banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Semafor mafija
PostPoslato: 28 Jan 2009, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Da li mi se cini ili je neko u debelom dilu sa nekim na vlasti, jer semafori nicu na sve strane, a zna se da ni jedan semafor nije ispod 10 000 KM...
Najjaca nebuloza je semafor kod Starog mlina, ukljucenje traznita na magistralni put prema Jajcu, bem te pameti, pa koje guzve se tamo stvore, jer ljudi koji idu iz pravca Jajca ne mogu produziti alejom prema gradu (iako ne sjeku niciju traku time!). :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

Tema posta: Re: Semafor mafija
PostPoslato: 28 Jan 2009, 18:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Jan 2009, 18:37
definitivno ti se ne cini...ocigledno da su ljudi smislili novi nacin da stave koju paricu u dzep...a na zapadu pokusavaju gdje god je to moguce izbaciti semafore i napraviti kruzne raskrsnice za koje su utvrdili da osim sto su prohodnije (sjetite se guzvi prema Lausu) imaju prednosti da uticu na smanjeno zagadjenje, manji gubitak vremena, smanjena potrosnja goriva itd...a sto je naj interesantnije u novinama objave da to rade nakon "sveobuhvatnih analiza" saobracaja sprovedenih od tamo nekih institucija za saobracaj...pa sad udare po jedan semafor gdje god je to moguce ...mnogo providno

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
ma to naftaski lobi povecava prosjecnu potrosnju po predjenom kilomteru

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
I ja sam to primjetio za semafor kod starog mlina, stojis ko` kreten a nikom ne smetas ni da na crveno prodjes ravno na Hiseta.
Ima jos jedna stvar u gradu koja ce tek postati problem - novo pravilo da su satovi za struju na banderi a ne u kuci, sto za sobom povlaci buket kucica sa satovima na svakoj banderi i hrpu kablova od bandere do svake kuce, umjesto da se na isti kabl kace svi, kao prije. Postace grad kao sa onih slika iz Indije sa gnijezdima od zica na svakoj banderi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dobro si primjetio za "limene nakaradne kutije koje vise na svakoj banderi". Ocajno, ocajno,ocajno. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2009, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Picka im materina... od mene toliko za ovu temu i mislim da je sasvim dovoljno :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Zna li neko svrhu onih "nosaca" u rosuljama kad se izlazi na tranzit i kod cajevca? Metalna konstrukcija preko citave ulice, imam osjecaj da bi mogli most preko nje napraviti.
Prvo sam pomislio da ce imati neke veze sa semaforom, sto nema logike i nemoguce je. Jedino da kace putokaze, ali opet nisu putokazi teski tonu i vec postoje tako da mi ni to nema logike...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
smucek je napisao:
Zna li neko svrhu onih "nosaca" u rosuljama kad se izlazi na tranzit i kod cajevca? Metalna konstrukcija preko citave ulice, imam osjecaj da bi mogli most preko nje napraviti.
Prvo sam pomislio da ce imati neke veze sa semaforom, sto nema logike i nemoguce je. Jedino da kace putokaze, ali opet nisu putokazi teski tonu i vec postoje tako da mi ni to nema logike...

Pa svrha im je kao i semaforima... Da izvodjac radova (citaj "Rodjo", "Pajto") stavi koju milju u dzep, i da se opere koja milja stavljanjem duplo vece cijene od realne...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 08:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Evo, dobih info da jedan semafor kosta 50.000,00 KM.
Samo mi nije jasno da li je to za samo jedan stub ili za citavu raskrsnicu :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Nosaci" ce nositi nove putokaze za koje se ceka neki materijal (folija ili tako nesto) sto se proizvodi u americi. Skoro su an tvu govorili o projektu signalizacije. Cini mi se da rekose da je oko 700.000KM otislo na projekat za to. Razumijem sto negdje treba staviti putokaze, ali da se skidaju jedni a stavljaju drugi to nema smisla. Na koliko mjesta sam vidio da stoje stari ispravni potokazi a oni pored njih postavljaju nove.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kao nedavno postavljeni znakovi za sportske i kulturne destinacije, koji su jedva vidljivi, a jos manje citljivi i koji su postavljani skoro preko postojecih saobracajnih znakova

