banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2010, 08:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Maj 2010, 21:18
LemiGO je napisao:
Gledao sam kod kolege knjige za BLC, pa ono nije bezazleno, treba za ono dobro zguliti stolicu, aovi dobijaju dobre ocjene, nešto mi tu nije jasno.

npr. iz predmeta "uvod u operativne sisteme" koji predaje Prof. dr Vojkan Vasković (prof sa FON-a u BG) koristi se isti njihov udzbenik sa FON-a, ali... koristi se 50-75% gradiva, dok je "tezi" dio (npr. memorijko alociranje) zaobidjeno. ipak, i za taj laksi dio treba se bar malo sjesti, narocito ako se nema prethodnog dodira s materijom...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 12:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
thelast88 je napisao:
LemiGO je napisao:
Gledao sam kod kolege knjige za BLC, pa ono nije bezazleno, treba za ono dobro zguliti stolicu, aovi dobijaju dobre ocjene, nešto mi tu nije jasno.

npr. iz predmeta "uvod u operativne sisteme" koji predaje Prof. dr Vojkan Vasković (prof sa FON-a u BG) koristi se isti njihov udzbenik sa FON-a, ali... koristi se 50-75% gradiva, dok je "tezi" dio (npr. memorijko alociranje) zaobidjeno. ipak, i za taj laksi dio treba se bar malo sjesti, narocito ako se nema prethodnog dodira s materijom...

Moj kolegica je na BLC-u i nikad nije otvorila knjigu. Svi imaju neke puskice preko kojih prepisiju na ispitima.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
korisnik je napisao:
Moj kolegica je na BLC-u i nikad nije otvorila knjigu. Svi imaju neke puskice preko kojih prepisiju na ispitima.

а код мене на читавој првој години нисам имао ниједан прдмет гдје се на тесту могло преписати.

на сваком тесту размак два реда и 3 или 4 столице измеђудва студента ,асистенти нон стоп шетају и прате и ако се само окренеш одмах избацују са теста.
ето ја сам у средњој школи баш испраксао преписивање и стално сам на факултет ишао са пушкицама, али скоро па никад нисам успио преписати

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 14:07 
i kod mene drug nikad nije otvorio knjigu na blc i hvali se s tim, a i ja znam da je tako... sad ce diplomirati, sto na te neke puskice sto si stalno prebacuju od jednog do drugog sto na stele na ispitima...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 12:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
http://www.poslovni.hr/vijesti/u-beogra ... 85315.aspx

U Beogradu već 18 privatnih fakulteta za ekonomiju

Dok se, primjerice, na Europskom sveučilištu može upisati nekoliko fakulteta za menadžment, vodeće kompanije prave 'crne liste' visokih škola

Poplava visokoškolskih institucija u Srbiji. Tu je rečenicu svojedobno izrekao predsjednik Saveza ekonomista Srbije dr. Dragan Đuričin. Cijenjeni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu tada je izjavio kako je najomiljeniji proizvod u Srbiji svjedodžba i da s tom ljudskom slabošću vješto manipuliraju vlasnici novih privatnih sveučilišta i fakulteta. Liberaliziranje obrazovnog sustava, koje je započeto još tijekom vlasti Slobodana Miloševića, otvorilo je vrata širokoj poduzetničkoj inicijativi u toj djelatnosti. Profesor Đuričin smatra da državna sveučilišta nisu uspjela da se prestoje u hodu, da obave jednu simuliranu reformu, što je pogodovalo da se, s druge strane, na "zelenoj livadi" dogodi eksplozija kvaziinstitucija, kojima je glavni ako ne i jedini cilj bilo uzimanje novca, a ne da pomjeraju granice spoznaje

Profesor Đuričin navodi da u Beogradu ima 18 privatnih fakulteta za menadžment, biznis ili ekonomije, dok ih je u Novom Sadu još 12. Zanimljivo je, dodaje Đuričin, da postoje fakulteti koji još nemaju treću godinu studija, a već daju magistrature na obrađene magistarske radove, pa čak i doktorate. Zgrožen kaže da je nevjerojatno da fakultet koji još nije izveo prvu generaciju studenata već daje znanstvene radove. Doktoratom se daje znanstveni doprinos, koji je nedvosmislen, koji je originalan... Ovo što imamo, zaključuje profesor Đuričin, nije širenje znanstvenih temelja, to je inflacija i blamaža znanosti.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Imam par drugara koji studiraju po privatnim fakultetima (BLC, Apeiron ili kao vec i jos neki). Po vlastitom priznanju, upisali su ih jer nisu mogli da urade nestio vise na javnom-drzavnom fakultetu. Po vlastitom prizanju niko od njih ne uci ozbiljno. Cak naprotiv, iz njihovih primjera vidim da je to jedna opsta sprdnja. Da ne pricam o magistrima i doktorima nauka koji sa privatni fakulteti stancaju u nevjerovatnom broju.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Razmišljao sam i ja da dignem kredit i upišem neku privatnu ekonomiju, pravo, političke nauke, pitaću dekana da mi bude žirant.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 22:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
U mom okruzenju, privatne fakultete upisuju oni koji se u tri roka nisu uspjeli upisati ni na jedan drzavni.
Po svjedocenju druga koji studira ekologiju na privatnom, zakljucujem da je to segacina zesca! Naime, desilo im se da je na jedan ispit dosao neki prof sa drugog fakulteta i nije im dao da prepisuju, a oni svi kao ''ALOOOO STA JE OVOM, JEL NORMALAN?!?!''

