banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2008, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
I tako studenti nemaju pravo da znaju ko je finansirao "Neverne bebe" i koliko je novca potroseno.

Pod sifrom "tajno" su finsirali Grad i "2 peivatnika", rece rektorov Kum i ostade ziv.
Koji su to privatnici i sta im je interes, ako kriju da podrzvaju "tako prosperitetne mlade lidere".

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
nasao sam link od studentskog parlamenta:

http://studentskiparlamentbl.com/

malo su im forum turci haknuli http://studentskiparlamentbl.com/forum/index.php

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pogledah.
Strasno.
Jedno se laze studentima, da je dio Univerziteta, a tamo po planu kako je i ocekivano od tih likova, Registracija u sudu (jednino moguce po Zakonu o udruzenjima i fondacijama),otvaranje ziro racuna, trazenje grantova :mad: .
Samo ih treba pratiti, toliko lazi ni jedan odrastao politicar u kracem roku nije izrekao. Statut kriju.
Studenti im nikada ne treba da dozvole da budu izabrani u SOBL, kad se to cudo po pravu i pravdi rasformira ili izgubi svaki znacaj.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 14:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2008, 17:13
@ neka

Po kojem pravu, po kojoj pravdi? Da nije onoj istoj po kojoj ne znamo gdje se potrosi 40.000 maraka koje je SOBL dobijao svake godine?
Daj, molim te pokrij se po glavi i cuti! Kragulj se, kao sto je i sama voditeljka emisije rekla, uglavnom "zalagao", rezultata nigdje.

A ovo za hakovan forum samo pokazuje kakvim se metodama SOBL sluzi.
Rendzer cini mi se da si ti realan i neutralan, mislim da je svakom jasno da se ovdje ne radi o studentima i njihovim interesima, vec o klasicnom cuvanju stolica i fotelja.

A ti "neka" si toliko smijesna sa svojim argumentima da bi mozda trebalo da zamolis moderatora da ti postove prebaci na Humor. Mislim, stvarno, iz kojeg si ti filma?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik

Koliko sam cula 30, a ne 40 hiljada.
Ne banm Kragulja, i neznam da li je novac uopste sav i potrose.
U vijstima je bilo da je taj izvjestaj usvojen na Skupstini SOBL-a.
Problem je sto se nece da kaze ko daje pare Vama i koliko?

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

trudim se biti neutralan :)

sto se tice hacka foruma neva veze sa soblOM jer je to turska grupa koja je jos odlarila koji sajt i forum ovih dana (npr stomatologije u foci prije 2-3 dana)

vidjecemo sta ce reci inspekcija pogotovo jer niko nije u pravu

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neka naš režimski rektor Stanić ponese taj svoj parlament kod sebe kući pa nek mu tamo parlamentuju dokle hoće!

Jedini legalni predstavnik studenata u Srpskom Sarajevu je SURS i to je njihov rektor priznao, a naš rektor izmišlja toplu vodu!

Ove mu mahinacije neće proći, a ćerećamo se još u to može biti siguran!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samo mala ispravka nije surs (http://www.su-rs.org) nego ssuis (http://www.ssuis.org)

da, ssuis je bio slicne organizacije kao sobl, ali nije bio registrovan kao udruzenje gradjana vec kao omladinska organizacija.

imao je 18 clanica koje su jednoglasno odlucile da ne cine vise ssuis nego da ssuis bude jedna organizacija koju cine svi studenti ciji ce predstavnici u skupstini biraju na neposrednim izborima. univerzitet u i. sarajevu je prohvatio tu transformaciju ssuisA i prihvatio ga je kao studentsko predstavnicko tijelo i senat je konstituisan prije vise od pola godine.
bilo je malo prljave igre oko izbora rektora ali je ta procedura ponovljena i sad je sve ok.
samo se bojim da taj izbor rektora koji predstaji u bl ne bude jos prljaviji, i da ide na stetu studenata

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:09 
Pripravnik
Pripravnik

Da u I. Sarajevu su profesori korektniji.
Da li je u Banjoj Luci sto rece "rendzer" jos gore?
Mozda zato sto su gori ljudi u Rektoratu ili vise para ima ovaj Univerzitet pa se zbog toga traze rezimski studenti.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

reformom i konstituisanjem senata dekani gube prijasnje moci a rektor ih dobija samo tako.
vjerovatno se stvaraju "klanovi" jer sve finansije (od svih fakulteta) idu preko rektorata

