banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2010, 21:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Smijalo je napisao:
Hahahaha, blago tebi :D
Meni nijedan drugi predmet nije toliki problem, ali ja od anatomije ne stižem ništa drugo. Možda će se to promijeniti dok se uhodam, daj Bože!
U mene je pisana, ali problem je što nije sve tako čitko, al' 'ajd, snađem se za ono što nije, bitno da je dovoljno :D
A nemam ja problema sa učenjem fizike, teorije. Meni su više zadaci problem.

Samo uci redovno i imaces vremena i za ostale predmete. Naravno antomija ti najbitnija, kao sto kazu anatomi. :P

Iz fizike nemas zadataka. Postoje vjezbe, 6. vjezbi tacnije, ali tu imas nesto malo racunanja.

Carneiro je napisao:
Eee Kej, jesmo se usrećili pa položili kod Siniše :lol:

O daaa. :cat:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 21:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Na početku sam i teško mi anatomija ulazi u glavu. Naučim-zaboravim.
Zato kažem da se nadam da će se vremenom promijeniti to, jer mi nema ništa gore od osjećaja da učim bezveze :D
A potrošiti cijeli dan na učenje meni nije problem ;)
I hvala :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma polako, dok se malo naviknes i upoznas sa predmetom, bice lakse... Ovaj prvi kolokvij je meni najgori bio, ne znas kako asistent pita, ne znas da li dovoljno znas, ma havarija. :) Onda jedan po jedan i eb ga, nauci se sve. Samo zagrij stolicu, i trebalo bi biti rezultata. :D
btw, kod kojeg si asistenta?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 22:01 
Početnik
Početnik

Stalno nam se mijenjaju. U ponedeljak nam je bila Vesna, plavuša neka. I predavaće nam i Spasojević sutra ja msm.
A imamo i studenta treće godine, neki Darko, pomogne dosta i dosta nam objasni :D
Ja i dalje ne znam kako pitaju, nisu nam ništa pobliže rekli, da li puno ili samo po pitanje, ništa ne znam :/
Je li teško položiti? I šta ako se ne pologne taj, ili neki drugi?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Smijalo je napisao:
Stalno nam se mijenjaju. U ponedeljak nam je bila Vesna, plavuša neka. I predavaće nam i Spasojević sutra ja msm.
A imamo i studenta treće godine, neki Darko, pomogne dosta i dosta nam objasni :D
Ja i dalje ne znam kako pitaju, nisu nam ništa pobliže rekli, da li puno ili samo po pitanje, ništa ne znam :/
Je li teško položiti? I šta ako se ne pologne taj, ili neki drugi?

To sto si ti navela su profesori. :) A asistenti ispituju kolokvije. I njih ima par. A to kako pitaju, zavisi od asistenta i od gradiva. Nekad pitaju samo pitanje, nekad lekciju, nekad vise pitanja, zaista nema pravila. Svako ima razlicit princip ispitivanja. Pa ako si ucila nije tesko poloziti, a nekad sve naucis i obori te na sitnicu ili ti nadje bas neki detaljcic koji si propustila. :mad: Kolokvije sve moras poloziti da bi izasla na integralne a zatim i na ispit.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 22:13 
Početnik
Početnik

Pa nama oni predaju vježbe i ispitivaće nas :/
Tako nama rečeno :D

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hertz, kako to da si na sestoj, a jos cetvrta neociscena?
Zar ne predaje Golubovic vise Infektivnu?
Biofizika iz skripte - mi smo imali jednu knjizurinu od 700 strana - za studente medicinskih i tehnickih nauka. :D
Btw i ja sam imao Sineljnjikova - narucio iz Rusije, nije bilo kod nas nigdje.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 07:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma 6. Je bezuslovna tako da sam davanjem uslova za 5. dobio uslov i za 6. godinu. Kezicka je skoro uzela katedru

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 11:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2010, 11:18
Cetvrti sam razred Gimnazije,i imam zelju da upisem stomatologiju.Biologija mi ide dobro,hemija slabije,pa me zanimaju iskustva drugih,da li je hemija stvarno toliko bitna,ima li je mnogo?Neka mi neko kaze svoja iskustva vezana za stomatologiju,i da li je pametno da je upisujem,nakon gimnazije.Medicinu stvarno volim,to mi je oduvijek bio najljepsi posao,ali me je najvise strah hemije. Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Strah te je hemije, jer ne znas sta te ceka poslije . Meni su rekli da je hemija uzasno teska, ja se fino potrudio i dao je u prvom roku( doduse , uvijek mi je isla od ruke). A onda je na red dosla biohemija i Nikolicka i obnavljanje godine zbog iste.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 12:17 
Početnik
Početnik

Ma krasno...Koja si ti godina,ide li? Je li stvarno potrebno toliko predznanje iz hemije,da znam,da ja to ne upisujem bezveze,ako vec znam da mi nece ici.
Nema stranice fakulteta?Prose godine sam je nasla na internetu,bila,je.Mozes li mi napisati predmete koji se uce,kako to sve ide,nemam koga pitati,na internetu nema stranice,nista ne znam.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 12:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ena2 je napisao:
Ma krasno...Koja si ti godina,ide li? Je li stvarno potrebno toliko predznanje iz hemije,da znam,da ja to ne upisujem bezveze,ako vec znam da mi nece ici.
Nema stranice fakulteta?Prose godine sam je nasla na internetu,bila,je.Mozes li mi napisati predmete koji se uce,kako to sve ide,nemam koga pitati,na internetu nema stranice,nista ne znam.

