Hehe, nisam znao da imam toliko istomisljenika i bas mi je drago da cujem da nisam jedini koji misli da trenutno na nasem politickom nebu ne postoji stranka koja moze nesto pozitivno da uradi.
Citiraj:
Gipsy_girl kaze :
"Zalosno mi je kad vidim omladinu da ovako razmislja ...a upravo sve ostaje na nama...i zasto dopustiti starim dripcima i kriminalcima da ucutkavaju omladinu, a sve zapravo se tice nas i nase djece..."
Prema tvojim postovima vidim da si stranacki aktivna, i da konkretno radis u Dodikovoj stranci. Opet da napomenem da nisam politicki prefarban tako da nisam ni SDS-ovac ni PDP-ovac ni radikal niti bilo sta drugo...ali znam sigurno da nikada ne bi glasao za covjeka kao sto je Dodik jer on je za mene prvo nepristojna i arogantna licnost koja ne bi SMJELA da se bavi politikom. Da li ti cujes njegov raznovrsi rijecnik kada "prijeti i psuje" po skupstini?
"Tvoje dijete" ili buduce dijete vjerovatno nije osjetilo batinanje njegovih gorila u dvorani Borik (hvala bogu nisam ni ja) ali kada sam ono vidio na tv-u utroba mi se prevrnula. Nebitno, nisam tu da ga blatim, svako ko ima oci i pamet moze sam da vidi i shvati.
Da se vratim na komentar Gipsy_girlovog posta kako sve ostaje na nama ili preneseno "mladim politicarima". Meni se cini da su ove godine te "stranke mladih" nesto aktivnije nego inace. Konkretno navescu primjer mojih prijatelja koji su se uclanili u SNSD. Prvo sam se zacudio na ovakav njihov potez, jer znam da oni dijele moje misljenje povodom njihovih politicara. Ali njihov odgovor je bio da ide tamo samo da "zaradi koju marku" od ljepljenja plakata, dijeljenja letaka, a jedan malo promucurniji kolega je nasao nacin da dodje i do nekog njihovog "organizacionog odbora" il sta ja znam.
"Uvalis se u organizaciju nekih manifestacija, izleta, imas sve besplatno i jos ti placaju za "rad i trud". Sto dalje ides to mozes vise zaraditi ili naci nekoga ko ce te uvaliti na neki posao, a za ostalo me zabole" - to su manje vise njihove rijeci.
Apsolutno opravdavam njegove i njihove razloge za uclanjenje u stranku jer svi znamo kakva je situacija, treba ganjati pare gdje god stignes.
I sad ti meni Gipsy_girl reci kakvo ce njegovo biti razmisljanje kada on bude recimo predsjednik tog odbora, pa onda predsjednik te njihove mlade organizacije, kasnije i stasali SNSD-d`ija, zatim predstavnik u skupstini grada, pa narodna skupstina....mislis da ce mu tada biti bitan program i narod ili pare i razne malverzacije? Jer nije problem kad on hoce da "klepi" 100 maraka za dijeljenje nekih plakata, za kojeg ga boli neka stvar, vec je problem kad on bude "zastupao" te "ideale" na visem nivou (vise para).
To ce mu biti naucen tekst za koji nece mariti sta pise, vec ce razmisljati kako mu ide dnevnica, benificije...kul. Sada ces ti reci kako nisu svi takvi kako ima pravih postenih "Grinpis" idealista, koji ce izvesti ovaj narod iz ove bijede i neimastine, stati u kraj korupciji....svako ima pravo na svoje misljenje, ali ti meni daj DOKAZE da ce nasi glasovi nesto promijeniti i ja cu ti biti prvi u redu za glasanje. Neka mi SADA kaze STA ce on konkretno uraditi kada dodje na vlast da nesto promijeni. Neka mi SADA "na papir" stavi kako ce on stvoriti radna mjesta i ima da nosam njegovu majicu svaki dan kroz grad...
Nazalost sumnjam da ce se tako nesto skoro dogoditi.
A sto se tice sadasnje lokalne vlasti "koju treba podrzati" i konkretno Davidovica....hm...on je skontao da ako trci na puno raznih manifestacija i da se slika uz svaku donaciju i da bude extra medijski eksponiran, da ce tako pokupiti simpatije gradjana i uvelike je u tome i uspio i vjerujem da ce pobijediti na ovim izborima "na tu caku".
Samo problem je sto su to sve neke minorne stvari koje "grad rijesava" a krupnim problemima se ne bavi. Recimo ne vjerujem da puno ljudi zna da Davidovi} nije dao ni feninga (!!!) za izgradnju hrama kojeg svaki dan gleda sa prozora, grad takodje nema veze sa izgradnjom studentskog kompleksa u kasarni "Vrbas", za sta ce sigurno "pokupiti zasluge", ako vec nije to i uradio. Pogledaj na sta nam trg ispred Boske lici. Spejst trg u Banjaluci koji totalno odudara od "starog smeka" koji grad i gospodska imaju. Nek su ga poplocali, ali ono ostalo..bandere...fontana....sve to za preko 200.000 maraka...bolje da je za te pare zakrpao ceste.
Sada cujem da ce se uloziti milion maraka u obnavljanje parka Petar Kocic (!?)...Ko da zivimo u Svicarskoj...
Bice previse za ovaj put, ko je ovo izdrzao i procitao do kraja ovaj moj post urezem mu Farenhajta 9/11 na njegov cd

[/quote]