Jesu li veci lopovi oni sto su klime placali najmanje duplo skuplje ili taj koji je te preplacene klime demontirao i prodao?
Btw. Covjek je kupio i diplomu i diplomirao sa 50 godina, ali su je kupili i ostali...Opšti lopovluk.
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 34419.htmlDirektor prodao 10 klima Dvorane »Mladost«
Danica Popović - 07.03.2014 20:00
PRIJEDOR - CJB Prijedor podnio je izvještaj protiv Boška Torbice, direktora Sportske dvorane "Mladost" u Prijedoru, koji je osumnjičen da je prodao 10 klima-uređaja ove ustanove, zaradivši na njima 14.593,22 marke.
Torbicu terete da je u periodu od 5. avgusta do 25. novembra prošle godine preprodao 10, od ukupno 15 klima-uređaja, a koje su kupljene novcem Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS i grada Prijedora.
Marija Matić, portparol CJB Prijedor, kazala je da je Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno privredno poslovanje.
"Osumnjičeni je demontirao i prodao 10 od ukupno 15 klima-uređaja, u koje su Ministarstvo i grad uložili 103.983,75 maraka. Time je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 14.593,22 KM i nanio štetu ustanovi", navela je Matićeva.
Torbica je za navode iz izvještaja naveo da su neistiniti.
"To nije istina, nikakvu preprodaju nisam izvršio. Klima-uređaji su prodati putem oglasa, a odlukom Upravnog odbora ove dvorane", tvrdi Torbica.
On kaže, da su ga anonimni ljudi prijavili, pozivajući ih da dođu kod njega sa dokumentima koji će dokazati da je počinio krivično djelo.
"Neko je prijavio kako sam ja klime davao za svadbe u tom periodu, a to je čista laž. Te su klime toliko teške da ih četiri čovjeka zajedno ne mogu ponijeti", rekao je Torbica, ističući da nije stekao nikakvu protivpravnu korist.
Torbica nas je i "posavjetovao" da ne pišemo ništa o ovom slučaju dok ne bude utvrđeno da je kriv.
"Policija je bila i ispitala me, pregledala skladište, ali šta imate pisati u novinama o tome, dok ne budu utvrđeni detalji", rekao je on.
Policija je u aprilu prošle godine u akciji "Sova" uhapsila Torbičinog sina, zbog sumnje da se bavio zelenaštvom i iznudom.