banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2011, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Slika

Citiraj:
Република Српска - Глас који се чује

БAЊAЛУКA - Одбор за прославу 20. рођендана Републике Српске, 9. јануара 2012, усвојио је на сједници у петак програм свечане академије која ће бити одржана у дворани "Борик" у Бањалуци под називом "Република Српска - Глас који се чује", те логотип под којим ће бити обиљежен јубилеј.

Како сазнаје "Глас Српске", Одбор је одабрао коначна рјешења, усвојио сценарио свечане академије, те програм и протокол прославе Дана и крсне славе Републике Српске.

Одлучено је да ће тога дана на згради Банског двора бити приказана величанствена представа на отвореном инспирисана 3D технологијом.

- Овај значајан јубилеј институције Републике Српске дочекују у свом пуном капацитету, оснажене и функционалне у служби свих својих становника. У протеклим годинама РС се наметнула као значајан чинилац у регионалном повезивању економских, привредних, културних, спортских и свих осталих видова сарадње. Политика која је уродила плодом довела је РС у положај равноправног саговорника и партнера чији се став коначно уважава - нагласили су у Одбору.

У Одбору истичу да је управо то била инспирација за назив свечане академије "Република Српске - Глас који се чује".

- Послије година у којима смо покушавали да се чује и наш глас, који је често бивао надгласан, добро вођеном политиком и зрелошћу Републике Српске данас се и наш глас чује. Српска је отворена за сарадњу, развој и нове идеје - казали су у Одбору за прославу Дана и крсне славе РС.

Како је предвиђено усвојеним програмом, послије свечане академије која ће бити одржана у дворани "Борик" у 13 часова, у Aдминистративном центру Владе РС биће одржан свечани пријем који организује предсједник Српске.

Исте вечери планирана је 3Д пројекција на Културном центру Бански двор, током које ће бити презентована историја, културна баштина, природно богатство и привредни потенцијал РС.

Фасада Банског двора доживјеће визуелне метаморфозе, а пројекција 3Д мапинга биће емитована шест часова.

Логотип прославе 20 година Републике Српске, који први пут јавности представља "Глас Српске", састоји се од елемената заставе, односно црвене, плаве и бијеле боје и мапе Републике Српске.

Стилизована трака представља ток кретања Републике Српске ка будућности. Динамичним потезом је назначен почетак, који се наставља и окружује мапу Републике што наглашава важност националног идентитета.

Овај логотип биће коришћен током цијеле 2012. године, а урађена су и рјешења поштанских марки са јубиларним датумом.

Одбор је у петак усвојио и буџет за обиљежавање јубилеја.

Радио-телевизија Републике Српске 9. јануара цјелодневни програм посветиће прослави 20. рођендана Републике Српске.

Протокол

Протоколом су код предсједника Српске планирани бројни пријеми за личности из јавног, културног и политичког живота.

Протоколом је предвиђено и полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске РС, полагање вијенаца на Тргу палих бораца НОР-а, на Спомен-костурници на Градском гробљу у Бањалуци и Споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака у Бањалуци, а у Модричи ће бити положено цвијеће на гроб покојног предсједника Српске Милана Јелића.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... -cuje.html

Дјелује поприлично скромно, не видим да је планиран концерт Цеце или Пеперса у склопу прославе. Једино не знам колико ће нас коштати ова 3Д зајебанција.

Да нам слављеница живи још дуго, дуго!

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neću komentarisati ništa u vezi ovog lajt šoua, nego ću pozvati sve forumaše kojima je ovo bitan datum da do navršavanja punih 20 godina napišu svoje utiske o Srpskoj.

Ja sam se mnogo radovao tih januarskih dana kada sam čuo proglas o osnivanju Srpske Republike Bosne i Hercegovine, pogotovo što je za muslimane nezavisnost BiH bila gotova stvar i da će to biti njihova država.

Jeste da sam morao bježati poslije par mjeseci iz SA, ali bilo je to lijepo vrijeme, nije bilo škole, starci nisu išli na posao, živiš u stubištu i čuvaš ulazna vrata zgrade, mi djeca smo se igrala svaki dan u nečijem stanu.

Dvije Bosne i Hercegovine su tada živjele pod jednim krovom i bilo je dobro dok nisu stigli pozivi za TO i rezervni sastav JNA.

