banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jun 2003, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Grad se uzurbano licka za ovu posjetu, radovi na Petricevcu, autoputu,farbaju se ulice, pjesacki prelazi, popravlja se ulicna rasvjeta, bilbordi,parkovi se kose, sadi cvijece, klupe se farbaju.... :P :P

Stanari koji zive na trasama gdje papa treba da prodje, se ispituju od strane policije i popisuje se kakav imaju stav po pitanju Papine posjete.
Vecina hotela u BL je vec potpuno rezervisana oko 22. 06.

Bl su obecane velike donacije zbog te posjete, neke su vec isplacene, a vecina(za uredjene i prosirenje aerodroma) ce se desiti naknadno jer se vremenski ne moze stici sa tim radovima...

Kako vi dozivljavate tu posetu i uredjenje grada za tu priliku??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2003, 11:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Feb 2003, 12:57
da ima malo vishe paapa,pa da se onda ischupa neka kinta i mnogo toga
uljepsha,popravi,shto se tiche bezbjedonosne situacije doazkom pape donekle i shvatam,ali donekle da se ispituju stanari zgrada to je ''malo previshe''pre par dana kod mene na poslu su bila dva inspektora trazeci podatke o chuvarima objekta i naoruzanju,shto malo i razumujem a sad za stanare i shahtove shto ce ih variti ne znam,ovo za shahtove je dobro protivovih shahtokradica,ali nisu kod nas kanalizacije kao u nekim vecim gradovima pa da imamo ispod tunele i sl.a da startao sam jednog inspektora da li ce raditi lokali po gradu (ugostiteljski)na shto je on odgovorio negativno :oops: ali nemam nishta protiv,mozda malo,ali ako ce chitav svijet da chuje za nash grad onda se slazem i dolasku svih poznatih lichnosti,mozda i Madona dodje na Starchevicu zajedno sa Stivenom Sigalom kada bude snimali film o Ceci i Arkanu,ono kako on baca lovu raji :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 20:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Avg 2002, 14:41
hm,zanimljivo....
Zar papa reba da dodje u Banja Luku da bi se nasi vlasti sjetile da bi ovaj grad trebalo malo srediti.Mislim sramota! Ali boze moj u svemu tome sto dolazi papa pozitivno je to sto se ovaj grad dovodi u normalu,par sto se tice parkova i svega ostalog.Raj za oci...Mogao bi on tako svake godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2003, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tweety81 je napisao:
hm,zanimljivo....
Zar papa reba da dodje u Banja Luku da bi se nasi vlasti sjetile da bi ovaj grad trebalo malo srediti.Mislim sramota!

hehe da se vlasti pita oni bi stalno licali grad, ali nema paraaaa ...
sve pare koje su dobijene za papin dolazak su vecinom strane donacije.....

hehe da... i natakli su onaj plavo-bijeli svijetleci neonski krst tj. kriz gore na Petricevcu....koliko sija asocira na nesto drugo, a ne na svetu kucu :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2003, 22:28 
Početnik
Početnik

A ha,da se vlasti pitaju sve te pare bi oni strpali sebi u szep,kao sto inace rade.U novinama,samo sam zaboravila koje su u pitanju stoji da obezbedjenje placa drzava,a nesto su strane donacije.A koliko ce samo biti obezbedjenja,ostaje da se vidi...
He He He a za eaj svetleci neonski krst na Petricevcu nisam em cula niti vidjela,sada prvi put cujem od tebe gipsy_girl,posto se ja ne micem iz svog dragstora koji mi je postao druga kuca tako da za to nisam znala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2003, 18:04 
Početnik
Početnik

Ma znas sta? Treba da pones nesto sto ce te spreciti da padnes u nesvest jer Papa dok izgovori jednu obicnu recenicu tipa :"DRAGO MI JE STO VAS VIDIM OKUPLJENE U ovolikom broju draga braco sestre ..... bla,bla... ",trebace mu celi dan.A jos ako bude vruce.... kao ovih dana mozda potraje njegov monolog narednih par dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2003, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako ste ovih dana pratili HRT, mogli ste vidjeti papinu posjetu po Hrvatskoj...ja sam djelimicno pratila...
Sve govori na hrvatskom i cita poprilicno dobro (bez cvika, tipujem da ima sociva :)), ali slucajno je kamera prikazala papir sa koga cita, i font slova je minimum 20 :))

