-Razlika je u tome što oni žive u tom guznom crijevu koje se zove Sarajevo. Njihova država se otprilike prostire od Sarajeva do Kaknja i Zenice, i tu već prestaje ta ideja. Ona se razbija kod Doboja, nestaje u Mostaru. Ali, ideja sarajevske "šatro-elite" doživjela je potpuni krah. Niti su stvorili multietničko društvo, niti imaju čovjeka u korpusu muslimanskog naroda koji je privlačan za Srbe i Hrvate. Da je za vrijeme rata Alija imao stvarnu potrebu očuvati Bosnu, on bi svoju ideju učinio prihvatljivom za Srbe i Hrvate. Ako, dakle, pođemo od toga da su oni krajnje neuspješni, a moj život je ovakav kakav jeste, imamo jednu disproporciju koja je neuskladiva. Ja poštujem njihovu trpnju, ja se klanjam njihovoj nevolji u koju su kao građani upali, međutim, ne mogu razumjeti da oni nisu shvatili da je njihova trpnja bila instrument u tuđim rukama.
http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71536--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemanja je u pravu! Sarajevo je nekad bio grad, a sada je obicno guzno crijevo koje ni muslimani nemogu oprati, iako su profesionalci u pranju istog !!