banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Okt 2010, 16:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Да, можеш све преко тестова (апсурд за медицину), али јбга...
У принципу имаш из свега по један поправни, осим из физиологије... Из микроба буде и више поправних.
Биохемију предаје проф. Улетиловић 4 предавања (јер је то као општа хемија) и онда имаш мали тест из тог (нисам га споменуо у првом посту јер мислим да се то може лако положити), па онда предаје проф. Саничанин читав семестар (два теста), и други семестар проф. Николић (Јасминка) - један тест...

Да јесте зезнуто, ово су три огромна предмета и вјеруј ми потребно је загријати столицу (читај не одвајати се од ње), ако то мислиш положити... Али да те не плашим, може се све :wink:
Наравно биће ту штела, преписивачине, и сл. , али немој да те то узруја, то је за наш факс уобичајена појава...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 17:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2010, 22:28
Ahaaaa, Nikolić je žensko, dobro, za nju nisam čula...Kod Uletilovićke sam išla na izborni, ona je super (:
Uf, za štele ništa novo...Ma valjda će se nekako moći riješiti, možda Mikač bude dobre volje pa da neki novembarski rok ili tako nešto ne bih li bar taj rep otkačila xD
U svakom slučaju, hvala puno još jednom (:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
имате на фејсу групу за другу годину, ту смо размјењивали разне корисне информације, ако некоме треба линк, нека ми пошаље пп, да не пишем овдје свашта :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 23:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Okt 2010, 23:21
Zdravo ljudi, ja sam nova ovdje, večeras sam prelazila malo preko foruma i fkt da se čovjek zabrine :D
Ja sam tek na prvoj godini, i vjerujem da ih je mnogo već prolazilo kroz ova pitanja :oops:
Ako ima neki zanimljiv dobrovoljac koji je već godinu ili više na ovom fax-u, da mi kaže kakav je slučaj sa predmetima i ispitima, anatomija, histologija, genetika, biofizika?!
Ja koliko sam danas skontala, teško da ću imati vremena i za šta drugo, osim za knjigu :D
Pozz.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 09:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma fakultet i nije toliko težak koliko je izvikan (i neorganizovan :roll: ), samo jbg.treba raditi i ako se dobro organizuješ uopšte nije ništa toliko strašno...pa bar prva godina nije. Uglavnom, redovno uči male kolokvije iz anatomije, ako tu puno zaostaneš dosta ti se smanjuje šansa da je poloziš. Evo moj jedan savjet, predavanja (pri tom ne mislim na vježbe) u suštini su mlaćenje prazne slame, osim iz histologije. Tu dobro obrati pažnju i hvataj bilješke, trebaće ti na kraju itekako. Ostalo...pa, možeš iskoristiti vrijeme da učiš nešto drugo (:
I, ni slučajno nemoj kupovati GRANTOV atlas! :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 11:36 
Početnik
Početnik

Carneiro je napisao:
Ma fakultet i nije toliko težak koliko je izvikan (i neorganizovan :roll: ), samo jbg.treba raditi i ako se dobro organizuješ uopšte nije ništa toliko strašno...pa bar prva godina nije. Uglavnom, redovno uči male kolokvije iz anatomije, ako tu puno zaostaneš dosta ti se smanjuje šansa da je poloziš. Evo moj jedan savjet, predavanja (pri tom ne mislim na vježbe) u suštini su mlaćenje prazne slame, osim iz histologije. Tu dobro obrati pažnju i hvataj bilješke, trebaće ti na kraju itekako. Ostalo...pa, možeš iskoristiti vrijeme da učiš nešto drugo (:

A ja već kupila taj :/
Zašto ne njega :S

Što se predavanja tiče i s rasporedom vježbi meni je dobro, sve završim do pola 3. Ali nama su užasno navikali anatomiju, da se teško položi, a i mene je strah kad sam je uzela učiti. Koliko god da provodim vremena nad njom, čini mi se da ništa ne znam :D
A rekli su da je histologija jako teška, a mi je nismo imali do sad. A s obzirom da sam završila gimnaziju, to mi je sve na nuli :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 11:42 
Veteran
Veteran

Smijalo je napisao:
Carneiro je napisao:

Što se predavanja tiče i s rasporedom vježbi meni je dobro, sve završim do pola 3. Ali nama su užasno navikali anatomiju, da se teško položi, a i mene je strah kad sam je uzela učiti. Koliko god da provodim vremena nad njom, čini mi se da ništa ne znam :D
A rekli su da je histologija jako teška, a mi je nismo imali do sad. A s obzirom da sam završila gimnaziju, to mi je sve na nuli :D

