струке, да нама лаицима ово мало приближи?
Kad je ovo Slobo provalio. Ko se sjeća još "Zajma za preporod Srbije"?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 20:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
https://capital.ba/poste-ignorisu-upozorenja-irb-a/
Ok,jasno je da IRB u stvari iz nekog razloga kritikuje Stevandićevu US kojoj su po raspodjeli koalicionog kolača pripale Pošte Srpske ali pade mi na pamet gdje su ova upozorenja bila kad su djeljeni višemilionski krediti Govedarskoj farmi u N.Topoli....tamo nije radio samo sakat i sto posto invalid......dovoljno je samo bilo imati crvenu knjižicu.
Disciplinovanje US. DNS su rješili preko happenja Nešića, US je vjerovatno slijedeći.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]