Змај од Шипова чакијом напао полицајцаDatum: 08.12.2010 21:00

ШИПОВО - Полиција је привела у уторак Илију Граховца (51), чији је надимак Змај од Шипова, због вријеђања и напада на полицију, потврђено је у Центру јавне безбједности Бањалука.
Полицијска патрола из Шипова, у оквиру акције "Појас", у уторак око 12.15 часова зауставила је у близни хотела "Јањ" у том граду аутомобил "ауди 80", којим је управљао Слободан Милановић, а као сапутник био Змај од Шипова.
- "Aуди" је полиција зауставила како би провјерила да ли су возач и сапутник везани, а то је наљутило Граховца. Он је потом изашао и почео да вријеђа и псује мајку полицији - рекли су у полицији, додајући да је Граховац одбио да им покаже личну карту.
Они су додали да су га полицајци хтјели смирити када је он извадио нож-чакију из џепа и почео да пријети полицајцу.
- Када је извадио чакију, рекао је полицајцу М. Ј. да ће се обрачунати с њим, због тога што га је зауставио. Када су га они питали шта ради и кренули да му отму чакију, он се окренуо и побјегао према граду - рекли су у полицији.
Убрзо послије тога Граховац је пронађен у Шипову и ухапшен, а против њега ће Окружном тужилаштву у Бањалуци бити поднесен извјештај због кривичног дјела напад на службено лице у обављању послова безбједности.
У полицији истичу да су и раније имали сукоба с њим. Наводе да је Граховац прије петнаестак година ножем избо полицајца и да је због тога процесуиран.
Змај од Шипова тврди да му поменути полицајац то све намјешта и да је раније имао сукоба с њим.
- Није тачно да сам ја напао њега, већ је он одмах кренуо према мени. Нисам му показао личну због тога што није била код мене и нисам имао чакију, већ сам из џепа извадио мобилни телефон - тврди Змај и додаје да је Милановић хтио да купи краву од њега па су ишли да виде да ли му одговара.
Citiraj:
Говор на сахрани
Јавност је за Илију Граховца, званог Змај од Шипова, чула када се на интернету појавио снимак на којем он дуже од три сата држи говор на сахрани свога оца. Послије тога појавио се велики број његових снимака, како на борби бикова, тако и са разним глупостима које је он изводио.
"Глас Српске" је и раније писао о Граховцу, због тога што је дуже од 20 година држао у ропству Драгоју Дроцу, којег је он искоришћавао да му чува бикове и често га тукао.
- Дроца ни дана није ишао у школу, не зна када је рођен ни колико има година, а откад зна за себе, зна само за чување Граховчевих говеда. За то не добија никакву накнаду, а одрастао је углавном само на млијеку - писао је "Глас Српске" крајем прошле године.