banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2010, 19:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Sve vam je objasnjeno u prethodnih 28. strana,vidim da je svima mrsko citati :D, naravno da za hemiju moze digitron, barem je prosle godine moglo. Nemoguce je izracunati napamet ona silna dijeljenja iz hemije ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Ne, ne moze se koristiti digitron....Ja sam prosle godine polagala i nije se mogao koristiti digitron i vjeruj mi da ga niko od nas stotinjak, koliko nas je radilo prijemni na pravnom nije ga koristio... Izracunati se sve moglo, ko zna dijeljenje, koje se uci u osnovnoj skoli, mogao je sve izracunati, jeste da je veci posao i da treba vise vremena nego sa digitronom ... :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 20:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Još samo treba da koristite digitron za ono što znaju podijeliti i djeca u osnovnoj školi
A biće dovoljno vremena za sve

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Ne, ne moze se koristiti digitron....Ja sam prosle godine polagala i nije se mogao koristiti digitron i vjeruj mi da ga niko od nas stotinjak, koliko nas je radilo prijemni na pravnom nije ga koristio... Izracunati se sve moglo, ko zna dijeljenje, koje se uci u osnovnoj skoli, mogao je sve izracunati, jeste da je veci posao i da treba vise vremena nego sa digitronom ... :wink:

Stomatologija, 2009. godina, prijemni, dozvoljen periodni sistem i digitron (govorim iz iskustva). Digitron ne treba onima koji su ucili zadatke iz hemije napamat, a da racunate (0,725*5,376)/(korijen iz nekog opet decimalnog broja), koga vi zezate:D I da po jednom zadatku gubite pola sata dok sve ne izracunate :D :evil3:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 11:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Sad je, koliko zna, ,ljudima koju su išli na pripreme iz hemije/matematike rečeno da ne smiju koristiti digitron i periodni, ali će vjerovatno ipak dozvoliti na kraju :dontknow:
Srećno svima na prijemnom :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Little angel je napisao:
Sad je, koliko zna, ,ljudima koju su išli na pripreme iz hemije/matematike rečeno da ne smiju koristiti digitron i periodni, ali će vjerovatno ipak dozvoliti na kraju :dontknow:
Srećno svima na prijemnom :wink:

Svasta. Pa na fakultetu kad vec ides smijes koristiti digitron i periodni, a na prijemnom ne smijes. Ispada onda da bolje treba znati srednjoskolac od onog koji vec ide.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 11:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

darko13 je napisao:
Citiraj:

Stomatologija, 2009. godina, prijemni, dozvoljen periodni sistem i digitron (govorim iz iskustva). Digitron ne treba onima koji su ucili zadatke iz hemije napamat, a da racunate (0,725*5,376)/(korijen iz nekog opet decimalnog broja), koga vi zezate:D I da po jednom zadatku gubite pola sata dok sve ne izracunate :D :evil3:

Pa kolega, eto vama su dali na stomatologiji da koristite digitron, ali nama na opstoj medicini nisu... Kod nas zadaci nisu bili teski, sve se moglo izracunati, nije bilo zadataka da izracunas korijen ili tako nesto, vec samo da podijelis dva broja... E sad imali smo ponudjene odgovore, pa nisi morao bas skroz da racunas, krenes racunati i onda gledas koje od prvih cifri koje si dobio odgovara ponudjenom rijesenju zadatka i na taj nacin si olaksas posao :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 12:04 
Pripravnik
Pripravnik

Ma šta nas briga, mi smo upisali :D Neka ove nove sada rastegnu malo na prijemnom, riješiš prijemni i mislis sve si rijesio, a tek si onda nadrapao :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tacno. :D
Btw , sretno svima na prijemnom... :cat:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ljudi, pitala bih vas nesto. Radila sam prijemni za farmaciju, nisam polozila, nekako mi to cudno ali dobro sad. nije ni bitno. Htjela bih vas pitati, studij zdravstvene njege, koje zvanje se dobija po zavrsetku tog smjera? I cula sam da se na drugoj godini opredjeljuje za nekih 5 mogucih smjerova, je li to tacno? I zna li iko koliko je ostalo slobodnih mjesta za drugi rok?