И ја сам завршио гимназију :D
Е види овако, само учи редовно колоквије из Анатомије, и не мисли ни на шта друго, осим на то да је покушаш положити у јуну/јулу... Припреми се на свакодневно учење, јер ћеш имати два колоквија седмично, па још и 3 интегрална у току године...
Успут, помало учи биофизику... генетика није тешка преко тестова, и то ће вас већина нагурату бар за 6, а и за већу оцјену...
Хистологију не дирај док не ријешиш Анатомију... И јесте, зезнута је , не због самог предмета, него преофесора..
Ето, то ти је мој савјет ако хоћеш да очистиш прву годину....
Ја сам поштено нажуљао гу*ицу, али исплатило се...
Само схвати озбиљно од почетка, јер тако једнио и можеш даље... И неће бити проблема... :wink:
Срећно !

И да, што се тиче атласа, ма дај није то толико битно, ја сам имао неколико различитих, ако ти је нека слика нејасна или нешто, имаш интернет, може се иштампати... само ти учи, и неће бити проблема!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:09 
Početnik
Početnik

јан_де je napisao:
Smijalo je napisao:
Carneiro je napisao:

И ја сам завршио гимназију :D
Е види овако, само учи редовно колоквије из Анатомије, и не мисли ни на шта друго, осим на то да је покушаш положити у јуну/јулу... Припреми се на свакодневно учење, јер ћеш имати два колоквија седмично, па још и 3 интегрална у току године...
Успут, помало учи биофизику... генетика није тешка преко тестова, и то ће вас већина нагурату бар за 6, а и за већу оцјену...
Хистологију не дирај док не ријешиш Анатомију... И јесте, зезнута је , не због самог предмета, него преофесора..
Ето, то ти је мој савјет ако хоћеш да очистиш прву годину....
Ја сам поштено нажуљао гу*ицу, али исплатило се...
Само схвати озбиљно од почетка, јер тако једнио и можеш даље... И неће бити проблема... :wink:
Срећно !

И да, што се тиче атласа, ма дај није то толико битно, ја сам имао неколико различитих, ако ти је нека слика нејасна или нешто, имаш интернет, може се иштампати... само ти учи, и неће бити проблема!

Hjoooj, i ne položim anatomiju,a nisam riješila ni histologiju, tj. ne znam iz nje ništa i kud će mi veći belaj :D
Ima da se pokopam uz anatomiju, naročito jer mi sve teško ulazi u glavu s obzirom da mi je sve novo :angry4:
Ali hajde, učiću je danas ako treba cijeli dan, valjda ću nešto upamtiti :D
A, kolokvij jel pismeno ili usmeno kod asistenata?

:oops: :oops:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:23 
Veteran
Veteran

Smijalo je napisao:

Hjoooj, i ne položim anatomiju,a nisam riješila ni histologiju, tj. ne znam iz nje ništa i kud će mi veći belaj :D
Ima da se pokopam uz anatomiju, naročito jer mi sve teško ulazi u glavu s obzirom da mi je sve novo :angry4:
Ali hajde, učiću je danas ako treba cijeli dan, valjda ću nešto upamtiti :D
A, kolokvij jel pismeno ili usmeno kod asistenata?

:oops: :oops:

Ја сам на трећем предавању хтио побјећи главом без обзира кад смо учили мишиће подлакта... :lol:
А онда сједнеш, лагано размислиш и опуштено... Ако могу други, зашто не могу и ја?!
Учи константно, немој заостајати и иће то... Колоквији су усмени... Немаш разлога за страх, јер све је на теби.. Логично да је почетак тежак, али свима је било тако... Само нема одустајања, у почетку гурај макар и на силу, а касније сконташ шта и како...
Хајде, главу горе, биће то све добро :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:30 
Početnik
Početnik

јан_де je napisao:

Ја сам на трећем предавању хтио побјећи главом без обзира кад смо учили мишиће подлакта... :lol:
А онда сједнеш, лагано размислиш и опуштено... Ако могу други, зашто не могу и ја?!
Учи константно, немој заостајати и иће то... Колоквији су усмени... Немаш разлога за страх, јер све је на теби.. Логично да је почетак тежак, али свима је било тако... Само нема одустајања, у почетку гурај макар и на силу, а касније сконташ шта и како...

A ti si koja godina sad?

