banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pitaj ministra prosvet i dekana fakulteta, verovatno oni znaju odgovor... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
To je ona profesorica iz Zemuna što izgleda kao da će nekog da bije... :lol:
A zbunila se malo...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 21:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2010, 21:35
Pozdrav svima :)
Ja sam nova ovde,4 sam godina gimnazije,vukovac sam i planiram upisati medicinu.., pa me zanima par pitanja ako bi mi neko mogao odgovoriti,bila bih mu zahvalna.:)
Koliko ucenika prima fakultet?
Koliko ide na budzet?
Da li zadaci iz hemije budu teski?i da li budu na prijemnom isti kao sto su na skriptama ili ih mijenjaju?
Da li je velika konkurencija pri upisu,iako sam vukovac plasim se da ne upisem?://
I da li se moze zavrsiti a da pritom ostanem normalna:DDDD

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
S obzirom da mi je drago da su se gimnazijalci konacno zainteresovali za medicinu odgovoricu ti iako imas sve te odgovore na prethodnim stranicama.

Primaju 80, to najcesce izadje na 90-100. Na budzet ide 40. Imas 700 zadataka, ako nista, mozes ih napamet nauciti posto zaokruzujes tacan odgovor. Ako si vukovac znaci da imas minimum 45 bodova, a 70 ti je neka donja granica za prijem tako da ces sigurno ostvariti tih 25 - 30 bodova.
Evo, recimo ja, nikad nisam bio normalniji 8) :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
A koliko prime na stomatologiju?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
продајем књиге за прву годину медицинског факултета општи смјер. немам све књиге недостаје неколико, али имам већину и још имам доста неке додатне литературе. ево вам испод списак свега што продајем, па бих замолио колеге да ми кажу шта мисле колико бих могао добити за то све. не бих даа продајем одвојено него као комплет.
90% књига су скоро па нове. и није зато што хоћу да их продам, али неком бруцошу ово је најјефтинији начин да дође до буквално нових књига. ај молим вас процјените колико да тражим.

Анатомија:
Остеологија - копирана, али нова, дакле није кориштена, ишарана или раскупусана.
Анатомија горњег екстремитета – копирана, није ишарана нити било шта, једино је пола листова испало из корица јер сам једном гађао зид са том књигом :) треба је само однијети у копирницу да је стави поново у ону машину и врати листове у корице, или како год се зове оно пластично чудо код копираних књига што држи листове на окупу.
Анатомија грудног коша – копирана, у потпуности нова и некориштена.
Анатомија абдомена - копирана, употпуности нова и некориштена.
Анатомија карлице - копирана, у потпуности нова и некориштена.
Јовановић анатомски атлас – копиран, али никад кориштен,у потпуности нов. то је црно бијели атлас.
Крмпотић анатомија човјека – такође копирана, али у потпуности нова.то је књига по којој се некад учило, сад може да послужи као додатна литература за учење и евентуално код писања семинарског.
Анатомија човјека приручник за практичну наставу – књига је копирана, али нова. у њој је све скраћено написано без детаља, али је зато лијепо објашњено.
Бошковић анатомија човјека - то је акњига анатомије. недостаје нешто детаља али је супер објашњено оно што има. књига такође посједује и црно бијеле слике тако да може послужити као помоћни атлас. књигу сам купио нову у књижари,платио око 30 КМ. сад је онако половна.

бонус: приручник за понављање градива. дакле то је она жута књига за полагање теста. у потпуности нова. ја је платио 20 КМ

Хистологија:
Основе хистологије – дакле она бразилска књига по којој сви уче. копирана, али у потпуности нова.
Основе ембриологије(Дуанчић) – такође копирана, али у потпуности нова.

бонус: практикум из хистологије, питања за тест из хистологије, око 1600 питања на 70 страница.

Физика:
Општа физика и биофизика(Мирјанић) – књига је очувана само је трећина листова испала из корица

бонус: скрипте за учење, практикум из физике, свих 12 вјежби урађено. неколикоодличних пушкица спремних за кориштење за практични

Хумана генетика:
Биологија са хуманом генетиком – књига је нова, ја је мајмун купио у књижари и платио 21 марку, а копирана кошта 7-8 марака.

бонус:практикум и неки задаци из генетике

Биохемија:
Биохемија (Саничанин) – књига је нова, ја је купио код професора и платио 30 КМ :( неколико листова се одвојило од корица јер је слабо љепило
бонус:практикум и двије копиране књиге из хемије које су се прије користиле,београдска издања. могу послужити као додатна литература

test your medical english – књига за тестирање колико добро занте медицински енглески. међутим, ја сам имао и стандардну књигу али појма немам гдје ми је.

