banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 06:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2010, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8269275.ab

Pocelo i ovdje. Majmun koji je iz Iraka dosao u Svedsku kao 10-godisnjak, odrastao tu, obrazovao se, dobio normalno djetinjstvo, ode u Englesku da se skoluje, tamo se primi na radikalni islam, te se u Svedsku vrati da bi pokusao izvrsiti samoubilacki napad...
Na srecu nije mu uspjelo, jedina zrtva je on sam.
S obzirom na to da je ova zemlja jedna od rijetkih koje su vise dobra nego zla ucinile za muslimane u svijetu, te da se cak i prema radikalnim idiotima odnosi jednako kao prema svim ostalim gradjanima, ne mogu skontati logiku iza ovog poteza, ako je ima?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 10:45 
Citiraj:

Koji kreten.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bomba je medijski efektnija u Svedskoj, nego u Njemackoj, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SLKAVKtFSc4[/youtube]
8)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Razlog napada je po njemu sto Svedska nije osudila karikaturistu i angazman u Afganistanu. Samo sreca i providjenje sto atentat nije uspio. A htio je tokom shoppinga u najprometnijoj ulici da se raznese, cak su nasli i kutiju punu eksera. Pitanje je kad ce nekome uspjeti. Oni od 11.9. su imali vise iskustva.
Ovo samo pokazuje koliko je Zapad nemocan protiv politickog islama, koliko god se imami edukovali na seminarima finansiranim od drzavnog budzeta, znaci od poreznih obveznika ciju smrt planiraju i prizeljkuju, oni ne mogu uticati na to sto se odvija u glavama tih pojedinaca.
Sad bi trebalo tu dzamiju u Londonu pod kljuc, nadam se da ce uspjeti naci leglo. Bitno je da se zvanicnici islama javno distanciraju od takvih cinova, da osude takve napade, i da ulaze u dijalog sa Zapadom. Narod na Zapadu mora znati da muslimani osudjuju takve cinove, a to se moze ostvariti samo medijskim angazmanom, istupanjem u javnost i ponavljanjem stava. Najgora je cutnja, precutkivanje ovakvih stvari se interpretira kao prihvatanje ili ravnodusnost.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 13 Dec 2010, 11:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
tensSa je napisao:
Citiraj:

Koji kreten.... :lol: :lol: :lol:

Koliko čovjek može biti glup da najjednostavniji posao zajebe...
Natakar dinamit, otiđi na mjesto s puno ljudi i pritisni dugme...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Žalosno, ali mi tu malo šta možemo učiniti. Ne znam samo da li i Švedjani imaju svoje trupe na muslimanskim teritorijama, ako imaju onda nije čudno da se ovaj ludak bubekno. Sve se bojim ako ovima na zapadu opadne standard, a ovi sve češće počnu da se vazdižu u vazduh, da će biti gadnog belaja, samo se nadam da ćemo mi na ovim prostorima ostati normalni i da ćemo to samo nijemo posmatrati.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
U svijest Zapada su urezane slike muslimana protestanata koji izlaze na ulice zbog karikature i kritike islama od strane Zapada, medjutim nigdje nikoga sa transparentima da osudi sve cescu pojavu politizacije islama i ubica-samoubica. Muslimani sami moraju rijesavati taj problem medju sobom, samo tako je moguce rijesiti problem, i samo tako je moguce promijeniti sliku Zapada o islamu.

LemiGO je napisao:
Žalosno, ali mi tu malo šta možemo učiniti. Ne znam samo da li i Švedjani imaju svoje trupe na muslimanskim teritorijama, ako imaju onda nije čudno da se ovaj ludak bubekno. Sve se bojim ako ovima na zapadu opadne standard, a ovi sve češće počnu da se vazdižu u vazduh, da će biti gadnog belaja, samo se nadam da ćemo mi na ovim prostorima ostati normalni i da ćemo to samo nijemo posmatrati.

A skontajte koliko nasih ljudi ima gore... Ovo je vec postala licna stvar.

Btw. Svedska je angazovana u Afganistanu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Koji klinac naši ljudi idu da rade za Amere u Irak i Afganistan, što se oružane snage BiH šalju u Irak, zašto se višak naoružanja koji BiH ima preprodaje sumnjivim kanalima.