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ljudi, bili mi za Studentski parlament ili SOBL, svi zajedno imamo jedan veliki problem. Dobro je rendzer rekao. Ako se uskoro SP i SOBL ne dogovore i ne nadju neki kompromis, bice velikih problema i prljavstina pri izboru novog rektora. Mislim da vam je svima jsno o cemu govorim.
I molim sve koji brane SOBL da pokusaju gledati malo sire i da i mi, na ovom forumu, pokusamo naci neki model rijesenja ovog problema. Ipak je ovaj zastoj u funkcionisanju Univerziteta prouzrokovao nejvecu stetu studentima.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:52 
Pripravnik
Pripravnik

Kako je moguce rijesiti.
Bitno je da bude edna rganizacija, koja ce predstavljati studente na Unverztetu.
Moram priznati da su m ovi sto su emisiji podrzavali SOBL djelovali skrenije i simpaticniji su i hrabriji.
"Kompromis". Mene sada interesuje da li su suprostravljene strane medju studentima sprmne da sjede i razgovaraju dok ne nadju rijesenje bez posredovanja rektora, ministtra i dekana?
Molim te da mi odgvoris "donie brasco"?
Evidentno je da su tu naj veci oportunisti pojedinci sa Poljoprivrede i Medicine.
Mislim da su sad ovi u SOBLu uglavnom novi ljudi, a ovi sto nisu, oni su bili u SOBL-u.
Ja licno vjerujem da mi se zaista moglo pronaci jesenje koje je dobro za studente.
Zakon predvidja nepsredne izbore za organizaciju na nivou Univerziteta.
Mislim da se treba traziti riesenje da SOBL udje u ogovorni odnos sa fakultetskim udruyenjima, odnosno reuzme obavezu saradnje.
Mislim da nikome, pa ni Milanu Gruboru ne mogu biti vata u SOBL-u zatvorena.
Trebaju se sastati. Mislim da je mguce to riesiti. Ispraviti greske.
Vjerujte da to sto je ove godine u Budzetu 150 hiljada za stud. organizacije u RS.
To e izdvojeno da bi neko slusao vlast.
Studenti treba da kritikuju i vijek traze vise. Zato mi je vise stalo do SOBL-a.
Tek juce sam saznala i za pricu, kako je Milan Grubor smijenjen kao potpredsjednk SURS-a.
Mozda i ima razloga da bude uvrijedjen, ali nema razloga da sada radi na ovakav nacin i pokusava rasturiti SOBL. Ljudi koji su tada bil u SOBL-u kazu da je to Grubor pogresno dozivio i da je mogao da to rijes, jer nije to glasanje bilo sa ciljem da se n ukloni. Sada pretjeruje i samo sebe ukopava, a steta je za studente.
Ocigledno je da SOBL nece biti ugasen i da ima dosta novih ljudi koji ce to sacuvati.
Ovi sa Poljoprivrede mgu svom dekanu pomci tako sto ce razgovarati sa SOBL-om, er njihov dekan nije upravu i on treba da popusti.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:55 
Pripravnik
Pripravnik

