banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2009, 23:57
NY Times u svome članku o „krhkom” miru u BIH i želji Srba da proglase nezavisnost Republike Srpske zaključuje da ukoliko se takav scenarij dogodi, Hrvatska će poslati svoju vojsku na Banjaluku i RS te da će i Muslimani „pod oružje”.

http://www.nytimes.com/2009/02/27/world ... ref=europe

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2009, 23:57
Evo vam scenario dogadjanja u Srbiji ako se ovako nešto desi:

- Narod u Srbiji izlazi na ulice (bar oni kojima je svaki Srbin važan)
- Tadic odlazi u 3-dnevnu posetu Rumuniji
- Skupstina Srbija ovlascuje Jeremica da uputi protestnu notu u UN
- Vlada Srbije odlucno se protivi egzodusu srpskog zivlja u BiH i svima stavlja do znanja da će upotrebiti sva neneasilna sredstva da se prekine ubijanje Srba u BiH. Naročito naglasava da neće uporebiti vojsku jer se Srbija zalaze za mirno rešenje krize. Poziva muslimane i Hrvate da zaustave napade na Srbe.
- Tadic i Jeremic odlaze u Brisel gde traže od Solane značajne ustupke Srbiji za ulazak u EU. Takođe traže znatna novcana sredstva za zbrinjavanje 1.5 miliona Srba iz BiH. Naglasavaju da Vojska Srbije, kao glavni faktor mira na Balkanu, ostaje u kasarnama. U zajednickoj izjavi za novinare oni, zajedno sa Solanom, osuđuje dobrovoljce iz Srbije koji su otisli da se bore u BiH. Stavljaju do znanja da će svi dobrovoljci iz Srbije biti uhapseni i sudski proceduirani ako prilikom pokusaja povratka u Srbiju.
- Vlada Srbije uvodi rigorozne kontrole na granici prema BiH gde se kontrolise protok robe i ljudstva iz Srbije u BiH. Izbegli Srbi iz BiH, naročito muskarci od 16 do 65 godina, se zadržavaju u prijemnim centrima na granicnim prelazima u Srbiji gde se provodi istraga da nisu ucestvovali u zverstvima prema muslimansko/hrvatskoj vojsci.
- Natasa Kandic i ostale NVO zahtevaju da se Srbiji uvedu sankcije.
- Srbija salje specijalnog izaslanika Borisa Tadica, generala Zdravka Ponosa, u Sarajevo da pregovara o prekidu neprijateljstava na podrucju Republike Srpske. Najenergecnije zahteva da se ne napadaju izbeglicke kolone žena i dece koje se povlace iz Banje Luke prema Srbiji. Takođe zahteva da Srbi u BiH prestanu sa pobunom protiv legalne vlasti u BiH i obecaje im da će im Sarajevo posteno suditi za pobunu.
- 1.5 miliona Srba, izbeglica iz Republike Srpske stize u Srbiju.
- Beogradjani protestuju da su im smrdljive izbeglice zagadile grad. Traže od Vlade Srbije da ih vrate nazad odakle su i dosli.
- Vlada Srbije trazi od EU da države EU prime izbegle Srbe.
- Natasa Kandic zahteva da se pocnu krivicno goniti svi Srbi iz BiH koji se ucetvovali u odbrani svojih ognjista.
- BiH proglasava da je teritorija BiH konacno ociscena od Vlaha. Svecanoj ceremoniji u Sarajevu prisustvuju i Boris Tadic i Vuk Jeremic, te Natasa Kandic kao specijalni gost Vlade BiH. U svom izlaganju Boris Tadic čestita BiH na uspesno ugusenoj pobuni Srba u BiH i porucuje im da se on u ime Srba iz BiH izvinjava za sva nedela koji su Srbi iz BiH učinili prilikom odbrane svijih ognjista. Nada se da se rat na Balkanu nikada vise neće ponoviti.
- Postotak samoubistavsa u Srbiji (većinom izbeglice iz BiH) povecava se za 1000%
- Oko 1 milion Srba napusta Srbiju u potrazi za boljim zivotom.
- Preostalih pola miliona Srba se mimo njihove volje naseljavaju u juznoj Srbiji i Vojvodini.
- Srbija ulazi u EU.
- Boris Tadic dobija Nobelovu nagradu za Mir.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Covece idi leci se... poprilicno si paranoican

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Hertzog je napisao:
Covece idi leci se... poprilicno si paranoican

