banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
da sad ja obrisem svoj post pa da nikome ne bude nista jasno:) :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Nema veze, razumijeli smo se :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Zaista, na spisku nisam primjetio ni jednog studenta poljoprivrede, recimo...
Zasto je to tako??? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Ima...Dragana Kovacic al' mislim da su pogresili pa napisali Kovacevic!
Poznajem je, cura je stvarno zasluzila. Inace je u studentskom domu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
" Muži ja radimo da joj pošaljemo svaki mjesec 800 KM za dom i još posebno za hranu i ne znam šta već, ali to se isplati jer TAMO kad završi biće neko i nešto, ovde škola ništa ne valja-prenatrpano gradivo, profesori isfrustirarni, ne uči se pragmatično, zaostali, nismo u evropskim tokovima. Uostalom, tamo u Beču, studira intelektualna i finansijska elita."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
XIX century je napisao:
tomasd je napisao:

Ono studiranje "u Becu" mi je posebna zagonetka... ... ili Grazu,svejedno.Neka neko objasni.

evo, poznam ženu čija kćerka studira u Beču ili Gracu( ne sjećam se tačno).. ja sam je isto pitala da mi objasni, jer me zanimalo.. ovako mi je rekla:

" Muži ja radimo da joj pošaljemo svaki mjesec 800 KM za dom i još posebno za hranu i ne znam šta već, ali to se isplati jer TAMO kad završi biće neko i nešto, ovde škola ništa ne valja-prenatrpano gradivo, profesori isfrustirarni, ne uči se pragmatično, zaostali, nismo u evropskim tokovima. Uostalom, tamo u Beču, studira intelektualna i finansijska elita."

Eto to su njene riječi, ovo zadnje mi je bilo posebno slatko.. ovaj lažni elitizam :D :oops: :wink:

Hvala,XIX.Tako nekako sam i pretpostavljao... :lol:

Pokondirene seljacine... :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Matadore...valjda sad shvatas zasto sam obrisala svoj post.

Kvalitetnog sugovornika je tesko naci...a svi se nazivaju "akademskim gradjanima", nazalost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mogu se oni nazivati, al činjenice su činjenice... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Dovraga... Biti gospodin stvara obavezu, ali biti divljak dopušta ti da kažeš šta misliš bez pretvaranja...
Serete...
Šta, kao na našim fakultetima nema isfrustriranih profesora (koji su u kontu, ako sam ja mogao doktorirati u 27-oj još prije, mogu i oni sad malo da se pate), kao, svi smo u evropskim tokovima, ovo ono, nema prenatrpanog gradiva i slično...
Jako dobro poznajem djevojku koja je sad na Ekonomiji u Beču, bila je osma na prijemnog prošle godine u BL, mislim da je bila i učenik generacije, nisam 100% siguran, strašno inteligentna cura, eto potrefilo se da su njeni u stanju da joj obezbijede to pa šta je onda loše u tome što je zapalila u Beč?!
Istina, zadnja rečenica zvuči uvrnuto, ali zar ostatak nije tačan?
Još mi jedna stvar smrdi, a to je što samo ja studiram u BL od ljudi koji su potpisali zadnje postove...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Još mi jedna stvar smrdi, a to je što samo ja studiram u BL od ljudi koji su potpisali zadnje postove...

Da, pa??

Vrh

Tema posta: Zasto
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Nazalost, ovo je iyazvalo veliku polemiku zbog razlicitih svatanja.
Mozda nije trebalo uzimati drustveni, angazman, jer to svako moze izmuvati neku preporuku ili vise preporuka.

Predsjednicka stipendija je trebala samo da se osloni na uspjeh na fakultetu i da se tako gleda.

Pa i ministri vole vise da kazu da mu je dijete Predsjednikov stipendista, vise nego sto im je stalo do tog novca.

Jer u njihovo vrijeme su postojale Titove stipendije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...pobiti govna i gotova stvar-maratonci...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
tomasd je napisao:
XIX century je napisao:
tomasd je napisao:
Ono studiranje "u Becu" mi je posebna zagonetka... ... ili Grazu,svejedno.Neka neko objasni.

evo, poznam ženu čija kćerka studira u Beču ili Gracu( ne sjećam se tačno).. ja sam je isto pitala da mi objasni, jer me zanimalo.. ovako mi je rekla:

Eto to su njene riječi, ovo zadnje mi je bilo posebno slatko.. ovaj lažni elitizam :D :oops: :wink:

Svako ko je drugačiji od mene je idiot. To je ta neka politika, je li?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Uh ljudi danas sam se zaledio kad sam vidio da u pojedine poruke sa ove teme bili tema na Dnevniku RTRS ! :lol: Čestitam onima koji su dali komentare koji su zaslužili da budu prikazani!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
tomasd je napisao:
XIX century je napisao:
tomasd je napisao:

Nista gore od iskmpleksiranih roditelja.Mozete li pretpostaviti kakva ce im djeca biti? :-?
A ovo boldovano crvenim...elita?!?!?! :lol: :lol: :lol: E jadnici jadni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Flavoure-Flave je napisao:
tomasd je napisao:
XIX century je napisao:
tomasd je napisao:

Nista gore od iskmpleksiranih roditelja.Mozete li pretpostaviti kakva ce im djeca biti? :-?

