banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Datum: 30.06.2010 20:00
Autor: Никола Лугић

Поводом освајања златне медаље за квалитет на овогодишњем престижном такмичењу "Monde Selection" у Бриселу, у "Бањалучкој пивари" уприличен је пријем. Том приликом додијељене су захвалнице заслужним појединцима и медијима, међу којима је и "Глас Српске".

- Овдје смо да прославимо медаљу коју је "нектар" пиво добило у Бриселу и да захвалимо нашим пријатељима из медија - рекао је у обраћању присутнима директор "Бањалучке пиваре" Ник Пени.

Он је додао да је освајањем престижног признања у Бриселу доказано да "нектар заиста јесте пиће богова".

- "Monde Selection" је такмичење на које се пријављују скоро све европске пиваре, тако да је добијање златне медаље изузетно важно, јер то је одавање признања нашем пиву међу много познатих пива из цијеле Европе. То није мали успјех, када се у обзир узме чињеница да се пријавило преко хиљаду различитих врста пива - рекао је Пени.

Према његовим ријечима, за квалитетно пиво није довољна само модерна технологија.

- Потребне су добре сировине и много тога што једно пиво чини квалитетним. Наравно да ништа не бисмо успјели без наших радника и овом приликом им свима захваљујем - нагласио је Пени.

Још је рекао да у последње двије године пивара биљежи пораст производње и промета.

- Налазимо се у времену економске рецесије и све фирме морају да раде боље и више него иначе. Сваке године покушавамо да додамо двије или три државе у које ћемо извозити пиво. У посљедњих неколико мјесеци слали смо наше пиво за Шведску, Канаду и СAД - истакао је Пени.

Пени је рекао да због златне медаље из Брисела, која доказује добар квалитет "нектар" пива, "Бањалучка пивара" може да пласира свој производ на било које тржиште.

- Тренутно извозимо у седам држава. Можемо рећи да је наше пиво препознато у цијелом свијету. Тешко је рећи шта је најбоље у овом тренутку, али најзанимљивије нам је тржиште Aустрије, јер је то земља у којој људи радо пију пиво - истакао је Пени.

Директор производње "Бањалучке пиваре" Радован Ракић је истакао да је признање из Брисела доказ рада и труда.

- Производња у посљедњих шест година много је напредовала. Пивара је комплетно технички обновљена и користе се најмодерније технолошке линије. Ипак технологија без људи не значи ништа, а ми се можемо похвалити изузетно добрим тимом људи који ради у нашој фабрици - казао је Ракић.

У име "Гласа Српске" признање је примио директор Борис Дмитрашиновић.

- Ми у "Гласу Српске" поносни смо на наше пријатељство са "Бањалучком пиваром", а ова захвалница је доказ успјешне и плодне сарадње - рекао је Дмитрашиновић.

Он је додао да сарадња траје већ деценијама, те да је "Глас Српске" годинама промовисао неоспоран квалитет и традицију бањалучког "нектар" пива.

- То ћемо радити и у будућности. Трудићемо се да јавност сазна за све пословне успјехе "Бањалучке пиваре" - нагласио је Дмитрашиновић.
Признања

Познато бањалучко пиво је од настанка 1873. године добитник великог броја међународних признања, а међу најзначајнијим су осам златних, 11 сребрних и четири бронзане медаље на престижном међународном такмичењу за квалитет "Monde Selection" у Бриселу. Бањалучки "нектар" је позициониран међу водеће марке у БиХ, што је потврђено и добијањем статуса супербренда на тржишту БиХ.
http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... -pivo.html

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Samo mi kažemo da Nektar "ništa ne valja"...

(Kupujmo /i pijmo :D / naše!)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Никад нисам разумела оних, ко jе рекао да Нектар "ниjе оно што било пре и бла бла". Нектар jе супер и жао ми jе да нема код нас.. :(((

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
osamstotinazena je napisao:
Samo mi kažemo da Nektar "ništa ne valja"...

(Kupujmo /i pijmo :D / naše!)

I ne valja! :D Rujko, prije je stvarno bio dosta bolji..

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I vjerovatno nije isto pivo ono što ide u Brisel i ovo što se pije ovde...Ne pijem pa ne mogu tvrditi da je tako ali nešto imam osjećaj :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ zerocool

:violent1: :violent1: :violent1:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Наравно. Запушићу уста свим својим другарима, што га ономад пљуваше! Мени није требао овај доказ, ја га пијем одувијек. ;-)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nije los ovaj danasnji Nektar, ali onaj stari po meni je bio bolji, malo gorchi ali sa gotivnim shmekom.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Mene fascinira cinjenica da u RS-u vise ljudi pije Jelen od Nektara...neka moda valjda...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ako već pijem pivo, što je baš rijetko, uvijek Nektar... Ni ja ne kontam da neko pije Jelen, al nikako...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
bigman je napisao:
Наравно. Запушићу уста свим својим другарима, што га ономад пљуваше! Мени није требао овај доказ, ја га пијем одувијек. ;-)

=D>
Takodje!!!

