banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
не знам колико је бодова имао задњи уписани али вјероватно није мање од 85(претпостављам), то ће ти можда знати одговорити неко са фармације ако се појави. али оно што знам је да је на фармацију огромна навала и веома тешко се уопште уписати, а да не причам о упадању на буџет.

не знам, свако има своје мишљење али ја да морам ићи у други град да студирам, између БЛ и БГ бих изабрао БГ, али само јер сматрам да је тамо квалитетнији факултет. а пошто си ти очигледно из Србије вјероватно ти је једноставније бити у својој земљи гдје си ближе породици и свима него ићи у БЛ. Јеси можда размишљала о НС-у?

а иначе медицински у БЛ не препоручујем никоме, не зато јер је тежак, него зато што су неки професори одвратни и иживљавају се на студентима и читав факултет је страшно неорганизован

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2011, 13:09
Aha,pa nisam nesto o NS..tamo mi se ne ide.. ali nije mi frka ako sam daleko od kuce.
Pa cinjenica je da je tesko upisati i ovde i tamo.. Samo tu je samofinansiranje daleko jeftinije[u BGu je oko 1500 eura]
Hm.. imam jos vremena da razmislim,al nije mi lako. :)
Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pojzn ajvi je napisao:
Aha,pa nisam nesto o NS..tamo mi se ne ide.. ali nije mi frka ako sam daleko od kuce.
Pa cinjenica je da je tesko upisati i ovde i tamo.. Samo tu je samofinansiranje daleko jeftinije[u BGu je oko 1500 eura]
Hm.. imam jos vremena da razmislim,al nije mi lako. :)
Hvala :)

уф баш је скупо самофинансирање у БГ-у :-?
ах само полако имаш још времена па размисли ;) али знај да мораш имати доста добар просјек из средње школе и одрадити баш екстра пријемни уколико хоћеш да упаднеш.

осим уколико немаш неку везу :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:54 
Voajer
Voajer

Da imam vezu ne bih se brinula :)
Sta mislis je l' 4,8 ok prosek? :)
Prijemni me muci. Bilo bi vrlo dobro kad bih sad otisla od kompa i krenul da ucim :)
Banja luka mi je lepa nekako,i volim je pa mi se eto dolazi malo tamo.. al eto..odlucicu kroz nekoliko meseci :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

просјек 4.8 то ти је 48 бодова. наравно гледају се све четири разреда средње школе и укупна сума се подијели са 4 и тако добијени број се множи са 10 и добијеш број бодова које ћеш добити на пријемном.
а пошто су у питању двије државе могла би ти конкурисати и на два факса уколико пријемни буде у различито вријеме, мада сумњам јер је то углавном у исто вријеме на свим факултетима

А Бања Лука је стварно лијеп град за живјети, поготово за једног студента. А вјерујем и да су трошкови живота мањи него у БГ-у(мада ни овдје није баш јефтино, БЛ је најскупљи град у Републици Српској). БЛ није превелика, а није ни премалена. Ја ето у БГ-у не бих могао живјети ни да ми неко понуди бесплатно школовање, али то већ зависи од особе до особе. БГ је некако превелик за мој укус, а и не могу ја без Бањалуке, друштва, Бањалучанки и ћевапа :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:09 
Voajer
Voajer

Ja zivim na periferiji BG-a i putujem do skole 2 sata..do faxa bih putovala mozda i duze.. tako da bih morala da trazim stan..a skupo je u BG-u.. tako da bih imama velike troskove sigurno. a i prevelika guzva me ubija , treba mi neki mirmako sto je u BL.
Pa znaci od prijemnog mi sve zavisi,treba se potruditi,nabavila sam zbirku zi hemije iz BL..slicno je kao i ovde,a verovatno je i matematika.. ma nista..treba uciti,pa gde odlucim :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

онда долази у БЛ :)
нађеш себи стан у близини факса и сигурно ће те станарина изаћи мање него у БГ-у. а школарина је очигледно мања
и да, све ти зависи од пријемног ;) мораћеш баш да спремиш екстра.