I finansijska elita onda treba novac od stipendija... :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Flavoure-Flave je napisao:
tomasd je napisao:
XIX century je napisao:
tomasd je napisao:

da, roditelji su akademski građani, sa "pedigreom" i očigledno- veoma time opterećeni i zaneseni :lol: :lol: al ajde neka ona prosperira samo zato što studira u Beču i nek bude pametnija i od najboljeg studenta na BL Univerzitetu :wink: :roll:

p.s. koliko sam ja osjetila, majka se nada da će kćerka i da ostane tamo, da zarađuje ogromne i silne svote od svoje pameti, a od svoje ljepote da će se udati za nekog austrijskog aristokratu prinčevske krvi. :) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E ovo je prepunpavanje , koje ne želim sresti kada šetam gradom! Kada pročitam ovo proradi u meni proleteraska krv! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Evo nas i u Nezavisnim :)

BANJALUKA - Student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Vera Jotanović, koja ima prosjek ocjena 9,93, 15 položenih ispita i govori četiri jezika nije uspjela da dobije stipendiju Fondacije "Dr Milan Jelić" u prvoj odluci Upravnog odbora.

Nakon reakcija javnosti o neregularnosti prilikom dodjele stipendija, lista nije promijenjena, nego je proširena i dopunjena novim imenima. Ime Vere Jotanović našlo se na tom novom spisku.

Jotanovićeva ne želi da govori o tome jer kaže da je potpuno razočarana i da će odustati od svega.

"Ne mogu da dajem izjave jer i ovako imam velikih problema", navodi ona.

Kako saznaju "Nezavisne", stipendiju je na Ekonomskom fakultetu dobila Tanja Vučenović koja ima prosjek ocjena 9,5 i 10 položenih ispita, zbog čega je obnovila drugu godinu. Jedan od roditelja Tanje Vučenović zaposlen je u Vladi RS.

Ovo je samo jedan primjer koji dokazuje da je prilikom izbora stipendista bilo slučajeva u kojima nisu odlučivali utvrđeni kriterijumi: prosjek ocjena, rezultati i talenat prije svih.

Studenti kažu da nepravilnosti koje su počinjene prilikom sastavljanja prvobitne liste nisu ispravljene njenim proširivanjem.

"Na proširenu listu samo su dodata imena nekih studenata koji su se žalili, a koji su bolji od onih koji su prvobitno prošli. Od svega ostaje gorak ukus u ustima, jer je očito da je time poništen cilj jedne humane i plemenite ideje", kaže jedan student-stipendista Univerziteta u Banjaluci.

Direktor Fondacije "Dr Milan Jelić" Nino Jauz iako je obećao da će "Nezavisnim" juče dostaviti sva imena 628 studenata koji su konkurisali za stipendije, prosjek ocjena i ostale neophodne podatke, odustao je od toga. Kazao je da spisak ne može da dostavi prije nego što se sastane Upravni odbor Fondacije.

UO Fondacije predsjednika RS, koja je preimenovana u Fondaciju "Dr Milan Jelić", 28. maja raspisao je konkurs za izbor stipendista te fondacije za studente na univerzitetima u RS i na univerzitetima u inostranstvu, koji su ostvarili natprosječan uspjeh.

Navedeno je da će se za studente viših godina studija i oni koji su prvi put apsolventi uzimati u obzir prosjek ocjena devet i više, broj položenih ispita i nagrade i priznanja.

Za studij na univerzitetima u inostranstvu tražilo se da se student obrazuje za jedno od kadrovski deficitarnih zvanja u RS sa visokim prosjekom ocjena, znanjem stranih jezika, informatičkim obrazovanjem.

Na taj konkurs za školsku 2007/2008. godinu prijavilo se 628 studenata, 410 sa fakulteta u RS i 218 studenata sa fakulteta u inostranstvu. Stipendije je dobilo njih 82 i to 52 iz RS i 30 iz inostranstva.

Upravni odbor Fondacije, čiji članovi su šef Kabineta predsjednika RS Mirko Stojić, te ministri privrede, prosvjete, nauke i tehnologije, finansija, porodice, omladine i sporta donio je konačnu odluku o studentima koji će dobiti stipendiju.

Stipendije su dobila i djeca dvojice članova UO Fondacije.

