banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Izbori....again.
PostPoslato: 09 Sep 2004, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Mozda ce moderatori smatrati da ovaj moj post treba biti u politici, ali mislim da ovo prelazi te okvire i da se tice sviju nas.
Ponovo dolaze izbori i ponovo smo svjedoci ljudskih grodsija kako nas gledaju sa bilborda sa blazenim retushiranim facama, koje bi nam trebale ulijevati povjerenje, donijeti med i mlijeko u ovu nasu napacenu zemlju. Sve sto trebamo je samo glasati za njih i domah ce biti posla, para, manjih racuna...svega.
Licno do sada nisam nikako glasao iako imam 24 godine. Jednostavno ne vidim da ni jedna stranka moze nesto na bolje promijeniti ovdje. Svi su se izredali na vlasti (SDS,SNSD,PDP) i nisu nista pametno uradili. To je jedan od razloga zasto bojkotujem izbore.
Drugi razlog je taj sto smo mi pod okupacijom (smijte se) i nemamo osnovno demokratsko pravo izbora nasih predstavnika u svim relevantnim institucijama.
Sjeca li se iko smijenjenog predsjednika Poplasena? Smijenjenih SDS-ovaca? Da se razumijemo nisam clan ni jedne stranke niti preferiram bilo koju, ali kada visoki predstavnik smjenjuje nase predsjednike,poslanike i ostale politicare kako mu se cefne, onda se on da izvinete posere na nase glasanje. Zasto ja da izadjem i da glasam za nekoga ko se nece svidjeti Pediju Esdaunu? Neka nam fino odmah covjek kaze "glasajte za toga i toga". Mozda bi najbolje bilo da glasamo za Pedija, ona nam dodje ko neka svijetlija (mislim fizicki) verzija Sadama Huseina. Citam u novinama kako opet prijeti vlastima u RS i citiram "Radite, ili ce zaboljeti". Hoce li zaboljeti kao i Jeremiju i Aleksandra Sarovlaha? Hoce li mozda sutra u moju kucu upasti sforci i pretuci mene ili moju porodicu pod "osnovanim sumnjama da saradjujem sa haskim optuzenicima"? Mislite da zivite u solobodnoj drzavi? Varate se. Mislite da ce ovi ili bilo koji izbori promijeniti nesto? Samo imena ljudi na vlasti praksa na zalost ostaje ista.
Zato cu i ove godine samo sa blagim gadjenjem gledati zumirane face na plakatima koje ulivaju sve osim povjerenja i osjecaja sigurnosti...
Valjda ne zamjerate na duzini, ali sam morao ovo "get out of my chest" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
u neku ruku se slazem s tobom, a u neku ne. Razumijem tvoju revoltiranost, jer sam i sam razocaran nasim politicarima.

Medjutim, ne slazem se da ne treba izaci na izbore, jer je svaki glas bitan. Ako nemamo neki bolji izbor, onda da barem izaberemo manje zlo.

Ja smatram da bi politicari mogli bolje obavljati svoj posao, kada im mafija ne bi naredjivala sta da rade, odnosno nagradjivala pojedine usluge od strane vlasti. Poznato je da su politicari samo marionete. Treba nam hrabrih, disciplinovanih i POSTENIH ljudi, koji ce se svim silama truditi suzbiti kriminal i korupciju, iako znam da je to skoro nezamislivo. Treba se povecati i sloboda medija, da se uvedu stroge kazne za sve uhvacene u korupciji i sl. Licno smatram da je to za sad samo neostvariva zelja, ali se nadam da ce barem za 20-30-40 godina, kad izumru ovi nepismeni, zatucani i nacionalizmom zatrovani primitivci, kad se mjerila vrijednosti okrenu ka pozitivnim stvarima, poceti novo doba u nasoj regiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 16:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
hm izbori izbori..
U subotu mi u Latino pridje poznanica..
"Hoces glasati za mene"
:-?
Rekoh nemam vremena za izbore.
Sa cim se ova danasnja omladina bavi..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
DIAB10 potpuno te shvatam, samim tim i slazem se sa tobom,iz istih tih razloga necu ni ja da glasam,necu da biram izmedju dva zla pa kao manje zlo,ma daj pusti to.Problem je sto ako i ne izadje dovoljan broj biraca(kao u Srbiji)oni donose zakon da je nebitan broj biraca,A oni uvjek imaju ako nista rodbinu koja ce glasati :x Sto se tice okupacije e to je posebna i duga prica,nazalost tako je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 16:47 
Ljudi na izbore treba izaći pa makar svoj glas dali i onom ekologu Milošu Stojakoviću (ovo je jedinstvena prilika da i njega neko pomene pred ove izbore).

