banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2008, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:
Strategijom razvoja grada do 2015. godine predviđena je izgradnja podzemne saobraćajnice u Ulici kralja Petra Prvog Karadorđevića, odnosno od Narodnog pozorišta RS do "Tržnice", procijenjena vrijednost ulaganja je 25 miliona KM.

Ovim projektom, koji bi trebalo da se realizuje od sljedeće do 2012. godine, planirano je da sadašnja Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića postane pješačka zona, a da se saobraćaj odvija kroz tunel.

U toku su geomehanička ispitivanja terena kako bi se ispitale mogućnosti spuštanja saobraćajnice i da bi se poslije toga moglo ići u izradu idejnog projekta, saopšteno je iz Administrativne službe grada.

Milenko Šajić, portparol Administrativne službe grada, naglasio je da je ovo velika investicija do čije bi realizacije došlo u dužem vremenskom periodu.

"Kada se izradi idejno rješenje, naredni korak je izrada urbanističko- tehničkih uslova i projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice. Po izradi dokumentacije biće poznato kolika je vrijednost takve investicije, ali je sigurno da su za realizaciju potrebna ogromna sredstva, kao i vrijeme za izradu svih pripremnih radnji prije same gradnje", pojasnio je Šajić.

Mišljenja stanovnika glavnog grada RS su većinom podijeljena. Mnogi stariji Banjalučani smatraju da se ovakvim projektom gubi autentičnost grada, dok mlađi podržavaju ideju.

"Projekti ovog tipa su kvalitetni i ta ideja je fantastična. Grad se povećava i logično je da je to potrebno uraditi. Mnogi govore da je to smiješno, da mi nismo Tokio, ali smatram da je to vrlo dobra ideja", rekao je Nedeljko Petrović, student iz Obilićeva.

Verica Kunić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Administrativne službe grada, kazala je da se svaki plan donosi kako bi se jedan prostor u gradu pravilno osmislio, a da njegovo ostvarivanje, kao sljedeći korak, zavisi od novca kojim grad raspolaže.

"Banjaluka ima veliki problem, oskudno centralno područje ispresijecano je ulicama zato smo došli na ideju da napravimo podzemnu saobraćajnicu. Na taj način bi u centru grada mogle biti napravljene brojne pješačke staze i nekoliko trgova, dok bi oko centra bio napravljen saobraćajni prsten", kazala je Kunićeva.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 02&meni=18

----------------------

Pa ovo vise nije normalno, penzioneri im rove po kontejnerima, grad nema Bolnice, Sluzbe Hitne pomoci, Vatrogasne sluzbe, privreda crkotina, a ''gospoda'' ''GRADI'' tunel?!? :evil: I to ni manje, ni vise nego od 25 milona KM, sto ce sigurno zavrsiti na 50 miliona, ali evra.

Pa ovo je besmislenije od gradnje tramvajske pruge do Laktasa. Zivo me zanima kome planiraju ''graditi'' te pjesacke zone?!?

Pa da, mnogo je naroda ionako besposlano, pa kad im nisu sposobni obezbijediti radna mjesta, onda mogu proci i klupice ispod kojih je besmisleni tunel.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 21:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
procitao sam to danas i ja nisam mogao vjerovati :roll:
25 miliona za jednu cestu koja nije potrebna, mislim zaista su strahovite guzve da se nesto mora uciniti, treba cijelih 3 min da sa mejdana dodjes do paprikovca :roll: zamisli, Banjaluka, Beograd, Njujork ista stvar :lol: ali zamislite aneks na aneks aneksa ugovora od 25mil KM , pa se digne to na 125 mil, NIJE IM DOSTA, MALO IM JE
MAMU IM LAKTASKU

ma nemam uopste komentar, do Mile gledao trku u Monte Carlu pa rekao ako imaju oni mora i BL, da nece jos i Formulu 1 organizovati :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...bice skloniste za narkomane ko i oni tunelcici ispod autoputa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
...bice posla za integral...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, jel Beograd ima tunel ispod Knez Mihajlove? Nesto nisam siguran?

I kako ce to smanjiti ''guzve'' ako saobracaj prebace ispod zemlje? Pa ionako na tom potezu nema nijedne pune raskrsnice koja usporava saobracaj...

Kuda ce napraviti famozni saobracajni prsten oko centra kada ona tuka iz teksta sama sebi uskace u usta govoreci da je centar ispresjecan ulicama? A cime bi trebao biti? Uostalom, cemu saobracajni prsten pored tako fantasticne ideje gradnje tunela??? Pa ko ovde koga pravi budalom?!? Pa nisu sposobni ni obicno pravdanje sloziti kako treba, a zele tunel... :evil:

Sa druge strane, rijetkost je da uopste desi kolona od 20... Ma kakvih 20, ni 10 automobila na semaforu.

Eto kad je neko od vas izgubio 10 minuta vozeci tim potezom? A 10 minuta nije nista. Smijurija.

E da, kad smo kod parkova, nije li Petar Kocic ''kosato'' 8 miliona KM? A koliko ce kostati onda ovaj iznad tog tunela, a koji ce biti minimalno 10 puta veci??? Pa onda onaj tzv. saobracajni prsten? Jel to sve upada u cifru 25 miliona...maraka...konvertiblinih :evil: ?

