banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: USTANAK
PostPoslato: 20 Okt 2003, 20:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Avg 2003, 15:16
izgleda da je i njima dogorjelo do nokata, pa krenuli da rushe aktulnu vlast tj.vladu,danas su penzioneri imali jednu opasnu akciju,dodushe neuspjeshnu,ali vrijednu pomena,nekoliko stotina penzionera je pokushalo da udje u zgradu vlade rs i bili su fizichki sprijecheni od strane pripadnika unutrashnjih poslova,gledajuci ono stvarno mi je bilo teshko,da oni kerovi onako udaraju ljude koji mogu da im budu djedovi,pa se pitam da li je doshlo vrijeme da se polako svi ukljuchimo u akciju i pomognemo tim starcima,a ne samo da budemo nijemi posmatrachi takvih nemilih scena,ima li ovdje raspolozenih za akciju protiv aktuelne vlasti (ovih koji su iz bl) za neke vece nerede,jer ono shto sam ja danas vidio na tv je stvarno zalosno :-?

ps.moze i na pm :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
svaka cast chlan! mislim da je vrijeme da gradjani pokazu da nisu igracke vlade..
steta sto nisam dole, pomogla bih ti od srca :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Evo ja sam ZA!Samo treba neko da to povuce,da se organizuje.Za pocetak nek se pokace plakati po gradu kad je okupljanje tj. kad opet idu penzioneri pa da im pomognemo.Moze nas se skupiti bar 500.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 16:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Avg 2003, 15:16
jebote koliko na ovom forumu ima ''pametnica''koji bi mnogo toga promijenili u ''nashem''gradu,a kada to treba sprovesti u djelo pretvaraju se u misheve,zalosno,ili sam se ja puno zaje'bo kada sam uopshte pokrenuo ovu temu,chast izuzecima kojih je ovde stvarno 0,000001%,stichem utisak da ovde postuju klinci ili tatini sinovi kojima ovakvo stanje odgovara,jebote gdje ja zivim :roll:bemje vas u stajstau :evil: sise jedne :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
chlan : silom ces tesko sta postici.....penzioneri su zamalo ushli u vladu neki dan, a sta i da su usli, kao da bi njih par stotna nesto napravilo ....

napravili bi stetu, neko od njih bi umro od infarkta ili neceg slicnog...
Ljudi mogu da mijenjaju situuaciju svojim izlaskom na izbore..i to je jedina nada.

Mozda ces svoj stav odbraniti sa onim sto je napravljeno u Beogradu 4. oktobra ..... bila sam tada u Beogradu (ne na ulici :o , nedaj boze, vec u stanu i gusila se od suzavca i gledala Skupstinu kakko gori :o )....ali one "demokrate" su dosle tada na vlast i smijenile Miloshhevica samo zatoo sto su imali podrsku izvana ....
Ali, dzaba im sve, danas narod opet zali za tim vremenima, jer im je sada iz dana u dan sve gore... :roll:

Nigdje nered nije doveo do nekog ekstra pametnog rjesenja....

:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 23:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Revolucija jest onak zvuci romanticno i hrabro ali uvijek poslije odusevljenja nastupi razocarenje, a vlast se moze mjenjati izborima i ne samo izborima vec je neophodno uspostaviti i drugaciji sistem koji bi bio otprilike ovakav. Stranke bi se morale odreci svih svojih kadrova koji nesto negdje zgrijese a ne kao sad, da ih stite svim silama... Jel sta vrijedi sto ce recimo Dodik doci na vlast, kad ce za njim doci pola iz njegove stranke, koji su takodje dobrim dijelom nesposobni, a druga je polovina koja je stalno na vlasti i kojoj je to postalo stalan posao. Dakle oni koji samo mjenjau partijske knjizice. E te treba dobro potprasiti...Naravno da bi se sve to moglo, neophodna je ogromna transparentnost citavog sistema. Znaci, na primjer, da i obican gradjanin ako zanima i ako zna moze izvrsiti reviziju Telekoma, Ministarstva zdravstva ili slicno. Bukvalno to mislim. Ovde se mnogi vade na Upravne odbore, Nadzorne odbore, direktore i tako u krug. E to ne smije biti vise tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Ljudi mogu da mijenjaju situuaciju svojim izlaskom na izbore..i to je jedina nada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 07:34 
Majstor
Majstor

