http://www.atvbl.com/pretukli-i-opljack ... luke-foto/Maloprije čuo i pogledao vijest, prvo na TV-u, a onda i na web strani atvbl.
Znam da ovo, nažalost, nije prvi i jedini takav slučaj na prostoru grada, okoline, a i šire, pa me interesuje, kako se postaviti u takvom slučaju? Ne znam u kakvim su odnosima bili oštećeni i napadači, niti da li su se znali prije, niti me to zanima, to ne mjenja stvar, već "bode" oko to što je čovjek pretučen zbog 30 KM. Znam da neki nemaju ni toliko, ali opet, da čovjek (ni kriv ni dužan) završi sa prelomima kostiju lica i polomljenom lobanjom mi ne ide u glavu nikako. Da li bi se trebalo oslanjati na "zaštitu" organa reda, da li bi ih trebalo biti više napolju, pošto znamo da je "pravda" obično slijepa i lijena na takve situacije i da obično počinioci takvih djela završe tako što budu pušteni na slobodu. Da li bi onda svako ponaosob trebao da nosi sa sobom sredstvo za samoodbranu (nož, peper sprej, tejzer, pištolj??) i da li bi nas to sve pretvorilo u likove sa "divljeg zapada", gdje bi svako uzimao pravdu u svoje ruke. Da li je i ovaj slučaj jedan od vidova "promovisanja" nekih novih vrijednosti??
P.S. Ako sam omašio naslov ili mjesto gdje treba biti, neka admini premjeste u pravu temu. Hvala