I da se ja pitam ovo bi bila himna RS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n4tpLO6lX0w[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mC4VZWSPWEE[/youtube]
Citiraj:
Sa istoka i zapada sa sjevera i juga
Gazila nas cizma kroz stoljeca duga
Sa istoka i zapada sa sjevera i juga
Gazila nas cizma kroz stoljeca duga

500 godina ne daju nam mira
Ali vise niko ali vise niko
Ne smije da nas dira
X2

Velika smo nacija, zna to zemlja svaka
Potomci smo slavnih kosovskih junaka
Velika smo nacija, zna to zemlja svaka
Potomci smo slavnih kosovskih junaka

Ne smije da nas dira
X2

Za sve nase prosle i buduce dane
Bog ce da nas cuva, sunce ce da grane
Za sve nase prosle i buduce dane
Bog ce da nas cuva, sunce ce da grane

Ne smije da nas dira
X2

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 00:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
"Република Српска - Глас који се чује"

Citiraj:
Послије година у којима смо покушавали да се чује и наш глас, који је често бивао надгласан, добро вођеном политиком и зрелошћу Републике Српске данас се и наш глас чује. Српска је отворена за сарадњу, развој и нове идеје - казали су у Одбору за прославу Дана и крсне славе РС
.

Kad vec filozof trazi da iznesemo svoje utiske,iznijecu ga i ja,mada nisam mislio,jer taj moj utisak nije bas u svecanom tonu.
Mozda ja i ne mogu bas biti objektivan,ali cini mi se da je sve podredjeno partiji na vlasti,od slogana "RS,glas koji se cuje" pa do svake sledece recenice u kojoj se velica zadnjih par godina ove vlasti,a stranku bez koje ne bi bilo Republike Srpske niko i ne pominje ,i vjerovatno je niko nece ni pomenuti,vec ce se samo pricati kako se ova vlast "konacno izborila za glas koji se cuje" :( ..A u vrijeme proglasenja Srpske Republike BiH,na Svetog Stevana 1992, danasnji Predsjednik je sa Antom Markovicem,Goranom Milicem i Emirom Hadzihafizbegovicem gurao pricu o reformskim snagama,i tesko da bi srpsko uvo ostalo sa ove strane Drine da tada nije bilo SDS-a da naoruza narod i organizuje odbranu....Cak je i SDS osnovan tek nakon SDA i HDZ,kao odgovor na njih,kad su oni vec vezali svoje zastave u cvor,ali ispostavilo se ipak na vrijeme....

Takav je bar moj utisak,vjerovatno bi bolje bilo da ga nisam ni iznio jer se ne uklapa u sve ove stereotipe,ali ja uvijek kazem sta mislim,a sada mislim da je slavlje previse ispolitizovano,sa premalim ili nikakvim osvrtom na istorijske dane stvaranja Republike Srpske kada je zaista trebalo imati muda i petlju boriti se sam protiv BH Hrvata,BH Muslimana,Hrvata iz Hrvatske,mudzahedina i Nato pakta,a predimenzioniranjem nekih virtuelnih uspjeha u zadnjih par godina koje promovise ovaj slogan.....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Schlager je napisao:
A u vrijeme proglasenja Srpske Republike BiH,na Svetog Stevana 1992, danasnji Predsjednik je sa Antom Markovicem,Goranom Milicem i Emirom Hadzihafizbegovicem gurao pricu o reformskim snagama,i tesko da bi srpsko uvo ostalo sa ove strane Drine da tada nije bilo SDS-a da naoruza narod i organizuje odbranu....Cak je i SDS osnovan tek nakon SDA i HDZ,kao odgovor na njih,kad su oni vec vezali svoje zastave u cvor,ali ispostavilo se ipak na vrijeme....

Слажем се око ове приче да ће максимално форсирати причу како је тек задњих година РС "добила глас". И око улоге СДС-а на почетку рата.

Истине ради, треба рећи да су у формирању Српске Републике БиХ учествовали сви српски посланици у тадашњем парламенту Социјалистичке Републике БиХ, не само СДС-ови посланици. Па и Миле.

А и ти зезаш, Шлагер, испоставиће се да су ти реформисти изњедрили највеће српске националисте. Кецмановић, Куста, Неле, Миле... Калинић. :D

Јеботе, кадровски екстремнији од СДС-а!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 06:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Da nam još dugo poživi slavljenica. :-)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a94JI2TMNM8[/youtube]

:occasion4:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Sretan 20 rodjendan i da sledeci doceka kao nezavisna drzava.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
“Slavljenica” čiji su roditelji završili iza rešetaka zbog genocida i svih mogućih varijanti teških zločina protiv čovječnosti!!
Ne znam koliko će potrajati ovaj ustav države BiH kroz koji egzistira manji bh entitet/region sa ovakvim imenom ali znam da koliko god postojao da će mu uvijek biti sporan RODNI LIST! Manji bh entitet je nastao etničkim čišćenjem i genocidom nad bošnjačkim narodom!
OTETO-PROKLETO. LANETOLSUM.

Jok eto nece potrajati,vec ce Evropa sa uzivanjem gledati kako ga ti vojnom akcijom ukidas i svoj Islam siris prema Becu i srcu Evrope :D
Bolje ti je da se malo smiris,prijateljski savjet,jer je sve veci broj eminentnih strucnjaka koji u skorom trecem svjetskom ratu evropskim muslimanima predvidjaju sudbinu jevreja iz proslog,zato buraz samo polako i bez nekog kurcenja,jer teska vremena slijede za tvoj narod u evropi.