на све то као бонус дајем ДВД на којем има разних ствари, највише за прву годину. семинарски радови, пушкице, тестови, нетер и собота анатомски атласи, и неколико стотина слика препарата из хистологије. скрипте за клиничку праксу, разни тестови и свашта нешто

такође продајем и анатомску пинцету. у потпуности је нова, никад кориштена. платио сам ју 16 КМ

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 23:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
На ово све да додам да имам и ја копирану Остеологију, потпуно нову, па ћу је поклонити неком бруцошу... Нека се јави на пп, па ћу му оставити у скриптарници или некој кафани крај факса...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2010, 21:35
hvala "Veteran" na odgovorima,majko moja 700 zadataka,to nema nigdje...:& :D ajd valjda cu ih nauciti sve kako treba
Koja si godina ti ? :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:41 
Veteran
Veteran

Pink je napisao:
Pozdrav svima :)
Ja sam nova ovde,4 sam godina gimnazije,vukovac sam i planiram upisati medicinu.., pa me zanima par pitanja ako bi mi neko mogao odgovoriti,bila bih mu zahvalna.:)
Koliko ucenika prima fakultet?
Koliko ide na budzet?
Da li zadaci iz hemije budu teski?i da li budu na prijemnom isti kao sto su na skriptama ili ih mijenjaju?
Da li je velika konkurencija pri upisu,iako sam vukovac plasim se da ne upisem?://
I da li se moze zavrsiti a da pritom ostanem normalna:DDDD

Вуковац у БЛ гимназији...Е то је ријеткост.
Мислим да је код мене од нас ~ 350 ученика (11 или 12 одјељења, не сјећам се тачно) само ученица генерације била вуковац, мада нисам ни у то сигуран.. Могуће је да није имала баш све петице...
Углавном, свака част...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Biohemija - Sanicanin , e,kud nisam rodjen malo kasnije, pa da se ne patim s Harperom i Niskom knjigom, a povr svega s Nikolickom.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:47 
Veteran
Veteran

laoce je napisao:
Biohemija - Sanicanin , e,kud nisam rodjen malo kasnije, pa da se ne patim s Harperom i Niskom knjigom, a povr svega s Nikolickom.

Одговорно тврдим да та жена није нормална... За какву ситницу је оборила моју дјевојку на усменом, па то је страшно... Осушила се јадница док је спремила тај испит који, успут речено, благе везе нема с медицином(осим неких пар ситница, али то је смијешно)... Јбно мућкање епрувета...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Paćenje sa Nikolićkom!?! Nama Saničanin nije držao ali ne mogu da vjerujem da je neko imao problema sa Džes...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Јбно мућкање епрувета...

:love7: Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:00 
Veteran
Veteran

Phoenix je napisao:
Paćenje sa Nikolićkom!?! Nama Saničanin nije držao ali ne mogu da vjerujem da je neko imao problema sa Džes...

Ма фазон је што тај предмет треба вама фармацеутима, али који ће враг нама... Пита нас сваку ситницу из оне њене књиге. То је исто као кад би фармацуети одговарали анатомију из наших књига. зато и посотји она књига од пар сотина страна јер вама тај предмет и није битан толико...

Зато не контам зашто иста књига из Бхм за фармацеуте и медицинаре... Нама би требала нека кратка верзија, само неке основе...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Зато не контам зашто иста књига из Бхм за фармацеуте и медицинаре

Zato sto ju ovako svakoj generaciji proda u 2x vise primjeraka. Prosto i jednostavno :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Phoenix je napisao:

Ма фазон је што тај предмет треба вама фармацеутима, али који ће враг нама... Пита нас сваку ситницу из оне њене књиге. То је исто као кад би фармацуети одговарали анатомију из наших књига. зато и посотји она књига од пар сотина страна јер вама тај предмет и није битан толико...

Зато не контам зашто иста књига из Бхм за фармацеуте и медицинаре... Нама би требала нека кратка верзија, само неке основе...

Saglasna sam sa tobom! Ali to je problem našeg školstva, generalno! Pokušavaju od nas da naprave naučnike koji će da znaju sve o svemu što je nemoguće. :angry4: A ne uče nas ono što treba da znamo. Ja sam u apoteci, sa druge strane pulta, bila ukupno 4 dana i to nisam ni tada bila po pune smjene. Znači veze nemam da radim svoj posao a znam toliko bespotrebnih podataka. Uostalom, koji će mi đavo da znam napamet sastav nekog galenskog preparata kada za to postoji literatura u svakoj apoteci (mora da postoji).

