banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Prema posljednjim informacijama, 32-godišnji napadač Nordine Amrani je bacio četiri granate u centru belgijskog grada Liege, i to na autobusnu stanicu na trgu Saint Lambert punom ljudi, nakon čega je počeo pucati po njima iz Kalašnjikova. Napadač je bombe bacao s krova pekarnice.

Čule su se četiri eksplozije i nekoliko manjih uz zvukove pucnjava. Poginulo je četvero ljudi, među kojima je i napadač koji si je nakon napada pucao u glavu, piše La Meuse. Od tri žrtve dvoje je tinejdžera (15-godišnjak i 17-godišnjakinja) i jedan 65-godišnjak, piše aljazeera.com.

Ranjeno je oko 75 ljudi, a među ozlijeđenima je i jedno dijete koje je u kritičnom stanju.

Napadač je 2008. bio osuđen na 58 mjeseci zatvora zbog posjedovanja velike količine oružja - 9.500 komada dijelova i desetak kompletnih primjeraka. Osim toga na osuđen je i zbog uzgoja marihuane. Nordine je stručnjak za oružje i bio je sposoban sastavljati različite modele od originalnih dijelova oružja.

Prema ranijim infomracijama spominjala su se trojica napadača, no policija je to demantirala. Jedna je granata bačena i unutar palače pravde koja se nalazi na istom trgu te je u blizini vrlo posjećenog božićnog sajma.

Policija je ispraznila okolicu trga gdje su trgovine zatvorile vrata, a i ukinute su sve autobusne linije koje voze kroz centar grada. U centru je postavljena ambulanta kao bi se ranjeni mogli čim prije zbrinuti. Vlasti ovaj događaj zasada ne povezuju s terorizmom.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/napad- ... rtvih.html

:(

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
filozof sa vrbasa je napisao:
centru belgijskog grada Liege,

Od danas Bombaj :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
И таква Европа је идеална,супер да је почело,за коју годину ће се клати међусобно,а све представљат као хуманитарне акције.Никад у ЕУ.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Garant su muslimani krivi za ovo, kao i za napad u Norveskoj.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Marokansko ime je u pitanju, ali ovo mi izgleda kao tipican amok, mada je svasta moguce.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Dust je napisao:

Ма какви,гдје би они, Нордине је право православно име :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
drinin vuk je napisao:
И таква Европа је идеална,супер да је почело,за коју годину ће се клати међусобно,а све представљат као хуманитарне акције.Никад у ЕУ.

ne kontam kako može biti super kad pogine 2-godišnje dijete?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Prema pisanju svjetskih medija broj poginulih je četvero, uključujući i napadača, a 64 osobe su ranjene. Detalji napada još uvijek nisu poznati. Gradonačelnik Liegea Willy Demeyer za La Meuse je demantovao informacije da su u napadu učestvovale tri osobe.

"Najvjerovatnije se radi o jednom napadaču koji je imao bombe i kalašnjikov. Pucao je na masu ljudi koji su bili na Trgu Saint Lambert prije nego što je izvršio samoubistvo. Još jedna osoba je mrtva, a napadač je od ranije poznat policiji", izjavio je gradonačelnik.

Potvrđeno je da je napadač 32-godišnji Nordine Amrani, piše Sudpresse. Amrani je navodno 2008. bio osuđen na 58 mjeseci zatvora zbog posjedovanja oružja i uzgajanja 2.800 stabljika cannabisa.

http://source.ba/clanak/284513/vijesti/ ... e%20Amrani

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Jedna bomba buć, a mi juropljani ćuć :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 21:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2011, 23:00
Dust je napisao:

phew! phew!

+!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 08:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Retardirani degenerik, ako je već krenuo na "pravi put" trebao je prvo sebi opaliti metak u glavu, a ne da ubija nevine civile.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 08:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
jutros su javili na TV-u da je i jedna beba od 17 mjeseci stradala.. :(

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Polako dolazi đavo po svoje. Ti isti Belgijanci su prvi dizali ruke da nam se uvedu sankcije 92. godine i da nas NATO bombarduje 99.
Ne treba napominjati da nisu imali pojma gdje je Srbija i Kosovo, ali eto neka se malo bombarduje to je "demokratski" i "evropski". Mamicu im katoličku, da Bog da im se sve vratilo za ono što nam rade unazad 70 godina.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 10:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
nikad od "nas" hljeba :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne obziri se puno na neke.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Žao mi je nevinih, ali ne zaboravite šta su ti isti Belgijanci radili po Kongu, Ruandi prije 100-ak godina, to su isto bili nevini ljudi.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Danny ^_^ je napisao:
Žao mi je nevinih, ali ne zaboravite šta su ti isti Belgijanci radili po Kongu, Ruandi prije 100-ak godina, to su isto bili nevini ljudi.

Koliko znam Belgijanci su krivi sto je Tutsima i Hutima u licnoj karti stajalo kojoj etnickoj grupi pripadaju tako da su krvolocima olaksali posao, i onda se pokupili, inace nikad ne bi bilo moguce da se razlikuju jedni i drugi. I onda kao "Zapad" neodlucan da pomogne, trebali su Tutsi vikati na svim medijima "NADJENA NAFTA NADJENA NAFTA", da vidis kako bi se brzo konsolidovali NATO & Co. i doletili u pomoc :confused3:

Ali ovo ne treba tumaciti kao odmazdu sudbine ili karmu, sta onda mi treba za sebe da kazemo, pogledaj nasu istoriju.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Ništa ovo nije slučajno i biće ovih sranja sve više i više. Zapad (USA, NATO i EU) se previše raširio po svijetu, gdje god su mogli stavili su svoju šapu. Što neko reče, ta ista Belgija je napravila sranje u centralnoj Africi i niko ništa nije rekao, jer je to bilo "u duhu demokratije i zaštite ljudskih prava" bla bla bla... Sad kad je mečka zaigrala ispred njihovih vrata onda počeli da kukaju na terorizam, islamizam... Uopšte mi nije žao ovo što im se desilo. U Briselu su donešene mnoge odluke koje su bile kobne po srpski narod unazad 20 godina. Od raspada SFRJ, podrške Sloveniji i Hrvatskoj, uvođenje sankcija, bombardovanja SRJ 1999.godine i na kraju otimanja Kosova i raznih pritisaka oko saradnje sa Hagom, ulaska u EU, NATO itd itd itd...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nisi li ti ono rekao kako je nebitno sto se kola Hitne pomoci ne mogu probiti do povredjenih?

Samo da se drugi jos jednom prisjete...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2011, 14:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Meni su uvijek bili simpatični ovi koji se raskukaju zbog 7 belgijskih žrtava ili 7 žrtava londonskog metroa (tube) i kokodaču po tri mjeseca o tome, uz svakodnevne situacije gdje se na iračkim ili avganistanskim ulicama dešavaju situacije da na pijaci ili na ulici gine po 40,50,70 ili 90 ljudi,ali ovi Čedini sljedbenici to ne komentarišu,nije im zanimljivo....

Takve stvari u meni izazivaju potpuni izostanak empatije prema Zapadu,a kad tome dodam i Milosrdnog Anđela,onda mogu samo reći da su oni zaslužili i mnogo gore stvari nego što im se događaju....

Možda sam ja i u zabludi,je li bila nekad ovdje tema "Danas u Ramali 79 ljudi poginulo u napadu bombaša samoubice. Među žrtvama mnogo žene i djece."?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]