banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2017, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
TO ŠTO SAM JA NJEGOVA ĆERKA NE DEFINIŠE MENE
tekst: NATAŠA ŠKRBIĆ
http://lolamagazin.com/2017/02/03/to-st ... nise-mene/

„Šta tebe briga, stari ti je ministar.“ „Ma šta se ti nerviraš oko škole, tajo će to srediti.“ „Ti se nerviraš oko posla, pa znaš li čija si?“ „Ma hajde, kao da je problem ako ti je majka umrla, ipak je daddy ministar.“ „Što se brineš hoćeš momka naći, svaki te hoće zbog prezimena.“ – su riječi koje sam slušala svakodnevno i na koje mi se povraćalo iznova i iznova.

Da, jeste moj otac bio ministar, da, jeste bio i ambasador, jeste, ali to je bio njegov posao i zanimanje, kao i svako drugo na ovom svijetu. Da, on jeste javna ličnost, i da, ovaj grad jeste selo, i da, jeste mi se želudac okretao dok sam odrastala i slušala rečenice koje moj mozak apsolutno nije mogao da razumije.

Pitate se zašto?

Zato što mi je bilo preko glave da moj uspjeh dodjeljuju mojim roditeljima a ne meni, zato što sam učila kao sva druga djeca, a možda i više imajući u vidu da mi je otac profesor koji je svoj fakultet završio sa skoro svim desetkama, zato što sam pažljivo birala šta ću obući jer jelte šta će narod reći, zato što sam pokušavala biti neprimjetna i kada to nije bilo moguće, zato što sam svog oca gledala kako mi sprema kajganu za doručak, usisava, i spava sa mnom dok plačem za prvim ljubavima, zato što on kada izađe iz Vlade, zavrne rukave, obuče radni kombinezon pa radi u vinogradu do noći, da, bilo mi je muka što to niko ne vidi, da, bilo mi je muka što niko ne zna koliko je teško biti dijete javne osobe, da, bilo mi je muka što niko ne zna kako je njemu bilo odgajati sam dvije ćerke. Da, bilo mi je muka.

Bilo mi je muka naći momka jer ko zna da li je taj isti momak sa mnom zbog mene ili zbog tate. Da, muka mi je što mi je omiljeni Merlinov stih „Da me neko bar na tren voli zbog mene.“ Da, bilo mi je muka što nisam mogla razbiti čašu u kafani uz isti taj stih, jer kako će za ime Božije kćerka ministra razbijati čaše. Jer narod će reći, „Ima se, može se, rasipa se“, ili će reći „Vidi je raspuštenica, nije odgojena, nekulturna.“ A mene samo boli…

Da, bilo mi je muka što sam lagala da mi on nije tata dok sam prolazila razne treninge i edukacije. A što sam lagala? Hah, pa da sebi dokažem da mogu postati najbolji edukator u svojoj grupi, da dokažem sebi, da ja, Nataša, zbog sebe same mogu biti najbolji student ili prijatelj. Da, lagala sam…

Da, želudac mi se prevrtao što nisam mogla ponašati se kao druga djeca, da, muka mi je bilo što me ne pamte po mojoj pozitivnoj energiji i osmijehu, nego zadnjem dijelu moga imena, da, muka mi je bilo što sam slušala da sam abortirala, a ja nevina. Da, muka mi je bilo što dobijem dva iz engleskog u Gimnaziji, a ja engleski bolje od srpskog pričam, ali šta ćeš, nije profesorica iz iste stranke. Da, muka mi je što svi misle da uspjeh pada sa neba, da, muka mi je što niko ne zna da su moji roditelji bili vrhunski đaci, koji su kao i mnogi, počeli od nule, kao podstanari u sobi od 15 kvadrata.

Da, bilo mi je muka što ne mogu ušetati u Second Hand Shop i kupiti krpicu za tri marke kao normalne djevojke, jer reće ljudi vidi ih škrtočine, debili. A meni se samo majica svidjela… Da, muka mi je što niko ne zna da jaknu koju sam nosila sam sama zaradila sa svojih 15 godina radeći kao trener vršnjačke edukacije dok su ostali tinejdžeri ležali u krevetu po čitav vikend. Da, muka mi je, što kad sam objavila svoju prvu knjigu su rekli može joj se, ćale je u vladi. Da, muka mi je što se niko od njih nije zapitao mogu li i oni objaviti zbirku pjesama sa 15 godina, da muka mi je bilo što niko ne pomisli da možda samo imam talenat za pisanje.

Da, muka mi je, što mene ne gledaju kao mene, da muka mi je što tatu ne gledaju kao tatu već funkciju. Da, muka mi je što niko ne zna da je on samo otac (i to najbolji), prijatelj, doktor nauka, strastven vinar, košarkaš; da, muka mi je što niko ne zna da sa mnom u kući priča na engleskom, da, muka mi je što niko ne zna koliko se nas dvoje smijemo Mr. Bean-u, da, muka mi je što niko ne zna da mi je on brisao suze kad je bilo najteže, da, muka mi je što niko ne zna da je i on samo čovjek.

