banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 01:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2010, 17:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Znam,hvala ti :)
Koja si ti bila,kako je tebi prijemni prosao?A iz skole?Koliko si imala bodova?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Dr_Kay je napisao:
Cestitke Phoenix!!!! :occasion5:
Ja sam tek na pocetku, al' da mi je doci do kraja, ma lako bih ja sa administracijom i papirima. :P A na stardandni nivo neorganizovanosti, bezobrazluka i nepravde se vremenom naviknes, mada nekad ti prekipi pa ne mozes bas proci da se ne iznerviras. :fadein:

Hvala Kej! :D

Jeste, najbitnije je da se dođe do kraja. Ali nakon sve muke, još kad te potkači i frka oko papira za sam kraj, ono šlag na tortu nakon svega, pravo te uhvati popizditis acuta! :angry4:

Ena
, ja sam završila farmaciju i pomalo se razumijem u hemiju. :D Vjeruj mi, ti zadaci iz hemije nisu uopšte teški, koliko se sjećam najteži zadatak iz fizike u skripti iz prijemnog je bio jedan gdje se mora razlikovati osmolalnot i osmolarnost, sve ostalo je laka stvar. Logičpno je i na isti je fazon. Tako da bi bilo dobro da radiš malo sa nekim ko je dobar iz hemije, čak i drugom/drugaricom iz srednje ako mu/joj dobro ide hemija. Ja nisam hemiju uopšte učila za prijemni i položila sam bez frke jer zadaci nisu nimalo teži od onih koji smo mi imali na kontrolnima u gimnaziji. Ili uzmi par časova instrukcija a i fakultet ima časove pripreme pred prijemni, koji su iz matematike i fizike bili prilično dobri, bar kad sam ja upisivala. A to učenje rezultata napamet je mnogo teže u odnosu da malo provježbaš i shvatiš princip, plus nepouzdano je. I srećno!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 20:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Phoenix je napisao:
Dr_Kay je napisao:
Cestitke Phoenix!!!! :occasion5:
Ja sam tek na pocetku, al' da mi je doci do kraja, ma lako bih ja sa administracijom i papirima. :P A na stardandni nivo neorganizovanosti, bezobrazluka i nepravde se vremenom naviknes, mada nekad ti prekipi pa ne mozes bas proci da se ne iznerviras. :fadein:

Hvala Kej! :D

Jeste, najbitnije je da se dođe do kraja. Ali nakon sve muke, još kad te potkači i frka oko papira za sam kraj, ono šlag na tortu nakon svega, pravo te uhvati popizditis acuta! :angry4:

Ena
, ja sam završila farmaciju i pomalo se razumijem u hemiju. :D Vjeruj mi, ti zadaci iz hemije nisu uopšte teški, koliko se sjećam najteži zadatak iz fizike u skripti iz prijemnog je bio jedan gdje se mora razlikovati osmolalnot i osmolarnost, sve ostalo je laka stvar. Logičpno je i na isti je fazon. Tako da bi bilo dobro da radiš malo sa nekim ko je dobar iz hemije, čak i drugom/drugaricom iz srednje ako mu/joj dobro ide hemija. Ja nisam hemiju uopšte učila za prijemni i položila sam bez frke jer zadaci nisu nimalo teži od onih koji smo mi imali na kontrolnima u gimnaziji. Ili uzmi par časova instrukcija a i fakultet ima časove pripreme pred prijemni, koji su iz matematike i fizike bili prilično dobri, bar kad sam ja upisivala. A to učenje rezultata napamet je mnogo teže u odnosu da malo provježbaš i shvatiš princip, plus nepouzdano je. I srećno!!!

Нисам рекао да набуба рјешења напамет, него да сам ја неколико задатака који су ми били баш тешки тако научио...
Па требала би ми глава од километар да научим сва рјешења...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 23:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Ma vježbala sam ja, pa jednostavno ne može ni sve na taj način da uđe u glavu. Pobrka čovjek, 700 pitanja ipak nije malo. Al' ne ide ni sve napamet u glavu sve i da pokušaš tako.
Ja sam imala 48 iz gimnazije, i više od 45 na prijemnom, ne sjećam se baš, od uzbuđenja kad sam gledala listu pobrkala sam cifre bila a poslije tog nisam ga vidjela opet XD i upala sam na budžet, u prvih 50, tačnije u prvih 35. Tako da s prosjekom 44 moraš da zapneš dobro, jer makar kod nas konkurencija je bila velika.

Ja sam se dosta brinula oko prijemnog, i možda bih mogla bolje da sam hemiju ranije počela, ali u suštini s tim učenjem tad, zadovoljna sam kako je završilo.

