banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 06:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2012, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
лоше је Дени то што по свој прилици то показује неспремност наших кључних институција да реагују на прави начин. И наравно то што ће термини испита за студенте у РС се преклапати,односно да неће бити никакве паузе између два термина,скарабуџиће се и углавном у 15 дана одржати све што је пропуштено од испита,јер најважније је да болоњска декларација успјева,а што диплома има мало већу важност од перфексовог тоалетног папира кога брига ;)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Kada sam to pitao, nisam se bazirao na fakultete. Jedina mogućnost su im radne subote, tu uvijek budu skraćeni časovi. Ako se doda još koja sedmica tamo u junu/julu od toga nema puno vajde jer sam čuo da se kod vas zadnjih 2 sedmice škole ništa ne radi..

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Баби Папушка je napisao:
Citiraj:
UNIVERZITET U BANJALUCI: Omogućeni naknadni ispitni rokovi za sve studente koji zbog snježnog nevremena ne mogu da dođu na ispite

Ponedjeljak | 06.02.2012.

Na fakultetima Banjalučkog univerziteta bit će omogućeni naknadni ispitni rokovi za sve studente koji zbog snježnog nevremena ne mogu da dođu na ispite.

Rektor Univerziteta Stanko Stanić potvrdio je da nisu odgođeni već ranije zakazani ispitni rokovi, ali da će za sve oni koji budu spriječeni usljed snježnih nepogoda biti odobreno da naknadno polažu ispite.

U februaru na fakultetima u Banjoj Luci imaju dva ispitna roka.

BL!N

Потпун идиот, а уз то и лажов.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
drinin vuk je napisao:
лоше је Дени то што по свој прилици то показује неспремност наших кључних институција да реагују на прави начин. И наравно то што ће термини испита за студенте у РС се преклапати,односно да неће бити никакве паузе између два термина,скарабуџиће се и углавном у 15 дана одржати све што је пропуштено од испита,јер најважније је да болоњска декларација успјева,а што диплома има мало већу важност од перфексовог тоалетног папира кога брига ;)

Па од испита није пропуштено ништа. Испитни рокови су редовно организовани.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2012, 07:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
OŠTRA LUKA - Osnovna škola "Desanka Maksimović" iz Oštre Luke na prijem za najbolje učenike kod predsjednika RS Milorada Dodika nije poslala učenika generacije te škole Miloša Gajića, nego učenicu 8. razreda.

To je u otvorenom pismu Dodiku napisala majka učenika generacije te škole Mira Gajić.

Ona tvrdi da je njen četrnaestogodišnji sin "žrtva školskih manipulacija prema najboljim učenicima". Naglašava da je nosilac najviših školskih priznanja i učenik generacije koja je ove godine završila deveti razred, ali da nije imao priliku da dođe u Banski dvor u Banjaluku na dodjelu priznanja i nagrada najboljim učenicima RS kod predsjednika RS.

Za sve krivi rukovodstvo OŠ "Desanka Maksimović" u Oštroj Luci, koje je, kako tvrdi, nepravedno umjesto Miloša Gajića na prijem kod predsjednika RS poslala jednu učenicu 8. razreda i tako degradirala njenog sina.

"Moj Miloš, koji je najbolji od svih učenika završnih razreda, tako nije imao priliku da dobije nagradu i priznanje od Vas, gospodine predsjedniče", napisala je Gajićeva u pismu Dodiku.

Ona dodaje da joj nije žao što njen sin nije dobio nagradu od 1.000 KM, koliko je umjesto njega dobila učenica iz škole, nego što nije dobio željno čekanu diplomu od predsjednika RS kao najbolji u svojoj generaciji.

"Moj sin nije imao ni tu čast da bude primljen kod predsjednika RS i ta nepravda zauvijek će nas boljeti. Nije mi poznato čime su se to rukovodili nadležni u školi 'Desanka Maksimović', jer je Miloš ispunjavao sve uslove da bude primljen kod Dodika", navela je Gajićeva.