Ove treba natjerati da se sami promjene ili ih definitivno mijenjati.
A sam pokusaj penzionera da udju zgradu Vladeje iste tezine kao da su i usli...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
...
Ljudi mogu da mijenjaju situuaciju svojim izlaskom na izbore..i to je jedina nada...

gipsy, pocinjem da sumnjam da nemas vise od 20 godina.. Pa kako se zavrsio rat, ljudi izlaze na izbore.. heheh pa penzioneri su to, stari ljudi, nisu izbori svaki dan, a i da jesu, ne zivimo bas u pozitivno nastrojenoj zemlji.. ili ti imas povjerenja u danasnju vladu? vjerujes da se kod nas nista ispod stola ne radi? hmm :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ljudi se stari i moraju odmah reagirati. Nema se vremena. Ko zna hoce li neki od njih i dozivjeti sljedece izbore...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ovo je zalosno....
ko zna koliko ce njih umrijeti od gladi do sljedecih izbora??? :-?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sugarmamma je napisao:
gipsy_girl je napisao:
...
gipsy, pocinjem da sumnjam da nemas vise od 20 godina.. Pa kako se zavrsio rat, ljudi izlaze na izbore.. heheh pa penzioneri su to, stari ljudi, nisu izbori svaki dan, a i da jesu, ne zivimo bas u pozitivno nastrojenoj zemlji.. ili ti imas povjerenja u danasnju vladu? vjerujes da se kod nas nista ispod stola ne radi? hmm :-?

prvo, penzioneri su pravili proteste , kao i medicinari, koji su setali 4 mjeseca.

Ono sto je zdravstvo uspjelo da napravi sa svojim protestom je da se smijeni direktora Klinickog centra i Upravni i Nadzorni odbori, isplacene su 2 plate cini mi se, i neki regresi, ali nista u cjelosti.

Zateceni su ogromni dugovi i kazu za za 6 mjeseci se nece osjetiti neki bolji napredak u toj ustanovi.

Bila sam na tim protestima, cistacice, servirke, med. sestre, doktori, idu ulicama, zvizde, lupaju , piste, nose prirucnu vazdushnu sirenu :D i pustaju pred vladom :D :D ......to je tragi-komedija....
Zalosno da neko tako mora sebi da trazi ono sto je zaradio.

Penzioneri su radili po tom tipu protesta, samo sto su josh dodali i taj nasilin moment upada u vladu.

Krajnji efekat svega toga ne bi bio nesto extra dobar po njih. Eventualno dobili bi par zadnjjih penzja, a ostale bi im tipicno otpisali, umanjili procenat isplate i sve u krug....tesko da bi s enesto napravilo na dugorocnom planu.... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pitash me da li sam zadovoljna ovom Vladom?
Mislim da gore vlade niakd nije bilo :o ....kad vidim ko sve sjedi po ministarskim foteljama i na koji nacin nasupa gosn Mikerevic( prof. dr ekonomskih nauka, racunovodstva i slicno...) sve neki ekonomski experti a stanje budzeta sve gore i gore....

A to da dodje M. Dodik na vlast ja naravno podrzavam, ali cinjenica da se mora vrsiti filtracija kadra, ali ako niste znali od skoro se za svako direktorsko mjesto raspisuje javni konkurs i uslovi koje kandidat mora da ispunjava,vrsi se intervju sa svim kandidatima, potpom prolaze prvi krug, drug put, provjerava se njihovo povjerenje u stranci (ako pripadaju nekoj), a potom za njih glasa Skupstina Grada.
Rekla bih uvodi se pravda, i zapadnjacki sistem konkurs,intervju,komisije bla bla.. :wink:

Nece vishe biti recimo: Pivaru je dobio SDS, ajmo postaviti ovog bash je dobar covjek, ili F. Duvana je dobio PDP pa moze biti ovaj nash ....