Da muka mi je, a ja sam samo jedno normlano dijete.

P.S: Da, muka mi je što mnogi neće shvatiti poentu ovog teksta, već me popljuvati komentarima, ali šta ćeš, kako kažu, „Ipak ti je ćale…“

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Pustio sam suzu mušku najtežu za njom. Teško joj je.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Razumijem ja nju, svakome je njegova muka najteza. Ali opet brate slatki...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
A šta bi bilo da svi mi kojima očevi nisu ministri i bogataši krenemo da kukamo po magazinima? Ko razumije silnu sirotinju, ko ju uopšte pita da kaže nešto za novine? Ćuti i muči svoje.

Ok, sigurno je imala teških trenutaka, svako uma svoju muku. A sada neka nam se isto tako obrati i neka iznese sve prednosti u njenom životu koje su došle s činjenicom da joj je otac taj koji jeste.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Je li napisala koju o lopovluku njenog oca ili samo o zanimanjima legalnim (kroz koje je nakupio milijarde).

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Jasno da je za nju samo otac, ali postoje dokazi da je covjek mnogo veliki lopov.

Kako pobogu mogu ovoliko provocirati i biti licemjerni. Da sam ja Skrbicev sin, iskoristio bih povlastice u vidu dobrog obrazovanja ili pokretanja nekog posla i neke nekretnine da stanem na noge, ispalio se odzodo sto dalje, ali nikad ne bih ovako provocirao narod.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
WrDa je napisao:
Jasno da je za nju samo otac, ali postoje dokazi da je covjek mnogo veliki lopov.

Kako pobogu mogu ovoliko provocirati i biti licemjerni. Da sam ja Skrbicev sin, iskoristio bih povlastice u vidu dobrog obrazovanja ili pokretanja nekog posla i neke nekretnine da stanem na noge, ispalio se odzodo sto dalje, ali nikad ne bih ovako provocirao narod.

Upravo, ako ti je vec sve obezbedio ne moras biti kreten i jos zajebavati sirotinju, kako eto niko ne razume tvoju muku. Al jebi mu mater, sta i ocekivati od dece nego da brane roditelje i slede njihov primer. Nema kod nas onih fora da bogati roditelji nista ne ostave deci osim mogucnosti za obrazovanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Pravda za Natasu!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Skrbiceva kcerka vam je studirala na privatnom univerzitetu Webster u Becu. Godina 30 000 eura.
Omiljeno mjesto za sticanje diplome djece srpskih, ruskih, bjeloruskih i svih ostalih SSSR oligarha.
Fakultet u Becu... a Austrijanca ni u prici. :D

Na pomen tog univerziteta Austrijanci se smiju.

Citam komentare podrske na FB ovoj djevojci. Protiv nje nista, ali picka li vam materina, dabogda se ovdje izdesavalo sve ono sto i Rumuniji 1989.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
WrDa je napisao:

Misliš da ne zna činjenice? Pa nije glupa. Ali šta očekivati od nje? Kuma joj je Gorica, i to je ta klika o kojoj pričam na temi Egzodus, koja se drži skupa i koja će uvijek ostati iznad vode.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 13:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Ja vjerujem Natasi!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Jebo je ćaća.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 14:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Pa Natasa sine, ako ti je toliko muka, ti povrati, bice ti lakse

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 14:48 
[video]http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aXAKBY2_460sv.mp4[/video]

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Može joj se pa veli da vas malo popišam :)

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Draga Nataša, ja pojma nemam ko si ti i meni se ništa ne moraš pravdati. Sve što sam o tebi čuo, je da si sa Goricom Dodik, otvorila apoteku i prodala Mojoj apoteci za neku vrtoglavu sumu.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
pisaj po sirotinji lutko moja.....boga molite sto nisam potomak skrbicev stab vam ja radio.....

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Povračaču.

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2017, 15:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Procitao sam taj gore link,i ja cak mislim da i nije namjera bila pishanje po sirotinji...vise mi lici na ono "sit gladnog ne razumije"...ta bogataska djeca zaista i ne shvataju koliku prednost imaju u zivotu,koliko roditelja mozda i zadnji dinar daje kcerki da kupi higijenske uloske,a o studiju u Becu da i ne pricam....Njoj je sve to sto ima normalno.....ostalo o cemu pise joj je nenormalno....i za jedan od rijetkih "neuspjeha",dvojku iz engleskog,kriva je profesorica iz druge stranke... :D

Uglavnom,ja je ne osudjujem...sve je to prirodan refleks i njene pozicije i vremena u kojem zivimo...A i njena privrzenost ocu je prirodna,skoro sve kcerke su takve.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]