Ja sam na onim ranijim izborima glasao za gugu i njegovu stranku ali ga zabraniše. S obzirom da moram da biram između ovih koji sada ordiniraju onda ću svoj glas dati Davidoviću.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 17:30 
Veteran
Veteran

LHfinaA je napisao:
necu ni ja da glasam,necu da biram izmedju dva zla pa kao manje zlo,ma daj pusti to.Problem je sto ako i ne izadje dovoljan broj biraca(kao u Srbiji)oni donose zakon da je nebitan broj biraca,A oni uvjek imaju ako nista rodbinu koja ce glasati :x

E bas zato da ta njihova rodbina i "prijatelji" ne budu u nadmocnoj vecini, treba da svako da glas, jer samo u tom slucaju imas pravo komentarisati i prigovarati odlukama i potezima vlade. Ako ne das glas, onda nemoj ni da se nerviras kad buduca vlada nesto lose uradi.

Zar se ne sjecas kako je George Bush pobijedio na izborima uz malu prednost od nekoliko hiljada glasova? Sta mislis kako su se osjecali tih nekoliko hiljada ljudi, koji da su glasali, glasali bi protiv Busha, a sad se kaju sto uopste nisu izasli na izbore?

Prijatelj mi prica kako je u Grckoj uveden zakon da svaki punoljetni drzavljanin mora da glasuje. To je odlican potez.

Je l' bi vi da se na vlast vrate ratni profiteri, kriminalci i njihove marionete? Eh ...

Jos nesto da dodam - otkako pratim politicke kampanje u vise zemalja nase regije, cini mi se da je najgora osoba upravo ona koja se najvise reklamira, a da bi potencijalno najbolja osoba bila ona koje skoro nema u medijima. Zasto je to tako? Zato sto iza velikih kampanja stoje jaki i mocni ljudi, koji svojom lovom zele postaviti marionetu da im sluzi za namjestanje buducih poslova i ostale ilegalne mahinacije.

Dakle, ja kad budem glasao, drzacu se tog principa da glasam za onog ko je najmanje u medijima, pa kako bude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Imam samo jedno da dodam na diablo-ov post: AMIN!

Digresija je napisao:
E bas zato da ta njihova rodbina i "prijatelji" ne budu u nadmocnoj vecini, treba da svako da glas, jer samo u tom slucaju imas pravo komentarisati i prigovarati odlukama i potezima vlade.

... i ti bi se znaci pridruzio njihovoj rodbini i prijateljima - cisto da oni ne budu u nadmocnoj vecini nego eto da se zna da si i ti glasao ;)
Mozes ti da komentarises i da prigovaras odlukama vlade koliko god hoces samo sto te niko ne slusa a glasanjem za njih dajes im odobrenje da rade to sto rade i to u tvoje ime - e zato ja necu da glasam niti sam ikad glasao, ako vec rade to sto rade nemaju moju saglasnost, znam da nije bog zna sta, al bar ustedim pola dana zivciranja i umjesto da stojim u redu za glasanje ja ga provodim na neki pametniji i produktivniji nacin.

Digresija je napisao:
Sta mislis kako su se osjecali tih nekoliko hiljada ljudi, koji da su glasali, glasali bi protiv Busha, a sad se kaju sto uopste nisu izasli na izbore?

U Americi vaze potpuno drukcija pravila igre nego ovde i tih nekoliko hiljada glasaca (ja mislim da ih je bilo manje od 1000) ne bi promijenili apsolutno nista. Cak i da je Gore izabran opet bi se desilo isto sranje sa WTC-om i sa Irakom - svi su oni ista govna.

Digresija je napisao:
Je l' bi vi da se na vlast vrate ratni profiteri, kriminalci i njihove marionete? Eh ...