A što se tiče njene knjige, ni nama ona nije odgovarajuća. Mi imamo 2 biohemije. Sve što je potrebno za jednu, to ima u njenoj knjizi. A za ovu drugu, standardna priča, to jeste zvanična literatura ali nije dovoljna. Treba i niška i Majkić-Sing (ne znam da li je i vama to literatura ili ne) i plus neke stvari koje daje na papirima. :confused2: Ako je već njena knjiga, zar to što daje na handoutima i fotokopijama nije mogla da stavi u knjigu??? :roll:

Generalno, vi imate prednost što imate tačnu literaturu. Ok to možda jesu obimne knjige ali barem znate šta vam je literatura. Ovi naši su lijeni da pišu knjige, pa onda daju te handoute,fotokopije i ostalo. Nekad mi se činilo da mi je više vremena trebalo dok prikupim literaturu nego dok nešto naučim. :crybaby: :angry4: I opet ti dođu i kažu: "Nije to sve, niste rekli neke bitne stvari." Odakle, bre??? Ili nađeš nešto na netu, a ono isti pojam i ima neke dijametralno suprotne podatke, recimo koncentracija neke supstance u nečemu je 2% po jednom izvoru a po drugom 5%. Nije to mala razlika. :confused2: :roll: Uh!!! :angry4:

Samo mi generalno sa Džes nismo imali problema. Jeste da je i od nas tražila uvijek mnogo, to stoji, ali nije vrijeđala nikoga, nije nipodaštavala. Ako ne znaš, do viđenja, prijatno, fino i kulturno, a ne da se izdere na tebe ili da te izvrijeđa kao pojedini profesori a onda ne znaju prijavu da ispune kako treba. :angry4: :evil:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nije se ona ni nas dreala, daleko od toga,ali mnogo gore je bilo njeno hinjsko ponasanje. Evo dacu sad jedan primjer kako se ona ponasala:
Na pismeni izaslo preko 100 ljudi - od toga troje polozilo, od tih troje jedno polozillo prakticni , a i ta osoba je pala na usmenom. Ja sam izlazio 7 ili 8 puta , mislim da sam treci put po prvi put dosao do usmenog, onda je ona otisla na put, vratia se za 2 sedmice i sve nas poobarala.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 17:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Nov 2010, 17:34
Mene interesuje da li je ista literatura za anatomiju ovdje, u Banja Luci i na Medicinskom fakultetu u Foči?
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Nije se ona ni nas dreala, daleko od toga,ali mnogo gore je bilo njeno hinjsko ponasanje. Evo dacu sad jedan primjer kako se ona ponasala:
Na pismeni izaslo preko 100 ljudi - od toga troje polozilo, od tih troje jedno polozillo prakticni , a i ta osoba je pala na usmenom. Ja sam izlazio 7 ili 8 puta , mislim da sam treci put po prvi put dosao do usmenog, onda je ona otisla na put, vratia se za 2 sedmice i sve nas poobarala.

Slika :scratch:

Ajmeeee, ovo je za mene šok! Nama su biohemije generalno lagani ispiti. Mislim, ono, sjedneš, naučiš ali ništa pretjerano stresno niti teško. U poređenju sa, recimo, farmaceutskom hemijom (gdje se uče sve formule lijekova, neko je brojao, ima više od 2000 koje se moraju znati i još podosta nekih koje dolaze na prepoznavanje). Ili recimo fizičke hemije koja je, kako reče jedna moja drugarica, zlo najveće: hemija, matematika i fizika u jednom.

Meni su hemije, generalno, bile sjajne ali ni medicinski ispiti mi nisu bili loši. Fiziologija mi je omiljeni predmet, bez obzira koliko volim neke svoje stručne predmete ili hemiju, ta fiziologija mi je bila čarobna.

A najgori ispit mi je bila mikrobiologija. Ljudi mi se smiju kada kažem da sam htjela da udaram glavom o zid da počne da ulazi u glavu ali meni je ono bubačenje stvarno bilo užas. :crybaby: Činjenica je da anatomiju nismo radili kao vi, ali jbg tu imaš bar slike kako nešto izgleda, nešto možeš i da vidiš i dodirneš, i mogla bih to lijepo naučiti. Veliki dio toga i jesam učila iz vaših knjiga jer ona naša je... A ne mikro, bubaš nešto a sve isto. I još dođem na ispit i dobijem neku od onih "lijevih" bakterijskih rodova. Znala sam morfologiju, antigensku građu ali kultivaciju... I preskočim ja na kliničku sliku i terapiju, kad će meni Petković:"Koleginice, vratite se na kultivaciju. Vama ta klinička slika neće trebati." A kultivacija hoće!?!?!? ](*,)

Problem našeg školstva. Daj da ih što više poobaramo i namučimo umjesto da nas nešto nauče.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 22:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Koliko prime na stomatologiju,i koji mi je najmanji prag da prodjem?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]