banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2009, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa ako ti je bas problem matematika onda nemoj, ali ako imas strpljenja i volje da je naucis onda nece biti tesko. Sad po novom programu je puno lakse nego prije, a i normalniji su profesori i asistenti - nema Celica vise...
U principu uvijek bolje prodju oni koji znaju matematiku iz srednje nego oni koji su u srednjoj tehnickoj ucili statiku, masinske elemente i ostale strucne predmete, jer se svaki zadatak nakon par koraka (koje je lako nauciti) svede na matematiku.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
da, u sustini skoro svaki predmet na masinstvu ce ti se prije ili kasnije svesti na matematiku. Plus sto vecinu ispita polazes pismeno+usmeno a na pismenom su ti 99% zadaci, dakle opet matematika :wink:
da ja sam pogrijesio za mehatroniku. Posto studiram masinstvo ali termotehniku i motorizaciju pa sam naveo predmete po sjecanju
Ja sam zavrsio Gimnaziju (imao 2 ili 3 iz matemtike a na fakultetu 9,9,9) ali ako ne volis matematiku i moj ti je savjet da zaobices masinstvo :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 20:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
neko je spomenuo ekologiju (bioloski fakultet) ? moze li mi neko reci nesto detaljnije u vezi ovog smjera? to je nesto sto bi me bas zanimalo! a razmisljam da upisem daljnje skolovanje iako imam vec 27 godina..do sada imam ekonomsku akademiju (nesto slicno kao vislja ekonomska kod nas ali ovdje traje 5 godina i malo je "jaca" skola kao) na faks nisam isla a osjecam neku potrebu :D
prvo sam kontala da upisem ovdje u Austriji uciteljski fakultet (za 1-4 razred osnovne skole, znaci za malu djecicu) ali onda sam procitala neke tacke za prijemni , i npr da trebas biti jako muzikalan (pjevati, svirati neki instrument npr gitaru) , biti dosta kreativan npr. spretan za raznorazne rucne radove itd..a to i nije bas moje..a jos mi baba govorila da me uci plesti priglavke, heklati stolnjake.. a ja ma jok :lol:

i na kraju kakve su sanse za zaposljavanje kod nas u oblasti ekologije?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
[Enterprise] je napisao:
Ja sam zavrsio Gimnaziju (imao 2 ili 3 iz matemtike a na fakultetu 9,9,9) ali ako ne volis matematiku i moj ti je savjet da zaobices masinstvo :)

Ko ti je predavao?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
breskvica je napisao:
neko je spomenuo ekologiju (bioloski fakultet) ? moze li mi neko reci nesto detaljnije u vezi ovog smjera? to je nesto sto bi me bas zanimalo! a razmisljam da upisem daljnje skolovanje iako imam vec 27 godina..do sada imam ekonomsku akademiju (nesto slicno kao vislja ekonomska kod nas ali ovdje traje 5 godina i malo je "jaca" skola kao) na faks nisam isla a osjecam neku potrebu :D
prvo sam kontala da upisem ovdje u Austriji uciteljski fakultet (za 1-4 razred osnovne skole, znaci za malu djecicu) ali onda sam procitala neke tacke za prijemni , i npr da trebas biti jako muzikalan (pjevati, svirati neki instrument npr gitaru) , biti dosta kreativan npr. spretan za raznorazne rucne radove itd..a to i nije bas moje..a jos mi baba govorila da me uci plesti priglavke, heklati stolnjake.. a ja ma jok :lol:

i na kraju kakve su sanse za zaposljavanje kod nas u oblasti ekologije?

Ono što sigurno znam je da je to novi fakultet koji je sad mnogima privlačan, i navodno je tražen. Šta se uči, pojma ne'am.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 18:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
hvala monalisa..predpostavljala sam da je nesto novije, ako neko zna detalje molim za info! ja sam nasla samo stranicu sa fakulteta u beogradu.

pozdrav svima

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
[Enterprise] je napisao:

Ko ti je predavao?

Milovan Vincic i Biljana Vojvodic

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka

Šta bude na prijemnom na arhitekturi?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Crtanje, nacrtna geometrija, matematika... milsim da više nema testa opšte kulture.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

le_papillon je napisao:
Crtanje, nacrtna geometrija, matematika... milsim da više nema testa opšte kulture.