Navedi mi jednog politicara koji nije ratni profiter ili necija marioneta ili kriminalac.......

PS. ako mi plate dnevnicu naravno da cu da glasam :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 10:30 
Veteran
Veteran

epek: Da su svi ljudi ravnodusni kao ti, onda ne bi bilo napretka i pozitivnih desavanja. No, na svu srecu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Naravno da neću izlaziti na izbore.
Ne mogu da povjerujem da još ima ljudi koji smatraju da postoji političar koji se bori za neke ideale. Ljudi,prihvatite činjenicu da oni samo obavljaju svoj posao kao bilo koji drugi službenici,zanatlije ili šta ti ja znam ko...Znači-radim da zaradim.
Samo što njihov posao ne poštuje nikakve moralne kodekse ali je zato zarada enormna što je logično a po njihovim normama sasvim normalno.
Dakle,na šta se svode izbori?
Da izaberem koji će me od ponudjenih kandidata krasti :roll: Sasvim mi je svejedno,pokrao bi me svako od njih.A i onako će se oni to već i dogovoriti izmedju sebe i bez mene...
Ali neka izbora,moraju se na nešto pare potrošiti.Tu su silne komisije,pa brojanje glasova,pa nedgledanje...Neka i sirotinja pokupi svoju siću tj. honorare kad se već daju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Naravno da HOCU izaci na izbore, jer:

-od svih kandidata, uvijek postoji neko ko priblizno govori slicno mojim stavovima i ubjedjenjima
- ako vec razmisljam o promjenama onda zelim da nesto mijenjam i da svoje razmisljanje ucinim korisnim
- zelim da dam glas ljudima koje poznajem licno, za koje znam kako seponasaju i sta su u stanju, a sta nisu u stanju uraditi, i dati im mogucnost da aktivno ucestvuju u kreiranju nasih zajenickih zivotnih okolnosti
etc...etc

I naravno radicu na dan izbora, jer nije sramota raditi niti zaraditi, i biti aktivan ... a sramota je sjediti i kritikovati sve i svakog i smatrati da izlaza nema i gledati sta ce ti ko dati bez imalo truda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 18:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ovaj moj zadnji pasus nije bio ciničan nego najozbiljnije mislim da je to jedina korist od izbora!
A ostali dio replike je...razlika u mišljenju!Previše optimistična ali ne možemo se u svemu ni slagati.Legitimno pravo je i da se glasa i da se ne glasa (kod nas još uvijek,hvala Bogu)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 21:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Neću glasati zbog razloga koje su naveli DIAB10 i COCO.

Nijedna od stranaka se ne drži programa (ako ga ima). Svi pred izbore napušu svoje programe, obećavaju blagostanje samo da njih izaberemo, i nakon izbora od toga ništa.

Kod nas ne postoji demokratija, u smislu da političari odgovaraju narodu za nepoštivanje predizbornih obećanja. Imenujte mi jednog čovjeka, dovoljno moralnog, da u slučaju propusta ili nesposobnosti u obavljanju svojih poslova, podnese ostavku - i ja ću glasati za njega.

Prvo što će bilo koja stranka, koja pobijedi na izborima, uraditi je postaviti ljude iz svoje stranke na odgovorne pozicije u privredi. Kod nas najodgovorniji poslovi daju onome ko je iz tvoje stranke, a ne onome ko je najsposobniji za taj posao. Ja ne želim da učestvujem u tome.

Ko će mi garantovati da stranka za koju glasam neće uraditi neku glupost, koje bi se svaki pametan čovjek zastidio, kao što je uvođenje aparthejda (podjela na nacije) u škole, uvođenje vjeronauke, naplaćivanje ulaska u Republiku Srpsku državljanima SCG (to se desilo), izbacivanja Darvina iz nastave (to se desilo, srećom ne kod nas) i slično?