Naglasila je da je svih godina školovanja postizao najbolje rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i odlazio na brojna takmičenja i za školu "Desanka Maksimović" osvojao priznanja i nagrade.

"Odlukom škole da umjesto njega na prijem ode druga učenica nanesena mu je velika nepravda, koju će moje mirno i povučeno dijete kao ožiljak dugo nositi na srcu. Nemam ništa protiv te učenice, ali imam protiv nastojanja škole da moje dijete na ovaj način degradira", smatra Gajićeva.

U OŠ "Desanka Maksimović" kažu da im je žao zbog tog nesporazuma i tvrde da do posljednjeg trenutka nisu znali da će najbolji učenici biti primljeni kod predsjednika RS. Stana Milanko, pedagog u toj školi, kaže da su očekivali da najbolje učenike, kao i svake godine, primi ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović, ali da je ove godine to izostalo.

"Iz Kabineta predsjednika RS su nam javili da najboljeg učenika pošaljemo na prijem. Pošto su učenici devetih razreda završili školovanje i dobili diplome, Nastavničko vijeće donijelo je prijedlog da na taj prijem ode učenica 8. razreda, koja je isto veoma dobar đak. Smatrali smo da će učenike generacije, pa tako i Miloša Gajića, naknadno primiti Kasipović, ali se to nije dogodilo ove godine", rekla je Milankova.

Istakla je da im je u toj školi žao zbog nesporazuma i da niko nije imao namjeru da nanese nepravdu njihovom učeniku generacije.

"Nismo znali da će kod Dodika biti dodijeljene nagrade i priznanja", kazala je Milanko.

Ona je dodala da je na svečanosti u školi Milošu Gajiću dodijeljena Vukova diploma za najboljeg učenika i da je on dostojanstveno završio svoje školovanje u OŠ "Desanka Maksimović" u Oštroj Luci.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2012, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Kakav bezobrazluk i izvlačenje od strane uprave škole. Mislim da se ove godine prvi put učeniku generacije dodjeljuje tako visoka novčana nagrada- 1000 KM, pa je zbog toga došlo do ko zna kakvih malverzacija i spletkarenja. Zna se ko je i kad se bira učenik generacije oduvijek. Kako uopšte mogu izjaviti ovakvu glupost:
Citiraj:
"Iz Kabineta predsjednika RS su nam javili da najboljeg učenika pošaljemo na prijem. Pošto su učenici devetih razreda završili školovanje i dobili diplome, Nastavničko vijeće donijelo je prijedlog da na taj prijem ode učenica 8. razreda, koja je isto veoma dobar đak.

Nevidjena sramota!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2012, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/zani ... emnom.html

Danijelle, sretan? :P

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2012, 16:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/media/vijesti/Pages/Vlada_Republike_Srpske_odrzala_77_sjednicu.aspx

Влада Републике утврдила је данас у Бањој Луци, на 77. сједници, Приједлог закона о измјенама Закона о високом образовању, по хитном поступку.

Министар просвјете и културе Антон Касиповић изјавио је на конференцији за новинаре да је намјера Министарства да се измјене овог закона почну примјењивати у академској 2012/2013. години.

„Измјенама овог закона даје се могућност студентима да заврше студије у статусу редовног студента продужењем рока студирања највише за двије године, у односу на редовно трајање студија“, рекао је министар Касиповић и додао да се измјенама, такође, даје могућност продужавања студирања за још једну академску годину по наставном плану и програму који је важио у вријеме када су студенти уписивали дипломеске и постдипломске студије по одредбама Закона о универзитету.

„Осим овога, на темељу приједлога Ректорске конференције Републике Српске, Уније студената и других студентских асоцијација у Републицу Српској, одлучили смо да дамо могућност преноса у нову академску годину највише два предмета, односно највише 15 ЕЦТС бодова, за наредне четири академске године, почевши од наредне 2012/13. академске године“, рекао је министар Касиповић.

