banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 12:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2006, 18:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Sep 2006, 18:51
Da li neko zna nesto o ovom privatnom univerzitetu.

Konkretno me interesuje Fakultet za poslovne studije u okviru tog univerziteta.

http://www.univerzitetps.com/fps/index.php

Hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 09:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
a jel to onaj fakultet gdje se upises u maju,a dobijes diplomu u oktobru....haha...cuj univerzitet, a osnovan prosle godine kada je bio fakultet...zar ti to nije malo cudno kako to u roku od godine dana prerasta u vecu instituciju?? Odmah da ti kazem da ti je to ziva prevara, jer da bi osnovao univerzitet moras imati minimalno 3000 studenata (ja na tom fakultetu nisam vidio vise od 30 studenata), i moras ispuniti jos milion nekih raznih uslova...matematiku polazu bukvalno kod kuce. Imaju dva zadatka, koje otkucaju na racunaru i predaju profesoru. Da bi bio dobar fakultet moras biti priznat na trzistu rada i moras imati dobar profesorski kadar...a to taj "univerzitet" nema. Ja nijednog trenutka nisam vidio da se taj fakultet eksponira u javnosti ili nesto sl, a sa druge strane nisam vidio da ima i jedan ugledan profesor koji radi tamo...Jedina dva fakulteta koja ispunjavaju sve norme u RS su ti Fakultet za poslovni inzenjering i menadzment i Fakultet poslovne ekonomije. Ja pohadjam ovaj prvi, tj. imam jos jedan ispit i diplomski rad. I ovaj fax jos nije postao univerzitet i to iz razloga koji sam naveo gore. Sto se tice trzista rada tu je fakultet vec priznat i to na sledeci nacin: ono sto je za studenta najbitnije kad zavrsi fax je gdje se zaposliti je rijeseno na jako fin nacin...2 prva studenta koja diplomiraju odmah su zaposleni u Elektrokrajini, 2 studenta se zaposljavaju u Glas Srpske, 20 studenata finansijskog smjera ide na obuku u bec 2 mjeseca i pologanje testova, a samo 6 najboljih se zaposljava u Krajina Kopaoniku, dok se cca 10 studenta ostaju raditi na fakultetu sto kao asistenti, sto kao profesori na srednjoj poslovnoj skoli...mislim da sam time sve rekao...Sto se profesora tice, to su ugledni profesori sa fakulteta u sarajevu, zagrebu, ljubljani, beogradu, novom sadu, edinburgu.....postdiploski studij nije organizovan sve dok nije prvi diplomac nije zavrsio dodiplomski studij...

ako te jos nesto zanima pitaj...

pozzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2006, 21:26 
Početnik
Početnik

Na kraju ce ostati svamo jedan ili dva fakulteta, tako da je sve lutrija.

Fakultet poslovne ekonomije - koji je to fakultet.

Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 09:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Flashman je potpuno u pravu zivio govornik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 10:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

trikolor je napisao:
Na kraju ce ostati svamo jedan ili dva fakulteta, tako da je sve lutrija.

Fakultet poslovne ekonomije - koji je to fakultet.

Hvala

Ma sad je i to neki univerzitet, zove Apeiron, nalazi se dole kod Lesnine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2006, 09:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
SVE TE VASE PRIVATNE FAKULTETE I DIPLOME TIH FAKULTETA MOZETE POMNOZITI SA JEDNOM VELIKOM NULOM

privatni fakultet,diploma privatnog fakulteta x 0 = 0 (cista nula)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2006, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pelikan je napisao:
SVE TE VASE PRIVATNE FAKULTETE I DIPLOME TIH FAKULTETA MOZETE POMNOZITI SA JEDNOM VELIKOM NULOM

samo da te uvjerim u suprotno, ako vec nisi upucen u pravo cinjenicno stanje.......

[img]C:\Documents%20and%20Settings\fpim6\My%20Documents\ceeman.jpg[/img]

[img]C:\Documents%20and%20Settings\fpim6\My%20Documents\zaposljavanje.jpg[/img]

pozzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2006, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
pelikan je napisao:

A ti koji si tako pametan mogao bi se nauciti osnovnoj kulturi pa ne koristit caps.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 08:47 
Početnik
Početnik

Time trek je napisao:
pelikan je napisao:

A ti koji si tako pametan mogao bi se nauciti osnovnoj kulturi pa ne koristit caps.