U Osijeku je na doceku umrlo dvoje ljudi :o ....Papa sjedi u hladu a narod u bijelim majicama, sa obaveznim sesirima, izdise od vrucine..... :roll:

i zanimljiov je sto se vozio u papamobilu:)) kroz Hrvatsku sa otvorenim prozorima...
U BL ce 100% zatvoriti prozore ehhehheeh

I jos nesto, napravili su postansku markicu BiH sa Papinim likom.... :roll:

p.s. ja kontam kako da izvucem ekonomsku korist od te Papine posjete....bice mnogo ljudi, moze se nesto i zaraditi :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2003, 16:13 
Početnik
Početnik

pitanje je da li papamobil ima klimu :roll: neshto se pricha da hoce studente da isele iz doma lafo trebaju se smjestiti strani novinari :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2003, 16:43 
Početnik
Početnik

E moja gipsy_girl ja tv vidim kad ustanem iz kreveta i navecer kad legnem u krevet.Tako da nemam pojma sta se dogadjalo s one strane.Posto je Papa tako milosrdan i saoseca se s ljudima onda je trebao da izadje iz papamobila i da se kao sve krcka na vrucini..A ne on u papamoblu i uziva a vjernici se kuhaju od vrucine.
Naravno da papamobil ima klimu.I ti svasta pitas.... :lol: :lol: :lol:
A ovo da se studenti moraju iseliti iz doma da bi smjestili strane novinare je smesno.Ima hotel Bosna, svakako im je blizu... crkve....

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2003, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
gipsy_girl je napisao:
.......farbaju se ulice, pjesacki prelazi.........

hahahah jos da vidite kako farbaju..........mjesto u 6 ujutro oni budale to rade oko 11:00h ili oko 15:00h.............kakva organizacija..... :evil:

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2003, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne mogu da povjerujem da ce da isele studente zbog stranih novinara :o

a Hotel Bosna ce sigurna biti prepuna drzavnicima i drugim facama koji ce nahrliti ovamo....
bilo je price da ce se i sve svadbe odgoditi od tog vikenda za sledeci , ali nisu na svu srecu he he da mi ne pokvare planove :lol:

a ovo farbanje ulica ...kolega u pravu si....stavrno farbaju u spici dana i onda zatvore semafor ili cijelu ulicu :evil: , ali ebiga mora se malo pretpiti, bilo bi bolje da je po noci, ali bolje da farbaju ikako nego nikako :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2003, 19:22 
Početnik
Početnik

kao studenti najavljuju neke proteste,samo ne znam da to nije najava nekih vecih deshavanja i pitanje da li ce grad da postane josh vruci 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Interesantno je to sto se "lickaju" samo pojedini delovi grada (ali necemo biti sitnicari).Pa nece papa ici okolo i pricati kako je u BL, nego novinari koji ce obici sve i svasta. Osim toga, zanima me koliko ce, npr. potrajati onaj novi asfalt koji su prevukli pored "Cream"-a posto mi se cini da je debeo jedno 2 cm. Sto se tice para, iz opstine se cula informacija da je oko 1,75 - 2 milioncica iz donacija, a ostatak ce IPAK da pokriju poreski obveznici. Dakle, opet mi. Aerodrom je posebna prica... Boze mili pitam se otkud bas da direktor Bobic dogovara sa Subasicem renoviranje. Hmmm... recimo to ovako... Dragom gosn. direktoru je Subasic renovirao punicinu kucu, a posto covek jos nije isplatio taj projekat onda mu je dobro doslo da Subasic (poznat po zidovima koji pucaju i ukoso polepljenim plocicama) odradi aerodrom, pa da se nekako tu rastale. OK je sto se aerodrom renovira i onako nije licio ni na sta... ali kakav je to gradjevinski monopol?

