banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2013, 16:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2013, 13:20
Moze li neko da nam odgovori na pitanje za skripte ????

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2013, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
To moze da ti odgovori samo neko koga to zanima tj raspitao se o tome, a to su oni koji namjeravaju da upisu medicinski fakultet. A ja koliko vidim vas se ovde par poredalo cekate da neko odgovori. Otidjite do fakulteta i pitajte ako ste iz BL a ako niste zovite studentsku sluzbu.

Histologija se koliko ja znam odjednom polaze.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2013, 22:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2010, 18:47
Izašla je nova skripta iz biologije, cijena 15KM. Može se kupiti na faxu, drugi sprat, vrata pravo od stepenica (to je čajna kuhinja. ](*,) )

Iz hemije je stara skripta. Pretpostavljam i iz matematike, iako ta za matematiku nije toliko potrebna za pripreme ali knjiga se kasnije koristi za ispit.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 20:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Mar 2013, 14:29
Imam jedno pitanje, pa ako možete da mi pomognete.
Hoću da upišem medicinu, al' sam čula da je konkurencija prevelika i da sa prosjekom ispod 4 i ne pomišljam, ma kako dobro uradila prijemni.
Ja imam prosjek 3.9 i kajem se sada što se nisam više trudila u gimnaziji, jer mogu, stvarno.
Dobila sam prijedlog da upišem stomatologiju, zato što tamo imam veću mogućnost upisa, pa da se poslije 1. semestra pokušam prepisati na opštu, da će mi se čak ovamo i priznati nešto od predmeta... E sad, je l' zna ko kakve su procedure prepisa, i je l' moguće to uopšte?
Kažu mi čak da ću se lakše prepisati sa zdravstvene njege, s tim da mi se ništa od položenih predmeta neće priznati ovamo, tako da je to izgubljena 1. godina...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 13:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:26
Ima li neko skripte za prodaju ?? Biologija i hemija :))))

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2013, 19:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Apr 2012, 21:03
Sa tim prosjekom možda bi mogla da upišeš nakon proširenja liste. Ove godine posljednji od ovih regularno upisanih je imao 91.40 bodova.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2013, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
S tim prosjekom mozda bih bio grub ali mislim da nemas sanse da se upises

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2013, 12:48 
Početnik
Početnik

je li tačno da se prijemni radi po nekim kao grupama na raznim fakultetima?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2013, 13:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2013, 11:14
Delfina je napisao:

ja sam na PMFu i sjecam se da smo u 2 grupe radili, mislim 2 razlicite ucionice jer nije bilo mjesta da stanu svi, a dali su se pitanja razlikovala izmedju grupa to ne mogu reci. Sto pitas, zar planiras prepisivati na prijemnom xD

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2013, 22:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2011, 14:06
Delfina je napisao:

U moje vrijeme (a to je bilo prije nekih 10 godina) svi sa opsteg smjera su polagali odjednom u amfiteatru Pravnog fak. (dakle nije bilo grupa) a gdje su poolagali farmaceuti i stomatolozi, to ne znam.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2013, 23:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam prosle godine radio i milim da smo bili podjeljeni u 3 ili 4 grupe. Jedna je na Ekonomskom druga na Masinskom itd. a svi smo opsti smjer upisivali. Razbacaju vas da prepisati nikako ne mozes osim sa puskica ali je prijemni (pogotovo hemija) dosta lagan bio. Ja dok sam se pripremao uglavnom sam se na komplikovanije zadatke fokusirao a oni na prijemnom najjednostavnije zadatke ubacili i zato je vecina dobro prijemne uradila.

I PoisonIvy ako nuliras prijemni imas sansu da upadnes poslije prosirenja ali bas moras 50/50 na testu imati jer je razlika izmedju 71. i 95. na listi mala. Ja sam sa 89.5 upao nakon prosirenja a bio sam 20 ispod liste a za 25 su prosirili.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2013, 17:05 
Početnik
Početnik