никад то није сигурно јер све зависи од конкуренције, али мислим да би се могла уписати уколико узмеш на пријемном 45 и више бодова(а можда и мање све зависи како остали ураде)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:17 
Voajer
Voajer

Da da. Realno..mogu da izgubim vrlo malo bodova na prijemnom,nista,narednih 5 meseci je to primarno u zivotu :)
Pa da se nekako upadne,a tek onda pocinju muke,no dobro,za pocetak treba upisati :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 22:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Jel' zna iko gdje mogu da nađem literaturu za seminarski za Uvod u nauku? U našoj biblioteci nema ništa naravno :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

па прво напиши која је твоја тема па ти можда неко и могне помоћи :)

и зар не треба да сви радите тај семинарски из неке одређене књиге? бар ми се чини да је тако било прије

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 22:46 
Početnik
Početnik

"Vrste naučnih publikacija"
Ne, ne. Nama se tek skoro sjetio da treba da da literaturu, neki je čak nisu ni dobili.
I na neke naše žalbe dobili smo odgovor: Brinite se za biofiziku.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 23:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јооооој како ме нервирају :angry4: :x

ево сад кад је прошло мало времена сјетио сам се да су у мојој генерацији сви добили литертуру, тј. неку дебелу књигу и из ње су сви радили семинарски.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 23:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Smijalo je napisao:
Jel' zna iko gdje mogu da nađem literaturu za seminarski za Uvod u nauku? U našoj biblioteci nema ništa naravno :D

Методологија научног истраживања. Имаш у библиотеци.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 00:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
јан_де je napisao:
Smijalo je napisao:

Методологија научног истраживања. Имаш у библиотеци.

:thumbright: Da, postoji ta knjiga i ima jos jedna.... znam da je jedna malena i bijelih korica a druga debela, znatnih korica... :D
Ja sam radila seminarski iz uvoda prosle godine i isto nisam imala literaturu, pa sam trazila po netu, nesto iz filozofskih knjiga, ubacivala, krpila, jedno te isto pisala na drugaciji nacin... :lol: :oops:
Pogledaj u gradskoj biblioteci oni imaju tu literaturu, malo ces se namuciti da dodjes do toga svega, ali onda na ispitu samo odgovoris jedno pitanje, covjek ti upise 10 i to ti je to... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

и док из неких изборних предмета суденти одраде безвезе неки семинарски реда ради и добију 10, у исто вријеме из неких других предмета морају да иду на предавања и да уче, а на неким су чак и условљени, као што је нпр. случај са биофозичким истраживањима која се не могу положити док се не положи биофизика

као што рече Калимеро, неправда па то ти је

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 00:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Eb ga ovo je samo jos jedna u nizu nepravednih stvari na nasem faksu, ima i gorih stvari...
Opet ovo je izborni predmet, tako da oni koji mogu, biraju bolje, oni koji imaju los rang na upisu dobiju gore predmete...
Mada mi je i to glupost, ako je vec izborni, trebalo bi da svi imaju prava da izaberu sta zele, a ovako, dosta ih je nezadovoljno kad izadje spisak ko je gdje upao.. :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 01:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

да, има и пуно горих ствари дефинитивно, мада је и ово један од показивача какво је стање на медицинском факсу.
а да не причам што кад сам ја бирао те изборне предмете само првих 30-40 је добило оно шта је хтјело, а овима осталима су безвезе подијелили без обзира на то шта су написали да желе да слушају. добро знам да је мој један познаник добио предмет који сам ја хтио, а ја добио онај који је он хтио, и нисмо били једини

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 12:14 
Početnik
Početnik

Ovaj asistent iz fizike stvarno nekad zna biti nenormalan, ali šta se može :D
Hvala vam :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јооој имао сам неколико сусрета са овим новим асистентом и стварно понекад зна бити тотално ненормалан :D

а понекад се зеза и буде сасвим у реду(мада ријетко :lol: )

иначе моје мишљење је да се биофизика претјерано форсира на медицини. разумијем ја, физика је заслужна за многе медицинске инструменте, али једног доктора не занима на којем принципу ради ради неки тамо инструмент, него га занима само како да га користи. свеједно у случају квара и овако и онако, ти инструменти се шаљу у специјализоване сервисе...
јебени предмет који носи 2 ЕЦТС бода не заслужује да се студенти толико замарају око тога. практични, тест и усмени...

а могу тек да замислим како је било прије студентима који нису студирали Болоњу, па су имали ону опширну физику(ово је сад скраћена)

могу да замислим колико су само морали да се муче око предмета и неких глупости које им никад неће требати

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 12:48 
Početnik
Početnik

Ja ne znam kakav je asistent prije bio, ali ovaj sad je sušta suprotnost svemu onome što smo slušali mi dosad o fizici. Ovaj od nas zahtijeva cijeli praktikum da se ispolaže teorija + vježba koja se izvuče. Vele da se više ne može ni iz skripti učiti jer hoće da se uči i zna sve. Maah, ne znam. Vidjeću kad počnem polagati to,iako nam ni rokove još nije dao lik :-?
Btw, ima li na medicini aprilski rok?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]