neka je napisao:
Kako je moguce rijesiti.
Bitno je da bude edna rganizacija, koja ce predstavljati studente na Unverztetu.
Moram priznati da su m ovi sto su emisiji podrzavali SOBL djelovali skrenije i simpaticniji su i hrabriji.
"Kompromis". Mene sada interesuje da li su suprostravljene strane medju studentima sprmne da sjede i razgovaraju dok ne nadju rijesenje bez posredovanja rektora, ministtra i dekana?
Molim te da mi odgvoris "donie brasco"?
Evidentno je da su tu naj veci oportunisti pojedinci sa Poljoprivrede i Medicine.
Mislim da su sad ovi u SOBLu uglavnom novi ljudi, a ovi sto nisu, oni su bili u SOBL-u.
Ja licno vjerujem da mi se zaista moglo pronaci jesenje koje je dobro za studente.
Zakon predvidja nepsredne izbore za organizaciju na nivou Univerziteta.
Mislim da se treba traziti riesenje da SOBL udje u ogovorni odnos sa fakultetskim udruyenjima, odnosno reuzme obavezu saradnje.
Mislim da nikome, pa ni Milanu Gruboru ne mogu biti vata u SOBL-u zatvorena.
Trebaju se sastati. Mislim da je mguce to riesiti. Ispraviti greske.
Vjerujte da to sto je ove godine u Budzetu 150 hiljada za stud. organizacije u RS.
To e izdvojeno da bi neko slusao vlast.
Studenti treba da kritikuju i vijek traze vise. Zato mi je vise stalo do SOBL-a.
Tek juce sam saznala i za pricu, kako je Milan Grubor smijenjen kao potpredsjednk SURS-a.
Mozda i ima razloga da bude uvrijedjen, ali nema razloga da sada radi na ovakav nacin i pokusava rasturiti SOBL. Ljudi koji su tada bil u SOBL-u kazu da je to Grubor pogresno dozivio i da je mogao da to rijesi, jer nije to glasanje bilo sa ciljem da se on ukloni. Sada pretjeruje i samo sebe ukopava, a steta je za studente.
Ocigledno je da SOBL nece biti ugasen i da ima dosta novih ljudi koji ce to sacuvati.
Ovi sa Poljoprivrede mogu svom dekanu pomci tako sto ce razgovarati sa SOBL-om, er njihov dekan nije upravu i on treba da popusti.

Ako nece onda se vidi da je protiv Univerziteta.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 21:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pokusacu ti odgovoriti. Ako si gledala Omladinski forum, vidjela si da je Grubor (bez obzira kakav bio) ponudio Kragulju kompromis. Ovaj to nije prihvatio.
Pazi, ovog puta treba zanemariti licne osjecaje, simpatije i slicne stvari. I treba se potruditi i biti realan.
SOBL, sta god ti mislila o njima, trenutno nema nikakav uticaj na fakultetima koji su iz te organizacije istupili. To je realnost. Sto znaci, ukoliko dodje do nekog problema na npr. Pravnom fakultetu, taj problem ce sa njihovim dekanom rijesavati Savez studenata Pravnog fakulteta. A ne ljudi koji su izabrani u SOBL. To je najveci problem SOBL-a. Zato sto su u SOBL sa Pravnog fakulteta izabrani, kako sam ja cuo, neki lijevi likovi. A to je problem i na ostalim fakultetima, clanovima Studentskog parlamenta. A znamo da broj studenata na tim fakultetima prelazi 12000. Sto znaci, SOBL se, u ovom sastavu, ne moze baviti problemima tih studenata, tacnije ne moze im pomoci.
I koliko god ti govorila u korist SOBL-a, a ja protiv, u jednoj stvari se moras sloziti sa mnom. SOBL je, sto se gorepomenutih fakulteta tice, fiktivna organizacija.

E sad, KAKO OVAJ ZASTOJ RIJESITI?
Ja bih, da imam moc da to uradim, sutra u 12 raspisao izbore. Za sledeci ponedjeljak. Po kratkom postupku. Pa kom opanci, kom obojci. Kako bi se poslije toga zvala ta studentska organizacija (institucija ili sta vec), uopste mi ne bi bilo bitno.
Jednostavno, tada bi se pokazalo ko je u pravu, a da li bi predsjednik bio Kragulj ili Grubor, i to me ne bi zanimalo ako bi bio izabran na normalan nacin i od strane predstavnika 13 fakulteta.

A ako se ne dogovore SP i SOBL, onda je jedno jasno. Ni jedni ni drugi, u ovom sastavu, nece moci predstavljati studente UNIBL.
Za SOBL sam vec naveo zasto ne, a SP nece moci zato sto nema predstavnike sa 6 fakulteta, pa samim tim ne moze predstavljati ni studente tih fakulteta.
Iskreno se nadam da sam bio bar malo konstruktivan.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 22:02 
Pripravnik
Pripravnik

