banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 12:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2013, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Оvako "provjereni evropejci" reaguju na postavljanje dvojezicnih ploca u Вуковару.

http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke ... ble-video/

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Tisućljetna kultura! :pukeright:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ma da, Srbi su divljaci.
Iste te stranke koje su glasale za statut grada, prema kojem se i uvode ćirilični natpisi, sada ustaju u o(d)branu...
I kažu da civilizacijski ne pripadaju Balkanu nego Srednjoj Evropi. Nisu daleko od istine. Oni su srednji prst Evrope.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol:
Vidte narode mi stavljamo ploče, ej ploče stavljamo!
tuc tuc krš (policija zabezeknuto gleda)
Stavili bismo mi ploče ali nam ne dadu... ne znam kaćemo opet pokušat.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 14:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Stoka!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To tako biva kad jedna grupa zauzme "monopol" na Hrvatstvo, Srpstvo, Bosanstvo da bi lakse postigli neke vlastite (personalne) ciljeve.

Ako su Hrvati pobijeni po Vukovaru i ako zbog toga tu ne treba cirilica, da li istpm logikom u Jasenovcu ne treba latinica?

Mada, cirilica kao cirilica... Dobili su nacionalno cistu drzavu kakvu ni Pavelic u najludjim snovima nije sanjao... Pa kad je tako, neka rade sta hoce od nje... Cirilica na policijskoj tabli ce bas popraviti polozaj Srba u Hr ili pokvariti polozaj Hrvata... A-ha...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
lupali su table na kojima su jasno istaknute sahovnice, ako to nije napad na drzavu, onda ne znam sta je

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 18:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije poenta u tome nego što ih niko nije zaustavio.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Table čuvaju jake snage
interventne policije pod punom
opremom, za razliku od jutros
kada su ih čuvali "obični"
policajci.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 07583.html

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Mogu da rade sta hoce kad iza sebe imaju svabe. Sve je dozvoljeno-sve je oprosteno

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Table čuvaju jake snage
interventne policije pod punom
opremom, za razliku od jutros
kada su ih čuvali "obični"
policajci.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 07583.html

Jadno je i čemerno društvo, država i poredak gdje specijalna policija obezbjeđuje table na ustanovama kao da je riječ o nacionalnom blagu. Još samo UNESCO da ih uvrsti na svoju listu, pa nek sve ide u Honduras.
Još je jadnija kultura koja je sama sebi dovoljna pa isključuje jedan svoj dio koji ne spada u mainstream.
Nadam se da će i ova epizoda biti nešto čemu ćemo se uskoro smijati kao lošem vicu.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa svo to lupanje i policiju ce da gradjani HR da plate, drzavne institucije dobro rade svoj posao i sprovode zakon

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Удружење избеглих: Срби у Хрватској су у страху с разлогом

Најновији догађаји у Вуковару и Дубровнику доказују да Срби у Хрватској ипак имају разлога да страхују за своју безбедност и да се осећају несигурним у тој земљи. Са овим се слаже Петар Џодан, председник Удружења Срба избеглих из Крајине и Хрватске.

“Најновији догађаји најбоље говоре у ком положају и какав статус практично Срби данас имају не само у Вуковару, већ у целој Хрватској”, рекао је Петар Џодан. поводом нереда у Вуковару, где су хрватски ратни ветерани разбили табле исписане ћирилицом и латиницом постављене на зграде Пореске управе и полиције.

Последњи догађаји у Вуковару су ружна слика и практичан пример како живе Срби у Хрватској, на који би Европа морала хитно да реагује.

“Ови догађаји у Вуковару представљају својевсрстан тест и за власти у Загребу – колико они поштују права националних мањина и колико ће стајати иза закона који су донели”, истакао је Џодан и додао да је очигледно да у Вуковару делују хрватски екстреми, па “ако хрватске власти не буду реаговале законски и морално да такве појаве спречавају онда Срби у Хрватској озбиљно морају размислити куда и шта даље”, закључио је он.

Јутрос су почела нова окупљања у Вуковару. Демонстранти су формирали колону у којој се крећу градом, посећујући и све пунктове на којима су постављене двојезичне плоче.

Вуковарски градоначелник Жељко Сабо је на конференцији за новинаре апеловао да суграђани не допусте да “Вуковар постане Бејрут!”.

http://srbin.info/2013/09/srbi-u-hrvats ... -razlogom/

Дубровник: Графити “Србе на врбе” исписани на православној цркви

Slika

На православној цркви у Дубровнику јутрос су осванула исцртана усташка обележја, као и бројни графити мржње, међу којима и “Србе на врбе”, јавили су хрватски медији.

Православна црква Светих Благовести изграђена је 1877. године и налази се у историјском језгру Дубровника.

