banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2009, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I večeras je na TV-u bilo priče u vezi prisluškivanja telefonskih razgovora... presretanje sms-a, mms-a (vodite računa kakve slike šaljete) :lol:

Moj stav je da može bilo ko da me prisluškuje ako nema pametnijeg posla. 8)

Tekst je od avgusta 2009.
Citiraj:
BANJALUKA - U BiH su ispunjeni svi uslovi za puštanje u rad sistema za prisluškivanje telefonskih razgovora i presretanje SMS i elektronske pošte koji će koristiti obaveštajno-bezbednosne službe, saznaje „EuroBlic“. Sistem bi trebalo da doprinese efikasnijoj borbi protiv terorizma, narko i privredne mafije, međutim stručnjaci ne isključuju mogućnost njegove zloupotrebe u političke ili neke druge svrhe.

Saradnjom vodećih telekom operatera u BiH, obaveštajno-bezbednosnih službi i nadležnih ministarstava stvoreni su operativno-tehnički uslovi za uspostavljanje sistema za prisluškivanje, potvrdio je „EuroBlicu“ Mirko Okolić, predsedavajući Zajedničke komisije Parlamenta BiH za nadzor rada Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH - OSA.
Okolić, zbog „bezbednosnih razloga“, nije želeo da potvrdi da li je sistem za prisluškivanje u praksi profunkcionisao.
- Imam informacije da su telekom operateri i bezbednosne službe zajedno sa resornim ministarstvima uspostavili saradnju na formiranju ovog sistema koji će unaprediti obaveštajno-bezbednosni rad u cilju razbijanja kriminalnih i terorističkih grupa - objasnio je Okolić i dodao da je novac za uspostavljanje sistema za prisluškivanje obezebedila Evropska komisija.
On je dodao da će sistem prvenstveno koristiti OSA i SIPA, ali usluge će moći dobiti i entitetske policije.
- Građani mogu biti sigurni da neće biti zloupotreba i da pošteni građani RS i BiH neće biti predmet prisluškivanja, jer ovaj sistem će se koristiti isključivo po nalogu Suda BiH - naveo je Okolić.
Međutim, stručnjaci upozoravaju da bi pojedinci u obaveštajnim službama, ipak, mogli zloupotrebiti sistem za prisluškivanje.
- BiH je specifična zemlja, specifičnog uređenja, opterećena verskom i nacionalnom netrpeljivošću. Zato je vrlo moguće da pojedinci iz obaveštajnih službi pokušaju da nezakonito koriste sistem za prisluškivanje kako bi došli do određenih informacija koje bi mogle biti od velike koristi određenim političkim ili ekonomskih strukturama - tvrdi naš izbor. Time bi, dodaje naš sagovornik, bila ugrožena elementarna ljudska prava i slobode.
Međutim, Okolić pojašnjava da su uspostavljeni efikasni kontrolni mehanizmi sistema za prisluškivanje.
- Uvek postoji mogućnost da pojedinci u službi nezakonito prisluškuju određene osobe, međutim, rizik je veliki jer bi protiv neodgovornih bezbednjaka bila podignuta krivična i prijava zbog zloupotrebe službenog položaja - naglasio je Okolić.
S druge strane, predsednik Odbora za bezbednost NS RS Petar Đokić rekao nam je da su članovi ovog tela nedovoljno upoznati sa suštinom sistema za prisluškivanje.
- Nemamo baš potpune informacije o sistemu za prisluškivanje telefonskih poziva i njegovoj osnovnoj funkciji, zbog čega ćemo u septembru održati tematsku sednicu o tome ko i kako će koristiti ovaj sistem - rekao je Đokić.

„Telekom Srpske“ ispunio tehničke uslove
„Telekom Srpske“ je u saradnji sa nadležnim službama ispunio tehničke uslove za uspostavljanje sistema za presretanje telefonskih razgovora, SMS, MMS i elektronske pošte, potvrđeno nam je u ovoj kompaniji. U „Telekomu Srpske“ navode da druga dva telekom operatera u BiH još nisu ispunila ove uslove.

Kakvi su vaši stavovi po ovom narušavanju privatnosti?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...mene ne moraju da presrecu jer cu im ovako javno reci da su govna...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E zamisli da ti daju takav posao?! Ko bi slušao milion glupih razgovora... čitao isto toliko mail-ova, sms-ova...

Ili to radi po principu ključne riječi, npr. bomba, terorizam... nakon čega se aktivira to praćenje ili zabilježavanje...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ne sviđa mi se pomisao da ne mogu da napravim pokret niti kažem riječ a da neko to negdje ne zabilježi. A ako će pomoći u borbi protiv terorizma.. alal vjera. A zloupotrebe ne da ne treba isključiti nego ih treba obavezno uključiti kao neminovne.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:

PAZNJA!!! Predavanje o putovanju kroz vrijeme odrzace se juce. Hvala.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Citiraj:

Hajde sitničavo čeljade! :lol:
Ja sam dodala datum! :lol: :lol: Nije to "back to the future" nego moj lapsus. :confused3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 09:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Talija je napisao:
E zamisli da ti daju takav posao?! Ko bi slušao milion glupih razgovora... čitao isto toliko mail-ova, sms-ova...

Ili to radi po principu ključne riječi, npr. bomba, terorizam... nakon čega se aktivira to praćenje ili zabilježavanje...

znaci nista od pjevanja Ona je bomba od Ede Maajke? :P
pu sunce li im.... :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Talija je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Citiraj:

Hajde sitničavo čeljade! :lol:
Ja sam dodala datum! :lol: :lol: Nije to "back to the future" nego moj lapsus. :confused3: :lol:

Vidovita Vida iz Sargovca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao Hrna dana 05 Mar 2009, 07:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:05 
Smatram da im ne bi bilo zanimljivo slushati kako ja dogovaram krme i 3 gajbe pive za vikend...cak mozda i njima padne isto na pamet...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Smatram da im ne bi bilo zanimljivo slushati kako ja dogovaram krme i 3 gajbe pive za vikend...cak mozda i njima padne isto na pamet...

Ako neplanirano dođu gosti... znaj da te M'tel otkucao. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ide na sistemu odredjene rijeci koje su vec unesene u program. kad ta rijec, sumnjivog porijekla, se pokaze na screen osoba prati razgovor.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ide na sistemu odredjene rijeci koje su vec unesene u program. kad ta rijec, sumnjivog porijekla, se pokaze na screen osoba prati razgovor.

E to! Samo si ti to fino rekao. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 02:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mogu ja i ljepse da to umotam.no dao sam rijec.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Samo da me slucajno ne cuje Simon Wiesenthal i sve ce biti dobro. Za NSA i KGB se ne brinem.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 11:39 
Talija je napisao:
tensSa je napisao:

Ako neplanirano dođu gosti... znaj da te M'tel otkucao. :lol:

E je*em im, imam par prijatelja rade tamo...sad ih ne mogu ispaliti za vikend. :D

Citiraj:

Pa napisa covjek vec, ne mozesh pjevat' "Ona je bomba" od Ede Majke... :lol: :lol:

Znachi radi po principu tagova, samo rjechi nisu napisane, vec izgovorene...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE je napisao:
Talija je napisao:

Licnu kartu, molicu :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ajkula je napisao:
BSE je napisao:
Talija je napisao:

Licnu kartu, molicu :lol:

e vidis, i na to sam zaboravio :D
nema sta ne gine mi legitimisanje svako malo :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]