I moj savjet ti je da ne brineš oko hemije ako upadneš, jer smatram da je hemija mala maca u odnosu na ostale predmete. A koliko vidimo obe, ne traže puno za nju ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 23:35 
Početnik
Početnik

A što se tiče komentara da ćemo u trećoj da proklinjemo, jel to znači da sam do nje mirna? :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Smijalo je napisao:
A što se tiče komentara da ćemo u trećoj da proklinjemo, jel to znači da sam do nje mirna? :D

Nadaj se... :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:10 
Početnik
Početnik

Nada umire poslednja :D
Hahaha XD

A možel' mi neko reći iskustva sa histologijom i biofizikom? Kako ste prošli ljudi, pogotovo kod Mikača :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Fizika je laganica, Hista vec malo veca patnja, pogotovo pismeni, ako to postoji kod bolonjaca :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Postoji test iz histe. U sustini on je najgori, to kad polozis, prakticni i usmeni su vec laksi. Moze se hista lijepo nauciti, mada je dosadna za ucenje bila, barem meni... embriologija je zanimljivija :)
Vas stomatologe na gnjavi previse sa sitnicama. :cat:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:37 
Početnik
Početnik

Onda blago stomatolozima, a teško meni :D
Ali hajde, makar onda biofizika neće biti problem, sreća :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mi smo fiziku ucili iz skripte, bukvalno naucis formulu, sta je sta u njoj, merne jedinice i mozda pokoju definiciju, zavisno od lekcije do lekcije... Prakticni je lagan, a pismenog se i ne secam, davno je to bilo, ali cini mi se da je i on nesto na foru da napises formule :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Ma nije hista toliki problem, sjednes mjesec dana ili manje, zavisi koliko dnevno ucis i kako ucis, i spremis... :wink:
S obzirom koliko je sve izvikano ja sam mislila da nikad necu poloziti ni histu ni anatomiju, ali eto naucis dobro i polozis. :D

A biofizika, prakticni je zaista lagan, na testu imas formule i definicije. Usmeni spremis onih 40 pitanja sto su vam dali. I ovdje je test najgori, ovaj novi asistent kad ga sastavi, moras bas spremiti da ga polozis. :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:50 
Početnik
Početnik

Nije meni histologija kao predmet problem, nego se profesor čini skroz opičen i blentav :oops:
I rekoše mi da ne učim histologiju dok ne riješim anatomiju, ali ja imam vremena i za nju. Ne treba mi više toliko puno da naučim anatomiju, tako da stignem. Ili možda još to teško iz nje nije počelo :lol:
Imamo i mi skripte iz fizike, 43 ispitna pitanja, to se ne čini teško.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ti si neka pametna devojcica :lol:

Ja vise ni fizicko ne mogu bez muke da polozim koliko me mrzi da ucim :lol:

Prebaci mi par saveta kako da poboljsam koncentraciju i pamcenje :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:04 
Početnik
Početnik

Ne znam šta bih ti rekla. Ja imam dobar raspored, sve završim u prvim terminima najkasnije do 14:15h.
Imam iz anatomije kolokvije ponedeljkom i srijedom, a dovoljna su mi dva dana da spremim jedan i sve dobro ponovim. Dakle, ostanu mi tri, pa to mogu da iskoristim za ostale predmete. Ili ako je na anatomiji nešto teško, pa uzmem još dan.
Makar je sad tako. Sad da li će se kasnije promijeniti nešto, ne znam.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hertz, pij ginko. Time se kod nas na faksu barem bubaju i dan i noc :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:10 
Početnik
Početnik

Hahahaha. Pa ja ni kafu ne pijem, a znala sam i do kasno u noć ostajati učeći xD
Sve je stvar volje, ali doduše ja sam na prvoj tek, vjerovatno ću je i ja izgubiti kasnije :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Hertz, pij ginko. Time se kod nas na faksu barem bubaju i dan i noc :lol:

Tako ce i biti, bato nista ne ulazi u glavu, da sam bar zensko pa bih nesto i "metnuo" u nju, ali ovako nula bambija...

p.s. je*es kolokvije, to je lako, problem je sve popamtiti i odgovarati kod profesora... Kolokviji su laganica, a jos kod asistenta odgovaras

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:25 
Početnik
Početnik

Pa dobro, drugačije će se razmišljati kad dođe do ispita :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To i jeste poenta, ja se secam kako sam bio odusevljen lakocom polaganja kolokvija... Iako sam bio lenj... Bukvalno sam ucio dan pre polaganja... Nije da sam se napatio i za ispit, ali opet je muka jer ima puno... Meni se licno nije dalo uciti ekstremitete, jer mi je bilo previse opsirno, dosta misica, a stomatolog sam... U svakom slucaju, anatomija je super... opipljiva je. Daju ti organ u ruke i treba da ga opises, tako da to nije problem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]