banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Na teritoriji grada postoje 74 objekta koja zbog urušavanja predstavljaju opasnost za građane, a njihovo rušenje počeće krajem ovom mjeseca.
Ovo je juče rekao Slaviša Sandić, zamjenik načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove na zajedničkoj konferenciji ovog i Odjeljenja Komunalne policije.
"To su objekti u užem gradskom jezgru i obično su izgrađeni prije 1969. godine, a jedan od problema prilikom rušenja su vlasnički odnosi, jer nasljednici tih objekata u većini slučajeva ne žive ovdje", naglasio je Sandić.
On je istakao da će poznatim vlasnicima tih objekata biti uručeno rješenje o sanaciji ili rušenju, a ukoliko se ogluše na to, objekti će biti srušeni na teret vlasnika.
On je prezentujući aktivnosti Inspekcije u februaru rekao da je Urbanističko-tehnička inspekcija podnijela i dvije krivične prijave i obustavila gradnju na 470 objekata nad kojima se trenutno radi vještačenje.
"Pored ovih kontrola, velika pažnja je posvećena ispravnosti vode u školama, a Zdravstveno-sanitarna inspekcija od 16 uzoraka vode u OŠ utvrdila je dvije nepravilnosti i to u OŠ u Mišinom Hanu i Piskavici, jer su umjesto dozvoljenih 0,5 imali 0,6 miligrama hlora", kazao je Sandić.
Dragan Lukač, načelnik Odjeljenja Komunalne policije, rekao je da je ovo odjeljenje u januaru i februaru imalo 4.171 kontrolu i izdalo 574 prekršajna naloga, od čega 545 za nepropisno parkiranje.
"Najveći problem predstavlja nepropisno parkiranje u noćnim satima, jer nepropisno parkirana vozila ne možemo blokirati zato što vlasnici nemaju gdje platiti kaznu", naglasio je Lukač.
On je istakao da se u dogovoru sa "Poštama Srpske" povremeno organizuju noćne akcije, tako da u određenom naselju radi jedan šalter i vlasnike vozila upućuju na njega.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Vuk_samotnjak je napisao:
On je istakao da se u dogovoru sa "Poštama Srpske" povremeno organizuju noćne akcije, tako da u određenom naselju radi jedan šalter i vlasnike vozila upućuju na njega.

Pa onda recite da gradske vlasti ne brinu o svojim gradjanima :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 22:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam mislio da parking sluzba radi do 22h a ne od 00 do 24 h.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Parking radi do 21h, a on ovde prica o nepropisno parkiranim autima, tipa onih kod Venecije mosta kada idu u K4 ili kod sLa Nine, ne moze mu staviti lisice u kasnim satima jer nema gde da uplati da bi ga otkljucali

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Moze. Meni stavili. Nigdje uplatnice, nicega.Sutradan ujutru, milion poziva da bih saznala kome da se obratim i 2 sata cekanja kod auta :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eh ti si swabo, moramo od diaspore uzimati pare :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
ajkula je napisao:
Moze. Meni stavili. Nigdje uplatnice, nicega.Sutradan ujutru, milion poziva da bih saznala kome da se obratim i 2 sata cekanja kod auta :roll:

I vise ti nikad nece pasti na pamet da nepropisno parkiras auto :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kako da ne :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Hertzog je napisao:
Parking radi do 21h, a on ovde prica o nepropisno parkiranim autima, tipa onih kod Venecije mosta kada idu u K4 ili kod sLa Nine, ne moze mu staviti lisice u kasnim satima jer nema gde da uplati da bi ga otkljucali

Sinoć oko 1 su zaključavali ove kod K4 :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
E nek su bas. Ne znam koji nam je k.... da moramo na ulazu u kafanu parkirati. Onoliki parking kod fakulteta zjapi prazan, a travnjak oko K4 preoran autima. Zar je tesko parkirati s druge strane mosta tamo gdje je predvidjeno, ili ne daj boze kod fakulteta pa hooooodati citav minut.

