Brandzi je napisao:
pelikan je napisao:
Ja da sam privatnik, da imam koju firmu slucajno nema sanse da bi zaposlio bilo koga sa diplomom privatnog fakulteta a pogotovo sa vise poslovne u Prijedoru
Ukoliko covek zna posao i kapira stvari nije bitno da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet!!! A ako ti zaposljavas radnike po tome sta su zavrsili, a ne koliko su sposobni, tvoja stvar.
Znam mnogo ljudi koji su zavrsili ekonomski faks, a ne znaju se snaci, oni samo znaju da uce (molim bez pogresne interpretacije, nisam missila na SVE vec samo na neke ljude koje poznajem i necu da generalizujem stvari! ), a takodje znam ljude bez fakulteta koji su 1000 puta sposobniji.
Naravoucenije: Faks je bitan naravno, ali to je samo odskocna daska, bitno je dokazati da li mozes da napravis pare!
Izuzetno je bitno da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet!
Nije isto spremati ispit iz knjige sa 690 strana i skriptice od 20 strana, primjera radi.
Dokazano je da talenat (sposobnost) cini svega 5 %,a samo mrkotrpan rad i obrazovanje 95 % napretka, barem sto se tice nauke.Tako da sigurno nebi dao nekom picopevcu sa privatnim faksom da mi vodi finansije.
Sto se tice ekon.fakul. drzavnog naravno da tu ima itekako korupcije i da dosta ljudi ima i njihove diplome mufte, jer tu se profesorima i osladilo da uzimaju novac a na privatnim su samo legalizovali kriminal.
Za ostalo si upravu, lose bi bilo kad bi samo fakultetlije cinile svjet i kad bi samo to bilo presudno na svjetu i u zivotu.
Naravno da ima mnogo mnogo sposobnih ljudi bez fakulteta koji itekako znaju da naprave pare!