Neko reče da mnogima bude žao što nisu glasali nakon izbora...
Šta je sa osjećajem stida kada opcija za koju ste glasali napravi neku glupost koja se kosi sa svim razumskim i moralnim načelima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ni ja necu da izadjem na izbore zbog navedenih razloga a i zbog jednog nenavedenog a to je kradja glasova
kako je moguce da osobe koje zive u BL po 50 i vise godina i aktivne na svakim izborima na jedanput vise nigdje ne postoje ? ili osoba se registruje za izbore i nema ga na spisku - gdje si bio nigdje, sta si radio nista
licno meni je drago kad Eshdaun samara ove nase lose izgovore za politicare
sve to treba poslati u rudnik da rade pa da onda vidimo kako bi krali
stranke samo obecavaju kad dodju na izbore onda se fino nasmiju i kazu sto ste nam povjerovali (primjer radikala u Srbiji)
e pa jednom nek` bude okrenuto - nek` prvo urade ono sto su obecali pa mozda i dobiju glas
vi koji izlazite nadajte se samo da cete nesto promjeniti

gipsy tebe je izgleda lako zavarati rijecima :)
a sto se tice glasanja na osnovu poznanstva .... pa ne kaze dzabe stara poslovica :"ako zelis da znas kakav je neko u stvari daj mu vlast na mjesec dana"

digresija objasni mi samo gdje i kakav si napredak vidio ovdje a i pozitivna desavanja ?
i za tebe je moranje izlaska na glasanje pametna stvar ? ako malo bolje prokontas to je u stvari krsenje licnih prava i sloboda, gubitak prava na izbor

Not now John sta fali izbacivanju Darwina iz skole ? pa vec skoro 20-ak godina se zna da je teorija suplja i netacna
dobro mozda je ne treba izbaciti iz skole ali treba naglasiti da je to propali pokusaj dokazivanja nastanka
ali dobro si rekao da ovo nije demokratija, politicari ne mare nas i nase potrebe i rade kako se njima svidi a mi tu nista ne mozemo, sve sto trebaju od nas je glas e pa nece ga dobiti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Zalosno mi je kad vidim omladinu da ovako razmislja :roll: ...a upravo sve ostaje na nama...i zasto dopustiti starim dripcima i kriminalcima da ucutkavaju omladinu, a sve zapravo se tice nas i nase djece...

Ja zelim da moje dijete sutra ne mora da misli koja je stranka na vlasti, da misli samo na dobar zivot, da ne mora da ide u vojsku, da ne mora da se pati i krpi za preivzljavanje, da se normalno skoluje , da ga ne kradu na svakom cosku , ne otpustaju sa posla i slicno....

A zasto onda ne ucniniti prvi korak i podrzati ljude koji misle tako? !!

a neko rece: "daj ljudima vlast da vidis kakvi su" ..pa ljudi o kojima pricam su vec na vlasti, bar lokalnoj, i znam kako i sta misle i sta rade.
I smatram da ih treba podrzati.

Meni je gore sjediti i nista ne raditi...letargija ubija...
Da su svi tako se ponasali letargicno kroz istoriju, ne bi bilo nikakvih promjena svo bi se mirili sa sudbinom ....niko se ne bi sjetio po tome onda da " kresne onaj kamen od kamen " i dovede covjcanstvo i poredak do savremnog doba....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 13:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pazi u pravu si ti u sustini
ipak...ja nisam zadovoljan radom ni onih sto su bili, ni ovih sto su sada a ni onih koji ce doci
promjene kroz istoriju desavale su se revolucijama (najcesce krvavim) a ljudi ovdje nemaju volje ni za sta
najradije bi da neko drugi to obavi a oni prstom da ne mrdnu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 21:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hehe, nisam znao da imam toliko istomisljenika i bas mi je drago da cujem da nisam jedini koji misli da trenutno na nasem politickom nebu ne postoji stranka koja moze nesto pozitivno da uradi.

Citiraj:
Gipsy_girl kaze :
"Zalosno mi je kad vidim omladinu da ovako razmislja ...a upravo sve ostaje na nama...i zasto dopustiti starim dripcima i kriminalcima da ucutkavaju omladinu, a sve zapravo se tice nas i nase djece..."

