banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2008, 18:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Citiraj:
Glavna služba revizije RS o poslovanju institucije predsjednika RS
17. 04. 2008.
Banja Luka – Rekonstrukcija i adaptacija Palate predsjednika Republike Srpske u Banjaluci, koja će biti svečano otvorena 24. aprila, koštala je oko 11 miliona KM, uvrdila je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u Izvještaju o reviziji finansijskih izvještaja Službe predsjednika Republike Srpske (RS) za 2007. godinu, javio je dopisnik Agencije ONASA. Glavni revizor RS Boško Čeko, prezentirajući Izvještaj, rekao je da Služba predsjednika RS nije provodila nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, budući da je predsjednik RS 11. maja prošle godine donio odluku o tajnosti ugovora i tehničke dokumentacije u vezi sa rekonstrukcijom, adaptacijom i opremanjem Palate. “Ugovaranje radova, usluga i nabavka opreme, te način plaćanja, nisu vršeni na način da osiguraju ekonomično i racionalno trošenje novca”, rekao je Čeko na konferenciji za novinare u Banjaluci. Prema njegovim riječima, troškovi ugovorenih usluga prikazani su manji za oko 400 hiljada KM. Izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora pokazao je i da korištenje budžetskih sredstava nije bilo u skladu sa planom izvršenja budžeta ove institucije. Čeko je potvrdio da je na ime zakupa stambenog prostora za generalnog sekretara Službe predsjednika RS Mirka Stojića plaćano mjesečno 2.500 maraka, iako ova naknada u skladu sa odlukom Vlade RS može iznositi maksimalno 600 KM. Bilo je i drugih troškova, rekao je Čeko, koja nisu predviđena budžetom RS, poput naknade za odvojeni život i školovanje koje je sam sebi odobravao generalni sekretar. On je istakao da su neracionalna trošenja novca evidentirana i u kancelarijama predsjednika RS u Modriči, koja bi trebala biti zatvorena, i Istočnom Sarajevu. U Izvještaju se navodi i da je finansiranje Fondacije “Dr Milan Jelić” za stipendiranje studenata vršeno neplanski sa probijanjem budžetske pozicije za 352 posto. Ukazano je i na sukob interesa u upravljačkim strukturama Fondacije, zbog čega su, prema riječima predsjednika RS Rajka Kuzmanovića, u toku aktivnosti na regulisanju statusa Fondacije u skladu sa zakonom. “UO će doživjeti izmjene, i biće utvrđeni novi kriteriji za dodjelu i raspodjelu stipendija”, rekao je Kuzmanović. Većina primjedbi, dodao je on, uočena je kad je preuzeo dužnost, 1. januara, kada su i preduzete određene mjere na otklanjanju nedostataka. Kuzmanović je potvrdio da je Služba razriješila generalnog sekretara kao odgovornog lica za ove poslove i donijela više akata o organizaciji i načinu rada. Radi racionalizacije troškova donesena je i odluka o prestanku rada Kancelarije Službe u Modriči i smanjivanju obima rada i broja zaposlenih u Kancelariji u Istočnom Sarajevu. “Preduzete su mjere i aktivnosti na organizovanju Službe na otklanjanju propusta i obezbjeđenju pune zakonitosti, efikasnosti, ekonomičnosti u radu i raspolaganju sredstvima”, rekao je Kuzmanović. Predsjednik RS je objasnio da je novac iz budžeta RS odobravan dva puta za rekonstrukciju Palate predsjednika RS, zato što je budžet za 2007. godinu donesen nekoliko mjeseci prije nego što je bio utvrđen projekat rekonstrukcije zgrade, pa se nije mogao utvrditi tačan iznos sredstava.

http://www.bhrt.ba/index.php?option=com ... Itemid=899

Zbog navodne tajnost posla koju je proglasio M. Jelić nije bilo tendera nego su poslovi sklopljeni direktnom pogodbom. Interesantno kako tu pare nisu bile problem, a za klinički centar nema godinama. Pa onda se vi bavite policijom, otkrivajte namještaljke iz Sarajeva i sveopšte zavjere protiv RS.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...gledao sam veceras konferenciju za stampu predsednika dide rajkana...na kraju ga je neki coban i protokola izgurao da nesto ne usere...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ovo je za Crnu hroniku, a ne za novosti... Šta je od zlata kancelarija? Joj kako me nervira ova politika, gonite ovo, da ne čitam više... Uf! :evil: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 14:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2007, 14:13
Sto kaze Velja ''Ljudi, da vi kraduckate po malo, pa ajde da vam i oprostimo...nego vi bre kradete nenormalno''