A prijevremeni izbori..da li ce biti ili ne....suska se u javnosti ouno o tome...
A to da izbori mogu da promijene mogu, i to nije mladalacka zanesenost,vec realnost i jedini izlaz.
Tacno da tu igra i medjunarodna zajednica(recimo njima odgovara da je Mikerevic i slicni na vlasti jer preko njega mogu da proture i nametnu zakone na Rep. Srsku pod izgovorom, odluka Visokog predstavnika)........ 0X

Ali svijest naroda se najbolje vidi na izborima. Mnogi nevjeruju u to, ali ako malo bolje proucis podatke vidi se da ruralno stanovnistu, i istocni dio republike vecinom glasa za nacionalisticke stranke, dok zapadni dio Rep. glasa za ljevicu i lijevi centar...
A posto u nashoj sredini ima vishe ruralnog stanovnista ...nacionalisticke stranke vrlo cesto dobijaju vecinu glasova.
Znaci, da je zakljucak price da nam selo kroji politiku i nacin zivota.

Molim misk0-a da ne stavlja ovu temu na politiku jer tamo sto prebaci, sva prica se zavrsi na nacionalistickim prepucavanjima i gubi kvalitet. Ovo su svakako desavanja naseg grada ali i drzave ! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Necu prebaciti dok god to ne bude otislo u politicke vode suvishe, medjutim ti prva zagovaras politizaciju teme time sto navodis tvoje favorite koji bi trebali biti na vlasti.

Mislim da je tema nezadovoljstvo trenutnom situacijom a ne politicka kampanja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 14:02 
Majstor
Majstor

Sad cu vam reci sta je najtragicnije sto se tice obicnih ljudi sa istoka, dakle Pale i sve ostalo... Kako sam poslom dosta vezan za taj a i ostale krajeve RS, prilicno dobro poznajem situaciju: Pitajte bilo kojeg obicnog covjeka za bilo kojeg poznatijeg clana SDS-a i tamo svi ce vam reci da je taj lopov, mafijas i slicno. A kad ga pitas sto glasa za SDS kad ne zna navesti ni jednog postenog iz stranke samo odgovora kako su oni za srpstvo jer jadan i ne zna nista drugo reci...
Jednostavno gore obican narod zivi kao u nekom mitu... Dok se ostali vozikaju dzipovima, uzivaju u vilasma po Beogradu i Crnoj Gori i sjeku ono malo sume i bogastva sto nam je ostalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
gipsy, pocinjem da sumnjam da nemas vise od 20 godina.. Pa kako se zavrsio rat, ljudi izlaze na izbore.. heheh pa penzioneri su to, stari ljudi, nisu izbori svaki dan, a i da jesu, ne zivimo bas u pozitivno nastrojenoj zemlji.. ili ti imas povjerenja u danasnju vladu? vjerujes da se kod nas nista ispod stola ne radi? hmm

...mh.... mislim kako si van pameti... jesi ti u Banjaluci,nisam ni pogledao... jesi ti izlazila na izbore?
Koliko je mladih u % izaslo na izbore?
Milsim da se nista nece postici tzv. revolucijom... Samo cemo dobiti novu budalu... ovako ne znas sta je gore... ili izadjes na glasanje, pa te iznevjere-sam si kriv, ili ne izadjes, pa si sam sebi kriv sto nisi pokusao nista.... U svkom slucaju malo se cega more uraditi kod nas... vrlo malo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:

Ne, kad budu izbori sve ce biti "puj-pik ne vazi", glasace se po partijskim knjizicama, po navici, mladi ce ostati kuci i sl.
Ne treba polagati nade samo u jednu stvar, nemash alternativu.
Revolucija je velika rijec, ali cesto "revolucija pojede svoju djecu". :wink:

gipsy_girl je napisao:
Nece vishe biti recimo: Pivaru je dobio SDS, ajmo postaviti ovog bash je dobar covjek, ili F. Duvana je dobio PDP pa moze biti ovaj nash ....

