banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2006, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
svim učionicama i amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci nedavno je postavljen video-nadzor kako bi se, kažu profesori i asistenti, povećala kontrola prilikom polaganja ispita, ali i zaštitila tehnička oprema te obrazovne ustanove.

"Kamere u učionicama i amfiteatru su dobra stvar, što će, prije svega, uticati da se prepisivanje pojedinih studenata na pismenim ispitima svede na najmanju mjeru", rekao je Goran Radivojac, asistent na Ekonomskom fakultetu.

On je istakao da se ranije prilikom svakog pismenog ispita dešavalo da pojedini studenti budu udaljeni zbog prepisivanja, što nije uticalo na savjesnije ponašanje tih studenata.

"Kamere će obezbijediti veću sigurnost u radu jer će studenti biti usmjereni na sam ispit i neće prepisivati zbog straha da budu uhvaćeni", kaže Ivan Šijaković, profesor sociologije na Ekonomskom fakultetu.

Međutim, za razliku od profesora i asistenata Ekonomskog fakulteta, studenti su ogorčeni novim kontrolnim i zaštitnim mjerama. Studenti navode da im smetaju kamere kojih u svakoj učionici ima po jedna, a u amfiteatru čak dvije.

"Na ispitu se sada osjećam kao da neko stalno gleda u mene, a i u razgovoru sa svojim kolegama shvatio sam da se većina osjeća nelagodno", kaže Borislav Savić, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta.

Iz Studentske organizacije Univerziteta u Banjoj Luci (SOBL) se ne slažu sa video-nadzorom jer se time narušava, kažu, privatnost studenata, a utrošen je i veliki novac.

"Bolje da su kupili nove mikroskope, koji su potrebni Prirodno-matematičkom fakultetu", kaže Igor Trbojević, predsjednik SOBL-a.

Branislav Račić, predsjednik Studentske unije RS, smatra da kamere treba da budu postavljene samo na ulazima u visokoškolskim institucijama radi bezbjednosti.

Rukovodstva drugih fakulteta Banjalučkog univerziteta za sada tvrde da ne razmišljaju o uvođenju video-nadzora.

"Profesori moraju pronaći drugi način da studente ubijede da je ispit potrebno položiti znanjem, a ne prepisivanjem. Kada bih dobio novac za postavljanje video-nadzora usmjerio bih ga na osposobljavanje laboratorije", kaže Radoslav Grujić, dekan Tehnološkog fakulteta.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Neko nas posmatra..
Vec je izbacena jedna djevojka sa kolokvija..

Big Brother..

Citiraj:
"Bolje da su kupili nove mikroskope, koji su potrebni Prirodno-matematičkom fakultetu", kaže Igor Trbojević, predsjednik SOBL-a.

Mislim da ovo ne stoji, EF ih je platio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
langolijer je napisao:
Neko nas posmatra..

Big Brother..

uze mi rijec iz usta :D

Uopste me taj potez ne iznenadjuje. Danas gdje god udjete ste pod video nadzorom: banke, apoteke, kancelarije, kafici :roll:, trzni centri, butici ...tako da privatnosti vishe nema nigdje ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 13:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ma nema tu sad neke posebne privatnosti na predavajnima, pa da kazem da je ugrozena.. :-?

poslodavci danas sve cesce instaliraju video nadzor.. ovo nam dodje kao vjezba.. praksa :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Citiraj:
...rekao je Goran Radivojac, asistent na Ekonomskom fakultetu...

Urgh!!! :stfu: :-#
E neka je to bivsi "portparol" rekao pa kud puklo da puko.
Uf...kakav seljak.
Inace...vezano za kamere...mislim da nama ne trebaju kamere u ucionicama vec oko fakulteta kao i na ulazu zbog sigurnosnih razloga.Kakva prepisivacina!?? :-?

Poslednji put menjao Flave dana 03 Mar 2006, 03:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Citiraj:
...rekao je Goran Radivojac, asistent na Ekonomskom fakultetu...

jel on rekao od toga nema nista :roll: :-? :roll: .....ako je to covjek ja sam NASIN astronaut 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Citiraj:
Big Brother..

