Citiraj:
"Република Српска - Глас који се чује"
Citiraj:
Послије година у којима смо покушавали да се чује и наш глас, који је често бивао надгласан, добро вођеном политиком и зрелошћу Републике Српске данас се и наш глас чује. Српска је отворена за сарадњу, развој и нове идеје - казали су у Одбору за прославу Дана и крсне славе РС
.
Kad vec filozof trazi da iznesemo svoje utiske,iznijecu ga i ja,mada nisam mislio,jer taj moj utisak nije bas u svecanom tonu.
Mozda ja i ne mogu bas biti objektivan,ali cini mi se da je sve podredjeno partiji na vlasti,od slogana "RS,glas koji se cuje" pa do svake sledece recenice u kojoj se velica zadnjih par godina ove vlasti,a stranku bez koje ne bi bilo Republike Srpske niko i ne pominje ,i vjerovatno je niko nece ni pomenuti,vec ce se samo pricati kako se ova vlast "konacno izborila za glas koji se cuje"

..A u vrijeme proglasenja Srpske Republike BiH,na Svetog Stevana 1992, danasnji Predsjednik je sa Antom Markovicem,Goranom Milicem i Emirom Hadzihafizbegovicem gurao pricu o reformskim snagama,i tesko da bi srpsko uvo ostalo sa ove strane Drine da tada nije bilo SDS-a da naoruza narod i organizuje odbranu....Cak je i SDS osnovan tek nakon SDA i HDZ,kao odgovor na njih,kad su oni vec vezali svoje zastave u cvor,ali ispostavilo se ipak na vrijeme....
Takav je bar moj utisak,vjerovatno bi bolje bilo da ga nisam ni iznio jer se ne uklapa u sve ove stereotipe,ali ja uvijek kazem sta mislim,a sada mislim da je slavlje previse ispolitizovano,sa premalim ili nikakvim osvrtom na istorijske dane stvaranja Republike Srpske kada je zaista trebalo imati muda i petlju boriti se sam protiv BH Hrvata,BH Muslimana,Hrvata iz Hrvatske,mudzahedina i Nato pakta,a predimenzioniranjem nekih virtuelnih uspjeha u zadnjih par godina koje promovise ovaj slogan.....