banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Evo teksta:

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 90&meni=18

onaj mali parkic izmedju Banskog dvora i pozorista ce biti gradiliste gdje ce se smjestiti muzej,
biblioteka i jos nesto. Nije mi jasno jer muzej i biblioteka imaju ok lokaciju, samo trebaju renoviranje
zgrade. Sta je sljedece, park Mladen Stojanovic?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
Ово је заиста непотребно, а образложење је глупо у најмању руку. Па ми изгледа хоћемо да цијелу Бањалуку сконцентришемо у потез од Трга Крајине до Народног Позоришта. Шта фали садашњој локацији Музеја и Библиотеке :-? Онда ће хтјети и Дјечије позориште пребацити. Једна од лошијих одлука Града...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa dobro... Nije loša ideja. I tako su muzej i biblioteka u Domu solirandosti i ta bi se zgrada mogla iskoristit za nešto kao prostor za mlade... Al pod uslovom da ne naprave neki seljanluk u centru jer ako tamo stave neku grozotu, onda stvaro... I kako nije odlučio o zabrani kesa po kafićima... KAd će biti ono renoviranje da bašte budu s 2 strane?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ovo je ok, ionako je bezveze onaj parkic, a cujem da je i odzavanje prilicno skupo, jos ako zgradu projektuju u stilu banskog dvora, bice to pun pogodak :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
blejalo je napisao:
ovo je ok, ionako je bezveze onaj parkic, a cujem da je i odzavanje prilicno skupo, jos ako zgradu projektuju u stilu banskog dvora, bice to pun pogodak :wink:

Kakvog crnog Banskog dvora to ce da bude neka moderna gradevina od stakla sad je to In.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sad nesto razmisljam, koliko je kod nas sve naopako, sredise trotoare a otvarace gradiliste..."sta to bese mozak..."

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Meni se taj parkic cini malim za tako veliku zgradu ? Pretpostavljam da ode i Dionis?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Frenki je napisao:
Pretpostavljam da ode i Dionis?

Ne ide Dionis

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Frenki je napisao:
Meni se taj parkic cini malim za tako veliku zgradu ? Pretpostavljam da ode i Dionis?

vjerovatno i aria

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
blejalo je napisao:
ovo je ok, ionako je bezveze onaj parkic, :

KAko bezveze..bas exte parkic..ne treba da ga skrnave..a beda...necu nikakvu zgadurinu tamo.. :evil: .bezze...kao da nemaju nigdje drugo :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da se pitam ja bih betonir'o travu I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu! Nekako bih probušio tanki sloj ozona A Zemlju bih zaštitio kesom od najlona! Beton, beton, samo beton! Beton, beton, samo beton! Beton, beton, samo beton! Beton nama treba! Da se pitam ja bih posjeko sve šume, I za ukras postavio od traktora gume. Kiselinom ja bih zemlju navodnjavo, A djecu bih svaki dan rentgenom slikavo! Beton, beton, samo beton! Beton, beton, samo beton! Da se pitam na sred grada ložio bih kazan, Svako bi mi jeo, zna se, ručak jednoobrazan. Praznikom bi instalir\'o oko glave lovor I narodu odrzao sljedeci govor: Beton, beton, samo beton! Beton, beton, samo beton! Beton nama treba, Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba! Beton, beton, samo beton! Beton, beton, samo beton! Beton nama treba, Jer iz trave nonšalantno ljuta zmija vreba!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da se razumijemo, nisam protiv gradnje i svekolikog progresa naseg kutka planete, ali
ovo je nepotrebno jer naglasavam da biblioteka i muzej imaju ok prostor i da samo treba
jedno renoviranje. Sto se tice mladih, onaj Dom solidarnosti nije iskoristen ni 50% tako da
moze i to da se napravi.

Vjerovatno ce biti opet neka kameleon zgrada tipa one u parku P.K. koja je trebala
biti uklopljena u ono zelenilo uz pomoc nekih fotoosjetljivih stakala ili tako necega pa
se odustalo jer podobni neimari nisu znali gdje to da se nabavi :lol: :lol:

A onaj parkic samo malo jos da se sredi i da se zasadi koje drvce bi bio super. Ovo meni
samo govori da Davidovic i kompanija (izvinjavam se sto njega potezem ali on mi najistureniji)
pate od kompleksa provincije i na bilo koji, pa i pogresan, nacin zele to preko noci da mijenjaju.
BL treba imati neku prepoznatljivost a ne da se ode u Graz i prepise sve od a-z (sad i ja malo
serevundam :) )
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Meni je bezze sto je jos jedan parkic manje..Nije nesto extra ali kako su krenuli unistice nam sve parkice :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
o ovome je bilo govora i ranije a sad vidim da je definitivno. cinjenica jeste da grad sve vise gubi ono sto je imao prije a to je puno zelenih povrsina,a to je ono, po meni, sto je bilo posebno u ovom gradu. bas je to bezze.
cini mi se da kad bi malo gradjani bili zainteresovani za rusenje kastela da bi ova gradjevinska ekipa vrlo rado to porusila i zgrade napravila.
zalosno je sto gdje god ima prostora pravi se neka zgrada. ja razumijem da se treba razvijati, ali treba i malo razmisljati.
danas sa vidio da se 50ak metara nize gradskog mosta, dakle prije siptara, na onoj livadici priprema kopanje temelja i pravljenje nove gradjevine. a razmak izmedju te i okolnih zgrada je jedno dva metra.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Kako god mi zeljeli to je extra lokacija za jedan moderan objekat. Cuo sam da je projekat vise nego OK. Sta ce biti vidjecemo. Ljudi i meni je zao parkova ali aj' sad iskreno...koliko je vas ikad sjedilo u tom parku?

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ja sam volio cesto tamo da malo posjedim. ma nek grade, ali treba malo reda ipak. a pored tih svih kultura tamo im dionis.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Priznaj .. lijepo .. ti radis projekat, zato ga i branis .. necemo ti nista .. :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
V@nja je napisao:
Priznaj .. lijepo .. ti radis projekat, zato ga i branis .. necemo ti nista .. :D

Jok nisam ja...al' se ulizujem :lol:

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Kako god mi zeljeli to je extra lokacija za jedan moderan objekat. Cuo sam da je projekat vise nego OK. Sta ce biti vidjecemo. Ljudi i meni je zao parkova ali aj' sad iskreno...koliko je vas ikad sjedilo u tom parku?

evo, javljam se, sjedio u vise navrata :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pored onog kukuruzišta gdje je iznikao spomenik banu Milosavljeviću
Oni će da ruše park koji je zelenilom i cvijećem razbijao monotoniju asfalta, betona, plastike, ...
Čuj razloga
Koncentrisanje kulturnih institucija
Kao da ih preseljavaju iz Bileće, a ne par stotina metara
A šta rade od grada to je neviđeno
Već spomenuta zgrada kod gradskog mosta
Pa i ona kod studentskog doma
Pa ...
Ma sivilo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]