Ili oni glavnonje, mamini sinovi, tatine cerkice koji vec imaju osiguran posao, a samo im treba papir eto da su i oni satro skolovani.

A neki dan sam sreo OSOBU koja ce obnavljati godinu (Apeiron, pravo)... Zakoceno sam se kad sam cuo, materem... :o

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Nece biti uvijek maminih i tatinih para. Zivot ne mazi nikoga, a znanje je danas novac. Takvi koji prepisuju sa puskica, samo cine sebi medvjedju uslugu, umjesto da iskoriste lagodnije i opustenije uslove za studiranje, koje su im, u vecini slucajeva, obezbijedili mama i tata, i zaista nesto nauce. Svaku sansu da se nesto nauci treba ugrabiti. Ali ljudi nisu toga svjesni.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nesto o privatnim srednjim skolama:

Direktor Pedagoškog zavoda RS Mirko Banjac kaže da je osnovni problem to što kod nas nije razvijen sistem praćenja kvaliteta ni u privatnim ni u javnim školama.

- U privatne škole se upisuju oni koji nisu mogli u konkurenciji izboriti upis na javnu školu tog smjera. U privatnim školama nema konkurencije i može se upisati svako ko to želi...

Izvor > http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... araka.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...problem naseg skolstva je neusaglasenost s trzistem radne snage..onda se produkuju kadrovi koji nemaju posla...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nema posla ni za koga koliko sam skontala. A najsmješnije je što se ti sa menadžmentima raznim i zaposle u državnom sektoru... Al dobro, kakva država, takav kadar.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jao ljudi što lupate gluposti! :oops:
Ja sam išao na na pravo i ne bih ni neprijatelju to poželio nadrkane profesore, neljubazno osoblje što ne radi svoj posao, debilne asistente, ucjene kupovinom knjiga i apsurdne krajnosti u predmetima, nisam mazohista to nema veze sa hoću li ja učiti ili ne kad mi ubiju volju za znanjem u startu, radije ću staviti muda u škrip nego biti student na ovom našem Univerzitetu nadrinauka i smetenosti!
Od refome je urađeno samo da su skinuli Titove slike sve ostalo je isto sranje! :pottytrain5:
Bolonja jest al u atlasu!
Na privatnom faksu ne ubiješ se od učenja i platiš koliko kažu, na državnom učiš gluposti i nemaš pojma kad završiš a svi znaju da se ispiti kupuju i šta je bolje?
Naše školstvo ionako svuda uvažavaju ko Papa Kuran bez sto verifikacija neće ni da pričaju sa tobom!
Najjači univerziteti i instituti na svijetu su privatni narode državne su samo poreske uprave nema više ništa džabe!
Uostalom sami poslodavci vele da sa privatnih fakulteta izlaze bolje radno osposobljeni kadar ne uči se više od Kulina Bana i njegovih dana do danas nego ono što treba da znaš da bi obavljao svoj posao u kapitalizmu se gleda produktivnost pamet si dobio po rođenju!
A što neki navode da se ne možeš sa privatnim zaposliti u vladi, poreskoj i gradskoj upravi dajte ljudi pa svi znamo da ako imaš vezu možeš biti i nepismen zaposlićeš se tamo gdje vi živite??
Ko uči znaće ko krade imaće i amin!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Najjači univerziteti i instituti na svijetu su privatni narode državne su samo poreske uprave nema više ništa džabe!

ovo uopste nije tacno. to samo ovi nasi sto drze privatne fakultete prodaju muda za bubrege, kao i uvijek

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 12:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:

ovo uopste nije tacno. to samo ovi nasi sto drze privatne fakultete prodaju muda za bubrege, kao i uvijek