Pre nesto vise od dva meseca je u BL stigla ekipa od oko 15-tak ljudi iz Papinog "Veca za sigurnost" koji su rukovodili varenjem govnovoda, rusenjem sljiva ljudima po dvoristima i projektovanja autobuskih stanica. Osim toga oni su naterali gradske oce da poskidaju nekoliko "kriticnih" lezecih policajaca. Logicno, jer pokusajte da zamislite kako bi papina kicma izdrzala truckanje preko jednog srpskog lezeceg pandura, pa da onaj papamobil (koji inace moze da izdrzi direktan pogodak maljutke(!?)) ima ne znam kakave amortizere. Tuzno je da kad nas Pajce dolazi u RS niko zivi se i ne potrese. Ono jes' da ima istine i u tome sto je Pavle dobar covek, pa niko i nema interesa da ga napada.

Posto su neki vec rekli da su gledali papino putvanje po HR, setite se kad je citao one papire na hrvatskom. Prvo, oni A4 listovi uopste nisu krupno ispisani, drugo sve vreme sam imao blagi osecaj da papa kvalitetno zaje*** sve oko sebe, posto je sasvim tecno citao sa papira, lizao palac da okrene list i dodavao procitani list onom konferansu. Zanimljvo...

Sto se tice obezbedjenja to je ono sto bi trebalo videti. Ali nazalost, mislim da ce TV kamere biti jedini nacin da im se "priblizi". Poznato je da je prvi krug papinog obezbedjenja sacinjen iskljucivo od mormona (koje kao sektu odn. frakciju papa tj. Vatikan nikad nije priznao zbog poligamije). Medjutim, mormoni i dalje vaze za najbolje telohranitelje na svetu. Sa druge strane imate cisteite koji predstavljaju informativnu sluzbu papskog aparata (slobodno se moze reci obavestajnu sluzbu), a prema njima su i izraelski Mosad i svapski DB i rumunska Sekuritatea zajedno male mace. Treca karika u obezbedjenju su jezuiti koji predstavljaju operativni element (sta god to znacilo, a tumacite kako vam volja). Ocigledno je da je bezbednosni prsten sastavljen iskljucivo od frakcija katolicke crkve. Ako ste pazljivo pratili one prenose iz HR mogli ste videti da onim ruznim cikama sto stoje oko pape tu i tamo proviri ispod preskupog sakoa HK MP5K, a s obzirom da im "visi" ispod sakoa, znaci da ima one zakacke za brzo potezanje. Nekako mi to stvara osecaj nelagode da ce ruljci zapucati ako im se bilo sta ucini sumnjivo.

A i onaj lik sto ga papa proglasava svecem... taj je tek posebna ticica... laik koji je na ovim prostorima propagirao krstastvo...

Ima jos jedna stvar koja me brine... s obzirom da ce sve policije sto ovaj region poseduje biti na Petricevcu, zanima me koliko ce stanova/kuca/poslovnih prostora biti obijeno od strane domacih lopova... Samo da niko ne strada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock slazem se skorooooo potpuno sa tobom....:wink:

A sve to kao licka grad zbog 11 sati koliko ca papica provesti ukupno u BL :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 11:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Apr 2003, 22:00
Cujem da muslimani prijete atentatom na papceta,netnam dali je to istina samo sam tako cuo. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da "dsi", i ja sam cuo. Doduse ta ekipa preti atentatima svemu i svacemu, tako da uopste nije cudno sto su se setili da bi mogli da galama malo i povodom papinog dolaska. Na onoj drugoj strani (obezbedjenju) ostaje da odreaguje i spreci da se dogodi bilo kakva glupost. Najbolje za nas i RS (bez obzira sta mi mislili o tome i kakav stav bio povodom posete) jeste da gosn. papa bude dobrog zdravlja, da ga ne zaboli pupica, da mu ne zasmetaju visoke temperature i tako to jer ako on krepucne na nasim prostorima naje*** smo ga dibidus.

Toplo se nadam da ce studentska populacija biti dovoljno pametna da se u tom periodu ne javi da je ziva (iako sam i sam pripadao toj populaciji i mnogi moji drugari bi mogli "setati" iz doma). Mozda ovo grubo zvuci, ali sta mislite koliko bi "revnosnoj" policiji trbalo da odbije od batina nekog neduznog akademskog gradjana. I to samo da bi pokazali da paze na tamo-nekog-papu. Ma nije on vredan ni jednog naseg bubrega, kazem vam.