Ма какво предзнање, какви бакрачи. Ја сам имао двицу их хемије у Гимназији, а добио сам 9 из биохемије... ја сам општа медицина.
Још сад по Болоњи, хемија је сведена на минимум, а биохемију на стоматологији предаје Саничанин и то се полаже преко тестова, тако да је пролазност огромна... Не буди луда, упиши стоматологију, има много учења, али ако ти је хемија препрека, не брини се....

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:01 
Početnik
Početnik

E bas ti hvala za ovo,sad jos vise volje imam. :)
Oduvijek sam ja zeljela nesto sa medicinom,tako to volim,al nemam bas neke predispozicije,pa se tako bojim...Al nesto razmisljam,ne mogu raditi nesto sto ne volim.
Uopste se ne bojim uciti toliko,to mi stvarno nije problem,znam sta me ceka.
Sad me jos zanima da li ja negdje mogu nabaviti skripte iz biologije i hemije,sto se sprema za prijemni? Moze li se to kupiti na fakultetu bilo kad,ili samo pred upis? Ima li negdje polovno,jesu iste za sve godine skripte?

edit:i jos nesto,valjda za stomatologiju nije problem sto sam ljevak? Zbog onih instrumenata,svi su na desnoj,sve je prilagodjeno desnjacima.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 17:48 
Početnik
Početnik

Niko ne odgovara?
Otisla bih ovih dana do fakulteta,ako se mogu nabaviti skripte,pa mi napisite ima li ih tamo.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 18:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ena2 je napisao:
E bas ti hvala za ovo,sad jos vise volje imam. :)
Oduvijek sam ja zeljela nesto sa medicinom,tako to volim,al nemam bas neke predispozicije,pa se tako bojim...Al nesto razmisljam,ne mogu raditi nesto sto ne volim.
Uopste se ne bojim uciti toliko,to mi stvarno nije problem,znam sta me ceka.
Sad me jos zanima da li ja negdje mogu nabaviti skripte iz biologije i hemije,sto se sprema za prijemni? Moze li se to kupiti na fakultetu bilo kad,ili samo pred upis? Ima li negdje polovno,jesu iste za sve godine skripte?

edit:i jos nesto,valjda za stomatologiju nije problem sto sam ljevak? Zbog onih instrumenata,svi su na desnoj,sve je prilagodjeno desnjacima.

Скрипте можеш купити на факсу, мислим да се нису мијењале од прошлих година, али отиђи да провјериш. У сваком случају, у студентској служби ћеш добити праве информације...

А ово за инструменте не знам, ја сам на општој... То ће ти неки старији колега стоматолог помоћи :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 21:15 
Početnik
Početnik

Bila sam danas na faksu,cudno mi nekako :)Ali samo do 1 rade,pa je salter bio zatvoren. Jesam dobro isla,na salteru u studentskoj sluzbi mogu kupiti skripte?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ena2 je napisao:
Bila sam danas na faksu,cudno mi nekako :)Ali samo do 1 rade,pa je salter bio zatvoren. Jesam dobro isla,na salteru u studentskoj sluzbi mogu kupiti skripte?

јој не. не купује се то у студентској служби, него кад уђеш, право ти је шалтер, а лијево имаш просторије савеза студената ;) ту има фотокопирница и ту студенти наручују себи већину књига ;) ако уопште има сад скрипти онда их има ту. питај оног човјека што ради и он ће ти фино рећи да ли има и гдје можеш набавити
не знам кад му је радно вријеме, али вјероватно је био ту око 13 ч. а ако случајно не буде ту, сачекај мало, вјероватно је отишао у Азуро на кафу :)

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 21:27 
Početnik
Početnik

Aha vidjela sam,lijevo ona soba.Bio je on unutra. :)
to ja kazem,ne znam ima li sad skripti,ili ce biti tek tamo pred prijemni.
U svakom slucaju hvala ti,oticu sledece sedmice onda da stignem prije 1.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јебга да ја идем на факс питао бих да ли имају још скрипте,али не идем никако ових дана... тако да прошетај мало, ионако ти није далеко од гимназије :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 15:17 
Početnik
Početnik

Koliko ja znam skripte se prodaju na fakultetu tek negdje od prvog juna, nekih mjesec dana pred prijemni, ili možda dva, ali sumnjam da ovoliko prije, barem je tako bilo s nama ove godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]