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
i treba!! sad svi polazu ispite ko iz p**ke, iste one za koje je moja generacija spremala po 2 mjeseca i vise

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
ma ne rade te kamere..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 17:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

stipu-ga je napisao:
i treba!! sad svi polazu ispite ko iz p**ke, iste one za koje je moja generacija spremala po 2 mjeseca i vise

skroooz pogresno..

polazu se, ali nije tako lako kao sto pishes.. dodushe, za shesticu, moze se reci da nije problem..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
ma daj, vise od pola ih ocistilo semestar, a veze nemaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
1984

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
jebo nauku ni prepisivanja vise nema......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...slazem se!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Javni snimci ličnih poslova građana

Citiraj:
Većina Banjalučana, koji su ovih dana u prostorije MUP RS išli po pasoše, lične karte ili vozačke dozvole, vjerovatno nije znala da ih u tom trenutku posmatra ko god to želi. Na internet stranici MUP RS od 4. oktobra jednim klikom na link svako može da u bilo koje doba dana uživo gleda šta se događa u prostorijama za izdavanje ličnih dokumenata u Banjaluci. Na „živom“ snimku mogu jasno da se vide lica svih koji se trenutno nalaze u prostoriji, kao i zaposleni i obezbjeđenje...

http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... djana.html

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Leona je napisao:
Javni snimci ličnih poslova građana
http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... djana.html

A jesmo stoka u p.m. Ne valja kad je guzva, ne valja kad je organizovano. Pa jel' se mozda tusiramo tamo u redu za pasos, presvlacimo, skidamo goli, jebemo-kad moram psovati, ili obavljamo nesto zbog cega nam je stalo da znamo kakva je situacija. Meni je ovo odlican potez. Vidim kakva je situacija i ako je guzva necu ici. Ako mi ne treba nista ne pada mi na pamet da gledam ko sta radi. I u cemu je problem ako te neko vidi da stojis u redu - sramota vaditi pasos, licnu? Dosao si vaditi licnu u pidzami - nisi znao da ce te snimati? Gluposti. Ili bi mozda bolje bilo da ukinu kamere, i one brojeve za red - ionako se guramo i oko brojeva pa zasto ne i na salteru.

Poslednji put menjao blaf77 dana 19 Nov 2010, 10:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
O, ne, sad nikad neću moći ići vaditi dokumente! Jer, iako ću tamo upisivati sve moguće i nemoguće vrste ličnih podataka, moja privatnost će biti ugrožena tako što će me neko gledati, kako radi posla (CIA npr) tako i radi ličnog zadovoljstva (između ostalog, neki forumaši ne bih prstom upirao, ali zna se ko su oni)....I da se zna ja najviše vilim jutarnji program RTRS-a gledati...jer oni imaju onu rubriku "slika grada" gdje uživo prenose sliku s Trga...ja tačno znam ko i šta tamo radi...
Kad smo već kod toga odooh za svoje tajne gospodare šipijunirati....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:22 
sto se tice uvodjenja kamera na fakultet to podrzavam, cujes samo izjave studenata.. bacanje para.. nelagodno im jer ih neko posmatra.. :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: svi se usrali sto ne mogu vise prepisivati... :lol: neka neka malo...

a sto se tice CIPS-a mislim da je to sasvim normalno, i da apsolutno nije narusena nikakva privatnost.. pa to su javna mjesta.. privatnost se narusava kad ti neko viri u tvoju sobu ili kupatilo, a ne kad neko snima salter salu, ucionicu ili cekaonicu ispred ordinacije..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kakvi debili su ovi naši novinari,čudo jedno...Narušava se privatnost građana u javnoj ustanovi....Isto juče naslov u Press-u:"DNK analizom utvrđeno-nema povreda na lobanji"...E iste takve pametnice pišu i ove gluposti....Pravi se skandal gdje mu nema mjesta...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
_zoka je napisao:
Narušava se privatnost građana u javnoj ustanovi....

Pa jeste.. kako ja sad da kopam nos u dosadnom redu, sa saznanjem da me gleda 5 miliona forumaša :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]