Od nekih ljudi sam saznao da ce biti negde oko 6 krugova obezbedjenja skupa, s tim sto se papino licno obezbedjenje (ruzne cike koje sam vec spominjao) ne ubraja u tih 6. To automatski znaci gomilu policije u civilu i sa vrlo sirokim ovlascenjima. Kada je pre izvesnog broja godina (ne znam tacno koliko) jedan, cini mi se, iranac ili tako nesto pokusao da mrkne papu na njegovom godisnjem obracanju vernicima u Rimu, lik je stigao na jedno 300m. A onda ga je zbombalo obezbedjenje. E tu su se onda zataskale dve-tri stvari (koje su nekoliko godina kasne izasle na videlo). Prvo je receno da ga je zaustavio neko iz mase (klasicna formulacija). Ono sto je zbunjujuce je sto je lika neko maznuo slagstokom (schlagstocke) tj. teleskopskom palicom (nesto poput one antne na razvlacenje, samo puno deblje, kada se "rastegne" bude dugacko oko 55-60cm). Koji to vernik nosi slagstok?!? "Yeah right" sto bi rekao mrski neprijatelj... Drugo je da je lik nakon "onesposobljavanja" batinom lezerno upucan na licu mesta, a zatim kolima hitne pomoci prevezen u bolnicu "na zbrinjavanje". Nakon toga je papa licno isao u tu bolnicu da "oprosti grehe" svom atentatoru, medjtim lik kojeg je on "ispovedao" (zamislite kako bi bilo tom muceniku dzihadliji da ga papa ispoveda :)) uopste nije imao rascopanu glavu (a logicno bi bilo to ocekivati kad ti se celicna cevka montira na celo brzinom od cca 120km/h).

Ne znam da li znate, ali ni nasi svestenici visokog reda nisu nezasticeni. Vrlo daleko od toga. Ako ste pazljivije gledali, kada patrijarh Pave ide na neke skupove oko njega obicno stoje svestena lica nizeg ranga. Ali kad to malo pazljivije pogledate videcete nekoliko stvari. Prvo, svi oni imaju brade (sto je sasvim normalno), ali su svi osisani vrlo kratko, a osim toga po faci im se vidi da su neke teske vojnicine. Drugo, svi oni stoje okolo, i dobar deo njih je okrenut ledjima patrijarhu. Zar jedno svesteno lice sme okrenuti ledja patrijarhu? Naravno, ako je u pitanju telohranitelj. Pre nekoliko godina sam u manastiru Hopovo upoznao monaha koji radi u obezbedjenju manastira i njegovih visokih gostiju. On jeste monah... sad... ali je pre bio u vojnoj sluzbi i nesto mu je kvrcnulo u glavi i zamonasio se. Monah koji radi sambo (vrlo specificna ubilacka borilacka vestina koji praktikuju ruski Specnazi). Necu ni da spominjem arsenal kojim raspolaze. Osim toga, verovatno znate pricu o ocu Todoru koji je jos za vreme Mletacke Republike iz Hercegovine isao da mastrafi mlecane, ali je pre toga obavezno brijao bradu, a kad bi se vratio iz pohoda ponovo bi je pustao. Mozda sve ovo zvuci neverovatno, ali znajte da crkva ima najvise interesa da se stiti, a pri tome raspolaze sa gotovo neogranicenim finansijskim sredstvima (recimo, Vatikan je bio raspisao tender za obnovu kompletnog Kotora - koji je centar katolicanstva na ovim prostorima - i pricalo se o iznosu od oko 2,5 milijarde $ koje bi finansirao sam Vatikan).

Ma joj... samo da vec jednom dodje... i ode... i da nas ucrtaju na mapi sveta kao mesto gde je bio papa... i da nas onda puste na miru... da propadnemo...

