banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 03:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2011, 12:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/64532/cir/Sest-privedenih-zbog-blokade-izgradnje-farmi.html

Šteta što novinar nije izvijestio o bahatosti policije i bespravnom privođenju građana koju su mirno protestvovali, bahatosti srbačke vlasti kao i Ministarstva građevinrstva koji su bez javne rasprave i dogovora s građanima dopustila Perutnini da gradi objekte ovakvog tipa i kapaciteta usred naselja. Da ne spominjemo korumpiranost, lobiranje u interesima pojedinaca i sistematsko uništavanje domaćih proizvođača. Inače, ko je ono pisao da je perutninina piletina puna salmonele?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 12:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ajde bježi neće niko da radi samo mitinguju...umjesto da su se zaposlili u toj firmi oni izašli mitingovati...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 13:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
rotor je napisao:
ajde bježi neće niko da radi samo mitinguju...umjesto da su se zaposlili u toj firmi oni izašli mitingovati...

Bolje prokomentariši nešto konkretno na ovu temu, a ne i ti- bahate izjave, a nisi ni pročitao tekst.

Protest je bio u nedelju, neradni dan, pošto su počeli da kopaju temelje za ovaj kompleks u NEDELJU! Gradjevinska inspekcija, naravno, nije reagovala na to. Šta ti misliš, da će Slovenci zaposliti neke nase gradjane? Umjesto da Ministarstvo i vlada podstiču male domaće proizvodjače koji sigurno manje štete okolini i proizvode kvalitetniju hranu, strani tajkuni dovoze svoje smeće kod nas, pošto u svojoj drzavi ne smiju. NAS ĆE TROVATI, ne Slovence.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A da nece mozda dovesti slovence da rade u Srpcu? Naravno da ce zaposliti nase gradjane, tj. banjalucane, jer svi srpcani vec rade u Fondu zdravstvenog osiguranja u Banjaluci, pa nema ko tamo raditi.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 14:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
raven je napisao:
Protest je bio u nedelju, neradni dan, pošto su počeli da kopaju temelje za ovaj kompleks u NEDELJU! Gradjevinska inspekcija, naravno, nije reagovala na to. Šta ti misliš, da će Slovenci zaposliti neke nase gradjane? Umjesto da Ministarstvo i vlada podstiču male domaće proizvodjače koji sigurno manje štete okolini i proizvode kvalitetniju hranu, strani tajkuni dovoze svoje smeće kod nas, pošto u svojoj drzavi ne smiju. NAS ĆE TROVATI, ne Slovence.

Прво...Перутнина има фарму у Српцу већ дуже вријеме.
Друго....Пилићи прозведени на тој фарми се пласирају на домаће тржиште као смрзнуто пилеће месо или као нека од месних прерађевина Перутинине која се производи у њиховој фирми у Федерацији....Прођи мало било којим маркетом и завиди на декларације Перутнинних прозвода и погледај гдје се праве...
Треће....Има да запосле раднике из ЕУ који су дошли овамо у жељи за лагодним животом који не могу остварити у Њемачкој,Данској и Француској....Па него кога ће запослити него домаће људе?
Четврто....Па шта ако су копали темеље у недељу...Ако је теби недеља нерадна,не значи да је и осталима...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 15:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
blaf77 je napisao:
A da nece mozda dovesti slovence da rade u Srpcu? Naravno da ce zaposliti nase gradjane, tj. banjalucane, jer svi srpcani vec rade u Fondu zdravstvenog osiguranja u Banjaluci, pa nema ko tamo raditi.

BRAVO! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sad ce Srbac morati da mijenja grb opstine. Svinja u letu i pile ce da ukrste papak i krilo.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Papak kao karakterna osobina ili nešto drugo :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:06 
koliko i ja znam da perutnina u srpcu vec ima farmu i pogon. ovo je neko prosirenje?
vjerujem da tim ljudima nije pravo da im se narusi njihova seoska idila nekim bagerima, bukom, stranim ljudima, ali zar ne razmisljaju o koristi, radnim mjestima..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Blah, da smrdi, smrdi. Da je u naselju, pa jest. Ali bile su farme i do sada.

Da je posao, jest. Da je plata 300-400 bambija, jest.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
lollipop je napisao:
koliko i ja znam da perutnina u srpcu vec ima farmu i pogon. ovo je neko prosirenje?
vjerujem da tim ljudima nije pravo da im se narusi njihova seoska idila nekim bagerima, bukom, stranim ljudima, ali zar ne razmisljaju o koristi, radnim mjestima..
ili o miomirisu koji ce da se siri niz ravna polja srbacka idilicna scena 40 stepeni ljeto gori zemlja a kokoske kake pa kad to krene stipati za nos

ps ako nista bar ce mikula da izbaci novu pjesmu o pilicima iz ptuja

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:20 
pa mogao je neko kupiti kucu tu u blizini, otvoriti farmu prasadi, krava pa bi isto smrdilo, a ne bi bilo koristi osim za njega..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
blaf77 je napisao:

:lol:
Jucer sam bio u susjednom selu, isli po neko povrce, i tamo se zatekao covjek koji je bio na licu mjesta, prosao bez hapsenja i normalno jebu sve po spisku policiji i zamjeniku komandira jer su ih vezali sa licem u blatu, uglavnom iz njihove price jedini razlog za proteste je smrad. Vec imaju nekoliko farmi okolo, jos ovih 6 ima da se poguse. Traze gradnju na nekoj od mnogobrojnih pustara a ne u naseljenom mjestu.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:45 
samo se ti goci smij, tako nam i treba kad ste svoje pipke pruzili na sva kljucna mjesta.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Od muke se smijem, sto ne upisah privatni, radio bi i ja sada i gledao ispod oka u vas peasants!

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Kako se niko ne žali na ex PIK M.Stojanović, pa u autu smrdi kad se prolazi kroz Novu Topolu. Doduše ne znam je li gori praseći ili pileći smrad (od kake) :lol:

Umjesto da se udare nogom u dupe oni štrajkuju. Naškodiće nekome, baš :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 17:01 
cuti samo, i uci, znas da ce se isplatiti, jos kad te ovaj smrad pilicarnika natjera, ima da ucis kao lud..
hoce li jos neko iz tog kraja, s obzirom da vas ima poprilicno na forumu, objasniti iz prve ruke sta se desava.. ako je samo smrad, kao sto rekoh, mogao je bilo ko kupiti kucu i napraviti sebi farmu pa sta biste onda??

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Ko je prolazio kroz Ptuj u Sloveniji, taj zna sta je ne smrad vec smradina. Uzasnooooo
Kilometar prije i kilometar poslije Perutnine Ptuj se osjeti da si u blizini iste

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
lollipop je napisao:
mogao je bilo ko kupiti kucu i napraviti sebi farmu pa sta biste onda??

Pa mozda i nije mogao, zavisi kako se vodi to naselje, je li selo ili??? Zabranjeno je drzati stoku u ... kakvom naselju?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 17:12 
blaf77 je napisao:
lollipop je napisao:
mogao je bilo ko kupiti kucu i napraviti sebi farmu pa sta biste onda??

Pa mozda i nije mogao, zavisi kako se vodi to naselje, je li selo ili??? Zabranjeno je drzati stoku u ... kakvom naselju?

pa ako covjek tvrdi da ima sve papire i dozvole, onda, ako je moguce napraviti farmu perutnine, moguce je da u istom tom selu napravis svoju farmu..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]