Влада Републике Српске упзнала се данас са Информацијом о одржавању 17. Међународног сајма књиге у Бањалуци.

Министар Касиповић рекао је да је организатор Сајма „Глас Српски“, те да ће Влада РС, на приједлог Министарства просвјете и културе, подржати ову веома значајну културну манифестацију са 23.000,00 КМ.

Он је саопштио да је Влада Републике Српске данас одобрила проширење оперативног буџета у оквиру законског буџета Републике Српске Агенцији за аграрна плаћањау износу од 9.014.520,77 КМ.

„На овај начин желимо дати нови подстицај пољопривреди, прије свега мљекарима који се суочавају са различитим тешкоћама и практично би овим проширењем оперативног буџета, Влада испунила своју обавезу у погледу субвенционисања пољопривреде у Републици Српској“, рекао је министар Касиповић.

Влада Републике Српске данас је донијела Рјешење о додјели концесије за изградњу система за аутономно снабдијевање течним нафтним гасом/ТНГ-ом на територији града Бања Лука, привредном друштву о.о.о„ТЕПЛОГАЗСЕРВИСПРОЈЕКТ ОВЕРСИЗ“, Limited Liability Company ,117393 Моscow, Russian Federation.

Процијењено је да је за реализацију овог пројекта потребно издвојити око 157.441.900,00 КМ.

Према Студији економске оправданости, понуђач је укалкулисао вриједност инвестиције у износу од 162.449.140,00 КМ инвестиција за четири године реализације.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, осврћући се на јучерашњу акцију Полиције Републике Српске у вези са дешавањима у ЈП „Шуме РС“, истакао је да је Полиција Републике Српске спремна да спроведе најсложеније акције у оквиру борбе против организованог криминала и корупције.

"Поручујем свима који имају проблеме са државним службеницима и намјештеницима да се обрате полицији, која је спремна да, веома професионално и уз све мјере заштите, обави најсложеније задатке", рекао је министар Чађо.

Министар Чађо је нагласио да се полиција бори против корупције и мита и у властитм редовима, па је бањалучка полиција на подручју овог града ухапсила четири лица, међу којима су и службеници министарстава правде и унутрашњих послова Републике Српске, осумњичени да су починили кривична дјела осигураничке преваре, давања мита, злоупотребе службеног положаја и друга кривичних дјела.

Он је саопштио да су ухапшени Бранислав Смиљанић, Драго Ђенић, запослен у Судској полицији, Бранислав Војиновић, запослен у бањалучкој Полицијској станици за безбједност саобраћаја и Милорад Пејић.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 03:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A vijesti iz svijeta? :D

Ajde, red je vise da se skrate te godine studiranja...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2012, 17:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Sep 2012, 14:02
Da li je Ekonomski fakultet u Banjoj Luci priznat u Evropskim zemljama... ???

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Republici Srpskoj za godinu dana ima čak 600 prvaka manje, što znači da su "nestala" 24 školska odjeljenja.

Naime, u prvi razred osnovne škole ove godine upisan je 9.901 učenik, a lani ih je bilo 10.501. Kada je riječ o broju upisane djece po opštinama, najviše ih je u Banjaluci, Bijeljini i Doboju. Najmanje prvaka je u Trnovu, Krupi na Uni i Petrovcu, iako ih u tim opštinama, ipak, ima više nego prošle godine.

"U školskoj 2012/2013. godini nije bilo upisa učenika u 64 područna odjeljenja, u 61 područno odeljenje je upisan po jedan učenik, dok su 182 odjeljenja upisala dva đaka. U 387 područnih škola upisano je do pet ili pet učenika", kazali su u Ministarstvu prosvete i kulture RS, dodajući da je ove školske godine zatvoreno područno odeljenje Ilićani Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz mesta Sitneši, kod Srpca.