I sto neko rece... ma imamo mi nesto za specijalno za papu... PAPOVKU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warlock je napisao:
Najbolje za nas i RS (bez obzira sta mi mislili o tome i kakav stav bio povodom posete) jeste da gosn. papa bude dobrog zdravlja, da ga ne zaboli pupica....

navodno papa ima umbilikalnu herniju ili ti kilu, koja je pozamasne velicine....neki su se nudile mu ga :lol: upsss je besplatno odstrane dok je ovde u BL(iako je strajk u Klinickom centru ) :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Ne znam da li znate, ali ni nasi svestenici visokog reda nisu nezasticeni. Vrlo daleko od toga. Ako ste pazljivije gledali, kada patrijarh Pave ide na neke skupove oko njega obicno stoje svestena lica nizeg ranga.

ma sta ti je kolega...slusaj ovo ziva istina...
ja u Beogradu prije neke dve godine.... i vozim se tramvajem, kad ono ni manje nise ulazi unutra patrijarh Pavle sa jos jednim mladim djakonom....
patrijarh Pavle naravno u dugoj crnoj mantiji i mladi djakon(vjerovatno) koji mu nosi torbu. Covjek(vrlo zivahan i vitalan), najnormalnije se krece gradom i gradskim prevozom :lol:

Citiraj:
I sto neko rece... ma imamo mi nesto za specijalno za papu... PAPOVKU!

ova ti je dobra .... :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 21:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Apr 2003, 22:00
Pa to je normalno da ce Patrijarh Pavle slobodno da se krece,to je bozji covjek,zivi svetac sto bi mi rekli blazene dusa.Taj covjek nije ni jednoj naciji nacinio zlo a kamo li rat bilo gdje zapoceo,pa mu zato i ne treba Pavle mobil kao onom smradu.
Znate onu staru???

BOG CUVA SRBINA SVOG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2003, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E posto je "primorje" kompetentan onda prihvatam njegovu informaciju. Ali tek sad se pitam zasto je Vatikan hteo da renovira Kotor, posto sam taj zahtev za ponudu video svojim ocima kod coveka u Kotoru. Hmmmmm... ma verovatno hteli da budu dobri prema nama ;)

Nego, znate li da su Tunjice pune kojekakvih tipova na "lalanju". Kao za vreme Tita. Jel' ovaj dolazi u BL, a oni delikventi sami pokupe cebence pa u zatvor. Tako su i sad vecinu sitnijih delikvenata preventivno strpali u buvaru dok sve to ne prodje.

Izgleda da se neko sr*** ozbiljno sprema, tu sam informaciju dobio veceras od coveka koji radi u DB-u. E sad ko, sta, kako i slicne podatke nemam, a nesto i nisam imao zelju da ih saznam.

Ma sve je to super, ali jedan od najpoznatijih telohranitelja na svetu je rekao da ako neko ima nameru da smakne neku cuvanu licnosti, ne postoji nacin da se ta licnost zastiti. Pa razmislite... odete lepo izvan BL, smontirate satore, usput ponesete jedan minobacac 120mm i ceo petricevac ode u materinu. Nadam se da sam ja jedina budala kojoj je ovo palo na pamet... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2003, 11:26 
Početnik
Početnik

kakvo sranje :roll: ja sam chuo da je pochelo privodjenje ljudi koji bi mogli izazvati neka sranja po gradu i da ih vode na manjachu,e sad koliko je to moguce,to su likovi koji su dobili dosijee sa deshavanja oko dzamije i protiv kojih je vodjen postupak,a shta sa ostalima koji nisu pali a isto tako su malo ekstremnijim ponashanjem,mislim teshko ce biti sve to iskontrolisati jer se masa nikad nije mogla kontrolisati u takvim uslovima bez jake policijske podrshke,tako da ja ovde vidim opasnost samo za one koji budu doshli ,dok je papa skroz zashticen i do njega ce biti nemoguce doci fizichki,znachi papa je siguran,ali koliko ce biti uchesnici skupa to nemoze niko garantovati pa nijedna sv.ob.sluzba,znachi taj zadatak je preuzeo nash mup,pitanje je koliko su sposobni za sve to,ali uz jake uniformisane snage''kornjache''iz bl i ostalih gradova mozda i uspiju jer treba dokazati ljudima da je svaki pokushaj izazivanja sranja nemoguc,a to je moguce po meni samo veliki broj bash uniformi da bi to djelovali psihichki na ljude,jer fizichki kontakt/ako do njega je nepredvidiv i tu dolazi do panike a ljude u panici je nemoguce obuzdati,zato se nadam da ce sve proci bez nekih vecih intervencija sa obe strane

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]