Sami sebi tovarimo bijedu i nesereću na vrat, pa kada pukne svi ćemo se praviti mutavi i pitati šta bi.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
U svijest Zapada su urezane slike muslimana protestanata koji izlaze na ulice zbog karikature i kritike islama od strane Zapada, medjutim nigdje nikoga sa transparentima da osudi sve cescu pojavu politizacije islama i ubica-samoubica.

Potpuno se slazem. Ok, jesu izisli glavni iz raznoraznih muslimanskih udruzenja, odbora, te izrazili protest, ogradili se i osudili zlocin, medjutim niko jos nista aktivnije ne organizuje. S druge strane, ne znam koliko bi to isto(protesti, mirne demonstracije) "pilo vode" kod ovih majmuna, jer po njihovom shvatanju ovakvi kao ja (vecina), i nisu neki faktor za poslusati... Meni se vise cini da je ovo u stvari uradjeno s ciljem zastrasivanja i radikalizacije inace liberalnih Sveda u odnosu prema "normalnim" muslimanima, koje bi kasnije povuklo radikalizaciju kod "normalnih". Ja se ipak nadam da ce civilizacija i visok stupanj obrazovanosti odnijeti prevagu,´ne nasjesti na idiotske provokacije, i da ce policija istresti iz gaca sve i svakog ko se imalo moze dovesti u vezu s idiotima.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neka nije bilo mrtvih nevinih glava to je najbitnije.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Koji klinac naši ljudi idu da rade za Amere u Irak i Afganistan, što se oružane snage BiH šalju u Irak, zašto se višak naoružanja koji BiH ima preprodaje sumnjivim kanalima.

Sami sebi tovarimo bijedu i nesereću na vrat, pa kada pukne svi ćemo se praviti mutavi i pitati šta bi.

Znas File onu: "Vezi konja gdje ti aga kaze..." , a aga reko Afganistan, Irak....ko da neko nesto radi iz cejfa ili dosade.
U vezi teme, Svedi imaju neku minimalnu cifru u Afganistanu, ali su zaduzeni za pomoc stanovnistvu i pratnju humanitarnih konvoja u jednoj relativno mirnoj provinciji (skoro su im to englezi i ameri nabijali na nos). Ako idioti to smatraju za neki argument, sto ne pomislise na pare i tone humanitarne pomoci palestincima, iracanima i afganistancima koje ovi mamlazi redovno salju?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
filozof sa vrbasa je napisao:

Idu zato sto ubiju 4000$ za mjesec dana. To je jedini razlog.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hristov je napisao:
...precutkivanje ovakvih stvari se interpretira kao prihvatanje ili ravnodusnost.

Izuzev Bosnjaka, koji su svjetlosnim godinama civilizacijski ispred azijskih muslimana, niko, ama bas niko od meni poznatih Turaka, Arapa, itd. ovakve stvari ne osudjuje. Cak naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Ovo je jedna od rijetkih sličnih vijesti u poslednje vrijeme, o terorističkim napadima i prijetnjama.
Čitav svijet, Amerika, Evropa, Azija, dvije Koreje i nesigurna područja na istoku primirili su se i pozorno prate aferu Wikileaks, ko bi bio tako lud (osim ovog kretena) da počne trzati sad kad je najnapetiije?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda su tog Alahovog ratnika ponjeli ti izvještaji o "humanom" ratu Amerike i njenih saveznika.

Error spominje zanemarljiv broj švedskih vojnika u Afganistanu, to je nebitno u priči, 5 ili 50 000.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Hristov je napisao:
...precutkivanje ovakvih stvari se interpretira kao prihvatanje ili ravnodusnost.

Izuzev Bosnjaka, koji su svjetlosnim godinama civilizacijski ispred azijskih muslimana, niko, ama bas niko od meni poznatih Turaka, Arapa, itd. ovakve stvari ne osudjuje. Cak naprotiv.

Mislio sam slicno, medjutim veceras nas ovi utjerase u laz :D
: http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.n ... utostart=1

preko 100 000 muslimana i krscana podrzalo akciju...

Fazon je jedino to sto ih nece snimati CNN, BBC i ostali "borci za demokratiju", nisu zanimljivi poput onih sto su lajali protiv onog karikaturiste npr.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 22:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Znači, kod nas je uskoro Raj na zemlji

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]