banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Citiraj:
Након планиране реконструкције, изглед парка "Младен Стојановић" неће се знатно измијенити, тврде надлежни у Одјељењу за стамбено-комуналне послове и послове саобраћаја.

Идејно рјешење за овај простор, кажу у овом одјељењу, подразумијева задржавање постојећег стања уз одређене измјене и модернији изглед.

Предвиђена је изградња водене површине, која би зими служила као клизалиште, а љети би била језеро. Осим тога, атомско склониште биће претворено у галерију, прекриће се главни тениски терен, а предвиђена је и градња вишенамјенске спортске дворане. Изглед парка биће употпуњен дрворедима и алејама, клупе и комплетна инфраструктура биће измијењени, а стазе уређене.

- Састанак на којем ће стручна јавност имати прилику да разматра и оцијени идејно рјешење за парк "Младен Стојановић" одржаће се крајем наредне седмице - потврдио је Будимир Балабан, начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја. Он је подсјетио да је на међународном конкурсу за израду идејног рјешења, одржаном 2002. године, као најбоље изабрано рјешење које је понудио Архитектонско-грађевински факултет Бања Лука.

- С овим факултетом потписали смо уговор о изради пројектне документације идејног и изведбеног пројекта. Урађени су урбанистичко-технички услови у складу с регулационим планом, на основу чега је и изабран идејни пројекат. На предстојећем састанку презентоваћемо изабрано рјешење, како бисмо упознали стручњаке с пројектом и прихватили њихове евентуалне сугестије - појаснио је Балабан и додао да се нада да ће до краја године пројектна документација бити комплетирана.

- Није сигурно да ли ће овај пројекат ући у програм за наредну годину или тек у неком будућем периоду. Доношењем коначне одлуке створиће се услови за његову релизацију. Није искључено ни то да се пројекат ради парцијално, па бисмо већ наредне године могли да урадимо дио посла - закључио је Балабан.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ajde više da vidim i to. uveče je ko zona sumraka, štede na onom svjetlu, mislim da sijalice nemaju ni 5 vati :roll:

klupe razvaljene, zelene WC-e ( ko se onog sjeti) treba maknuti odande-park u malt'ne centru grada nije mjesto za obavljanje nužde.., dalje, uz sve ovo navedeno u planu rekonstrukcije ( sviđaju mi se zamisli) ja bih još malo ukrasnog žbunja finog dizajna, a ne bi bilo loše i koja skulptura ( isključivo banjalučkih autora) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 03:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
XIX century je napisao:
ajde više da vidim i to. uveče je ko zona sumraka, štede na onom svjetlu, mislim da sijalice nemaju ni 5 vati :roll:

Ali ne bi bilo dobro ni da ga previše osvijetle.

Čuo sam i ranije za ovaj projekat sa jezerom i to... A ono nije atomsko sklonište nego bunker.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
XIX century je napisao:

Šut' ba, erotika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 12:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ajmeee nije moguce... kad je zavrsen projekat a tek sad ga razmatraju... bas me interesuje sta su zadrzali, predlozeno je dosta novih sadrzaja... pa sad, vidjecemo.. sve zavisi od paraaaa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Nadam se samo da pokrivanje glavnog teniskog terena ne znači naduvavanje ogromnog, ružnog balona preko njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Nadam se samo da neće smanjiti zelene površine. Ili napraviti neko premoderno ruglo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BuDalajLama je napisao:
Nadam se samo da neće smanjiti zelene površine. Ili napraviti neko premoderno ruglo...

treba se što više držati originalnog ambijenta i autentičnog stila.. .samo treba popraviti ono što je staro i pokvareno

ukrasiti malo žbunjem i skulpturama

al kakvi su ovi naši divljaci, pitam se koliko dugo bi to bilo čitavo. strašno :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 12:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ili napraviti neko premoderno ruglo...

ma ne.. najbolje da se napravi neki renesansni park, u koraku sa vvremenom

i ja mislim da bi postojece staze trebalo poplocati i ubaciti novi moblijar.. aktivirati onaj dio oko teniskih terena, znaci nista spektakularno, jer ovaj park je ok samo ga treba uz male izmjene oziviti... nisam vidjela projekat u cjelini, ali mislim da ima nekih novih staza hmm :-k

Poslednji put menjao marqueemoon dana 03 Nov 2007, 13:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

marqueemoon je napisao:
Citiraj:
Ili napraviti neko premoderno ruglo...

ma ne.. najbolje da se napravi neki renesansni park, u koraku sa vvremenom

moderni projekti se prave na novim lokacijama... starim stvarima se održava autentičnost stila ( štiti od propadanja i održava duh ondašnjeg vremena u isti mah)....tako se čuva staro i stvara novo kulturno nasleđe..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne znam kako bi savremeni mobilijar pokvario izgled parka i ugrozio njegovu autenticnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

marqueemoon je napisao:
ne znam kako bi savremeni mobilijar pokvario izgled parka i ugrozio njegovu autenticnost?

pa zavisi šta bi se napravilo.. svaremeni parkovi su puni betona i stakla..a autentičnost onog parka se ogleda u puno zelenih površina i drveća

ono što gore neko reče ako će prekriti teniske terene nekim odvratnim balonom = fuj

u suštini sve što naprave, ako je estetski lijepo i održe se zelene površine, pozdravljam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Drvece treba zameniti ono je staro i raspada se i bez ikakvog redosleda u nacinju sadjenja, cak ga ima i po stazi kuda se hoda, al ajde. To klizaliste/jezero je cool, samo da ne preteraju sa modernim, ipak je to park. Pa ni Central Park u NYC nije napucan, park je park i nista drugo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

park bi se super modernizovao sa novijom i modernom parkovnom opremom (klupama, svjetiljkama, kantama za smeće, ...)

odgovor nije u konservaciji, nego u pravilnom kombiniranju staroga i novoga, gdje se vidi jasna razlika između dve cjeline

evo jedan odličan primjer iz verone, ne radi se o parku ali je najbolji primjer obnove stare arhitekture
http://en.wikipedia.org/wiki/Castelvecchio_Museum

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Drvece treba zameniti ono je staro i raspada se i bez ikakvog redosleda u nacinju sadjenja, cak ga ima i po stazi kuda se hoda, al ajde. To klizaliste/jezero je cool, samo da ne preteraju sa modernim, ipak je to park. Pa ni Central Park u NYC nije napucan, park je park i nista drugo

apsolutno.. park je priroda, ako hoćete selo, u gradu.. i taj elemenat je esencijalan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ok.. ne brinite se za drvece.. samo drvece koje je staro i bolesno bice uklonjeno i bice posadjeno novo :wink:

balona nece biti, koliko ja znam

ma uostalom, vidjecemo kad se gradski oci odluce

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

josephine je napisao:

odgovor nije u konservaciji, nego u pravilnom kombiniranju staroga i novoga, gdje se vidi jasna razlika između dve cjeline

bravo.. staro s elementima novog.. ili novo s elementima starog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
balona nece biti, koliko ja znam

praise the Lord :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

josephine je napisao:

bila, vidjela, super :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Citiraj:

bila, vidjela, super

najljepša stvar koju sam ja u životu vidjela :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]