banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Citiraj:
DOBOJ 08. 10. 2011
PRESS RS

INCIDENT - NAVIJAČI BIH NASTAVLJAJU SA NEREDIMA
Bh. fanatikosi zapalili zastavu RS

Nepoznati huligani juče su zapalili zastavu RS koja se nalazila na jarbolu na izlazu iz Doboja prema Tuzli. Trobojku su zapalili navijači fudbalske reprezentacije BiH, koji su u kolonama automobila i s ratnim zastavama tzv. Armije BiH odlazili na utakmicu između BiH i Luksemburga u Zenici!

Slika

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Nikola Baštinac kaže da je tim putem prošao baš u trenutku kada je srpska trobojka gorela na jarbolu. On za Press RS ističe da je bio zgrožen kada je simbol RS video u plamenu i da su u trenutku dok je gorela zastava Srpske, pored njega prolazili brojni automobili sa vidno istaknutim ratnim zastavama muslimanske vojske i zelenim islamističkim barjacima.
- Iz skoro svih automobila sa navijačima reprezentacije BiH su se orili divljački uzvici dok su prolazili pored zapaljene zastave RS. Zgrozio sam se kada sam video da iz tih, uglavnom mladih ljudi izvire mržnja. Oduševljeno su urlali pored zapaljene srpske trobojke - kaže Baštinac.
Posle svega, kaže on, izgubio je i poslednju mrvicu entuzijazma i želje da navija za fudbalsku reprezentaciju BiH.
- Tek sada u potpunosti razumem zašto mali broj građana RS navija za BiH. Sada ne mogu da zamislim da na tribinama sedim zajedno s onima koji su skrnavili simbole RS. Potpuno mi je jasno da navijači koji sebe nazivaju „BH. fanatikosi", u stvari ne navijaju za BiH, već protiv RS - kaže Baštinac.
Poslanik SDS-a iz Doboja Boris Jerinić, koji kaže da je zbog takvih stvari juče otputovao u Beograd na utakmicu između Srbije i Italije, umesto u Zenicu.
- Posle takvih scena, više niko nema pravo da napada Srbe zato što ne navijaju za BiH. Međutim, Srbi do sada nisu navijali ni protiv BiH, ali se plašim da će posle ovakvih incidenata početi otvoreno da navijaju protiv BiH. Do sada su postojale bar minimalne šanse da reprezentacija BiH odigra neku svoju utakmicu u Banjaluci, ali posle ovoga više nema nikakve šanse. Ne očekujem od „BH. fanatikosa" da vole RS, ali paljenje srpske trobojke je nedopustiv čin i nešto preko čega je teško preći - kaže Jerinić.
Međutim, da u ovom gnusnom činu ima i srpske sramote potvrđuje činjenica da je ova zastava zapaljena i pre tačno mesec dana i da je od tada nagorela stajala na jarbolu.
Portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović kaže da je preduzeće za održavanje puteva „MG ming" obavešteno o tome kako bi postavilo novu zastavu.
- Policija je na licu mesta utvrdila da je zastava Srpske jednim delom bila zapaljena, kao i da je natpis na engleskom jeziku „Dobro došli u Republiku Srpsku" na ploči prefarban zelenom bojom i da je napisano SDA. O tome je obavešten dežurni tužilac koji je zaključio da nema elemenata krivičnog dela, tako da je to evidentirano kao događaj - rekla je Stanimirovićeva.
Ona dodaje da sa istog jarbola 7. maja ukradena zastava RS, posle čega je identifikovan počinilac i protiv njega je podneta prijava Okružnom tužilaštvu o krađi.
D. M

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... vu+RS.html

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dje sad Behar da nam kaze kako je to normalno u normalnoj drzavi, jer u Ustavu pise to i to, u Dejtonu pise to i to..

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
И онда се чуде нередима када дођу да навијају по градовима РС! Немогућа држава, што би рекао проф др Кецмановић.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:32 
jbt mene ovo u zadnje vrijeme ozbiljno plasi, malo je previse ovoga u ovoj nasoj tvorevini.. nece na dobro..

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Međutim, da u ovom gnusnom činu ima i srpske sramote potvrđuje činjenica da je ova zastava zapaljena i pre tačno mesec dana i da je od tada nagorela stajala na jarbolu.

:( :( :(

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
I onda treba neko da navija za njih u utorak? I onda treba neko da uopšte živi sa njima u istoj državi i pokušava da održava normalan ljudski odnos?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:40 
Veteran
Veteran

Panzer je napisao:
I onda treba neko da navija za njih u utorak?

Napred Francuska!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kad bi nekako nasi mungosi pobjedili Janeze, pa da naletimo nekim cudom na Bazniju u barazu, ako ne budemo u istom sesiru.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A ja juče na vijestima ATV ovo gledam i slušam kako kritikuju dobojsku vlast što zastava stoji onako polunagorjela, uopšte nisu spominjali da je to neko namjerno uradio.

Ja sam pomislo da je od Sunca.