Ma mi smo imali samo jedno predavanje do sad, iz anatomije i jedno iz biofizike. Biozifičar nam je baš onako simpa :D Sad kako će nam biti polaganje ispita kod njega, vidjećemo :lol:
Kolokvije nam nisu ni najavili, ali onda mogu jedan da očekujem u utorak. Divno :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:42 
Veteran
Veteran

Smijalo je napisao:
јан_де je napisao:

A ti si koja godina sad?

Ma mi smo imali samo jedno predavanje do sad, iz anatomije i jedno iz biofizike. Biozifičar nam je baš onako simpa :D Sad kako će nam biti polaganje ispita kod njega, vidjećemo :lol:
Kolokvije nam nisu ni najavili, ali onda mogu jedan da očekujem u utorak. Divno :D

Ја сам трећа година...
Што се тиче колоквија, не вјерујем да ће ти бити ове седмице, јер обично крену трећу седмицу од почетка факса.. Бар је тако нама било, а не видим разлог да се ишта мијења, пошто сам и ја по Болоњи...
Дакле, имаш још времена да утврдиш хумерус, клавикулу и скапулу :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јеботе кад се само сјетим, клавикула, скапула и хумерус ми на почетку дјеловало као нешто што никад нећу моћи научити и дјеловало ми је страшно компликовано. :D

а касније кад су дошли други колоквијуми, сконтах да су те три кости нешто најлакше за научити :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:46 
Početnik
Početnik

јан_де je napisao:

Ја сам трећа година...
Што се тиче колоквија, не вјерујем да ће ти бити ове седмице, јер обично крену трећу седмицу од почетка факса.. Бар је тако нама било, а не видим разлог да се ишта мијења, пошто сам и ја по Болоњи...
Дакле, имаш још времена да утврдиш хумерус, клавикулу и скапулу :D

Uh, dobro je :D
Ali to imam za sutra pripremiti, nadam se da na kolokviju neće biti ništa više, mada sumnjam :)

Jao Bože samo kukam, još ću ispasti i lijena :oops:
Al' nisam, samo nisam očekivala ovako teško gradivo :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:50 
Početnik
Početnik

Šajin je napisao:
јеботе кад се само сјетим, клавикула, скапула и хумерус ми на почетку дјеловало као нешто што никад нећу моћи научити и дјеловало ми је страшно компликовано. :D

а касније кад су дошли други колоквијуми, сконтах да су те три кости нешто најлакше за научити :D

Samo ti mene isprepadaj :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Smijalo je napisao:
Šajin je napisao:

Samo ti mene isprepadaj :lol:

:lol: :lol:
ма опуштено :) лијепо су ти објаснили шта да радиш. дакле само учи на вријеме и нећеш имати никаквих проблема ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Haha, s obzirom da sam i ja gimnazijalac bilo mi je baš teško pohvatati sve te termine ali kada jednom uđeš u fazon sve ide mnogo lakše, vidjećeš kada za nepunih mjesec dana budeš mogla naučiti i pedesetak stranica za duplo kraće vrijeme nego što sada učiš desetak iz klavikule i skapule i humerusa. 8)
A to za Granta, pohvataju odmah jadne studente na početku da ga kupe a u suštini ništa ne valja, samo baciš sto maraka :roll: Ali kao što kolega reče, uvijek imas internet :D
Ma samo uči i ne daj da te istripaju priče, stvarno je većina toga mnogo više izvikana nego teška (osim histologije xD)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

шта је ово ? све гимназијалци(укључујући и мене) :D

што се тиче атласа, имате на интернету неколико различитих и одличних атласа из анатомије и хистологије.
ко зна да барата са торентима, може пронаћи и нетер и собота анатомске атласе на нету, и неколико атласа из хисте

све у свему интернет је чудо :)

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma bar se nismo selili previše, Gimnazija i fakultet na pljuvometar jedno od drugog (:
Istina, ja sam skoro naišla preko Torenta na Neterov atlas embriologije, puno mi je pomogao u učenju (: Šteta pa se gosn Mikač baš 'pokazao' na oktobarskom roku :angry3: No, dobro...idemo dalje (:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sternocleidomastoideus :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 20:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 22:27
aj kad se svi gimnazijalci a novopeceni medicinari javljaju da i ja malo zakukam :lol:

ko god ima neki savjet nek objavi, a pitanje za Netterov atlas...valjal taj???..meni se do sada cini kao ok.. :oops:

joooj evo upravo dobih knjige za kopiranje.. :-? msm da vazemo isto..zive vage :D

uglavnom imate mahanje od scapule-clavicule...pa sve do ossa manus... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]