banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 01:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
ДРАМА У БАЊАЛУЦИ: ПОЛИЦАЈАЦ СПАСИО ДЈЕЦУ ОД ПОБЈЕШЊЕЛОГ ПСА

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
strasno

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Treba napraviti listu opasnih pasmina i sve zabraniti ukljucujuci i njihove mjesance. Za ostale uvesti visoke poreze i stroga pravila drzanja.
Dok se stvarno ne desi tragedija necemo se opametiti.
Evo samo sto sam ja upratio: proslog ljeta u Gradisci pit bul zamalo ubio djecaka, prije nekoliko mjeseci u Rakovackim Barama napadnuta trogodisnja djevojcica, a evo sada i ovo.
Ja cesto trcim u parku MS i vidio sam puno puta kako se neko jednostavno useta sa pit bulom ili puste psa da trci kad je malo manje ljudi u parku. I uvijek ide ono idiotsko: ma nece on... A ne bi smjeli da ih uvode vec zbog izmeta kojeg ostavljaju po travnjacima.
Ne priznajem kada se kaze da su krivi vlasnici. Da, ali sta mi to vrijedi kada ce uvijek, i uz strogo drzanje zivotinja, ostati veliki rizik da se nesto dogodi. Istim argumentom bi mogli pravdati i nosenje oruzja. Nece se nikome nista desiti dok su ljudi normalni... Hajde, bjezi...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Cuj opasne pasmine, ne treba generalizovati, sve je stvar dresure i odnosa vlasnika prema psu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

+1

Stvar je samo u dresuri pasa. Kao što upita zoka, baš me interesuje kako se to određuju koje su opasne pasmine.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
bila je negdje tema...nesto o velicini psa....a tema je bilo o setnji psa po gospodskoj ako se ne varam

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:48 
Administrator
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Stvar je samo u dresuri pasa. Kao što upita zoka, baš me interesuje kako se to određuju koje su opasne pasmine.

Nije stvar samo u dresuri...Koji normalan vlasnik pušta psa samog u šetnju? Puštate li malu djecu samu u park? Ok,možda se i otkinuo ali i to je stvar nebrige vlasnika...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

U svakom slucaju pasmine koje su do sada usmrtile najvise ljudi ili nanijele nateze tjelesne povrede. Ne trebamo se praviti mutavi.
Neki svajcarski kantoni (Zirih) vec praktikuju zabrane nekih rasa (uglavnom razne varijante pit bulova)i njihovih mjesanaca, dok se za masivne pse (npr. doge) tesko dobija dozvola. Povod je bio smrtni slucaj iz 2005. godine, ali nisu mogli da zabranu jedinstveno proture u svim kantonima. Postoje razlike od kantona do kantona, od potpune zabrane do strogog drzanja. U svakom slucaju drzanje je vrlo poostreno.
I naravno da su vlasnici krivi. Ali iskustvo govori da se i u zemljama sa strogim zakonima drzanja, strogim kontrolama i razvijenom svijesti gradjana svake godine bez izuzetka desava odredjen broj smrtnih slucajeva i to pretezno djece. Prihvatiti i taj smanjeni rizik je za mene neodgovorno. Ako je i jedno mrtvo dijete, a zbog cega...?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:58 
Administrator
Korisnikov avatar

kitopsina je napisao:
_зока je napisao:

U svakom slucaju pasmine koje su do sada usmrtile najvise ljudi ili nanijele nateze tjelesne povrede. Ne trebamo se praviti mutavi.

Ja ti napisah već da je jedan od pasa koji je nanio najviše ozljeda na svjetskom nivou zlatni retriver. Pit bul jeste pas za borbu ali uz pravilnu dresuru i normalne uslove držanja neće napasti nikoga sam. Strav je u tome što takve,nazovimo ih borbenima,pse kupuju uglavnom ljudi kojima fali nešto u glavi i forsiraju njihovu agresivnost i krvoločnost.
Konkterno u ovom slučaju,u pitanju je njemački ovčar,jedan od najboljih službenih pasa. Pas koji voli disciplinu i nije sklon ispadima i agresivnom ponašanju. Kako to da je napao ovu djecu? Ili je bijesan ili nije držan kako treba.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:59 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
E da je nekako naći ovog vlasnika psa, treba mu ..bati sve po spisku, majmunčina...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
mrkvica je napisao:

Nije stvar samo u dresuri...Koji normalan vlasnik pušta psa samog u šetnju? Puštate li malu djecu samu u park? Ok,možda se i otkinuo ali i to je stvar nebrige vlasnika...

Na to sam i mislila, samo se očito nisam dobro ODRAZILA.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Ljudi uzmu ovčarskog psa i drža ga na lancu. Pas koji je genetski uvjetovan da se puno kreće. I kaže onda poludio i oteo se....Kako i neće....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sto se mene tice neka zabrane i zlatnog retrivera. Zasto da ne, ako statistike govore da je izvor opasnosti. (Jesenas u Njemackoj haski usmrtio tromjesecnu bebu. Pred majkom, bracama i sestrama.)

Uvijek ce biti neuracunljivih ljudi. taj rizik ce ne moze potpuno otkloniti. Najvise stete nanose u saobracaju, ali saobracaj ne mogu zabraniti jer drustvo ne moze funkcionisati bez njega, ali valjda moze bez oruzja, a i bez pasa koji mogu nanijeti teske povrede.
I ako se ne moze povuci bas jasna granica koje su to sve vrste opasne to ne znaci da ne treba nista preduzeti. ta granica se nikad nece moci sa sigurnoscu odrediti, a napadi ce se ipak i dalje desavati.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Možeš ti tu granicu povući hiljadu puta,a psi će i dalje napadati ljude. To ti mogu tvrditi sa stopostotnom sigurnošću.
Ja imam četiri psa. Dva rasna i dva mješanca. Od ta četiri,tri su do skoro bili pušteni i slobodno šetali po selu. Sada šetaju dva. Ne zbog pasa nego zbog skoro asfaltirne cesti pa ljudi voze kao manijaci. Nijedan od ova tri psa nikada nije ujeo nikoga,čak ni kokoš nečiju poganjao. Sa druge strane,moj komšija ima dva psa. Rasnog dalmatinera i mješanca nekakvog. Oba su na lancu,ne šeta ih se,niti se osim hranjenja i pojenja vodi neka briga o njima. Malo malo pa se jedan od ta dva psa otrgne sa lanca i samo gleda kako će koga lapiti za nogu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_зока je napisao:
mrkvica je napisao:

oh da,ko je ikada imao psa zna o cemu pricam,briga o psu je gotovo kao i briga o djetetu,to sto smo mi stoka to je druga prica...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
http://www.index.hr/like/clanak/veliki-jaki-pas-njezno-cuva-malu-bebu/599162.aspx

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ovo što pričate su sve krajnosti, ili je pitom ili krvoločan. Najveći broj je negdje između, ali da je potrebno uvesti više reda potrebno je. Uglavnom ljudi donose djeci kučad kao da su igračke i nakon par mjeseci kad neznaju šta da rade sa njima ili ih puste na ulicu ili vežu na parče lanca i drže tako dok nepodivljaju i nekoga iskasape.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Пропаде овим љубитељима петиција због овога.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BoogiE je napisao:

Ijaooooooo! :love7:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]