banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2008, 00:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Ajde, laku noc.
I sjedni te razgovarjte sa ljudima u SOBL-u.
Dogovorite i potpisite.
Mislim da vi ne postujete sto potpisete, a nemoj te trcati Rektoru.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
vjerovatno je mislio da je bilo do sad da fakultetske organizacije cine sobl i a se njihovi predstavnici ne trebaju birati indiretno (delegira ih lokalni savez) vec direktno na izborima na svim fakultetimaa.
ima tu jedan problem, prodju izbori i nekom nesta nije po volji ili neko utice na jednu studentsku organizaciju da istupi iz takvog sobla i onda sobl poslije toga nije reprezentativan. dokle god te cine fakultetske organizacije postoje ucjenjivanja o istupanja zarad nekih interesa a zna se da su pojedine organizacije pod uticajem dekana.
drugi problem koji sprijecava da sobl i dalje ne cine fakultetske organizacije je pojavljivanje paralelnih organizacija na fakultetima, npr da postoji na ekonomiji 2 ili tri organizacije, kako ce se znati koja je legitimna kad organizaciju registruju tri covjeka.

dok se ne donese zakon o studentskom organizovanju ovaj model koji sobl ima sad je najbolji ili bolje receno najmanje zlo.
ponavljam kost je trebao agresivno nastupiti na ovim izborima sobla i ako je toliko jak onda bi sami to preuzeli.
takodje se slazem da bi ovo trebao biti dogovor studenata bez nakoh posrednika, ali daj boze...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 01:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E vidite u tom grmu leži zec! Šta je starije koka ili jaje!
Vječita dilema!

SOBL se izidgao iznad naređivačke politike režimskih rektora i pojedinih dekana, sada kada su izgubili moć jednino ima je ostalo da sitne i prodane duše hvataju po svojim fakultetima i da im nude neke stvari da radi sitnih ciljeva, a sve u svrhu ličnog uticaja!

SOBL je savez svih studenata i ko ga ne prihvata kao takvog ili je udaren ili pijan. Niko ne može zabraniti da studenti prave saveze na svojim fakultetima i da ti savezi njih zastupaju, ali kad se stvori neki zajednički problem neće mene valjda zastupati tamo neki savez nego SOBL!
A ti problemi su isključivo školarine i zakon o visokom obrazovanju, nadam se da ćemo se u budućnosti baviti nekim vedrijim teamma, ali sada je šta je tu je.

Ovaj naš problem me podsjeti na sindikate iz privrede, pa ko je upućen zna da Savez sindikata republike srpske ne predstavlja sve radnike, jer paralelno postoji i samostalni sinsikar republike srpske, a vlada mora pregovarati i sa jednim i sa drugim, jer i jedan i drugi ima armiju radnika iza sebe.

Međutim stvar kod nas je malo drugačija SOBL i SUIS čine Studentsku uniju Republike Srpske, koja je po meni najodgovornija, a čiji rad ja ne primjećujem uopšte! Kad god problemi iskoče sve padne na pleća SOBL i SUIS, a ovi ništa! Ali to je neka druga priča!
O što sam htio reći je to , Studentska unija RS je legalna , SUIS je legalan, samo SOBL par pametnjakovića i prodanih duša spori legitimitet, što je smiješno!

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

studentska unija nema svoje clanstvo direktno nego je cine dvije organizacije.
organizacija joj jeste troma. i trebala bi se reformisati. naravno ceka se prvo rjesenje iz BL.
od oktobra nema nekih aktivnosti bl dijela u sursU. a tamo problemi nisu jos rijeseni.
nije bas da sve pada na ssuis i sobl, dosta stvari oni salju zajedno preko sursA prema ministartvu pogovoto a i prema univerzitetima.

naravno moze to dosta efikasnije ali sadasnja struktura orgabnizacije kao organizacije to ne moze.
surs je solidno aktivan vezano za medjunarodnu saradnju, uvijek je bilo ljudi koji su to dobro obaljali, grubor je prije tri godine vrsio tu funkciju
inace surs predstavlja studente u esu (ex esib) - evropska stud unija. u svim publikacijama esuA mozes vidjeti republiku srpsku istaknutu (na karti evrope, a to politicarima bas i ne ide)
evo npr u ovoj http://www.su-rs.org/download/BWSEfull.pdf a federacije ni za lijeka

privremeno rjesenje je dogovor a trajno zakon o stud org.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 11:28 
Pripravnik
Pripravnik