Meni je famozna ona prica (znam iz iskustva, evo zerocool ce da potvrdi :) ) da je Nektar postao komercijala kada je promijenio naziv sa cirilice na latinicu i kada je pivara prodana odnosno kada je ubaceno ono "njemacki slad i hmelj. I onda kazu da Jelen nikada nista nije mijenjao i kako je Jelen nesto bolji itd...
Onda ponovo iz iskustva znam price kako od Nektara boli glava, boli stomak, boli ovo boli ono...Mislim koji k.?? Boli te glava pa sta, nije tome Nektar kriv, eto i ja pijem Nektar pa me ne boli glava.

Sve se svodi na ukus, nekome se vise svidja Jelen i ja to postujem. Ali kad mi krenu srati da je Nektar smece padne mi mrak na oci...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Elvis Presley je napisao:
bigman je napisao:

=D>
Takodje!!!

Meni je famozna ona prica (znam iz iskustva, evo zerocool ce da potvrdi :) ) da je Nektar postao komercijala kada je promijenio naziv sa cirilice na latinicu i kada je pivara prodana odnosno kada je ubaceno ono "njemacki slad i hmelj. I onda kazu da Jelen nikada nista nije mijenjao i kako je Jelen nesto bolji itd...
Onda ponovo iz iskustva znam price kako od Nektara boli glava, boli stomak, boli ovo boli ono...Mislim koji k.?? Boli te glava pa sta, nije tome Nektar kriv, eto i ja pijem Nektar pa me ne boli glava.

Sve se svodi na ukus, nekome se vise svidja Jelen i ja to postujem. Ali kad mi krenu srati da je Nektar smece padne mi mrak na oci...

Pridružujem se istaknutim članovima naše male "nektar lovin" zajednice. Priče tipa "poslali su posebne semplove" su, u najmanju ruku, šuplje. Pijte šta god želite, niko vam ne soli pamet, ali zasto lazete da na prostoru ex Yu postoji bolje pivo? :oops:
Nektar se ponovo dokazao.
Nektar je ponovo dokazao da smo mi u pravu.
Joooooj što voleeeeem,
ćelapčiće vruće, ladan nektar,
sitno žensko, i kad kršim prućeeee.
:lol:
Nektaropije, zdravo, zdravo, zdravo!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
buzz je napisao:
Mene fascinira cinjenica da u RS-u vise ljudi pije Jelen od Nektara...neka moda valjda...

Боље седа људима, шта ли? И ја сам пре пио рађе Нектар али едно време је био баш пао са квалитетом и тако се онда почео пити Јелен и онда навика.
Иначе Лав је по мени бољи и од Јелена и од Нектара.
Мада после трећег ми је свеједно :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Možda je do ambalaže... :oops:
Pitali smo mlađe kolege kronere šta misle o tom problemu:
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TPw_waKisKs[/youtube]

Spoiler:
Pa kaže "ne popij"...
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Svaka čast za Nektar! Još jedna potvrda kvaliteta!

Što se tiče priče šta je bolje meni je to malo komplikovano ili ja samo serem i izmišljam, može svašta biti. Na primjer, flaširani Jelen mi je puno bolji od Nektara, a točeni Nektar puno bolji od Jelena! Pošto u poslednje vrijeme pijem više Jelen trenutno mi je Jelen najbolji. U principu mi je svejedno i meni je sve stvar navike ali nekako mi je draži Jelen baš zato što non-stop flaširani pijem u poslednje vrijeme. Dvolitra mi je potpuno ista, govno i govno!

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja samo nektar u BL konzumiram, jelen mi je presladak i puno pjeni ko da je carli a ne pivo, kad sam u bl nema dana bez bar 5 klipa, jedino ne mogu zelene (ne nacionalno) nego zato sto brze provrije piva i osjeti se smek a nekad je ktarne imao i providne mislim da je zelena bila svaka 50a a "bijela" od obicnog stakla svaka hiljadita ta se kvarila brze nego cap-cap pljeskavica

PS
Parola dana je

Domace a "nase"

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 17:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nema više zelenih da te utješim....Samo smeđe.....a te bijele su kontrolne neko mi reče.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
i zelene su bile kontrolne samo za van fabrike kontrolu a bijela je bila interna cini mi se s tim da se ponekad prosvercala u gajbi

nego tamo negdje pred rat nektar poceo praviti crno pivo samo zimi jer je tad po jusu stvarno lezalo 3 mjeseca u malim 03 "bombicama (mslim da sarajevska pivara jos koristi te "bombice") uh kako je to bila dobra piva 4 male i aj zdrao doduse ja sam tad bio na pocetku karijere pa sam bio ekonomski isplatljiviji ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
nektar, nego sta!!!

kad mi neko kaze jelen bolji 1000X... nabio bi mu ou flasurinu u supak te ubacio u istu petardu 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]