banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 00:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:41 
Citiraj:
Policija Kantona Sarajevo je po naredbi kantonalnog tužioca počela da proverava okolnosti smrti bebe stare dve nedelje Nejre Malagić, koja je umrla u utorak u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
Roditelji su smrt deteta prijavili tužilaštvu Kantona Sarajeva zbog sumnje da je novorođenče umrlo zbog greške doktora.
U poslednjih 12 dana na Intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu umrlo je petoro dece.
Na Pedijatriji sarajevskog kliničkog centra juče je boravila policija.
Porodica Malagić je tužilaštvu dostavila fotografije na kojima se vidi kako medicinske sestre na Pedijatrijskoj klinici nameštaju frizure pored dečjih inkubatora i da među bebama borave bez maski i rukavica.
Istraga o smrti beba u Sarajevu je u toku.

Izvor: Blic

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Nekako bolje ne komntarisati ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
kakva motivacija za kvalitetnim obavljanjem odredjenog posla, takva i kvaliteta obavljenog posla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
vise nije pet nego 19 u posljednjih 16 dana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
evo jutros još 5 beba u sarajevu umrlo u požaru koji je zahvatio bolnicu :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 12:59 
Citiraj:
Pet beba umrlo u požaru u dečjem domu u Sarajevu
Autor: Blic online | 22.04.2007 - 12:03

Pet beba je umrlo u požaru koji je jutros zahvatio Dom za nezbrinutu decu u Sarajevu, javila je RTV Federacije BiH.
Na vanrednoj konferenciji za novinare u Kantonalnom tužilaštvu potvrđeno je da je u jutrošnjem požaru u dečjem domu "Ljubica Ivezić" smrtno stradalo pet beba, godišta 2006. i 2007.
Dve bebe bile su mrtve na mestu događaja, dve su podlegle povredama u Centru urgentne medicine Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, a jedna na Pedijatrijskoj klinici. Jedna beba je dovedena na Pedijatrijsku kliniku u stanju kliničke smrti, ali je spašena zahvaljujući reanimaciji koju je izvela prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević. MUP Kantona Sarajevo dobio je oko 5,50 sati informaciju o požaru na trećem spratu Doma, na odeljenju za bebe. Čim je gašenje požara završeno, počeo je uviđaj.
U odeljenju za bebe bilo je ukupno 24 dece godišta 2006. i 2007. Požarom su bile zahvaćene dve prostorije. Stanje preostalih 19 beba je stabilno. One se nalaze na Pedijatrijskoj klinici i nisu u životnoj opasnosti. U evakuaciji beba, osim vatrogasaca, učestvovalo je osoblje doma, kao i starija deca smeštena u njemu.
Obdukcija, kojom će se definitivno utvrditi uzrok smrti pet beba, trebalo bi da počne sutra ujutro, ali je više izvora do sada navelo da su bebe stradale od trovanja dimom. Jedna od nastradalih beba smeštena je u Dom pre samo dva dana.

Drama ziva... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Zalosno :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Fak, odavno nisam čuo potresnije vesti :(

Ja sam rođen na "Jezeru," bio jedna od prvih beba u novoj bolnici..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
O jebote...pa stvarno nema pravde na ovom svijetu. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Katastrofa,prava tuga

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
stvarno zalosno :(

Citiraj:
19 u posljednjih 16 dana

nego nesto mi cudno da toliko beba umire da nisu neke nezakonite radnje ...
(mislim na ovaj broj beba prije pozara)

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 09:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Zalosno :cry:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Djeca ne bi trebala imati nikakve veze sa politikom i nacionalnom netrepeljivoscu...To je gubitak za covjecanstvo a ne za Muslimane ili koga vec...Bebe su samo bebe... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
neko reče da nije bitno koje su nacionalnosti bebe. I slažem se sa tim.

Nije bitno koje su nacionalnosti ili boje ili pripadnosti narodu ili bilo šta. Žalosno je de je jedno malo stvorenje koje ni ne zna kakav je svijet u koji je ušlo, da na ovakav način završi svoj život.

