Nautilus je napisao:
...U svakom slucaju se ne radi o provali, obavjestenja se salju... Kako god, ja mislim da bi bilo dobro da se povezemo mi koji smo na taj nacin osteceni, pa se nadam da je i ovo dobro da smo u kontaktu, respektabilnije je kad se kod eventualne tuzbe pojavi grupa gradjana...
Ja sam jedan od onih kojima je povecana kamatna stopa iz linije stambenih kredita za mlade bračne parove (sa 3.75% na 5,31%). Napominjem da se 3,75% jos reklamira na sajtu Banke. Banka je svjesno obmanula klijente (i jos ih namamljuje), koje je privukla primamljivom kamatnom stopom da bi je odmah poslije podigla u nenormalnom rasponu. Sta znaci jedna godina povoljne kamatne stope, a ostalih 19 po ovoj novoj? Uostalom EURIBOR se vratio u normalu a oni to navode kao argument.
Ovo je klasicna prevara (svjesna obmana) bez obzira sto u ugovoru pise promjenjliva kamata u skladu sa politikom banke i revalorizacija prema EUR-u (EURIBOR se nigdje ne pominje).
I druge banke dizu kamate ali daleko manje, a najcesce vode racuna da li se radi o kreditima u otplati ili o novim kreditima, tako da klijenti mogu planirati sta ih ocekuje.
Treba se sto vise zainteresovanih skupiti za podizanje zajednicke tuzbe protiv Banke i moj prijedlog da se odavde pocne.