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
Da i ja sam primetio da na svakom cosku ima semafor ama bas na svakom cosku.E da samo mi nije jasno sto ce onaj semafor dole kod suda :D, mafija uzima pare i na semaforima.Negde sam nacuo da je u budzetu za potrebe gradonacelnika ostavljeno 4 miliona maraka.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 12:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
BLAF77 je napisao:
Ima jos jedna stvar u gradu koja ce tek postati problem - novo pravilo da su satovi za struju na banderi a ne u kuci, sto za sobom povlaci buket kucica sa satovima na svakoj banderi i hrpu kablova od bandere do svake kuce, umjesto da se na isti kabl kace svi, kao prije. Postace grad kao sa onih slika iz Indije sa gnijezdima od zica na svakoj banderi.

da da izvodac radova za elektrokrajnu je Kaldera :mad: :mad: :mad: tesko akcionarima EKBL i RS kao vecinskom akcionaru

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Pa koliko se meni cini i za postavljanje semafora je Kaldera?! Jest da nisam bas siguran ali...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Evo najnoviji model semafora na Lausu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slika

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Istina je ziva ovde gore kod nas na lausu one nove semafore sto su kod sirana postavlja kaldera kompani i zanimljivo je kako su radili po sistemu jedan dan kopas a drugi zakopavas i tako 2 mjeseca i jos nisu napravili.A vjerovatno ce uzeti i duplu dnevnicu po sto su radili i preko noci a pa ljudi nisu mogli spavati od njihovi masina.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Rakun_Slavko je napisao:
Najjaca nebuloza je semafor kod Starog mlina, ukljucenje traznita na magistralni put prema Jajcu, bem te pameti, pa koje guzve se tamo stvore, jer ljudi koji idu iz pravca Jajca ne mogu produziti alejom prema gradu (iako ne sjeku niciju traku time!).

Za razliku od većine, ja bih pohvalio uvođenje ovog semafora :D
Kad se ide iz centra grada prema Jajcu ceste se sijeku pod vrlo nezgodnim uglom. Trebalo je dobro izviti vrat da bi se provjerilo da li propustiti nekoga koji sa tranzita izlazi na ovaj put. A da ne spominjem vozače dostavnih i teretnih vozila i njihovu nemoguću misiju da ovo urade koristeći samo suvozački prozor i desni retrovizor...
A za ove koji idu iz pravca Jajca prema centru... Sjeti li se iko od vas, "profi" vozača sa foruma, da postoje i pješaci?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, "profesionalac", gdje su ti tamo pjesaci? Da ne idu mozda pjesice tranzitom bez trotoara pa prelaze sa tranzita dole prema starom mlinu? Ili idu iz Sehera pjesice pa prelaze na losiju stranu gdje je uzi trotoar. Ili mozda idu iz grada desnim uskim trotoarom i zaobilaze sve one kontejnere i prepreke, a ovaj lijevi siri izbjegavaju da im se ne posere ptica na glavu sa drveta??? Nisam siguran ni da ima pjesacki tamo uopste. Ako i ima, to je najmanji problem. Ne mislim da semafor nije potreban, ali bi se mogao malo drugacije, tj. bolje rijesiti da ne bude ovako dugih bespotrebnih zastoja. Uslovna strelica za ove koji idu ravno iz pravca Jajca bi bila sasvim dovoljna, zna se sta ona znaci i ne bi bilo problema ni sa pjesacima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 00:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Steta sto se (ne)moze staviti semafor na kruzni tok kako bi to bilo dobro :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]