Ajoj bože ubij me :lol:
Može li se to crtanje naučiti? :lol:

Mislim nije toliiiiikoooo tragično, ali nije mi to primaran talenat u moru mojih talenata :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Crtanje nosi najviše bodova na ispitu, tako da... olovku u ruke i vježbaj. I ako imaš uslova da ideš u inostranstvo, briši odavde. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka

le_papillon je napisao:
Crtanje nosi najviše bodova na ispitu, tako da... olovku u ruke i vježbaj. I ako imaš uslova da ideš u inostranstvo, briši odavde. :)

Joj rado bih da zbrišem, ali u zadnje vrijeme se postavlja pitanje da li će to biti moguće, a za prvu godinu sumnjam da hoće. :(

Problem je što ne znam šta ću upisati, pa ne znam ni na šta da se spremam, hmmm... :angry3: Ali pokušaću malo da vježbam crtanje. Radi se o tehničkom ili likovnom crtanju? Vjerovatno pitam glupa pitanja. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slobodno crtanje je u pitanju, mrtva priroda i sl. Bitnu ulogu igra i prosjek iz srednje, tj. zna izvući dobar dio bodova, ako negdje omaneš na prijemnom.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 03:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Slobodno... Dobiješ kompoziciju koju crtaš 3 sata.... I nosi 15 bodova. Jako je bitan prosjek iz srednje, zato ja nisam upala... Došli su odlikaši iz pizdića. Pretpostavljam da ćeš se osjetit prozvanom :iconbiggrin: al nema veze, to znači da upadaš... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka

zLo_krme je napisao:
Slobodno... Dobiješ kompoziciju koju crtaš 3 sata.... I nosi 15 bodova. Jako je bitan prosjek iz srednje, zato ja nisam upala... Došli su odlikaši iz pizdića. Pretpostavljam da ćeš se osjetit prozvanom :iconbiggrin: al nema veze, to znači da upadaš... :iconbiggrin:

Nisam ni ja vukovac. A s obzirom na to da me plaši to crtanje, opet sam na istome.
Donijeće mi prijateljica sutra neku knjigu, kaže da imaju primjeri tih zadataka za prijemni, pa da malo pogledam. Gledaću da idem na neke časove crtanja, pa ako mi bude išlo upisaću, ako ne idemo na nešto drugo. A voljela bih da me krene...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Na tvom mjestu ja bi se zapitao zašto upisujem arhitekturu ako nemam talenta za crtanje. Upiši građevinu, meni to djeluje logičnije.

@krme: možeš se ti vaditi koliko hoćeš na te iz "pizdića", al' oni u 95% slučajeva prije završe fakultet i nerijetko sa boljim prosjekom od ljudi koji ovde žive čitav život. Da si zaslužila, upisala bi se i ti na fakultet. Pa nisi samo ti išla u školu, a oni ovce čuvali i za to dobijali petice ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka

Zato jer mi se sviđa. Kreativan je posao, bavi se umjetnošću (mislim i na teoriju), dizajnom,... Prije svega mi se sviđa uređenje interijera, ali i sve ostalo, uvijek mi je to bilo privlačno. Nije problem za posao, sve se može raditi kompjuterski, ali treba završiti fakultet. Malo me to plaši.
Ja u stvari ne znam da li ja znam crtati ili ne. Smiješno zvuči, ali nisam u srednjoj imala potrebe za crtanjem, u osnovnoj sam voljela ali to se ne računa. :D Pokušaću, nadam se da ću pokazati talenta.
I slažem se sa ovim za ''pizdiće''. Stvar je u tome što se van Banjaluke djeca mnogo više trude. Npr. moja gimnazija glasi jednom od najtežih i najjačih u RS. Jbg...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Ako ti tako misliš, onda dobro. Najbitnije je da ti se svidi to što upišeš, ali nemoj da budeš u zabludi pa računaš samo na tu stranu fakulteta koja ti se sviđa.
Ma upiši sve, samo ne pravo i ekonomiju :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka

Senna je napisao:

Ma upiši sve, samo ne pravo i ekonomiju :D

Ovo mi je alternativa. Jasno ti je onda zašto bih radije da mi uspije sa arhitekturom. :lol:

Citiraj:
ali nemoj da budeš u zabludi pa računaš samo na tu stranu fakulteta koja ti se sviđa.

Vjerujem da će sve da mi se svidi. A s druge strane, nigdje mi se ne može sviđati baš sve.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Senna je napisao:
@krme: možeš se ti vaditi koliko hoćeš na te iz "pizdića", al' oni u 95% slučajeva prije završe fakultet

ja kad sam upisao prvu godinu, bilo je 5 vukovaca iz "pizdica". Samo dvoje je upisalo drugu.
Ocjene u srednjoj skoli imaju veze sa fakultetom iskljucivo na prijemnom, tj tokom bodovanja (nebitno da li dolazis ili ne iz pizdica). A poslije toga ce da se vidi cija majka crnu vunu prede.
Prva recenica koju su meni rekli kada sam dosao na faks, bila je: Zaboravite sve sto ste vidjeli u srednjoj

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]