Malo si samo blazi, ali ipak s ene slazem sa tobom.
Nemozes za studente govoriti "lijvi likovi".
Zasto to dekani ne bi saradjivali sa predstavnicima u SOBL-u i sto samo predsjednici Saveza i oni koje oni aminuju mogu predstavljati studente.
Dekan treba da uvazi svakog studenta.
Primjer za nekog sa Filozofskog je glasalo preko 300 studenta za clana Skupstine.
Ili cujem da su na pravu vise dobili glasova predstavnici u SOBL-y, nego predsjednik Saveza kad se tamo kandidovao.
Mislim da treba prihvatiti SOBL.
Ne treba biti protiv izbora, ali sad na vecini fakulteta oni bili matletiranje studenata.
Za 7 dana da budu fino i po proceduri uradjeni ne mogu, a jedino ako hoce da se smulja, onda moze brzo.
Grubor je ulozio zalbu, sad ona odlaze izvsenje Rjesenja.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 22:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja jesam blazi, ali sam i konstruktivniji od tebe. Vidis, ti nisi spremna na kompromis.
Shvati da dekani nece prihvatiti SOBL dok SOBL ne prihvati Saveze studenata.
E hajde onda da izvrsimo izbore, pa ako Kragulj bude imao vecinu, niko mu to nece osporavati i ti je to. Savezi ce to prihvatiti i mozemo ici dalje.

Da ja ne prejudiciram nesto, odgovori mi zasto ti ne zelis izbore. Zasto SOBL ne zeli izbore? Ovaj razlog maltretiranja studenata mi ne pije vode. Budi iskrena, molim te.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 23:12 
Pripravnik
Pripravnik

Nisam rekla da ja ne zelim.
Ja ne pregovaram i nisam clan organa SOBL-a.
Zelim izbore, ali prave, a ne ono sto je bilo petkom na Pravu da sto manje ljudi glasa i da se zna ko ce proci.
Dekani nemaju razloga da ne prihvataju SOBL, niti SOBL ima razlog da ne saradjuje sa svakim studentom, pa i clanovima Saveza.
Mislim da je to pokazao. SOBL treba da pomaze Savezima.
Prosle godine na zahtjev SOBL-a je dobiven novac za Ijade, taj novac je sav preusmjeren fakultetskim Savezima.
U KSB-u svi savezi mogu da prave zabave, a to zahvaljuci SOBL-u, a studenti da proslavljaju diplomske.
Ja vjerujem da i dalje Savezi mogu da imaju uticaj na SOBL, ako imaju podrsku studenta.

Imaju dekani pametnija posla, a nek nama ostave tih 20 odsto studenata da biramo kako zelimo.
Uvjek trba dogovarati i razgovarati.
Tako nesto je Rektor predlagao, da niko ne predstavlja studente do izbora.

Ja ne kazem da ne treba razgovarati sa dekanima i rektorom i ministrom, ali mislim da Kragulj, Gubor, Ribic, Galic, ... vise trebaju da razgovaraju izmedju sebe, a ne da Rektor posreduje.
Kada bi tako razmisljali ne bi bilo bitno ko je u Senatu, a Univerzitet bi funkcionisao.
Svi treba da rade za dobro studenata.

Nikada ja licno ne bi prihvatila da Rektor posreduje u razgovoru, ako nisam sposobna da razgovaram danima i satima dok ne nadjemo rjesenje, bez ministra i rektora, onda se ne treba baviti sa tim poslom.

Ne zelim biti pristrasna, ali je Grubor i SSMF nije razgovarao i prvi poceo preko medija da se prepucava.
Da je htjeo da rjesi razgovorom, vjerujem da je mogao.

Poslednji put menjao neka dana 02 Mar 2008, 23:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 23:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako vec SOBL zeli saradjivati sa Savezima, zasto ih je onda izbacio iz svog Statuta?
Ti kao da nisi upucena u to. :-? Daj, molim te, ne zezaj me!
Pa to izbacivanje Saveza iz Statuta SOBL-a je i postalo najveci problem i kamen spoticanja. Ako izuzmemo i taj FAMOZNI Poljoprivredni fakultet i njihov Savez, svi ostali su istupili iz tog razloga.
I nemoj mi se sad praviti nevjesta. Pokrenula si ovu temu, sve vrijeme branis SOBL, a kad god ti ja postavim neko pitanje, ti mi se pocnjes "migoljiti" (onako vjesto, politicki).

Tako se i rukovodstvo SOBL-a ponasa. Cim se pocne razgovarati o konkretnim stvarima, Soblovaca ni na vidiku!

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik

Zato sto Zakon predvidja neposredne izbore.
Tako je i u Istocnom Sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 00:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne razumijemo se ti i ja ponovo ili ti mene ne zelis da razumijes.
Odoh spavati. Ne vrijedi se raspravljati.

Pozdrav!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]