Slika

На улазу у град прошле ноћи је исписан и графит “Стоп ћирилици у Вуковару. Опет ће се густа магла спустити”, а ишарани су и многи други делови Дубровника.

http://srbin.info/2013/09/dubrovnik-gra ... noj-crkvi/

Ustaše ko ustaše...

Вуковар: Почело окупљање противника ћирилице

На централном тргу у Вуковару у девет часова почело је ново окупљање грађана против ћирилице, њих око 200. Јаке полицијске снаге блокирале су неке улице у центру града, а посебно се чувају зграде Хрватског завода за пензијско осигурање и Хрватског завода за запошљавање, на којима су постављене двојезичне табле.

Вуковар пружа слику града под опсадом, јер стално пристижу нова полицијска појачања из целе Хрватске. Интервентна полиција има сву потребну опрему, а строго се контролише улаз и излаз из града.

Аутобуси из целе Хрватске кренули су у раним јутарњим часовима према Вуковару, а долазак су најавили бројни грађани који желе да дају подршку Вуковарцима који су скинули ћириличне табле. Наводно ће у Вуковар да допутује и певач Марко Перковић Томпсон. Напетост у граду владала је целу ноћ, а бројне полицијске снаге обезбеђивале су сва најважнија места у Вуковару.

Из протвора је јутрос пуштен и Маријан Живковић, који је разбио табле, а дочекан је као херој. ”Клекнућу пред Милановићем и Јосиповићем да их замолим да нас не враћају у 1991. годину, али се бојим да се управо то догађа.”, рекао је окупљенима.

Међу притворенима је и Томислав Јосић, председник самопроглашеног Штаба за одбрану хрватског Вуковара. Један од њих, Стево Цулеј, пуштен је из притвора у 3:30 часова.

У току ноћи пред зградом вуковарске Полиције окупило се око 200 људи који су тражили да њихове суграђане испита дежурни судија и да их се пусти кући. У Полицију је дошао и градоначелник Осијека Ивица Вркић, са истим захтевом, али је одбијен. Извређали су га и демонстранти, замерајући му што је деведесетих година учествовао у мирној реинтеграцији Подунавља. Демонстрантима су се придружили и свештеници, а протеести су организовани и у Винковцима.

САБО: ПОКУШАЈ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ

Вуковарски градоначелник Жељко Сабо тврди да је реч о покушају дестабилизације самог града, али и Хрватске, како би ХДЗ што пре дошао на власт.

”На вуковарски вртић Вуковар II и средњу школу у Вуковару још 1998. године постављене су двојезичне табле које и данас стоје и нико их није покушао да скине”, каже Сабо, који тврди да је реч о покушају стварања хаоса у граду, а да је уставни закон донешен баш за време ХДЗ-а. ”У једном дану можемо да уништимо све што смо градили у петнаест година”.

http://srbin.info/2013/09/vukovar-pocel ... -cirilice/

Poslednji put menjao apokalipto dana 03 Sep 2013, 16:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jebo im Tudjman majku!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Kakvi kreteni

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 18:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ovaj vukovar im je slobo vratio bez borbe 1997 mirnom reintegracijom,iako je za njega poginulo preko 1000 ljudi,uglavnom golobradih djecaka iz sljivancaninove prve gardijske sa topcidera........i evo kako hrvati vracaju...

gledam sad ovaj dnevnik hrt,i uopste ne mogu shvatiti otkud ovolika ostrascenost 20 godina nakon rata :-? ...neke zapjenjene babe koje vriste,nekakvi branitelji,kurci,palci..pjena im na usta udara...

tesko mi je to shvatiti,jer i sam sam ucesnik tih ratnih dogadjaja,bio sam i ja napaljen,izmanipulisan....dobro,srbe mrzim,normalno....ali ove nase neprijatelje sam prestao dozivljavati potpuno...zato sam bas zbunjen,kako ih tako dugo drzi ludilo...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Cirilicne table u Vukovaru danas pojele 46 hrvatskih gradjana!!! Zaustavite srbocetnickokomunistickoboljsevicko zlo!!!

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pogledaj bilo kakvu emisiju, puna su im usta Srba, ne kažem da su svi bolesni od mržnje ali dovoljna je nekad i šaka budala da pokvari bilo kakav dobrosusjedski osjećaj.
Dubrovčani (slabo da ima vise starosjedilaca) prednjače u tom feelingu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 18:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
srecom pa rijetko i gledam to...samo kad izgube od nekoga,pa da se nasladjujem :lol:

a i vi se malo previse ulizujete (vlast,cuk i kompanija,ovi sad manje..) tim dubrovcanima,kao i ovaj nas dodik koji je maltene pobratim sa covicem,hdz-pm i ostalima...ko ih yebe...zavrnite im vodu 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]