Ako ''gospoda'' zele smanjiti guzve, neke uposle ljude pa im nece trebati ni saobracajnice, a bogami ni klupice sa parkovima. Pa ce ljudi raditi, a ne gluvariti po gradu. A penzioneri ce ici po banjama igrati saha i uzivati, jer ce im drzava to moci platiti. Jer su i zasluzili mnogo bolje od klupice u parku pred Galerijom.

I otkud ''student'' iz Obiliceva zna nesto o Tokiju i saobracaju? I sta mu je to super? Bas bih volio upoznati tog biserka, jadan mu studij sto ga studira.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
hmmmm jako razocarajuce,bolnice,obrazovanje,penzije,plate su mnogo vise vaznije zaista tuzno je,moje licno misljenje je da bi bilo pametnije da se izgrade velika parking mjesta multistory i savrseno mjesto za pocetak bi bio hotel palas ona strana sto vec 100 godina zjapi prazna u strogom centru grada savrseno,banjaluci ja zaista to neophodno!!!!,ali ce tu vjerovatno izgraditi neke gluposti kao i po obicaju zaista me takve stvari izludujuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
e moj tns,student je mila majka kakva je rubrika u nezavisnim: "gradjani pitaju,gradska uprava odgovara".oni misle da smo mi debili.nazalost,s pravom.....
a sto se tiche saobracajnica jedino i najjeftinije rijesenje:kralja petra jedan smjer,kralja petraII drugi smjer i poprecne veze...ko u sarajevu.bulevar,aleja i malta siroke komunikacije medju 2 tranzita i mozda u tom smislu jos nesto uraditi na protocnosti te za milion ,dva rijesiti problem

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Lokalni izbori su ove godine. Izaberite jedan broj, sigurno cete pogrijesiti... :-? :D

Glasajte za Prstojevica! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Meni se svidja ta ideja velike pesacke zone. Ali ona svakako nije opravdana, i to pogotovo da se za nju izdvaja toliko novac, kad ljudi nemaju šta da jedu.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Meni se svidja ta ideja velike pesacke zone. Ali ona svakako nije opravdana, i to pogotovo da se za nju izdvaja toliko novac, kad ljudi nemaju šta da jedu.

Odlicno. Zasto ti se svidja? Kakva je konkretna & prakticna korist od nje? Pusti prazne price tipa: Svidja mi se. Konkretne odgovore molim.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 23:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Pa, prvo, imamo jako malen glavni trg. Mislim ako poredimo sa drugim gradovima.
I pustite priče nismo mi Tokio...pa nije ni Tokio izgrađen preko dana.
Normalno je da se širimo, gradimo nove stvari.
Nisam siguran šta je planirano za taj nadzemni deo, pa ne mogu konkretno da govorim.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ne, BL se ne siri, BL se zbija (u centar). Tunel - glupost.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 08:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Citiraj:
Mnogi stariji Banjalučani smatraju da se ovakvim projektom gubi autentičnost grada

Koliko ja znam, to je ranije i bila pjesacka zona, sve do pozorista, cini mi se.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 08:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Koliko sam vidio kako to radi u drugim zemljama,imaju elementi otpora i protesta protiv takvih .
Sad je vrijeme da se pokrenu takve akcije. :evil3:
Ali kad pitas ko ce pokrenuti prvo ce se javiti politicke partije, ali "obicni gradjani" samo nijemo posmatraju.
A trebalo bi obrnuto.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Ma da...imamo 25 miliona maraka viska, sto da ne... :roll:
Ovo je stvarno previse...Ljudi nemaju sta da jedu, plate su bruka, da ne kazem koliko su penzije jadne i sve ostalno sto je ustvari potrebno..A oni moraju graditi tunel...
Bolnica lici na svinjac, 10 ljudi je u jednoj sobi...Ali, ne njima je tunel vazniji od bilo cega... :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ако центар буде изгледао као што је предвиђено регулационим планом, по мени ће бити ОК. Та улица свакако нема неку другу функцију осим што повезује раскрснице код Екватора и Народног позоришта. Пјешачка зона би била одлична.

Регулациони план - Центар

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
:angry4: zgrožena.....

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Lijepo je to zamisljeno samo drzavi fali novca i besmisleno je da se u ovoj situaciji to radi pored toliko precih stvari...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Jos jedan "Balvanov" izum.Kako ih nije sramota,,ljudi nemaju posla,plate male,a ovo je stvarno skroz previse,,kao sto je gore navedeno pa nismo mi London. Sramota :(

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 13:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2007, 13:25
Auu, ljudi, pa vi samo pljujete, cast izuzecima. Kada bi vlada (koja god da je) donijela odluku da pokloni penzionerima 25 miliona KM, vi biste ih popljuvali i vikali: "pu, majku im, daju penzionerima a ne grade skole!". Kada bi izgradili skole, vikali biste: "pu majku im, grade skole a nemamo bolnica!". E, kada bi na kraju dali za sve sto vama pada na pamet, siguran sam da biste vikali: "pu, majku im, daju 25 miliona okolo na sve i svasta a ne daju meni da si kupim kucu s bazenom!"

25 miliona i nije neki ogroman novac za ovakve stvari, pogotovo sada kad nafta poskupljuje iz dana u dan a sa njom i sve ostalo.

Izvolite sad i mene popljujte ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]