A kakve veze ima caps sa kulturom ?????

i usput zaboravio sam da napisem i sledece :
Privatni fakulteti su osnovani iz 2 razloga i to sledeca
1. Profesori moraju negdje lako doci do novca, duple plate, dnevnice,...
2. Glupaci nikada nebi dosli do diplome (mada je i ta diploma koju dobiju nistavna)

Ja da sam privatnik, da imam koju firmu slucajno nema sanse da bi zaposlio bilo koga sa diplomom privatnog fakulteta a pogotovo sa vise poslovne u Prijedoru

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 08:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

2. Glupaci nikada nebi dosli do diplome (mada je i ta diploma koju dobiju nistavna)

Ja da sam privatnik, da imam koju firmu slucajno nema sanse da bi zaposlio bilo koga sa diplomom privatnog fakulteta a pogotovo sa vise poslovne u Prijedoru

:wink:[/quote]

Ma da ali ti nemas ni firmu ni fakultet pa makar privatni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ili ako imas koji, ili jos studiras.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 09:11 
Početnik
Početnik

chova iz kingstona je napisao:

:wink:

Ma da ali ti nemas ni firmu ni fakultet pa makar privatni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ili ako imas koji, ili jos studiras.[/quote]

Druze ako si toliko siguran, pisi mi na private pa cemo da usporedimo diplome, obrazovanje, i tezinu fakulteta!!!!
Stavicemo ih na kantar da ih premjerimo.
Na jednu stranu moja diploma a na drugu tvoja i tvoje familije zajedno!
Moze?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 09:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 17:59
pelikan je napisao:

Ukoliko covek zna posao i kapira stvari nije bitno da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet!!! A ako ti zaposljavas radnike po tome sta su zavrsili, a ne koliko su sposobni, tvoja stvar.
Znam mnogo ljudi koji su zavrsili ekonomski faks, a ne znaju se snaci, oni samo znaju da uce (molim bez pogresne interpretacije, nisam missila na SVE vec samo na neke ljude koje poznajem i necu da generalizujem stvari! ), a takodje znam ljude bez fakulteta koji su 1000 puta sposobniji.

Naravoucenije: Faks je bitan naravno, ali to je samo odskocna daska, bitno je dokazati da li mozes da napravis pare!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 11:40 
Početnik
Početnik

Brandzi je napisao:
pelikan je napisao:

Ukoliko covek zna posao i kapira stvari nije bitno da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet!!! A ako ti zaposljavas radnike po tome sta su zavrsili, a ne koliko su sposobni, tvoja stvar.
Znam mnogo ljudi koji su zavrsili ekonomski faks, a ne znaju se snaci, oni samo znaju da uce (molim bez pogresne interpretacije, nisam missila na SVE vec samo na neke ljude koje poznajem i necu da generalizujem stvari! ), a takodje znam ljude bez fakulteta koji su 1000 puta sposobniji.

Naravoucenije: Faks je bitan naravno, ali to je samo odskocna daska, bitno je dokazati da li mozes da napravis pare!

Izuzetno je bitno da li je zavrsio privatni ili drzavni fakultet!
Nije isto spremati ispit iz knjige sa 690 strana i skriptice od 20 strana, primjera radi.
Dokazano je da talenat (sposobnost) cini svega 5 %,a samo mrkotrpan rad i obrazovanje 95 % napretka, barem sto se tice nauke.Tako da sigurno nebi dao nekom picopevcu sa privatnim faksom da mi vodi finansije.
Sto se tice ekon.fakul. drzavnog naravno da tu ima itekako korupcije i da dosta ljudi ima i njihove diplome mufte, jer tu se profesorima i osladilo da uzimaju novac a na privatnim su samo legalizovali kriminal.
Za ostalo si upravu, lose bi bilo kad bi samo fakultetlije cinile svjet i kad bi samo to bilo presudno na svjetu i u zivotu.
Naravno da ima mnogo mnogo sposobnih ljudi bez fakulteta koji itekako znaju da naprave pare!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 13:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pelikan je napisao:

samo da te demantujem, i nije lijepo govoriti stvari koje nisu provjerene,a evo ti i dokaz za to::