Prema tvojim postovima vidim da si stranacki aktivna, i da konkretno radis u Dodikovoj stranci. Opet da napomenem da nisam politicki prefarban tako da nisam ni SDS-ovac ni PDP-ovac ni radikal niti bilo sta drugo...ali znam sigurno da nikada ne bi glasao za covjeka kao sto je Dodik jer on je za mene prvo nepristojna i arogantna licnost koja ne bi SMJELA da se bavi politikom. Da li ti cujes njegov raznovrsi rijecnik kada "prijeti i psuje" po skupstini?
"Tvoje dijete" ili buduce dijete vjerovatno nije osjetilo batinanje njegovih gorila u dvorani Borik (hvala bogu nisam ni ja) ali kada sam ono vidio na tv-u utroba mi se prevrnula. Nebitno, nisam tu da ga blatim, svako ko ima oci i pamet moze sam da vidi i shvati.
Da se vratim na komentar Gipsy_girlovog posta kako sve ostaje na nama ili preneseno "mladim politicarima". Meni se cini da su ove godine te "stranke mladih" nesto aktivnije nego inace. Konkretno navescu primjer mojih prijatelja koji su se uclanili u SNSD. Prvo sam se zacudio na ovakav njihov potez, jer znam da oni dijele moje misljenje povodom njihovih politicara. Ali njihov odgovor je bio da ide tamo samo da "zaradi koju marku" od ljepljenja plakata, dijeljenja letaka, a jedan malo promucurniji kolega je nasao nacin da dodje i do nekog njihovog "organizacionog odbora" il sta ja znam.
"Uvalis se u organizaciju nekih manifestacija, izleta, imas sve besplatno i jos ti placaju za "rad i trud". Sto dalje ides to mozes vise zaraditi ili naci nekoga ko ce te uvaliti na neki posao, a za ostalo me zabole" - to su manje vise njihove rijeci.
Apsolutno opravdavam njegove i njihove razloge za uclanjenje u stranku jer svi znamo kakva je situacija, treba ganjati pare gdje god stignes.
I sad ti meni Gipsy_girl reci kakvo ce njegovo biti razmisljanje kada on bude recimo predsjednik tog odbora, pa onda predsjednik te njihove mlade organizacije, kasnije i stasali SNSD-d`ija, zatim predstavnik u skupstini grada, pa narodna skupstina....mislis da ce mu tada biti bitan program i narod ili pare i razne malverzacije? Jer nije problem kad on hoce da "klepi" 100 maraka za dijeljenje nekih plakata, za kojeg ga boli neka stvar, vec je problem kad on bude "zastupao" te "ideale" na visem nivou (vise para).
To ce mu biti naucen tekst za koji nece mariti sta pise, vec ce razmisljati kako mu ide dnevnica, benificije...kul. Sada ces ti reci kako nisu svi takvi kako ima pravih postenih "Grinpis" idealista, koji ce izvesti ovaj narod iz ove bijede i neimastine, stati u kraj korupciji....svako ima pravo na svoje misljenje, ali ti meni daj DOKAZE da ce nasi glasovi nesto promijeniti i ja cu ti biti prvi u redu za glasanje. Neka mi SADA kaze STA ce on konkretno uraditi kada dodje na vlast da nesto promijeni. Neka mi SADA "na papir" stavi kako ce on stvoriti radna mjesta i ima da nosam njegovu majicu svaki dan kroz grad...
Nazalost sumnjam da ce se tako nesto skoro dogoditi.
A sto se tice sadasnje lokalne vlasti "koju treba podrzati" i konkretno Davidovica....hm...on je skontao da ako trci na puno raznih manifestacija i da se slika uz svaku donaciju i da bude extra medijski eksponiran, da ce tako pokupiti simpatije gradjana i uvelike je u tome i uspio i vjerujem da ce pobijediti na ovim izborima "na tu caku".
Samo problem je sto su to sve neke minorne stvari koje "grad rijesava" a krupnim problemima se ne bavi. Recimo ne vjerujem da puno ljudi zna da Davidovi} nije dao ni feninga (!!!) za izgradnju hrama kojeg svaki dan gleda sa prozora, grad takodje nema veze sa izgradnjom studentskog kompleksa u kasarni "Vrbas", za sta ce sigurno "pokupiti zasluge", ako vec nije to i uradio. Pogledaj na sta nam trg ispred Boske lici. Spejst trg u Banjaluci koji totalno odudara od "starog smeka" koji grad i gospodska imaju. Nek su ga poplocali, ali ono ostalo..bandere...fontana....sve to za preko 200.000 maraka...bolje da je za te pare zakrpao ceste.
Sada cujem da ce se uloziti milion maraka u obnavljanje parka Petar Kocic (!?)...Ko da zivimo u Svicarskoj...
Bice previse za ovaj put, ko je ovo izdrzao i procitao do kraja ovaj moj post urezem mu Farenhajta 9/11 na njegov cd :D 8) [/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...ajme ljudi....dajte,nemojmo toliko pametovati. Silni postovi me hipnotisu,pa ne mogu tako lako da se sjetim sta sam htio napisati(sto sada nije slucaj)... izbori ko i svaki drugi... Bar je to najbolji period godine... Evo postar mi neki dan donese 83,70 KM dedine penzije...neki zaostatak iz JUNA 2000!!!...kako se to u kuci ne knjizi dobro ce meni doci,a ostali ne morzju ni znati da je bio...
Niko nama nije ljudi moji sa starne kriv... mi smo sami sebi krivi.
A izbori...ma najmanje bitna stvar... ko voli cekati u redu nek ceka da zaokruzi neku budalu,koju cemo ovdje opet pljuvati kad dodju novi izbori...i tako u krug i u krug...pa ko ce znati:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2004, 11:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