Jelte? Ajd vidi pošto je školarina na Jeilu, Oksfordu i Kembridžu pa onda reci da nije istina :evil3:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
kakve veze ima cijena studiranja sa kvalitetom znanja?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Cijena studiranja nema veze sa znanjem (ne bi li trebala biti analogija vise para - vise znanja?), niti to da li je zavrsen privatni ili drzavni fakultet. Bitan je motiv upisivanja ovog ili onog - receno je vec dosta toga...
U drustvu (robovlasnickom) kakvom smo trenutno, bitna je cuka. Dzaba je i diploma drzavnog fakulteta ako nisi "kupio" znanje, mislim na iskustvo. Zavrsila sam privatni fakultet, ali sa srednjom skolom pocela sam raditi "kupovati znanje", bilo je svega: od mobinga pa do zdravstvenih i psihickih problema. Nakon 5-6 godina toga konacno mogu reci da nesto konkretno znam i zato dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon. Nema teoretske sanse da se u bilo kojoj privatnoj firmi takav kadar zaposli na mjestu npr.sefa racunovodstva. Fakultet je jedno a stvarni posao drugo. Zato naglasavam motiv studiranja privatnog ili drzavnog fakulteta.
Ni na jednom fakultetu te ne uce zivotu, onom koji dolazi kad pocnemo raditi to za sta smo se skolovali.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
kakve veze ima cijena studiranja sa kvalitetom znanja?

čuj kakva koliko para toliko muzike šta misliš što toliko košta i što su elita
Citiraj:
Ni na jednom fakultetu te ne uce zivotu, onom koji dolazi kad pocnemo raditi to za sta smo se skolovali.
Nakon 5-6 godina toga konacno mogu reci da nesto konkretno znam i zato dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon. Nema teoretske sanse da se u bilo kojoj privatnoj firmi takav kadar zaposli na mjestu npr.sefa racunovodstva. Fakultet je jedno a stvarni posao drugo.

hvala bogu da je neko skontao! ja to pokušavam objasniti al džaba ovde važi ona idi na fakultet da nebi radio e neće da može!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
jel' ti meni sada hoces da kazes da ti uplatis apeironu 2xxx KM (koliko vec) i da ti odmah imas vise znanja od nekoga ko na ekonomiji daje 200 ili je na budzetu?! Bravo :lol:
Evo da budem iskren. Moj roditelj je vlasnik jedne firme u kojoj je zaposlena izvjesna osoba koja je zavrsila privatni (ne znam koji, znam da se predstavlja kao diplomirani ekonomista).
Jedini (bukvalno) razlog zbog kojeg ta osoba jos radi u toj firmi je taj sto poznaje jezik (nije engleski). Radi tu vec 4-5 godina i po misljenju moga roditelja (slicne struke sa drzavnog fakulteta) po znanju je daleko ispod sefa racunovodstva sa zavrsenom visom poslovnom (istina, ima oko 8 godina isustva).
Ovo naravno ne mora da vazi za sve koji su zavrsili pomenuti fakultet. Slazem se da ima onih koji stvarno nesto nauce i budu strucnjaci.
Slazem se da ima ljudi koji su zavrsili ekonomiju pa nakon nekoliko godina iskustva jednostavno nisu neki strucnjaci. Ili masinaca koji ne znaju rijesiti najobicniji integral. Slazem se da ima ljudi koji su zavrsili Harvard i platili skolovanje na desetine hiljada dolara, i opet nakon godina iskustva nemaju pojma o pravu (npr).
Poenta? Kvalitet nekog fakulteta se mijeri iskljucivo kvalitetom znanja, osobe (odnosno vise njih) koja je zavrsila pomenuti fakultet, nakon nekoliko godina prakse.

Da prostis, zajebi to sto ti placas fakultet zlatom, zajebi to imas lustercinu precnika 6m u hodniku fakulteta ili sto su ti klupe u amfiteatru tapacirane potpisom louis vuitton. To nema i nikada nece imati veze sa znanjem! Znanje je ono sto ti nosis iz fakulteta, a ne ono sto u njemu ostaje

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 07:09 
BMary je napisao:
...... i zato dipl.ecc. sa drzavnog fakulteta bez dana iskustva moze jedino da mi lize koverte i javlja se na telefon. Nema teoretske sanse da se u bilo kojoj privatnoj firmi takav kadar zaposli na mjestu npr.sefa racunovodstva.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: kako si samo prepotentna... sem toga neko ko je tek zavrsio fakultet ne moze ni stvarno ni teoretski postati sef racunovodstva... :roll:
i ti imas znanje iz prakse, to bi trebalo biti normalno i logicno za godine koje radis taj posao, i to se ne poredi sa fakultetom, znanje si stekla kroz rad a ne na fakultetu, ta diploma ti sluzi da mozes sjediti na tom mjestu koje zahtjeva diplomu, a da poredis sebe i ljude koji zavrse drzavnu ekonomiju, plus da ih tako omalovazavas to je toliko jadno da nemam rijeci.... kompleksi su cudo..

i drugo, ovaj sto poredi cijenu skolovanja sa znanjem... :confused2: nemam komentar.... znanje ces steci onoliko koliko se trudis, na drzavnom htio ne htio moras uciti (osim onih sa stelama kojih ima svugdje) , a na privatnom ne moras uciti nista da prodjes, osim ako ne zelis...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]