Slika

Slika

pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 13:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mislim da sam sa ovim gore postom sve rekao.......nek me neko ispravi ako grijesim.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 14:57 
Početnik
Početnik

Ma to su samo bombasticni naslovi da bi se privukao sto veci broj studenata!
To je MARKETING!!!!
Sertifikate danas djeli svako ziv!!!
A to oko zaposlenja.......
Otidji na biro pa pogledaj koliko tamo ima strucnjaka, primjera ekonomista (posto su uglavnom oni zastupljeni) koji vec 10 godina nemaju posla jer niko ne stoji iza njih, partija, rodjaci,........
A ima ih i sa doktorskim titulama!
A i pomenute firme su leglo kriminala i korupcije!!! i jedva su docekali da zaposle mlade strucnjake sa pomenutih fakulteta!
Pazi sledece, ako neka firma hoce da zaposli i moju babu (nezna ni citati ni pisati) i ako ce je platiti da sjedi za racunarom, zvace olovku i radi na kopir masini i glumi najpametniju babu u regionu onda je to problem te firme a ne drusta sveobuhvatno.
Bilo bi super kad bi privatni fakulteti i drzavni fakulteti bili izjednaceni i konkurentni ali to na ovim nasim prostorima NEMA SANSE DA BUDU!!!
Jos je lako za ekonomiste, sta za buduce kvazipravnike kad budu zavrsavali privatne pravne fakultete pa budu pretendovali da postanu nedaj boze sudije ?????
A jos gore sa stomatolozima i ljekarima !!!!!!!
Privatni fakultet ti je paket aranzman, platis i sve je ukljuceno ucijenu.
Mislim to je OPSTEPOZNATO! Ja nisam nista ovde napisao sto nece potvrditi barem 95% studenata!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 14:58 
Početnik
Početnik

jos da dodam i ovo:

Nema potrebe da se studenti priv. fakul. zaposljavaju, posto oni uveliko vec rade u jakim firmama (tajko ih zaposlio) pa mogu odvojiti i malo od te svoje plate za diplomu, znas ono paralelno studiranje i rad :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pelikan ti si neki isfrustrirani lik koji izgleda nije mogao da se upise na neki fakultet pa sad ovde nesto kenjas opustise malo popusi joint mozes za godinu dana opet da pokusas a to da ti je familija tako obrazovana nebi kenjao ovde vec bi te naucili osnovnoj KULTURI.

Jaoj majko uvjek se nadje neki dripac pacenik da komentarise e zato i propadaju ovi forumi zbog vas debila sto citav dan neznate sta ce te od besa,dobro vam u zivotu u pm :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 17:05 
Početnik
Početnik

chova iz kingstona je napisao:
Pelikan ti si neki isfrustrirani lik koji izgleda nije mogao da se upise na neki fakultet pa sad ovde nesto kenjas opustise malo popusi joint mozes za godinu dana opet da pokusas a to da ti je familija tako obrazovana nebi kenjao ovde vec bi te naucili osnovnoj KULTURI.

Jaoj majko uvjek se nadje neki dripac pacenik da komentarise e zato i propadaju ovi forumi zbog vas debila sto citav dan neznate sta ce te od besa,dobro vam u zivotu u pm :fist:

A ti si kao sad ovde neki FUCKER koji je kao eto rekao nesto pametno ????
Daj musonja spusti tu glavu da ti narod ovde ne gleda u tu ruznu facu !!!
I za tvoju informaciju ja nisam spomenuo nikakvu svoju familiju !!!!
A ti si sigurno onaj sto si zavrsio trgovacku ili SUP skolu, smjer obucar? pogodio sam ?
A ti si bas toliko kulturan, i toliko probrane rijeci koristis (tipa kenjao,...) da to mnogo mnogo vise govori o tebi i tvojoj familiji i NE-Kulturi kojoj su te naucili
COBANEEEEEEEEEEE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 17:07 
Početnik
Početnik

Pelikan: ako nije tajna - koju si srednju zavrsio i na koji faks trenutno ides ili si zavrsio?

Pokusaj biti iskren.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]