banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 12:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Okt 2009, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Upis na 5. godinu je izgleda bezuslovan, pa mogu da je upisu svi koji su odslusali 4. bez obzira na broj polozenih ispita

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 11:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Sep 2009, 10:03
Ima li ikoga kome fali fiziologija za upis u 4. godinu? Da li ce se dozvoliti upis bez nje? U studentskoj ne znaju NISTA! Prosle godine se, navodno, moglo. Kada uopste krecu predavanja ?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Problem kod upisa na Medicinskom fakultetu je i nastao zbog 4. godine... Rektor je doneo odluku da je uslov za upis na vise godine studija odslusana prethodna godina, a oni su pod tim mislili 4. godinu, jer vecina fakulteta traje toliko, a kod nas to ne vazi jer imamo 6. godina. Zato je Zdenka rekla da je uslov za upis cista 3. (za 5. godinu) pa je verovatno i vama uslov cista 2.... Mada ne verujem da ce od toga biti ista, verovatno ce se ici principom od prethodnih godina (prenos dva)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 23:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 22:27
hej narode...(nadam se i buduce kolege)...vjerovatno je mnogima muka od ovakvih i slicnih ? ali vrijedi pokusati....
...mozda je rano, ali gdje se, kako i posto mogu nabaviti skripte za prijemni na opsti smjer med...jel samo bio. i hem. i jel mnogo tesko upasti...i da-kad pocinju pripreme u vezi zadataka iz hemije...
unaprijed hvala...
slabo upucena gimnazijalka... :confused2: :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 00:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Na prijemnom su biologija i hemija, a skripte mozes kupiti u skriptarnici na fakultetu, tj. u savezu studenata... po 15 km su. Pripremna nastava iz hemije obicno bude u junu.
A da li je tesko upasti, hm... Sve zavisi od toga kakav ti je prosjek iz srednje skole i od toga kako uradis prijemni... :) :cat:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dr_Kay je napisao:
Na prijemnom su biologija i hemija, a skripte mozes kupiti u skriptarnici na fakultetu, tj. u savezu studenata... po 15 km su.

Ako neko hoce polovne skripte po jeftinijoj cijeni 10 km, obe za 20 km neka mi se javi na pp.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

tnx Dr Key...
prema mojim proracunima iz srednje bih trebala ponijeti oko 43 boda...
al s obzirom na veze i dzepice valjalo bi dobro naucit...

p.s.koliko su teski zadaci iz hemije...jer sam na tom polju slabija...

hvala buduce kolege... 8) :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa da, na ta tvoja 43 boda iz srednje skole ako dobro uradis prijemni trebala bi upasti...
Zadaci iz hemije nisu toliko teski, ima ih dosta na isti fazon, koje mozes sama nauciti i mozda tridesetak koji su tezi, a za to sto ne znas postoje pripreme pa tamo ih mozes nauciti... :) :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 15:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
kakva je sada situacija sa fiziologijom za stomatologe po starom programu,dali je i dalje sve isto kao kod opsteg smijera ili ima nesto novo

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

...a sto se tice predmeta na prvoj godini...kako to ide..izborni, obavezni..????

i da...moze li se uciti iz skripti koje nisu po Bolonji ili nema razlike s ovim drugim...????

hvala... :P :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 22:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ma med faksu se ne uci iz skripti :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 19:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Maj 2009, 15:08
tinchy23 je napisao:
tnx Dr Key...
prema mojim proracunima iz srednje bih trebala ponijeti oko 43 boda...
al s obzirom na veze i dzepice valjalo bi dobro naucit...

p.s.koliko su teski zadaci iz hemije...jer sam na tom polju slabija...

hvala buduce kolege... 8) :D

Buduca koleginice:)evo i ja planiram na medicinu i imamo cak isti prosjek iz srednje...pa valjda cemo upasti;))