Ko kaze? :-? Isti je to fazon za vrijeme svaki vlasti; fotelja je previshe udobna.
A ti konkursi shto spominjes. Raspishu ga, prijave se ljudi, prvi krug, drugi krug,... koga cemo: Simin mali upada, on meni sredio ovo/ono (popravio kosacicu, platio 5000KM, svejedno) ... ili on je u toj-i-toj stranci... ili ...

gipsy_girl je napisao:
A prijevremeni izbori..da li ce biti ili ne....suska se u javnosti ouno o tome...
A to da izbori mogu da promijene mogu, i to nije mladalacka zanesenost,vec realnost i jedini izlaz.

I demonstracije su sasvim OK, ali, od svega, politicari najmanje paznje obracaju na proteste. Dokazano i kroz istrazivanja i kroz praksu.
Primjer za to je gospodja Milena Pejic koja od 26. januara 1999. godine protestuje ispred zgrade Vlade RS. Svaki put kad prodjem vidim je tamo, bilo ljeto ili zima.

gipsy_girl je napisao:
Mnogi nevjeruju u to, ali ako malo bolje proucis podatke vidi se da ruralno stanovnistu, i istocni dio republike vecinom glasa za nacionalisticke stranke, dok zapadni dio Rep. glasa za ljevicu i lijevi centar...
A posto u nashoj sredini ima vishe ruralnog stanovnista ...nacionalisticke stranke vrlo cesto dobijaju vecinu glasova.
Znaci, da je zakljucak price da nam selo kroji politiku i nacin zivota.

Kroji vecina, pa ako je vecina to 'selo', onda neka bude tako, demokratski. Je l' tako, tako je! Eto, to je demokratija :wink:

eto..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 03:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
U skorijoj istoriji RS samo dva datuma se pamte
kada su demonstracije donijele do necega
(obadvije oruzane :D )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 08:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hazoous je napisao:
Citiraj:
gipsy, pocinjem da sumnjam da nemas vise od 20 godina.. Pa kako se zavrsio rat, ljudi izlaze na izbore.. heheh pa penzioneri su to, stari ljudi, nisu izbori svaki dan, a i da jesu, ne zivimo bas u pozitivno nastrojenoj zemlji.. ili ti imas povjerenja u danasnju vladu? vjerujes da se kod nas nista ispod stola ne radi? hmm

...mh.... mislim kako si van pameti... jesi ti u Banjaluci,nisam ni pogledao... jesi ti izlazila na izbore?
Koliko je mladih u % izaslo na izbore?
Milsim da se nista nece postici tzv. revolucijom... Samo cemo dobiti novu budalu... ovako ne znas sta je gore... ili izadjes na glasanje, pa te iznevjere-sam si kriv, ili ne izadjes, pa si sam sebi kriv sto nisi pokusao nista.... U svkom slucaju malo se cega more uraditi kod nas... vrlo malo.

nisam van pameti :) nego nisam u Banjaluci i nisam imala prilike da vidim dali i kako se omladina izjasnjava.. pa pravo da ti kazem, nadala sam se nakon ovoga sto cujem na politici da su ljudi stvarno zeljni mira i slobode.. hmm, ne kontam, tamo svi pametuju, a niko nista ne poduzma.. zalosno, stvarno
sad tek i razumijem da se ovako malo raje javilo na ovu temu.. steta

Pa jedino nam se nadati da ce se pojaviti neki novi Che ili stvoriti grupa koja ce podsjecati na na pokret "Otpor" iz Srbije (ako se sjecate, dobili su bili nagradu "free your mind" od MTV-ja za njihovo zalaganje za slobodu)
Inace, ako ovako ostane, jadni mi sa takvom omladinom :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 13:22 
Majstor
Majstor

Za stvaranje bilo kakvog pokreta su neophodne neke materijalne stvari koje uzgred nema niko da ponudi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]