Znam da cete mi vjerovatno reci, nazovi studentsku sluzbu, ali mi se stvarno ne da slusati ih vise.. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 13:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Maj 2010, 17:15
Hej pa ni ja nisam primljena na farmaciju,sta ces ti sad?Koja si bila na listi?Zar se ne nadas produzenju liste?Ja sam cula da na kraju sve prime. :( :( :) :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 16:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Koja si ispod crte?
Prime preko crte, al ne bas sve :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 16:36 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 20:57
Evo ja sam na medicini 6. ispod crte,nadam se da ce me primit,cujem uvijek prosire listu pa ne planiram uzimat dokumente...Najgore je cekat sad jos i to,al opet,najgore tek dolazi :study:
heh :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ti ce biti primljena. Praksa je da se prima 10% od broja upisanih, a najcesce taj broj bude i veci + neko se prebaci u bg itd..
Ali se nemoj cuditi ako se to dogodi pred sami pocetak predavanja. Sve se to rijesava krajem septembra.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni su rekli da uopste nisam polozila prijemni tako da me nece primiti ni ako produze listu za jos 100. :DDDDDDDD Nego, mislila sam upisati na drugom roku zdravstvenu njegu pa cu se prebaciti, vec znam i kako, prebacicu se na farmaciju. Sad ne znam da li da dizem dokumente ili da ostavim, pa kako bude. :) A ne primaju sve u to budi 100% sigurna. Znaci nema sanse, jedino ako imas jaaaaaaaaaku vezu pa da te neko progura i to, kao sto neko rece u septembru. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 13:20 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Zato oni tako kasno i produze listu,da neki odustanu i podignu dokumente tako da mogu pokusat negdje drugo upast u drugom roku.Umjesto njih dolaze ti sa jakom vezom,ne moze niko tek tako bit izbacen.Mislim da oni koji imaju sanse,barem oni do 100. mjesta trebaju cekat produzenje liste,mislim, ako bas hoce to da upisu :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa naravno, to je ta politika. Ja sutra odoh do fakulteta da vidim kolik oima slobodnih mjesta na njezi pa cu vidjeti sta cu....

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 17:38 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

E,imas na njezi sigurno,malo ih se prijavilo...et sretno ;) :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Prvo se raspitaj sta se radi kad zavrsis "njegu". Cuo sam da je u pitanju klasicno "pranje guzica" i slicni poslovi. Kad doktor koji se toliko namuci da zavrsi faks radi tako grozne poslove, onda mogu zamisliti sta rade njegovatelji.
Naravno, svi se nadaju da ce biti doktori specijalisti sto je bolje, ali zato debelo treba zagrijati stolicu, tako da ih dosta zavrsi kao doktori opste prakse po selendrama pregledajuci babe. Cast svakom ko ide da pomogne ljudima, i ako ti je to cilj onda je slicno biti i doktor i njegovatelj. Pa odluci, ali prvo se raspitaj.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hannah je napisao:
E,imas na njezi sigurno,malo ih se prijavilo...et sretno ;) :)

Hvala! :)

jellyfish je napisao:
Prvo se raspitaj sta se radi kad zavrsis "njegu". Cuo sam da je u pitanju klasicno "pranje guzica" i slicni poslovi. Kad doktor koji se toliko namuci da zavrsi faks radi tako grozne poslove, onda mogu zamisliti sta rade njegovatelji.
Naravno, svi se nadaju da ce biti doktori specijalisti sto je bolje, ali zato debelo treba zagrijati stolicu, tako da ih dosta zavrsi kao doktori opste prakse po selendrama pregledajuci babe. Cast svakom ko ide da pomogne ljudima, i ako ti je to cilj onda je slicno biti i doktor i njegovatelj. Pa odluci, ali prvo se raspitaj.

Ja cu samo da upisem njegu, i prije pocetka akademske godine cu da se prebacim na farmaciju... Nekako mislim da njega nije nikako za mene...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]