Ne slazem se da iz Banjaluke se ne rasi.
Odakle je Radulj, koji je najaktivniji i najhrabriji, ovdje se bori da na mom fakutetu se ne naplacuje nelegalan prenos ispita dok moj fiktivni Savez nista ne radi?
Rjesenje inspekcije nema veze sa Statutom SURS-a.
U vijestima sam vidjela da je SOBL delegirao po Statutu 15 clanova Skupstine, koja treba da odlucuje.
Statut se ne moze promjeniti dog god postoji SOBL, a postojace.
SURS treba da stiti interese svojih clanica.

Vidim na forumu SSUIS-a da i tamo se pojavljuju razne struje.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

osim radulja nema niko aktivan ni u izvrsnom niti za medjunarodnu saradnju. skupstina sursA je krajem ovog mjeseca, bice neke promjene. sve u cilju boljeg rada.
ali to ovdje nije tema.
struje u i.sarajevu? nemam komentara.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim da pogresno "filozof sa vrbasa" , SOBL i SSUIS su zaduzene za pitanja na Univerzitetu.
Takozvani "Nezavisni i slobodni mediji" pod necijim uticajem su bespotrebno pokusavali da naprave svadju izmedju SOBL-a i SSUIS-a, podturajuci da je SOBL protiv studenata u Istocnom Sarajevu.
Srecom to se dobro zavrsilo po sve studente.
Treba jacati strukturu sve tri organzacije i ne treba biti dileme.

Koliko ja znam koordinator za Medjunarodnu saradnju je iz Istocnog Sarajeva , a i predsjednik SURS-a.

Ovdje cujem da SOBL zbog toga ispasta i da Grubor optuzuje SOBL sto je predsjednik iz Istocnog Sarajeva, naravno, to javno ne govori, kao noi cinjenicu da od famoznog parlamenta oduvjek namjerava registrovati Udruzenje gradjana.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa koordinator jesti iz i.sarajeva (vrlo sposoban decko) i prakticno radi sve sam, mozda sa jos 2 osobe u i.sarajevu ali govorim da ima mjesta u grupi za medjunarodnu saradnju ali niko iz bl da uskoci, a pozivani su. na to sam mislio.

ssuis i sobl imaju zaista korektne odnose u poslednje 3 godine.
u sustini odnosi su uvijek bili ok osim prilikom jednih izbora ali to je rijeseno relativno brzo.
poznajem grubora kao korektnog lika tako da u price rekla kazala ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:10 
Pripravnik
Pripravnik

Korektno je manipulistati u emisiji i govoriti se da se krsi nezakonita Odluka.
Takodje, svi znaju da je nekoliko puta bio kandidat za predsjednika SOBL-a i to laze.
I zbog toga je ostrascen. To se vidi i ko ga zna i ko nezna.
Jeste u tom lobiranju pripisivao SOBL-u, sto iz Banjaluke nije predsjednik SURS-a.
To je istina.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2008, 17:13
@ neka

A ti si na ovomforumu jedina ostrascena, a mi i ne znamo razlog. Da ti Grubor mozda nije bivsi momak? :-? :-? :-?

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ja vjerujem da im je to cilj, razbucati SOBL, a potom preći i na Studentsku uniju RS, samo se pitam šta će dalje zlotvori i dušmani raditi kad završe posao i za koga ga rade! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja se nadam da bi se sve moglo srediti i dogovoriti.
budimo optimisticni.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Mar 2008, 22:07
Evo da se i ja registrujem i ukljucim.
Navijao sam do sad za Milana Grubora, ali sad sam ubijedjen da od tog Parlamenta nema nista. Mislim da naqslov teme sada definitivno stoji.
Neznam ima li Grubora pod nekim imenom na ovom forumu.
Mislim da je definitivno u losem okruzenju, i kada bi zanemarili SOBL-ovu pricu o dekanu Micicu.
Na Milana ima veliki uticaj covijek kjoji je puno stete nanio studentima i mladima, a to je Zarko Malinovic (bivsi i propali) student Univerziteta u Bnjoj Luci, koji samo gleda svoju korist u svemu. Bio je predsjednik SURS-a, a nikada drzavni fakultet nije zavrsio.
Taj covjek nista ne radi bez licnog interesa i vjerovatno od Grubora ocekuje podrsku za neke projkte i mutlljavine.

