banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jun 2009, 11:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Smail Čekić: Međunarodni skandal
Na više e-mail adresa širom svijeta distribuirani su “dokumenti” koji navodno pripadaju Haškom tribunalu, a odnose se na zaštitu tajnih srbijanskih arhiva, ovo je saopćeno večeras u Sarajevu na vanrednoj pres-konferenciji Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, na čiju adresu su također dostavljena spomenuta dokumenta.
Direktor Instituta prof. dr. Smail Čekić kazao je kako se radi o “sporazumu” između Haškog tribunala i Državne zajednice Srbije i Crne Gore o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa, odnosno zaštiti relevantnih dokumenata -zapisnika i stenograma, te bilješki Vrhovnog savjeta odbrane tadašnje SR Jugoslavije.

Uz ocjenu kako postoji velika vjerovatnoća da se radi o autentičnim dokumentima, Čekić je najavio da će Institut i Udruženje žrtava rata zatražiti očitovanje Haškog tribunala u vezi sa tim.

- Ukoliko se dokaže vjerodostojnost tih dokumenata onda se radi o međunarodnom skandalu sa nesagledivim posljedicama, izjavio je Čekić.

Na različite aspekte zakulisanih radnji ukazali su još predsjednik Upravnog odbora Instituta prof. dr. Ismet Dizdarević, kao i predsjednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović, te predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić.

Istaknuto je kako je skrivanje spomenutih dokumenata od Međunarodnog suda pravde u Hagu dovelo do drugačijeg epiloga procesa vođenog po tužbi BiH za genocid protiv Srbije i Crne Gore.

Stoga će, ukoliko se pokaže da su ti dokumenti autentični, to biti poticaj za obnavljanje postupka pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, kao i zahtjeva za sankcioniranje onih koji su sudjelovali u skrivanju tih dokumenata.

Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u posjedu je dva dokumenta datiranih na 20. septembar 2005. i 6. april 2006. Godine, a kojima su odobrene mjere zaštite vitalnih naiconalnih interesa tadašnje Državne zajednice Srbije i Crne Gore.
-------
-----------------
Dali je moguce sada obnoviti tuzbu u Hagu i bez saglasnosti RS??

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Неки су стварно ненормални.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
jel' bi ovo baljezganje maloumnika po sarajevu, kojima ocito fale donatorske pare iz arabije, trebalo biti interesantno pa da moras skrnaviti forum VELIKIM SLOVIMA?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Apsolutno ne vidim gdje je tu problem, i zasto ce tu opste bilo kakav dogovor izmedju SCG i Tribunala.
Postoji li ijedna drzava na ovom svijetu koja nema svoje tajne i vitalne interese. Gdje je napisano da Srbija MORA da otkriva svoje tajne radi bilo cega sto nije u njenom nacionalnom interesu.
Gledaj to, jedna kvazidrzava, ili sto je jos gore par ljudi iz te drzave na svoju ruku podizu optiznicu protiv druge drzave (a ime svoje drzave) i sad kao Srbija treba da otkriva svoje dokumente da bi izgubila taj spor.
Gospodo bosnjacki fasisti ako hocete nesto da dokazete, izvolite, il sto bi vi rekli bujrum. Ne ocekujte da stalno drugi rade za vas.
Jedna strana je iznosila svoje argumente, druge svoje i na osnovu svega sudije su presudile kako su presudile. TACKA!

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:
jel' bi ovo baljezganje maloumnika po sarajevu, kojima ocito fale donatorske pare iz arabije, trebalo biti interesantno pa da moras skrnaviti forum VELIKIM SLOVIMA?

Nije mi bila namjera pisati velikim slovima.Tek sad sam primjetio kada si ti reagovao.
Ne mozemo sve minimizirati i biti slijepi na sve sto se desava oko nas.Mislim da je Dodik ovaj puta pretjerao sa prepucavanjem sa OHR.Sve sto se napravilo ovih godina dovodi u pitanje.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

antik je napisao:
Nije mi bila namjera pisati velikim slovima.Tek sad sam primjetio kada si ti reagovao.
Ne mozemo sve minimizirati i biti slijepi na sve sto se desava oko nas.Mislim da je Dodik ovaj puta pretjerao sa prepucavanjem sa OHR.Sve sto se napravilo ovih godina dovodi u pitanje.

Dodik i OHR bas imaju veze sa temom koju si postavio :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sinny je napisao:
antik je napisao:

I ja sam pomislio da nije neki BUG u scripti, pa mi slučajno dobacio dio postova sa neke druge teme.