e diablo procitao sam ja i dolazim sa CD-om :)
kad smo se dotakli mladih snaga politickih partija evidentno je da oni sluze kao radna snaga, pricaju onako kako su im rekli (nema nikakve individualnosti) i gledaju da se sto bolje uvale radi para

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2004, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Evo neka mi neko kaze da nije tako i obrazlozi!Cinjenica je da u RS imamo dvije politicke struje koje se bore za vlast,to jest stranke. Obe su nekoliko godina imale priliku da vladaju i da naprave promjene ka pozitivnom.Ja dan danas slusam price od prije deset godina o problemu penzijonera,obrazovanja,kulture,privrede,nezaposlenosti,korupcije vlasti,iste seljacke rasprave u skupstini,pitanja porodica poginulih(uzasne slike pred skupstinom).I ko sad sebi daje za pravo i ima vise obraza da te ljude gleda i laze bez trunke savjesti.Da li postoji ijedan politicar koji nije "stekao" ogroman kapital za vrijeme mandata?NE POSTOJI!
I na kraju tu je "niski"da postavi ili skine sa pozicije "izabrane"kandidate voljom manjinskog broja( vjerovatno i na ovim izborima)glasaca.
Vise je onih koji ne glasaju samo je steta sto se njihova vecina nigdje ne racuna(takav je zakon)Besmisao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2004, 18:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Heh dobro priznajem da sam pretjerao sa prethodnom porukom.
Danas sam razgovarao sa jednim kandidatom za odbornika u skupstini, koji ce vjerovatno i biti izabran. Pricali smo o ovoj temi "ne glasanja" i on mi je rekao da sam ja vjervatno do sada jedno tri cetiri puta "glasao" iako se nisam ni regostrovao. Drugim rijecima - kradja glasova je nesto sasvim realno, a ne naklapanja porazene stranke. Sa druge strane regularnost izbora kod nase je......smijesna. Kolega koji je radio kao "posmatrac" kaze da ljudi "trpaju listice u dzep", "glasaju od jednom na 15 listica"...ali nije nista prijavio jer kako on kaze "meni ni iz dzepa ni u dzep, a necu nikome da se zamjerim"...sa jedne strane je u pravu.
Druga stvar, koja je moguca da nas zadesi je da glasanje bude obavezno, kao u nekim zapadnim zemljama ili recimo u Grckoj, gdje se placaju novcane kazne ili jednostavno vam ljudi nece da izdaju dokumente ako ne izadjete na glasanje...neka vrsta drzavne obaveze...kao vojska za muskarce....
Dakle sad ispadne glasao ne glasao, tvoj glas ce vjerovatno dobiti neki mudonja...Kao sto rece Hazoous sve se to vrti u krug...isto sranje drugo pakovanje...
BSE urezem ti cd kad mi vratis one koje si posudio. Sram te bilo! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]