banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2011, 20:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
AKO imas, zato i pitam za americke firme u BL

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
del_capo je napisao:
AKO imas, zato i pitam za americke firme u BL

Zajebi američke firme, onda se ne moraš ni vraćati, a plus u toj "američkoj" firmi šef bi ti bio neki lokalni seljoš.
Nego, od tih para od kredita što ćeš ih lupiti po ušima, uzmi desetak milja i podmaži da upadneš na budžet u republičku upravu, upravu grada ili sl., a od ostatka kupi si neku gajbu i eto te hadžo nad hadžama do peMzije, to ti se zove "balcan dream", ja bi tako :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Americka firma ili ne, tesko ces dobiti posao kao drzavljanin SADa, upravo zbog zakonske regulative. A i dobro poznavanje eng. jezika vise nije prednost nego se podrazumjeva da znas (za razliku od karticnog odjeljena jedne BL banke gdje sam danas usao i procitao mail na engleskom da bi mi ona trazila da joj prevedem... al nevazno), medjutim da si Rus :) e onda bi bilo lakse posto vidim da se trazi dosta radnika sa odlicnim poznavanjem ruskog jezika, a bogme i braca Rusi dobro i redovno placaju, bar je takav slucaj sa OPtimom.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

znaci desetak milja treba za dobar posao

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 19:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Tako nešto. Samo se uvali u kakvu jaku budžetsku firmu i alaj manet.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 08:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Dec 2010, 19:40
- Ako Ima Fedex onda je on sigurno pod upravom Fedexa iz USA,
I sigurno u USA radnici fedexa se redovno odlaze u druge USA drzave i Kanadu Mexico ako tamo trebaju radnika.

Ko god hoce da dodje u USA ali sta ga ceka ,mozes da si kod nas zavrsio Doktor doktorata to nista ne priznaju , Restoran pranje sudja , gradjevina ako jos mozes da upadnes jer je Housing bubble puko , niko vise ne ulaze u gradjevinu, sad je zeznuto za posao.
AKO se snadjes mozes da postanes kamiondzija , mada je i to sa cijenama goriva varira , onda vas ovi nasi ribaju za lovu ma to ti je ovdije opsti haos ,
Da bi isao u skolu ako nemas familije ovdije to je mission imposible, mada se moze jos zaraditi u kamionisanju bas u FedEx Ground gdije u Cikagu 65% nasi bivsi Yugosi

Ne bi oni isli u Irak i Afganistan da im ne gori guzica.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Znači nama ovde je ipak najbolje...

Super a ja baš kontao paliti za Novi Zeland... Ideja je da budem što dalje od ove vukojebine...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 19:54 
Početnik
Početnik

E Novi Zeland nije USA. Pici , Ja kad sam isao ja sam isto htijeo Novi Zeland.
Ali ja sam izbijeglica i nisam imao choice,
nisam imao gdije da budem tamo kod nas.
A ako imas kucu i zivis u Banja Luci nemas sta da izgubis i da dodjes u USA. Dobra skola , radi se zestoko ako ne radis onda zivotaris i nemas nista i mislim pod pojmom radis onda 6 dana sedmicno,

Evo ima jedan momak iz Barlovaca , dosao na radnu vizu , Radio na bazenima u Maryland ,
i dosao u Cikago kad je dosla jesen , ja ga znam , Zaposlio se u FedEx preko mene kao vozac , i roka , jeste zaradio je pare ali radi 6 dana, NON STOP.
za 1.5 godinu napravio je 30.000 $ i poslao svojima. da je radio nesto drugo nebi ni danas imao nista,
USA ja zaduzena do BOLA. Taxe rastu iz dana u dan samo je pitanje dana socijalnih nemira.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa prijatelju ovde bi u fedexu mogao da radiš 30000 godina po 7 dana u sedmici i opet ne bi mogao na stranu ostaviti 30000$,
a tamo kažeš za 1, 5 godinu.
Ipak je Amerika i dalje Amerika.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 19:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jeste ali on je za te pare riljo dan noc, vozio duz cjele amerike. imam i ja prijatelje st to rade, znas kako je veselo voziti nocu po koloradu kad cesta zaledi a ti vuces par tona, zena i djeca kuci a ti ih vidis svaki drugi vikend. gdje jede, gdje se tusira, gdje spava i ostalo necu ni da spominjem. ako si doso zaradit para i vratit se nazad to je u redu ali zivjeti tako duze vrijeme svakom bi do*izdilo.
nazalost za vecinu ljudi kod nas zivot financijski nije ni malo lak. ako nemas, bolje je da pobjegnes. ali ako imas gdje da zivis i dobar posao nema boljeg mjesta za zivot. ko zivi u inostranstvu zna o cemu pricam.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Cinjenica je da americke kompanije sirom svijeta eskplatisu druge ljude dok u Americi to ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Moj školski kolega otišao u Čikago prije deset godina i ne misli se vraćati, kaže prvu godinu dvije je bilo malo natezanja ali onda je krenulo, čak je pokrenuo svoju firmu i sad živi sasvim solidno. Kaže da takav život ne bi stekao ovde za 50 godina da rinta.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 06:20 
Početnik
Početnik

old fashion men --- Onda pici , trazi , pitaj , i dodji
i mlati lovu
Znas koliko ovdije mozes da zivis sa 30.000 $ da dijelis stan oko 15.000 godisnje to ti je da zivis kao siromah i kupujes hranu i stanovanje i prevoz, i sa jos jednim ili dva tipa. TAJ momak je zaradio te pare , ali ja ti GARANTUJEM da bi ti isao u HITNU poslije 6 mijeseci takvoga rada.

nije 100% da kad dodjes da ces da radis kamion ili gradjevina , ili pranje sudja , ima dosta koji su uspijeli , ako imas ideju dodji i napravi biznis.
Ja se ozbiljno planiram vratiti , da imam tamo posao od 100 evra sedmicno vratio bi se odma.
Uvijek se misli tamo negdije je bolje , USA USA , American dream je davno mrtav
Dakle ima ljudi koji su uspijeli ovdije , sigurno. KOLIKO ima ljudi koji su upsijeli u RS

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 06:22 
Početnik
Početnik

nepokoreni je napisao:
Moj školski kolega otišao u Čikago prije deset godina i ne misli se vraćati, kaže prvu godinu dvije je bilo malo natezanja ali onda je krenulo, čak je pokrenuo svoju firmu i sad živi sasvim solidno. Kaže da takav život ne bi stekao ovde za 50 godina da rinta.

Koji kolega mozda ga znam ? I sta radi , javi

Pranje sudja ciscenje WC i kamionisanje , ali Tocak se tacno okrece , tacno je za posao je lakse , ali sad se radi sve vise a ima se sve manje ,

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 02:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ako nista, ovdje nema nepotrebne/glupe biroktatije kao kod nas.
Ljudi jesu jako "workoholic", ali zato i lakse nadju posao i znaju na cemu su.
Ovo su jake generalizacije, znam, ali ne mozes porediti USA i BiH sto se tice ovog.
Da se ne moze naci posao ovdje, zasto bi onoliko Hispanic ljudi dolazilo u US?
Ne znam kako je na drugom kraju (pretpostavljam isto), ali je u ovom dijelu spanski prakticno drugi oficijalni jezik, zbog populacije imigranata.

Doduse, ja studiram ovdje, pa je meni med i mlijeko, ali neke stvari se mogu primijetiti same od sebe.

Pozdrav sa istocne obale (tacnije, sa puta VT - RI, upravo).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]