Nadam se da će krivci biti izvedeni pred sud i da će im se pravedno suditi.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
psyborg je napisao:
Citiraj:
Pet beba umrlo u požaru u dečjem domu u Sarajevu
Autor: Blic online | 22.04.2007 - 12:03

Pet beba je umrlo u požaru koji je jutros zahvatio Dom za nezbrinutu decu u Sarajevu, javila je RTV Federacije BiH.
Na vanrednoj konferenciji za novinare u Kantonalnom tužilaštvu potvrđeno je da je u jutrošnjem požaru u dečjem domu "Ljubica Ivezić" smrtno stradalo pet beba, godišta 2006. i 2007.
Dve bebe bile su mrtve na mestu događaja, dve su podlegle povredama u Centru urgentne medicine Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, a jedna na Pedijatrijskoj klinici. Jedna beba je dovedena na Pedijatrijsku kliniku u stanju kliničke smrti, ali je spašena zahvaljujući reanimaciji koju je izvela prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević. MUP Kantona Sarajevo dobio je oko 5,50 sati informaciju o požaru na trećem spratu Doma, na odeljenju za bebe. Čim je gašenje požara završeno, počeo je uviđaj.
U odeljenju za bebe bilo je ukupno 24 dece godišta 2006. i 2007. Požarom su bile zahvaćene dve prostorije. Stanje preostalih 19 beba je stabilno. One se nalaze na Pedijatrijskoj klinici i nisu u životnoj opasnosti. U evakuaciji beba, osim vatrogasaca, učestvovalo je osoblje doma, kao i starija deca smeštena u njemu.
Obdukcija, kojom će se definitivno utvrditi uzrok smrti pet beba, trebalo bi da počne sutra ujutro, ali je više izvora do sada navelo da su bebe stradale od trovanja dimom. Jedna od nastradalih beba smeštena je u Dom pre samo dva dana.

Drama ziva... :cry:

Jesi li procitao da je medicinska sestra koja je bila dezurna i uz stariju djecu spasavala bebe, dobila opekotine po licu i rukama ? Heroj zena, da je nije bilo tragedija bi sigurno bila veca, jer je bila nedjelja ( sto ce reci minimum osoblja ) .

Moj Boze...

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
DELLBOY je napisao:

Nije bitno koje su nacionalnosti ili boje ili pripadnosti narodu ili bilo šta. Žalosno je de je jedno malo stvorenje koje ni ne zna kakav je svijet u koji je ušlo, da na ovakav način završi svoj život.

Hmmm, ako vec NIJE BITNO koje su nacionalnosti, zasto su Banjalucke bebe umirale polako, danima, kada se iz Hrvatske, iz bilo kog grada u BiH, Srbije, Slovenije, Italije... mogao dovesti kiseonik u roku od par sati? Nije bila bitna nacionalnost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Rakun_Slavko je napisao:
DELLBOY je napisao:

Hmmm, ako vec NIJE BITNO koje su nacionalnosti, zasto su Banjalucke bebe umirale polako, danima, kada se iz Hrvatske, iz bilo kog grada u BiH, Srbije, Slovenije, Italije... mogao dovesti kiseonik u roku od par sati? Nije bila bitna nacionalnost?

Kao što rekoh NIJE BITNO. A to što neki Butros Gali ili bilo ko drugi zabranio dovoženje kiseonika iz Srbije za banjalučke bebe, njemu neka ide na obraz, mada čisto sumnjam da on ima obraz.
Ali isto tako kažem, jadne bebe nikome ništa nisu učinile nažao.
E moj rakune, mržnja tvoje je bolest

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:12 
Zaista...heroj je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Tada i danas situacija nije bila ni priblizno ista, mada to nije nikakvo opravdanje za ono sto se desilo. Poredjenje 12 beba koje su umrle u ratu i ovih sada nema smisla. Ako je neko bio necovijek pa da okrene glavu na ono sto se desavalo sa bebama u BL, da li mi treba da se ponasamo jednako? Kako smo mi onda bolji od njih? Kakve veze imaju ova djeca sto su stradala u Sarajevu sa time sto se desilo banjaluckim bebama?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Kakvo morbidno poredjenje Rakun_Slavko... ni duse neduznih beba ne mozes pustiti na miru.
Nemosh vjerovat'...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 24 Apr 2007, 12:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]