A kad smo vec na temi, mogu misliti hoce sad biti kuknjave zbog rusenja ovih objekata "na nacionalnoj osnovi".

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
A kad smo vec na temi, mogu misliti hoce sad biti kuknjave zbog rusenja ovih objekata "na nacionalnoj osnovi".

Nema potrebe za kuknjavom ako ce raditi kao sto pise, prvo obavijesto o renoviranju ili rusenje. Ima onih par kuca od Venecija mosta pa do one hemiske c. sto stvarno moze u ljetnim danima biti samo leglo zmija i nista drugo isto je i setaliste od K4 pa do balona oni sljivici obrasli koda su na minskom polju sve to treba kaznjavati.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam i ja da nema potrebe ali vidjeces i sam. Vec je bilo svasta kad su prije par godina to najavili.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 22:38 
meni je to ok. ja bih pukla kazne od po par stotina markica pa ti nikad ne bi palo na pamet da se parkiras gdje ne treba....
kod mene ispred garaze svaki dan neko parkiran, iako smo stavili znak, napisali drcavim slovima ne parkiraj.. ma nema sanse.. i onda ja fino cika pauka svaki dan bar jednom... i eto.. punim budzet, pa ko da mi kaze da ne pomazem razvoju grada.. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mogu se sjetiti kako je dosao do ove price, ali gledao sam na TVu jednog politicara kad prica kako su kod njegovog oca iza zgrade parkirali pred garazu svima kojima je pisalo upozorenje na garazi "Ne parkiraj pred garazu". Samo je na ocevoj garazi pisalo "Ne parkiraj busim gume" i uvijek je bila slobodna.

Dva ulaza od mene ima neki kreten koji busi gume ljudima koji nisu iz tog ulaza a ostave auto pred njegov ulaz (zgradu), iako je zgrada sa 5 ulaza jako dugacka i ima oko 150-200 mjesta na parkingu, i nema sanse da uvijek parkiras pred svoj ulaz. Cak i kad parkiras dalje pa bi prohodao, ne smijes od budale.
A da otvorimo mi neku temu za ovu kuknjavu?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 21:38 
e moze.. hvala blaf... nije to losa ideja.. a ja sve kulturno.. prvo znak, pa onda i slovima..za svakog po nesto.. ali uzalud... probacu sa busenjem guma.. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 21:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Najviše me nerviraju oni likovi koji ikao imaju garažu po cijeli dan ostave auto na parkingu,zauzimajući nekom drugom mjesto.Ono,ujutru ustanu,popiju kafu,odu po novine,izvezu auto iz garaže(valjda da se provjetri) i ostave ga tu cijeli dan,ne koristeći ga.Uveče ga redovno vrate i sutra sve iz početka.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozda samo cuvaju izlaz ako im zatreba auto, da ne zovu prvo pauk kad krenu negdje.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 09:18 
e bas to. ja ne koristim parking osim kad neko stoji ispred garaze pa se nemam gdje parikirati..
a sto je najgore, kola moram izvesti ujutro i ostaviti ispred te garaze ako negdje namjeravam bitno ici, jer je sansa da mi se neko parkira ogromna i onda poludim... a nije da zelim ostaviti kola vani, svakako mi je puno sigurnije u garazi... ali nemam izbora..

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 10:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BLAF77 je napisao:
Mozda samo cuvaju izlaz ako im zatreba auto, da ne zovu prvo pauk kad krenu negdje.

Nije tak.Ne idu nikuda,jednostavno misle da imaju pravo da zauzimaju više od jednog mjesta ili garaže.Kad pada kiše ne uvezu ga u garažu nego u prolaz ispred ulaza u zgradu.Ako to ja uradim oni se bune.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zakljucavali su kod moje zgrade ovih dana. Otkad su uveli da se svuda mora placat, ne mozes se ni ispred sopstvene zgrade parkirat. S jedne strane ulice moze, s druge ne moze... A naravno nikad nema mjesta, pa...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]