Taman da u tim dokumentima stoji kako treba pobiti sve od reda, to ništa ne važi, jer su pribavljeni na nelegalan način i svaki sud koji iole poštuje pravo to će odbiti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 13:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
antik je napisao:

Moje je misljenje da ima i te kako.
kako objasnjavas "slucajnost" da se objavljuju snimci RM,njegov dnevnik,otkriva spijunaza u SIPI,zabranjuje rad agencijama za zastitu sad i ovo ...?
Na ovim prostorima budi siguran da nista nije slucajno.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
antik je napisao:
Sinny je napisao:
antik je napisao:

Moje je misljenje da ima i te kako.
kako objasnjavas "slucajnost" da se objavljuju snimci RM,njegov dnevnik,otkriva spijunaza u SIPI,zabranjuje rad agencijama za zastitu sad i ovo ...?
Na ovim prostorima budi siguran da nista nije slucajno.

Naravno da nije slucajno.Sad ce ukidanje viza Srbiji.Pa su ovi pacenici odmah po'itali da zajebu stvar.
Imas jos takvih slucajeva.Npr kada je Srbija digla optuznicu protiv BiH za napad na njihove snage koje su se povlacile kroz Sarajevo meni se cini.Kada je ubijeno nekoliko srpskih vojnika?To se desilo prije vise od 15 godina,zasto tek sada dizati optuznicu?
Ili mozda ovo: da li je slucajnost sto je Serifoviceva pobijedila na Evroviziji taman u periodu kada je aktivno priznavanje Kosova :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Ili mozda ovo: da li je slucajnost sto je Serifoviceva pobijedila na Evroviziji taman u periodu kada je aktivno priznavanje Kosova :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:hello1: :wav:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja mislim da je to sve zbog sira :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Ja mislim da je to sve zbog sira :-?

Sira?
Kakvog sad sira?
Svajcarskog? Holandskog?
Da li je sir razlog sto Holandija stopira pokusaje Srbije ulaska u EU?!?!?!?!
Cek da bacim ovaj tetovac po stolu, on ce mi sve rec. Sve je ovde povezano kako rece nas drug antic (radomir?!?!?!?!) :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Svajcarskog sira, Svicarci pritiscu Holandane koji preko BiH pritiscu Srbiju a Srbija pokusava da istrpi te pritiske i dobija bezvizni rezim 01.01.2010 da njeni gradani mogu otici na odmor da se odmore od pritiska Svicaraca, Holandana i BiH a BiH ne moze dobiti bezvizni rezim zato sto mora jos malo da pritisce Srbiju ali i BiH pritiskivaci ce moci putovati bez viza sutra malo sutra.

Nemogu da vjerujem da sam bas ovoliko pukao :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Obnavljanje tuzbe BiH-Srbija?Mislim da je to odlicna ideja.Bas bi bilo lijepo,radi istine najvise.A nama bosanskim srbima bi bilo puno lakse.
Svijet bi vidio da su braca iz Beograda puno vise krivi nego sto se misli.Stojace da je najveci zlocin(genocid) poslije 2.svjetskog rata u Evropi smislila i uradila Srbija,a ne bosanski srbi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ljudi vodite ljubav a ne rat....... :D

Ebes Dudakovica,Mladica,,,Dabica :D :D :D ,,,,,Orica itd,,,,oni svi zive dobro,,,imaju milone na racunima,,,a mi kao ovce barnimo ih kao svoje,,,a oni skupa sjede i smiju se budalama,,,,pa u najgoreme ratu oni su skupa sjedili i svercovali,,,,keksove,,,sir,,,,oruzje,,,cigare itd.......

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Obnavljanje tuzbe BiH-Srbija?Mislim da je to odlicna ideja.Bas bi bilo lijepo,radi istine najvise.A nama bosanskim srbima bi bilo puno lakse.
Svijet bi vidio da su braca iz Beograda puno vise krivi nego sto se misli.Stojace da je najveci zlocin(genocid) poslije 2.svjetskog rata u Evropi smislila i uradila Srbija,a ne bosanski srbi.

Jesi li se ovlazio poslije ovog sto si napisao? Drhtis li? :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

wolfsburg_rapsodija je napisao:

Jesi to nasao pradedovu krsnu ikonu na tavanu pa skontao da ste prije X godina bili Srbi

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
:D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Mislio sam radi istine najvise.Sta ja znam,istina nije losa.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 16:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ti kad bi znao istinu o sebi bio bi presretan

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]