Prema podacima o osnovnim školama, najviše prvačića ove godine sjedi u klupama OŠ "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini (182), zatim OŠ "Branko Radičević" u Banjaluci (164) i u dobojskoj OŠ "Sveti Sava", u kojoj je 160 prvaka.

"Drago nam je što smo rekorderi po broju učenika koji su ove jeseni krenuli u školu. Naša škola je inače velika, imamo oko 1.600 đaka, a ipak nismo znali da se možemo pohvaliti i ovim rekordom, koji nas je obradovao", kazao je Radivoje Despotović, pomoćnik direktora OŠ "Knez Ivo od Semberije".

Sa druge strane, škole "Petar Škundrić" iz Budimlić Japre i "Josif Pančić" u Kozicama, obe na području opštine Oštra Luka, upisale su samo četiri, odnosno pet učenika.

Samo sedam prvačića selo je u klupe OŠ "Petar Kočić" u mjestu Ugodnović, kod Teslića. Već devet generacija unazad broj osnovaca u toj školi ne prelazi 25 - toliko ih sada pohađa deveti razred.

"Iz godine u godinu je manje učenika. U školskoj 2011/2012. imali smo 17 prvačića, a sada ih je sedam. Razlog za smanjivanje broja đaka nije toliko u raseljavanju, koliko u činjenici da se porodice teško odlučuju za dobijanje potomstva. Kriza je učinila svoje, svi se plaše za golu egzistenciju pa zato i nema djece", kazala je Milivojka Stojanović, sekretar škole "Petar Kočić" iz Ugodnovića, dodajući da su neki od roditelja i ove jeseni jedva uspjeli da obezbjede udžbenike, pribor, odjeću i obuću za svoje đake.
Stručnjaci upozoravaju da na broj djece utiče činjenica da sve više mladih žena odgađa i pomjera starosnu granicu majčinstva, te da sve više bračnih parova ostaje na jednom djetetu. Rezultat toga je činjenica da prirodni priraštaj već godinama opada.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2012, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad mi rekose da je obnova apsolventskog 80KM i da nema vise da se placa po prenesenom ispitu nego da je izlazak na svaki ispit 20KM....

Jebem li im 20 krvavih majki, moracu poceti spreman izlaziti na ispite! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 22:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
A od sutra se primjenjuje i nova odluka da je obnova godine na prvom ciklusu studija 25% od iznosa školarine.
Dva dana prije isticanja roka za upis to mijenjaju. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 22:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ne placam nista :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 22:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ma jebeš im mater vidjeli da većina obnavlja zbog 20-30 bodova, pa hajde da povećaju cijenu jer je slaba zarada.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cak nemam vise ni status studenta, placam izlazak na ispit :D

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
shakal je napisao:
Sad mi rekose da je obnova apsolventskog 80KM i da nema vise da se placa po prenesenom ispitu nego da je izlazak na svaki ispit 20KM....

Ја не знам да се плаћало по пренесеном испиту... било је само тих 80КМ и ништа више. Ако би се обнављао апсолвентски стаж, онда се плаћало 20 КМ по испиту и губио се статус редовног студента. Ако су то промијенили, па крви ћу им се напити!

Ајде, бар су сад пријаве џабне (ал су се и претргли! :) )

http://www.unibl.org/sr/novost/2846/Ispitne-prijave

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa sad je ovako... Obnavljam apsolventski, nemam status studenta :D i placam samo 20KM izlazak na ispit. :D NIsta skolarina ovo ono. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 03:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam sebi stampao prijave od kada sam skontao da nema razlike izmedju falsifikata i originala.

Stvarno su drkadjije ovi sa univerziteta.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Дакле, од данас и званично нови цјеновник услуга на Универзитету.

http://www.unibl.org/sr/novost/2850/Cje ... 013-godine

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 527 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]