Sad bi neko trebao da ima muda pa da da ostavku...ali posto znamo da ih nemaju...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 14:14 
Veteran
Veteran

Sekretar kabineta sam sebi odobravao pare za stanovanje i školovanje. :lol: :lol: :lol: Sve poštenjačina do poštenjačine. On je smijenjen i vjerovatno će biti jedina žrtva i neće mu se ni suditi ni ništa.
Neko im je (jedno fizičko lice) naplatio oko 14 000 KM za nadzor izvođenja instalacija slabe struje. Baja stajao malo i gledao i uzeo 14 000. :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bio sam tamo vec nekoliko puta i moracu i sledece sedmice da odem pred otvaranje da izvrsim provjeru stanja servera
znaci koje su tamo pare bacene na kojekakve fency lustere i sl. to je samo sjesti i plakati

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Molim te, reci mi samo kakvi su lusteri? Ako su opet oni barokni, onda stvarno.... :roll: Seljaci... :roll: :roll: Naravno da su bacili pare, kad veze sa uređenjem nemaju, pa su uzeli ono najskuplje, čisto da "ne promaše". :roll: :evil:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 10:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
EiLeen je napisao:
Molim te, reci mi samo kakvi su lusteri? Ako su opet oni barokni, onda stvarno.... :roll: Seljaci... :roll: :roll: Naravno da su bacili pare, kad veze sa uređenjem nemaju, pa su uzeli ono najskuplje, čisto da "ne promaše". :roll: :evil:

...ili cisto da ne ostane para za druge stvari :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To su opet oprane pare.... Ništa ne može koštat 11 miliona, pa čak i da imaju zlatne fotelje... Ja ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje glasaju za njih... Kako me to nervira.... :evil:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:45 
Veteran
Veteran

BSE je napisao:
bio sam tamo vec nekoliko puta i moracu i sledece sedmice da odem pred otvaranje da izvrsim provjeru stanja servera
znaci koje su tamo pare bacene na kojekakve fency lustere i sl. to je samo sjesti i plakati

Jesi i ti omastio brk? Kad im je neki električar uzeo 14 hiljada za malo promatranja, tvoja cijena kao većeg stručnjaka dok se baviš serverima morala bi biti još veća.

EiLeen je napisao:
To su opet oprane pare.... Ništa ne može koštat 11 miliona, pa čak i da imaju zlatne fotelje... Ja ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje glasaju za njih... Kako me to nervira.... :evil:

Kad je narod glup tako mu i treba. Izađe "šef" dan poslije i kaže da to što je bilo propusta u poslovanju ne umanjuje činjenicu da oni sad prvi put imaju na duže vrijeme riješen kabinet predsjednika. A to što je bilo nepravilnosti on ne smatra dramatičnim. Naravno da ne smatra jer zna da je to sića kakvi su ugovori kad on i njegova ekipa krenu u neke gradnje. :lol:
I tako to ide, sad će se idioti diviti kabinetu a što su pokrali prilikom izgradnje nema veze jer je šef rekao da je to u redu. A u taj kabinet neće niko ni doći, 98% Evropljana ne zna ni da postoji nešto što se zove RS, u najboljem slučaju doći će neki bivši diplomata kao Holbruk ili neki njemački parlamentarac. Ili idiot Boris Tadić, zato su i pravili da kad se sastane quorum budala imaju šta pokazati.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nista manji broj evropljanja (o amerima da ne govorimo) ne zna ni za BiH. I mnoge druge zemlje. I kakvo je to mjerilo?

Btw. Kojoj je budali palo na pamet da stavlja alu ili PVC drvenariju na onakvu zgradu?!?

Unutra nisam bio pa necu ni komentarisati.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:26 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Nista manji broj evropljanja (o amerima da ne govorimo) ne zna ni za BiH. I mnoge druge zemlje. I kakvo je to mjerilo?