Poslaću protestni email ATV-u ako u narednim danima ne isprave ovu vijest.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Vidjela stoka da moze, pa zapalila. Niko ne uzvraca kontra mjerom.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
lollipop je napisao:
jbt mene ovo u zadnje vrijeme ozbiljno plasi, malo je previse ovoga u ovoj nasoj tvorevini.. nece na dobro..

Eeee moja ti ... Pa ova drzava je vreca baruta ... samo je pitanje vremena .....

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pu, pu, daleko bilo...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vidjela stoka da moze, pa zapalila. Niko ne uzvraca kontra mjerom.

nije bas tako,upravo su dobojlije skinule zastavu sa sehidskog mezarja u kalesiji prije mjesec dana i oskrnavili grobove,vracajuci se sa utakmice u visegradu....posto ne pratite dovoljno,bolje je i da se suzdrzite od komentara....bez veze vas loze politicari kao hepo kockice na ta navijacka sranja...cuj bastinac sad odjednom izgubio motiv da navija za bih,a sef dodik mu juce u avazu izjavljuje kako bi volio da bih pobjedi francusku i kako bi ga to bas obradovalo....ma gade mi se!
inace,ti fanaticosi su budaletine,dijasporcici koji redovno dobijaju po nosu i u zenici....
interesantno da nije smetalo mjesec dana sto je zastava nagorjela,a sad odjednom smeta i sludjuju ovaj jadni narod skrecuci mu paznju sa stvarnih problema!?

A uostalom,sta ste vi ocekivali? Da oni mozda nesto vole nas i Republiku Srpsku,pa se sad nesto iscudjavate?
Dajte molim vas,pa vole nas kao majka ludu kcer,a cini mi se da je taj osjecaj obostran,zato ne dozvolite da manipulisu tako sa vama i loze vas kao levate....

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Uvertira za prošli rat su bili navijački sukobi, a u posljednje vrijeme ih se previše dešava...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Od kada sada ovaj urednik, odakle više izlaze ti urednici :-?
Što se tiče urednikovog komentara, slažem se da nas mrze, i treba, a šućur ala'u i mi mrzimo njihA :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:21 
Veteran
Veteran

GialloRosso je napisao:
Uvertira za prošli rat su bili navijački sukobi, a u posljednje vrijeme ih se previše dešava...

nisi jedini koji tako misli...
Citiraj:
SVE PODSEĆA NA RASPAD ZAJEDNIČKE DRŽAVE
Navijači ruše BiH, kao što su 1991. SFRJ

Raspad BiH mogao bi i definitivno da počne tamo gde je počeo i raspad Jugoslavije - na fudbalskim stadionima! To, naime, smatraju sportski radnici, analitičari, sociolozi i političari, posle serije incidenata koje su na stadionima širom BiH napravili navijači!
...

ostatak ovde
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/1755/Navija%C4%8Di+ru%C5%A1e+BiH%2C+kao+%C5%A1to+su+1991.+SFRJ.html

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

E da se hoce vise raspasti,pa da ne sludjuju ovaj jadni narod vise ovakvim stvarima dok mu je invalidnina 41 marku za one koji primaju tudju pomoc!!. Svakom svoje i mirna Bosna!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U povratku s utakmice u Zvorniku navijačka grupa "Vojvode" iz Doboja divljala je po šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, odakle je s jarbola skinula državnu zastavu BiH.

Autobus firme STP "Derventa" s 22 navijača zaustavio se pored šehidskog mezarja, na kojem su ukopane žrtve genocida u Zvorniku, oko 19,30 sati.

"Vojvode" su odlučile da baš na tom mjestu vrše malu nuždu, nakon čega su s jarbola skinuli zastavi i unijeli je u autobus.

Po prijavi građana brzo je intervernirala kalesijska policija koja je autobus zasutavila u Saračima, nekoliko kilometara od centra Kalesije.

Autobus je vraćen pred zgradu Policijske uprave Kalesija, a u Kalesiju je stigla i grupa specijalaca iz Tuzle.

Dobojski vandali ispočetka nisu željeli priznati djelo. Međutim, pretresom autobusa zastava je pronađena ispod rešetaka za klimu.

Dobojski vandali su u PU Kalesija zadržani oko tri sata. Protiv vandala će biti podnesene prekršajne prijave.

Cijelo vrijeme posebno provokativno se ponašao vođa grupe "Vojvode" Marko Jorgić, ali su kalesijski policajci profesionalno obavili svoj posao, nakon čega je autobus uz njihovu i pratnju specijalaca nastavio put prema Doboju.
Epilog slučaja je da će protiv petorice Dobojlija biti podnesene prekršajne prijave
(bportal.ba)

http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Spoiler:
Slika
Slika

SRAMOTA!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
tesko da ce biti vise scenarija kao sa ex yu. ovo je cisto skretanje paznje obicnom coveku. malo skretanje misli sa siromastva u koje dospjeva khm ili bolje reci dospjeo.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Plata nema. More bit bidne, ali sada nema.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]