Iako je u uslovima konkursa navedeno da stipendije mogu da dobiju oni koji se obrazuju za kadrovski deficitarna zvanja u RS, stipendiju je dobio i sin dekana Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Novaka Kondića Milan Kondić, koji studira ekonomiju, ali u Los Anđelesu u SAD. Milan Kondić je student Losanđeleskog univerziteta "Pepperdine", smjer međunarodne ekonomije. Kako se navodi na veb sajtu tog fakulteta, osnovni troškovi kao što su školarina, smještaj i ishrana za strane studente na tom univerzitetu iznose 44.630 dolara godišnje. Kondić je dobio 1.000 KM stipendije mjesečno, koja je sada smanjena na 800 KM.

Stipendiju je dobila i kćerka nedavno smijenjenog urednika zabavnog programa RT RS Dragoljuba Sladojevića Nela Sladojević, koja studira Akademiju umjetnosti u Banjaluci. Stipendiju je na istoj akademiji dobila i kćerka predsjednika UO BHRT-a Nikole Deretića Nina Deretić. Sladojević i Deretić rade na zajedničkom projektu - festivalu "Prvi aplauz". Deretić je direktor, a Sladojević tehnički direktor tog festivala. Deretić je do ove školske godine, dakle u vrijeme kad je njegova kćerka predavala dokumente za konkurs, bio profesor na Akademiji umjetnosti.

Studenti na Akademiji umjetnosti navode da su njih dvije dobile stipendije iako su konkurisali studenti sa višim prosjekom i sa znanjem nekoliko stranih jezika, koji nisu prošli.

Nakon reakcija u javnosti Upravni odbor Fondacije donio je odluku da smanji iznos stipendija i grešku ispravi tako što će povećati broj stipendista.

Tako je novom odlukom broj stipendista povećan sa 82 na 130, ali svi izabrani prvi put ostali su na listi.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je da svi ministri, pomoćnici ministara, rektori, dekani i drugi državni službenici čija su djeca dobila stipendiju iz Fondacije "Dr Milan Jelić" povuku njihova imena s liste. Do danas to niko od njih nije uradio.

Žestoka diskusija na forumima

Na forumu sajta http://www.banjaluka.com, nakon objavljivanja liste imena stipendista Fondacije "Dr Milan Jelić" na kojoj su se našla djeca ministara i drugih javnih službenika, razvila se žestoka diskusija na tu temu.

"Ne znam za ostale fakultete, ali što se tiče Akademije umjetnosti

ima barem 20 studenata sa većim prosjekom i brojem nagrada

od ovih koji su dobili stipendiju", navodi forumaš Rakun Slavko.

Damaskin, jedan od učesnika u raspravi, kaže da je sve to "baš bruka".

"Sad kada pogledam kriterijume za dobijanje stipendije - opet se dobitnici ne uklapaju. Opet sve po starom, odnosno po babu, a bome i ujacima i stričevima", navodi on.

Dodaje da su "tri studenta s Akademije dobila stipendiju, ali ta tri studenta nisu najreprezentativnija, niti ičim zaslužuju stipendiju, a pritom na AUBL postoje nagrađivaniji studenti od ovih koji su dobili stipendije".

Tommy Vecetti kaže: "Znam par ljudi sa tog spiska, al' znam i neke koji su zaslužili da upadnu na tu listu prije nekih drugih. Uglavnom, ima i tu muljaže po mom mišljenju".

Astor Piazzolla ističe da "neko ko ima brdo privatnih radnji troši u Beču, Gracu ili ne znam gdje već nenormalne pare i još će da dobija 500 evra, a ima onih koji studiraju u istim mjestima i žive od minimalca".

Moon kaže: "Ni ja ne kontam zašto prozivaju tog momka Arlova samo zato što mu je mama novinar... Po meni, više za prozivanje je bila Ana Komljenović, njoj je mama visoki službenik na Pravnom fakultetu, a tata ministar iz prošle vlade. Mada, ja lično znam da ta djevojka izuzetno uči, studira dva fakulteta odjednom i na oba ima visok prosjek. Jedino zbog čega treba takve skinuti sa spiska je to što zaista imaju novca daleko više nego mnogi studenti koji su takođe jako dobri, a roditelji im nisu ni na kakvim pozicijama, pa je takvima ipak trebalo dati malo više prednosti".

Dok Zcazca kaže: "Ovaj konkurs će biti poništen i napravljen novi. Po kriterijima koji su usvojeni, djeca javnih ličnosti, ministara, profesora, dekana neće moći konkurisati, a stipendija će se prepoloviti na 400 KM", Astor Piazzolla odgovara: "Da, da, mogu misliti".

Goran Maunaga, http://www.nezavisne.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 09:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ali rakun slavko to nije izjavio

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]