banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2008, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
U zadnje vrijeme sve neke tmurne i lose teme oko nas, konacno neka lijepa. Citajuci ovo
primjetih da mi je izmamio osmijeh na lice :
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 264&meni=2

Citiraj:
BANJALUKA - Uz pratnju veterinarke za divlje životinje Olivet Courtois-Florence iz Francuske, u specijalnom vozilu s kavezom, medvjed Miljen krenuo je juče u ranim jutarnjim časovima iz Prijedora put Francuske, gdje će biti smješten u Rehabilitacioni centar "Arš" u okolini Pariza.

Akciju spasavanja medvjeda sprovelo je Udruženje za zaštitu životinja "Noa" iz Banjaluke.

Projekat je koštao više od 12.000 evra, a finansiralo ga je francusko Udruženje za zaštitu životinja "Respektons", u čijem je sada medvjed vlasništvu.

Predsjednik ovog Udruženja Patrik Sako više je nego zadovoljan što je akcija, prva ovakve vrste u BiH, uspješno izvedena.

"Drago mi je što Miljen putuje na sigurno i što će se osjećati kao u prirodi. Njemu i drugim zbrinutim životinjama na raspolaganju je 10.000 hektara zemljišta, a čekaju ga i dvije ženke medvjeda. Tokom boravka u BiH čuli smo da ima još ovakvih slučajeva i nadam se da ćemo uspjeti spasiti i te životinje", naglasio je Sako.

Dragomir Mijić, predsjednik Udruženja "Noa", nada se da će i u našoj zemlji biti izgrađen rehabilitacioni centar za divlje životinja, a inicijativu će, najavljuje, uskoro pokrenuti.

Miljen je prije osam godina kao meče donesen sa Grmeča u privatni zoološki vrt u krugu hotela "Šervud" u Prijedoru.

Zoološki vrt je raspušten, Miljen je napušten, a o njemu protekle dvije godine brinuo je konobar hotela koji ga je s vremena na vrijeme obilazio i hranio. Kada je medvjed prijavljen Društvu "Noa", imao je 75 kilograma, a trebalo je da ima 200 kg. Nakon dvomjesečnog prihranjivanja udebljao se za preko 80 kilograma. Akcija spasavanja medvjeda, koji je bio na ivici smrti, trajala je tri mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
uff dobro je vexc sam pomislila da je o5 neka jvna licnost napustila nasu elitnu drzavu :lol: :lol:

Bas mi drago za medu :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Међеду срећан пут! :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Sassy je napisao:
uff dobro je vexc sam pomislila da je o5 neka jvna licnost napustila nasu elitnu drzavu :lol: :lol:

Bas mi drago za medu :D

:laughing3: :laughing3: :laughing3: :laughing3: :laughing3: :laughing3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]