I to ti ja kazem,koji se zalazem za jedno istorijsko pomirenje srba i bosnjaka,posto zajedno zivimo i ovdje u bih,i u srbiji i u crnoj gori,onda mozes samo sanjati sta ti misle francuzi,nijemci ili ovi ovdje na balkanu koji su malo radikalniji od mene.

Zato,nemoj da se kurcis,vec samo lakopo...

Poslednji put menjao Schlager dana 04 Dec 2011, 12:34, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma nije to tacno, jedina istina je da su se muslimani prosirili na etnickom prostoru Srba koje su kao ustase istrebili zajedno sa nacistima, to je jedina istina. Ovakva situacija u BiH je posledica genocida nad Srbima koji su izveli Hrvati i muslimani nad Srbima, to je sustina. U ovom proslom ratu izginuli su najvise muslimanai jer su zagrizli najveci zalogaj, htjeli su citavu BiH za sebe, zato ste i najebali, cilj vam je kao i u Hrvatskoj bio da blokirate sve kasarne o komunikacije i da rusite mostove prma Srbiji, ali nije vam proslo i sta sad, sad kukajte ovim strancima koje ste doveli.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

nisam bas razumio sta nije tacno i sta konkretno demantujes u mom postu,ali nema veze....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
filozof sa vrbasa je napisao:
I da se ja pitam ovo bi bila himna RS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n4tpLO6lX0w[/youtube]

Да се ја питам,ово би била химна....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lYOc_EuKXm0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 12:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Vidim, fino je to Lemi upakovao da on ispadne najzaslužniji za stvaranje i održanje RS-a. A to što je 92' i 93' švercovao cigarete i alkohol dok su ostali ginuli to je neka druga priča...fino fino.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Meni samo nije jasno koliko neki narod mora biti zaglupljen da su mu politicari prodali pricu iza koje se krije ni manje ni vise nego jedno jednostavno kusuranje americke adminstracije u vezi sa islamskim svijetom?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Meni samo nije jasno koliko neki narod mora biti zaglupljen da su mu politicari prodali pricu iza koje se krije ni manje ni vise nego jedno jednostavno kusuranje americke adminstracije u vezi sa islamskim svijetom?

U cjeloj prici obicni narod placa cijenu. Sirotinja placala dijecom, glavonje svercom.

Stranci su posebna prica, pogledaj sta rade na Kosovu, Merkalova kaze, da su srbi ranili 2 njemacka vojnika, i to je najbitnije. Dok su siptari ubili neznam koliko neduzni ljudi, u cjeloj prici su bitna samo ova 2 njemacka vojnika.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Schlager je napisao:
nisam bas razumio sta nije tacno i sta konkretno demantujes u mom postu,ali nema veze....

Ma nisam se tebi obracao, vec onom bebaN. Neko mu je zviznuo post.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Koliko vidim opet MILO širi toleranciju među narodima BiH :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Влада Српске је на сједници у четвртак усвојила закључак према коме се „објављује и ставља у промет картографска основа административне карте РС и Брчко дистрикта“. На карти се јасно види да се ентитетска линија РС зауставља на мјесту додира са дистриктом, и не пролази кроз њега, како је било на досадашњим картама.

Лист подсјећа да су САД и супервизор у Брчком ставили до знања да затварања супервизије у Брчком нема све док РС и формално не призна да кроз дистрикт не пролази ентитетска линија.

Позивајући се на незванични дипломатски извор, “Независне” пишу да ће и ЕУ бити „изразито задовољна“ овом одлуком Владе РС. Тај извор је, како се наводи, оцијенио да ће на наредној сједници Управног одбора за имплементацију мира бити донијета одлука о затварању супервизије, али да ће и даље остати Арбитражни трибунал, који се налази у Вашингтону.

„Сматрам да је ово посљедњи суштински разлог за затварање супервизије. Али, наравно, увијек треба бити опрезан, јер се не зна какав ће бити став неке од утицајних земаља чланова ПИЦ-а“, рекао је извор листа не прецизирајући на које земље конкретно мисли.

Запосленици у ОХР-у, додаје лист, били су у петак изненађени овом информацијом рекавши да то први пут чују.

задовољан нисам.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
nek je sa srecom,da nam dugo traje i slava svima koji su zivote za nju dali

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Srećan rođendan našoj napaćenoj i teško stečenoj domovini, želim joj da opstane (zasad ništa ambicioznije) i da se njene vođe malo više brinu o narodu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
А шта се слави? Сиромаштво, необразованост, неписменост, национализам, политиканство, рат, религијска затуцаност, изолација,... којим је било обиљежено задњих 20 година? Република Српска као заједница својих грађана, није у стању да обезбиједи ни најелементарнија људска права својим сопственим грађанима. Тиме треба да се поносимо и радујемо?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]