Nekima ni lijecenje ne pomaze.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne bi Hrvati iz HR ratovali. Imam takav osjećaj a i po njihovim forumima, ulaze u EU i imaju previše lagodan život. A i Hrvat bez jedne noge ili ruke ili glave ne treba EU.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Upravo tako.Dosta više sa dizanjem tenzija.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 12:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
A citajuci jutros ovu vijest na indexu i svrljajuci po njihovom forumu oni nemaju cim ni ratovati "bar tako sami pisu" nisam upucen u njihovu vojnu strukturu ali ako oni koji se toliko hvale i prse to pisu onda je za vjerovati.

I cinimi se da je negdje pisalo u tim novinama(NYT) da je RS dio Hrvatske toliko o njihovom poznavanju ovih prostora :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma,našli bi oni čim bi ratovali,kao i mi,samo koje bi im bilo opravdanje da pored regularnih jedinica OS BiH uđu na teritoriju jedne suverene države.Pa nisu oni SAD-e.Ne bi ni Srbija to mirno gledala.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kad bi rs proglasila nezavisnost, mislim da bi se prije umijesao nato i eu jer su oni garant dejtonskog sporazuma, a proglasenje nezavisnosti rs je krsenje dejtonskog sporazuma sto njima daje pravo na intervenciju.
A sto se tice hrvatske, ne vidim koji bi oni interes imali tu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
A kad vidim da je glavni izvor za NY Times jedan Srećko odma' dobijam pregled situacije.
I tačno sam znao jutros da će izaći ova tema. Moram se početi kladiti ASAP.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta reci. Ne znam zasto se vise i boriti. Evo ljudi su se borili, pa proklinju i drzavu i borbu i sve:

http://www.youtube.com/watch?v=5djYaeJP ... re=related

A tako bi prosli opet. Zasto se boriti. Za guzonje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 14:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Moj stari se borio za očuvanje Jugoslavije,a kada je to propalo,borio se za mene i brata.Iz ideala je krenuo u rat,a bez ideala izašao iz njega.Tužno.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Čim nastane kriza priča se o ratu. Man'te se ljudi šuplje priče.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The New York Times has a huge cash crisis of its own. It owes its debtors $1.1 billion, and has only $46 million cash in hand. Silicon Alley Insider says that NYtimes has debt of $400 million that’s due to be paid in May 2009 (Edit: NYTimes’ Form 10Q and statements seem to indicate the figure is actually <$40 million - the concern is that they’ll lose a $400 million line of credit).

Dan Bilefsky- debil, inace zaduzen za Evropu i prljav ves.

a novine se moraju prodati. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da je jasno da se protiv svijeta ne moze boriti. A Dodik ako pokusa, proci ce kao Karadzic i kompanija. Lako je bilo nad slabijim iskaljivati silu, ali kad na njih jaci udari onda se opamete, najcesce kasno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Mislim da je jasno da se protiv svijeta ne moze boriti. A Dodik ako pokusa, proci ce kao Karadzic i kompanija. Lako je bilo nad slabijim iskaljivati silu, ali kad na njih jaci udari onda se opamete, najcesce kasno.

A po čijoj glavi? Po narodnoj. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Pa naravno. Vidis da ih narod brani i podrzava. Narodu nikad dosta nacionalizma. Kao da im je to hrana, tako se ponasaju. Tako da vecina dobije ono sto trazi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Talija je napisao:

Pa naravno. Vidis da ih narod brani i podrzava. Narodu nikad dosta nacionalizma. Kao da im je to hrana, tako se ponasaju. Tako da vecina dobije ono sto trazi.

Kažu, seks je zabava za siromašne. Dodajem, takođe i veličanje sopstvene nacije bez obzira na nemaštinu, priča o politici i svađa oko političara.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Dodajem, takođe i veličanje sopstvene nacije bez obzira na nemaštinu, priča o politici i svađa oko političara.

Slazem se. Balkanski primitivizam. Ne samo balkanski. U vecini siromasnih zemalja je tako. Recimo u tiranijskim rezimima narod brani vlasti bez obzira na tezak polozaj. A vlasti sebi trpaju pare a sirotinji daju puske. A sirotinja klice mi smo ove nacije ili one i boricemo se do zadnjega i na kraju ostanu bez glava, ruku, nogu i nista nemaju a vlasti uzivaju i smiju um se.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]