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 00:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Feb 2009, 11:43
da li bi mi neko znao objasniti stvari oko bodova (koliko nosi prisustvo koliko kolokviji,testovi...) ili da me uputi ka nekom prirucniku ako postoji uopste ?? u narpijed h vala :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 10:17 
Veteran
Veteran

Zavisi od predmeta do predmeta. Za sta ti treba?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 12:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
drage nadam se buduce kolege imam par pitanja pa ako neko moze da mi odgovori..... sada sam IV razred medicinske skole....smjer farmaceutski tehnicar u banja luci i planiram da nastavim medicinski fakultet...pa me interesuju sljedece stvari...koji svi smjerovi imaju sada na medicinskom fakultetu..cula sam za neki novi smjer sanitarni inspektor ili tako nesto ali mi niko ne moze dati prave informacije.....da li stvarno ima koliko godina traje i koji se predmeti polazu na prijemnom.....i koliko dobro se mora uraditi test iz matematike da bih upala na farmaciju u slucaju da odlucim da je nastavim??? hvala puno unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 12:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tinchy23 je napisao:
...a sto se tice predmeta na prvoj godini...kako to ide..izborni, obavezni..????

i da...moze li se uciti iz skripti koje nisu po Bolonji ili nema razlike s ovim drugim...????

hvala... :P :lol: 8)

Na prvoj godini predmeti su: anatomija, histologija, klinicka praksa, humana genetika, biofizika, medicina i drustvo, i engleski jezik. Izbornih ima dva, i obavezna su. :)

smucek je napisao:
Ma med faksu se ne uci iz skripti :lol:

:lol: Da, definitivno se ne uci iz skripti, knjiga imas dosta, samo iz anatomije 9 plus ostale... :P

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 17 Nov 2009, 16:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Okt 2009, 09:11
ratkop je napisao:
U Gracu sam,dosao pre god dana.Istina da se knjige mogu pozajmiti u biblioteci ali se neke i moraju kupiti i te su papreno skupe.
Mislim da se nismo razumeli,ona ako zeli ovde da studira mora ovde da polaze prijemni,a da ga ovde üpolozi je nemoguce osim ako prica nemacki kao srpski,a ZA to joj treba najmanje 5-6 godinan aktivnog zivota s svabama.Tako da od ove godine neverujem da ce mo gledati nase ljude da ovde dolaze da studiraju.
Ovi ostali podaci o faxu su tacni,imas 3 smera.
Nemoj se cuditi sto si ti jedina iz dervente.
Iam banja luka gimnaziju i medicinsku,to ti je 300 ljudi najmanje da zele na medicinu.
Sto se tice placanja,ja znam za jednog momka iz bihaca koji nije radio prijemni nego dosao s 10000KM i platio dekanu za upis.Informacija proverena jel sam jako dobar s mommkom pa mi je rekao.
Sto se tice prijemnog,ako zelis na budjet zagarantovano nesmes imati ispod 96 ili 95 bodova.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 17:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Buduca koleginice:)evo i ja planiram na medicinu i imamo cak isti prosjek iz srednje...pa valjda cemo upasti;))

ma nek je nama bog na pomoci pri upisu ali i poslije njega ako upadnemo...srece, srece i samo srece....trebace nam... :lol:

P.S.zna li iko da li vrijedi uciti za prijemni ono sto su imali 2003, prijatelj mi je dao fotokopije ali ima gresaka...da li je i sad isto ili je doslo do nekih promjena pa se moraju kupovati nove??????

tnx....

:confused2: :confused1: :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 18:59 
Veteran
Veteran

Kupi nove skripte, fotokopiraj, bar je to dostupno..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 20:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Maj 2009, 15:08
tinchy23 je napisao:
Citiraj:

ma nek je nama bog na pomoci pri upisu ali i poslije njega ako upadnemo...srece, srece i samo srece....trebace nam... :lol:

E da bas tako...srece,odricanja i uuuucenjaaa :evil3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]