Kad sve sagledam svi su argumenti na strani SOBL-a i treba se sve rijesiti u okviru SOBL-a.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sve je to zbog love i uticaja...a onda iza svega stoje neki mocni kiji bi da ostvare neki uticaj medju studentima...ipak je izborna godina...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 23:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@ nik-p

Druze, kad si vec nov i "neutralan", onda probaj procitati sve postove na ovoj temi, pa ce ti valjda biti jasno zasto se csve ne moze zavrsiti u okviru SOBL-a.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 23:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Mar 2008, 22:07
Procitao sve.
Pogotovo tvoje sa kojima se ne slazem pravis od predsjednika Saveza studenata na fakultetu Boga.
Mislim da studenti treba da odlucuju.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nik-p je napisao:
Evo da se i ja registrujem i ukljucim.
Navijao sam do sad za Milana Grubora, ali sad sam ubijedjen da od tog Parlamenta nema nista. Mislim da naqslov teme sada definitivno stoji.
Neznam ima li Grubora pod nekim imenom na ovom forumu.
Mislim da je definitivno u losem okruzenju, i kada bi zanemarili SOBL-ovu pricu o dekanu Micicu.
Na Milana ima veliki uticaj covijek kjoji je puno stete nanio studentima i mladima, a to je Zarko Malinovic (bivsi i propali) student Univerziteta u Bnjoj Luci, koji samo gleda svoju korist u svemu. Bio je predsjednik SURS-a, a nikada drzavni fakultet nije zavrsio.
Taj covjek nista ne radi bez licnog interesa i vjerovatno od Grubora ocekuje podrsku za neke projkte i mutlljavine.

Kad sve sagledam svi su argumenti na strani SOBL-a i treba se sve rijesiti u okviru SOBL-a.

Slažem se , sa tobom! Nisam za to da se pristup u organe SOBL ukine slabijim studentima, ali očiglednim parazitma treba suzbiti pristup, da je to SOBL sprovodio ranije bile bi neke stvari drugačije, ali šta je tu je.
Neki su samo ganjali karijeru i vjerovatno im je SOBL bio odskočna daska.

Dobor došao na forum i ne obaziri se na šuplju priču nekih pojedinaca!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 16:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@ nik-p

Ja ne znam sa koje ste vi svi planete, osim ako niste iz SOBL-a, pa cu razumjeti zasto ga tako ocajnicki branite. Ne znam vise kojim jezikom i argumentima da se posluzim.
Mozemo mi voljeti jedno ili drugo, ali ja sam u zadnjih par postova objasnio zasto SOBL ne moze,(U OVOM SASTAVU) predstavljati studente. Procitaj moj post u kome sam to korektno, bez imalo vrijedjanja bilo koga, objasnio.

Ne znam ko je napisao: SOBL ce predstavljati sve studente Univerziteta. A ja sad pitam: Kako ce se SOBL baviti pitanjima studentata pojedinih fakulteta. Ko su ti ljudi u SOBL-u koji ce predstavljati studente SVOJIH fakulteta? Mozda sam se pogresno izrazio kad sam ih nazvao anonimusima(izvinjavam se zbog toga), ali je realnost da ti ljudi (vecina) na svojim fakultetima nemaju nikakav uticaj.

@ filozof sa vrbasa

Pa gdje si ti, filozofe? Nema te godinama. Ali vidim da si srecan. Eto, imas i ti istomisljenika. Kad nemas argumente, neka te bar neko podrzava.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Eto tebi i KOST i studnetski parlament pa uživajte i likujte u svojoj truleži koliko hoćete.
Ja još nisam vidio da je neko tvoje tzv. argumente ovde na forumu podržao, a vjeruj mi neće niko!
Dosta je studnetima šuplje priče!
toplo ti preporučujem forum gdje će svako tvoju riječ da je prihvate bez ikakve kritike! 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:34 
Pripravnik
Pripravnik

Ja opet neznam zasto neko ne bi uvazvao ljude koji su birani na izborima na kojima su svi imali pravo da biraju i budu birani.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]