Ma ne,nisam planirala prepisivati,nego sam se zacudila malo :D

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 23:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2011, 18:11
Kada se otprilike prosiruje lista? Da li prije nego sto se odrzavaju prijemni ispiti u 9. mjesecu ili?
I za koliko se u prosjeku prosiri lista svake godine? Znam da se prosle godine prosirila za 25 mjesta, ali sam cuo da prethodnih godina to nije bio slucaj. Tj. manje su prosirivali.
Je li se desilo ikako, recimo u proslih 5 godina, da lista nije prosirena?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ove godine su javili u utorak dan nakon sto je poceo prvi semestar. Tako da ako nisi siguran da ces upasti dizi papire i tarzi drugi fakultet. Ja mislim da su zadnje 2 godine za isti broj prosirili a za od prije ne znam.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013, 14:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala ti.
To kasno prosirivanje liste je bas besmisleno...
Unutar kojeg broja kandidata si onda, relativno, siguran da upadas poslije prosirenja?
Mislim, znam da je nezahvalno odgovoriti na takvo pitanje, jer se ne zna koliko ce se lista prosiriti, ali ima li istine u prici da cak i ukoliko budes unutar broja za koji se prosiruje lista opet ne budes primljen zbog kandidata koji upadaju preko veze? Ili oni upadaju neovisno o listi?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja samo znam da je sa prosirenom listom trebalo biti 95 ljudi u prvom semestru a ima nas preko 120 tako da i oni ispod prosirenja upadaju. Ako bude prosirenje 90% je da ce ga opet za 25 prosiriti. Znam da su bile price jos na samom pocetku da ce za 20 prosiriti pa za 15 pa za 40. Nista ne vjeruj jer nije potvrdjeno dok ne dobijes poziv ko god ti rekao prije toga za koliko ce prosiriti. Sto se tice liste i onih preko veze, ja koliko znam niko ko je trebao upasti nakon prosirenja nije "ispaljen" jer je neko sa vezom upao ispred njega. Dosta ljudi takodje podigne papire cak i ako su na budžetu (ucenik generacije iz gimanzije je bio 3. na listi i otisao u Njemacku naprimer) tako da se i tih 70 smanji bar za 3.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2013, 20:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Samo jos jedno pitanje.
Da li je moguce nakon prijemnog, ukoliko budes ispod crte, podici papire i raditi prijemni za neki drugi faks, pa onda ako dodje do prosirenja liste vratiti papire nazad i upisati medicinu?
Ili ako podignes papire gubis sva prava, tj. brises se sa liste?
Cisto sumnjam da je to moguce, ali vrijedi pitati.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2013, 09:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Apr 2012, 17:57
Nije moguce, moraju biti papiri sve vrijeme na faksu. Ja sam isto 2011. primljena na prosirenju,bila sam 8. ispod crte na stomatologiji, prosirili su za 10,isto tako i na farmaciji, a na medicini za 25. I budu primljeni svi koji su na listi u tih 25, odnosno 10 ispod, nema niko prije tebe da upadne preko veze, oni se kasnije upisuju. Javili su za prosirenje 3 dana pred pocetak predavanja, kad prodje i drugi septembarski rok, tako da ako vidis da si ispod tih koliko su prosirivali otprilike prethodnih godina, podigni papire i idi negdje drugo

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2013, 21:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Mar 2013, 14:29
Ima li iko ovdje da ide na Zdravstvenu njegu? Zanimaju me neke opšte pojedinosti: koliko je fakultet težak? šta mogu da radim poslije? da li je prijemni težak? itd.
Raspitala sam se mnogo do sada, nisam ništa konkretno dobila, osim da nisu baš oduševljeni... Reakcije tipa: zar da ideš 4 godine da bi radila kao medicinska sestra, to možeš i sa srednjom!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2013, 11:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2011, 14:06
lemi_93 je napisao:
Ja sam prosle godine radio i milim da smo bili podjeljeni u 3 ili 4 grupe. Jedna je na Ekonomskom druga na Masinskom itd. a svi smo opsti smjer upisivali. Razbacaju vas da prepisati nikako ne mozes osim sa puskica ali je prijemni (pogotovo hemija) dosta lagan bio. Ja dok sam se pripremao uglavnom sam se na komplikovanije zadatke fokusirao a oni na prijemnom najjednostavnije zadatke ubacili i zato je vecina dobro prijemne uradila.

I PoisonIvy ako nuliras prijemni imas sansu da upadnes poslije prosirenja ali bas moras 50/50 na testu imati jer je razlika izmedju 71. i 95. na listi mala. Ja sam sa 89.5 upao nakon prosirenja a bio sam 20 ispod liste a za 25 su prosirili.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

A ko vam je sad od asistenata na anatomiji, je l' Zlaja postao prof. ili je jos uvijek ass?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]