siki2086 je napisao:
Ma ovakvi poput Mangija ne razmisljaju o tome da kad bude imao dvoje dijece koji trebaju upisato fax da ce morati dizati kredite ...........Necu ni da citam vise ovu temu zbog ovih kotrasa i pametnjakovica kojima je tatica platio fax.
Mangija je malo više vremena od tebe proveo na fakultetu. Muka mi je bila od likova koji se vucaju dan noć po fakultetu i broje kante za smeće u holu jer pamernijeg posla nemaju. Imaju po 40 godina a još pečate indekse. Nemaju sekunde radnog staža... Nakon 4 godine studiranja ETF-a se prebace na geografiju, nakon 2 godine medicine na socijalni rad ili ekonomiju,... Likovi koji sa 30 godina ne znaju šta hoće
I kada treba pisati peticije za smjene, dizati bune, ustanke onda su prvi. Samo se takvi bune za školarine, takvima smeta Ćelić i Vlajić.
Ko je pametan i vrijedan neka odabere deficitarno zanimanje, neka upadne na budžet, dobije stipendiju i riješen problem. Meni su vrata obijali tražeći sponzorstva za kojekakve pijanke, fešte, ljetovanja... A nikome od studenata nije palo na pamet da započne neki projekat (tipa baza deponija, online servis za ovo ili ono,..) i da za to traži sponzorisanje i donacije...
Kao što rekoh... Meni je bilo lako. Ja radim od svoje 14-te godine i pare mi nisu bile problem. Dok se moji drugari igrali fudbala preko raspusta ja sam dužio motokultivator i kosio livade, okopavao šljivike, polagao mreže, razvodio struju... Radno odijelo spakujem u torbu, obučem čisto pa pravac na obavezna predavanja. Nakon toga nazad u radno pa na posao...