To je mjerilo besmislenosti gradnje takvih kabineta. Misliš da će predsjednik Hrvatske nekeda doći tu? Ili Slovenije? Da ne govorim Austrije ili Italije. Šta to predsjednik RS važno radi? Šta su uradila obadvojica do sada? Čime su zaslužili tu palatu? Ko se sjeća nečeg važnog što je predsjednik uradio?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
fantomacan je napisao:
BSE je napisao:

Jesi i ti omastio brk? Kad im je neki električar uzeo 14 hiljada za malo promatranja, tvoja cijena kao većeg stručnjaka dok se baviš serverima morala bi biti još veća.

EiLeen je napisao:

Kad je narod glup tako mu i treba. Izađe "šef" dan poslije i kaže da to što je bilo propusta u poslovanju ne umanjuje činjenicu da oni sad prvi put imaju na duže vrijeme riješen kabinet predsjednika. A to što je bilo nepravilnosti on ne smatra dramatičnim. Naravno da ne smatra jer zna da je to sića kakvi su ugovori kad on i njegova ekipa krenu u neke gradnje. :lol:
I tako to ide, sad će se idioti diviti kabinetu a što su pokrali prilikom izgradnje nema veze jer je šef rekao da je to u redu. A u taj kabinet neće niko ni doći, 98% Evropljana ne zna ni da postoji nešto što se zove RS, u najboljem slučaju doći će neki bivši diplomata kao Holbruk ili neki njemački parlamentarac. Ili idiot Boris Tadić, zato su i pravili da kad se sastane quorum budala imaju šta pokazati.

A Tadic tebi smetaaa... :roll: :roll: :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cekaj, sta bitno radi predsjednik Austrije (ili ajd' Koruske pa da izravnamo nivoe), sta je bitno sto radi Mesic ili predsjednik Makedonije? Guverner jedne pokrajine Bavarske je uticajniji od svih njih skupa sa premijerima pa puta dva.

Mislim da ti imas drugi problem, a taj problem nema veze sa progutanih 11 miliona.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:39 
Veteran
Veteran

Cekaj, sta bitno radi predsjednik Austrije (ili ajd' Koruske pa da izravnamo nivoe), sta je bitno sto radi Mesic ili predsjednik Makedonije?

Mesić se sastaje sa Bušom, najmoćnijim čovjekom današnjice. Više nego korisno. :lol: Predsjednik Austrije i Makedonije imaju bilateralne sastanke sa drugim predsjednicima jer su predsjednici suverenih država.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Cekaj, sta bitno radi predsjednik Austrije (ili ajd' Koruske pa da izravnamo nivoe), sta je bitno sto radi Mesic ili predsjednik Makedonije?

Mesić se sastaje sa Bušom, najmoćnijim čovjekom današnjice. Više nego korisno. :lol: Predsjednik Austrije i Makedonije imaju bilateralne sastanke sa drugim predsjednicima jer su predsjednici suverenih država.

Hm...pa nista onda. Aj' srusicemo mi zgradu vlade i kabinet predsjednika pa ce svi dolaziti u Sarajevo onda. Moze?
BOLI, BOLI...DUSA BOLIII...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Ovakvi likovi poput ovog fantomacana mi ogade bilo kakvo kriticko razmisljanje o postupcima tipa 11mil. za renoviranje.
Bez obzira na cinjenicu da je ovo jos jedna u nizu ociglednih kradja, fantomacane ti ipak vise brini o svom zdravlju (psihickom, prije svega), oslijepices od mrznje.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 14:12 
Veteran
Veteran

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Hm...pa nista onda. Aj' srusicemo mi zgradu vlade i kabinet predsjednika pa ce svi dolaziti u Sarajevo onda. Moze?

Konačno nešto pametno od tebe. Dobro je da si svjestan budućnosti. Može naravno, dapače. :lol: :lol:
I ovako svi dolaze u Sarajevo :lol: .

Poslednji put menjao fantomacan dana 20 Apr 2008, 14:35, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
A zašto ti, fantomkane, više voliš da dolaze u SA nego u BL? Jesi ti Sarajlija?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:

Konačno nešto pametno od tebe. Dobro je da si svjestan budućnosti. I ovako svi dolaze u Sarajevo :lol: .

Eto...jos samo da i ti kazes nesto pametno pa bog da nas vidi... :roll: :roll: :roll:
Sto covjece lijepo ne kazes da te boli ti sto postoji RS i sto ona ima svoje institucije a ne da prosipas pricu o toboznjoj zabrinutosti za nas njene grdjane. Mislim dokle...?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]